Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 feb. 15, 23:06 
Igaz madár már megelőzött de én a következő dolgot javaslom vastag "bermancső" ha jól tudom így hívják arra a barna dologra gondolok amiben kábelt szoktak vezetni én azt használom...
A hulikra annyira tapasztalataim szerint nem jellemző a rágás de ha éppen fogást találnak a dróton tuti megbontják..

Tehát az én tippem az a barna erős cső

Hozzászólás 2009 feb. 15, 23:05 
Szia.
Valamilyen módon mindenféleképpen meg kel védened a papagájok csőrétől. A madarakra is veszélyes (estleges áramütés) ami viszont nem- csak a madarakra veszélyes zárlatot is okozhatnak és ebből tűz is lehet.
Védelmi módok: vastag falú műanyag csőbehúzás, kislyukú ráccsal takarás,stb. Mint villanyszerelő is javaslom,hogy jól dugd el a kábelt mert megkeresik a madarak a legkisseb rést is.Üdv.madár :)
Ui:A hullámos kistestű madár de ha talál rágnivalót neki esik. :)[/quote]

Akkor belehúzom egy gégecsőbe az elég kemény ahhoz hogy kikezdjék.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2009 feb. 15, 22:17 
Gumisember írta:
A hullámosok mennyire rágnak? Azért kérdezem, mert van a röpdében szabadon egy kéteres dupla szigetelésű körkeresztmetszetű villanyvezeték. Bevonjam valamivel vagy nem lesz gond? Mondjuk elég kemény a dupla borítás mert a tapétavágó kés alig akarta vinni mikor csupaszítottam. Nehogy áramütés legyen a vége.

Szia.
Valamilyen módon mindenféleképpen meg kel védened a papagájok csőrétől. A madarakra is veszélyes (estleges áramütés) ami viszont nem- csak a madarakra veszélyes zárlatot is okozhatnak és ebből tűz is lehet.
Védelmi módok: vastag falú műanyag csőbehúzás, kislyukú ráccsal takarás,stb. Mint villanyszerelő is javaslom,hogy jól dugd el a kábelt mert megkeresik a madarak a legkisseb rést is.Üdv.madár :)
Ui:A hullámos kistestű madár de ha talál rágnivalót neki esik. :)

Hozzászólás 2009 feb. 15, 21:51 
A hullámosok mennyire rágnak? Azért kérdezem, mert van a röpdében szabadon egy kéteres dupla szigetelésű körkeresztmetszetű villanyvezeték. Bevonjam valamivel vagy nem lesz gond? Mondjuk elég kemény a dupla borítás mert a tapétavágó kés alig akarta vinni mikor csupaszítottam. Nehogy áramütés legyen a vége.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 feb. 15, 21:14 
:17: :D

Hozzászólás 2009 feb. 15, 21:08 
Nagy Tamás írta:
Üdv Kynyoo!

Értem amit mondasz. Sok mindenki úgy kezdi, hogy mindegy milyen madár, csak legyen, én is így kezdtem. És átverve érzik magukat amikor, csődöt mond a madár. Aztán saját magamnak tűztem ki célokat pl: hogy milyen színű madarakat akarok stb. Igyekeztem megismerni olyan ebereket akik az általam kedvelt madarakat komolyabban tartják, és tőlük beszerezni azt ami épp kellet.

"Amikor egy kis rutint szerez már az ember akkor nem tudnak neki mindent eladni!"
Ez az amit mindenkinek saját magának kell összegyűjteni. És ameddig ez nincs meg könnyű célpontá válhatnak, ha nem elég nagy a kitartásuk akkor hamar hobby -ból rettenet lesz és befejezik az egészet mielőtt komolyabban elkezdték volna élvezni a madártartás szépségét,, mert a madártartás egy "renkívűl szép elfoglaltság".

:08:

Hozzászólás 2009 feb. 15, 18:34 
Zottan írta:
Kép

Zottán ha kapsz ilyet valahol nekem is kell egy pár :D :D :D ! Nagyon jól néz ki!

Hozzászólás 2009 feb. 15, 18:32 
Épp írni akartam hogy honnan lesznek meg a madarak, de Kynyoo megelőzött. Köszönöm az építő jellegű hozzászólásaitokat. Amikor legelőször ide vetődtem erre a fórumra akkor egyből szembeötlött valami, ami talán másnak egyáltalán nem. Mégpedig, hogy nagyon sokatok neve mellett ott van a fotója!!! A legelső gondolatom az volt hogy ez egy őszinte társaság, mert sok témában sok fórumot láttam, de ilyet még nem tapasztaltam.

Hozzászólás 2009 feb. 15, 14:56 
Üdv Kynyoo!

Értem amit mondasz. Sok mindenki úgy kezdi, hogy mindegy milyen madár, csak legyen, én is így kezdtem. És átverve érzik magukat amikor, csődöt mond a madár. Aztán saját magamnak tűztem ki célokat pl: hogy milyen színű madarakat akarok stb. Igyekeztem megismerni olyan ebereket akik az általam kedvelt madarakat komolyabban tartják, és tőlük beszerezni azt ami épp kellet.

"Amikor egy kis rutint szerez már az ember akkor nem tudnak neki mindent eladni!"
Ez az amit mindenkinek saját magának kell összegyűjteni. És ameddig ez nincs meg könnyű célpontá válhatnak, ha nem elég nagy a kitartásuk akkor hamar hobby -ból rettenet lesz és befejezik az egészet mielőtt komolyabban elkezdték volna élvezni a madártartás szépségét,, mert a madártartás egy "renkívűl szép elfoglaltság".

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 feb. 15, 14:44 
Szeva' Csendes'!

http://hullamospapagaj.lap.hu/ Itt biztosan találsz mindenféle mutációt.

Az előző, színtenyésztésre vonatkozó kérdésedre térve, nem én vagyok ennek megválaszolására a megfelelő szaki.
De az alapok: válassz magadnak egy néked tetsző színt, nyomozd ki az öröklődésmenetét és hogy me'lik szín me'liket támogatja-tompítja, és ha valamilyen kérdésed van fordulj Makai Pali-bá-hoz a http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?t=480topicba. Ha valaki, akkor Ő bizton tud majd válaszolni.

Amúgy ez nékem is teccik, nem csak Zolinak :wink: :

Kép

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2009 feb. 15, 14:42 
Ami a hullámos papagéjokat illet nekem huszonéve van velük szerencsém társalogni , volt olyan időszak amikor több mint 150 párom volt ! Erre mondják hogy komerc , igen ez komerc , ebből befojó pényzből épitettem sok sok röpdét, vettem sok sok madarat mindent azért hogy a ne a konyhapényzből keljen ezt kigazdálkodi! Szerintem mindenki erre törekszi csak van aki beismeri van aki meg nem , ezt talán legjobban az a tény támasztja alá hogy a keres-kinál rovatban nem találni örökbeadom rovatot :wink: . Mindezel gondolom senkinek semmi baja mert mondjuk nyugaton (olaszba....) sok tenyésztő van aki több ezer mondjuk kanárit vagy guldot vagy.... tenyészt évente gondolom senki nem gondolja hogy ők nem profi tenyésztők, főként hogy nem szeretik a madarakat!!!! A KUPEC az aki ad vesz , becs...p, ha...dik.....
Medjegyezném, hogy 35 éves vagyok és örökké madarak között voltam mivel édesapám is madarász! Nekem pedig a családom után mindig a madarak voltak és lesznek az elsők!!!!
Évek óta minden kiadást és bevételt papirra teszek ami a madarakat illeti az eredmény csak akkor pozitiv ha esetleg az ember nem újit vagy vesz új madarakat , én minden évben mélyen a minuszban végzek :D

Gumisember !!!
Hacsak teheted fiatal hullámosokat vegyél !!!! Méghozzá június vagy júliusban , ezek az első költésből származnak és majdnem mindég a legjobb generáció, ezek aztán jövő tavaszra első rendű tenyészmadarak lesznek. A hullámosoknál csak a tenyésztőn múlik milyeneket tart valaki a sárgát mig valaki a kéket szereti tök mindeggy . A sztenderdekhöz a hullámosnak semmi köze ! A VB-n voltak valódi hullámosok is de azok a vadonban élőkhöz hasonlóak szóval nem sokkal nagyobbak egy kanárinál
és megint csak azt mondhatom hogy a hullámos egy jó hobimadár akár eggy akár egy csapatot tart belőlük az ember, nagyon sok mindent meg lehet tanulni a tenyésztésük során a kezdetnek szinte tökéletes!!!!
Ha megszereted őket úgyis továbblépsz ha meg nem nem vesztettél semmit :D
Üdv ROBY

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 feb. 15, 14:33 
A kedvencem.
Akkor lesz legközelebb hullámosom, ha itthon is lehet majd ilyeneket kapni.
Kép

Hozzászólás 2009 feb. 15, 14:27 
mutasatok nekem ritka mutáciokat! légyszi!
Köszönöm

Hozzászólás 2009 feb. 15, 14:15 
Nagy Tamás írta:
Kynyoo!

Az bizos hogy megéri várni egy-egy jobb madárra. Mikor még (nekem) nem számított hogy milyen "minőségű" a madár és tudtam, hogy esetleg két hím is akkor is megvettem hogy legyen, teljesen feleslegesen. Bár a pénzből nálam sincs sok, és ugye csak az tud jó madarat venni akinek sok, erre célra szánt pénze van. Nem mindenki tud utazni több száz km-t azért hogy, madarat vegyen. Meg szerintem aki csak hobby szinten (mint én is) madarászkodik annak nem is kell 10000 ft-os hullámosokat venni, de azért arra lehet törekedni hogy minnél szebb és nagyobb madarakat vásároljunk. Én több mint 10 éve tartok hullámosokat és csak a mostani madaraim egy részére mondanám azt hogy tudatosan kerültek/hagytam meg őket. Nekem a fórumok és rengeteg e-mail-ezés adott egy fajta "szemléletet". Tehát mostmár nagyjából tudom azt hogy melyik madárra lehet azt mondani hogy jó-szép. És igyekszem olyan madarakat beszerezni amelyek nagyjából megfelelnek a "szabványnak"-ez sok esetben nincs, vagy nem elérhető az ár. És én is sokmimdenben egyetértek veled.

Üdv Tamás!

Nos azért azt elárulhatom hogy én se vagyok tele lével! Arra próbáltam rávilágítani és akkor lehet hogy nem sikerült hogy jobb egy pár madarat venni ami tényleg jó és jó helyről való mint 2-3 olyat ami nem igazán felel meg az elvárásoknak! Mondjuk ez nem azt jelenti hogy a drága madár az mindig jobb is! Talán egy hónapja volt nálam egy férfi aki standard hullámost vitt tőlem és mutatott pár fotót a normál madarairól és egészen ritka mutációi voltak ennek ellenére 500Ft-ért tudja csak eladni őket mert ennyit ad érte a kereskedő igaz hogy 30 pártól ami kicsi kikel azt mindet egyben megveszi! Van akinek sikerül a jónak nem nevezhető madarat is eladni horror áron van akinek a szuper madarat se könnyű! Amikor egy kis rutint szerez már az ember akkor nem tudnak neki mindent eladni! Nálam például már jelentkezik az hogy ha kell is egy madár bármilyen akkor nem minden áron veszek egyet inkább várok és a számomra megfelelőt veszem meg! Ez sem volt például mindig így! Én már csak 4 pár standard hullámost szeretnék megtartani úgymond tiszteletből mert sokat tanultam tőlük és ennyi helyem még lesz nekik ezek között vannak már 3éves madarak is ezért nem is adnám már el őket hiszen nem lenne igazságos másokkal szemben!

Hozzászólás 2009 feb. 15, 13:59 
Kynyoo!

Az bizos hogy megéri várni egy-egy jobb madárra. Mikor még (nekem) nem számított hogy milyen "minőségű" a madár és tudtam, hogy esetleg két hím is akkor is megvettem hogy legyen, teljesen feleslegesen. Bár a pénzből nálam sincs sok, és ugye csak az tud jó madarat venni akinek sok, erre célra szánt pénze van. Nem mindenki tud utazni több száz km-t azért hogy, madarat vegyen. Meg szerintem aki csak hobby szinten (mint én is) madarászkodik annak nem is kell 10000 ft-os hullámosokat venni, de azért arra lehet törekedni hogy minnél szebb és nagyobb madarakat vásároljunk. Én több mint 10 éve tartok hullámosokat és csak a mostani madaraim egy részére mondanám azt hogy tudatosan kerültek/hagytam meg őket. Nekem a fórumok és rengeteg e-mail-ezés adott egy fajta "szemléletet". Tehát mostmár nagyjából tudom azt hogy melyik madárra lehet azt mondani hogy jó-szép. És igyekszem olyan madarakat beszerezni amelyek nagyjából megfelelnek a "szabványnak"-ez sok esetben nincs, vagy nem elérhető az ár. És én is sokmimdenben egyetértek veled.

Hozzászólás 2009 feb. 15, 13:04 
:)

a napokban voltam egy madártartonál, hát ne tudjátok meg a szívem szakadt meg!
Egy 1,5 köbméteres voleirben vagy 50 madár! huli, törpe, énekes, nimfa!
azt amit ott láttam siralmas volt!
megvettem egy pár madarat mert majdnem sirva fakadtam! verekedtek de olyan szinten!!!!!!!! huh az egyik lábán egy uj van,a fején nem volt toll igaz régebbi háborubol! most annyira jol érzik magukat hogy csuda! :))) és ez mindennél töbet ér!

Hozzászólás 2009 feb. 15, 12:47 
csendes99 írta:
Gumisember: még ha nem vettél madarat, akkor előfordulhat hogy még most jön a java!
ezt tapasztalatbol mondom!

Ezt teljes mértékben elfogadom mivel a hazai hullámospapagáj állomány nagy része olyan helyről és körülményekből származik mint amikre kuvik gondolt! A legjobb az ha néha nehéz is hogy házhoz megyünk a madarakért főleg aki komolyan akar foglalkozni velük! Én például tavaly 800km-t utaztam Karcagra és ha már ott voltam ugye vettem is madarat de amit ott láttam na és kuviknál az nagyon felemelő érzés volt! IGAZI PROFIZMUS!
Ugyanakkor Tamással is egyetértek sok dologban! Én felajánlottam 4 költőpár madaramat Gumisember-nek akiktől azért válok csak meg mert más madarakat akarok tartani és nincs elég helyem a legtöbb egy éves múlt nálam kétszer háromszor költött illetve van 2 éves párom is ezek a madarak mind jól nevelnek és szebbnél szebb mutációkat adnak vissza úgyis válogattam anno a szüleiket!
Sajnos ismerem csendes99 esetét is más fórumról amit nagyon sajnálok ezt a görönygyös utat nagyon sokan végigjárják és járták is (pl. én is) de mára már sokat tanultam az ilyen esetekből és kell is! Szóval nem biztos hogy az olcsóbb néha jobb annál mintha inkább várunk kicsit és beválalunk egy komoly tenyésztőtől viszonylag drágább madarakat én sok pénzt engedtem el a levegőben kommersz madarakra de már nem teszem és akit tudok lebeszélek róla!

Hozzászólás 2009 feb. 15, 11:43 
csendes99 írta:

Gumisember: még ha nem vettél madarat, akkor előfordulhat hogy még most jön a java!

Hát igen, a megfelelő "tenyészmadarat" elég nehéz beszerezni. Én azt javaslom, hogy a vásárlást mindeféle képpen úgy kell megoldani, hogy olyan embertől vegyük a madarat akiben megbízunk és ne kisállatkereskedésben. Lehetőleg tenyésztőtől, előre leegyeztetve, itt kisebb az esélye annak, hogy átverjenek mert túl nagy a kockázat. Arra gondolok ha olyan helyen beszélitek meg a dolgot ahol más is látja (pl forum) akkor nem ad rossz madarat mert, rossz híre megy és nem vesznek tőle semmit.

csendes99!
Az hogy milyen színű tojót ill. hímet választasz az a te izlésed alapján, megy. Amelyik szín neked tetszik.
Nekem pl: a tarkák a kedvenceim, igy hát röpdébe csak olyan madarakat rakok amelyek vagy tarkák alapból vagy valamelyik szőlője tarka volt(esetleg mind kettő), így is elfordul "nem tarka" madár ugye az ősök miatt. Jövőre már csak tarka madarakat fogok meghagyni, és idegen vért tarka hímekkel hozok be.

Hozzászólás 2009 feb. 15, 11:20 
az ember itt viselje el a jót és rosszat egyaránt, mert csak tanulhat belőle!
még ha azt érzi hogy ő felé irányul még akkor is!

Hozzászólás 2009 feb. 15, 11:15 
neco írta:
Nagy Tamás írta:
kuvik írta:
Sziasztok!

És ne felejtsétek el, hogy volieres tartás esetében valódi tenyésztésről nem is beszélhetünk.(!) Ha valaki próbálta már, az tudja, hogy miért írom ezt le, és ez bizony a hullámos esetében valós jelenség.

Szia!

Kuvik itt arra gondolt (szerintem), hogy azért nem lehet "valódi tenyésztésről" beszélni volieres tartás esetén mert, egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy melyik fiókának melyik (ki?) az apja.
...

Gumisember írta:
....Miért kell kapásból támadni az embert? ....

Arra gondolt, nem támadott senkit, és még igaza is van. :wink: A huli' tojó szívesen kefél félre. Ha van hím ami hajlandó megetetni, és kicsit udvarol neki már meg is állt. De ha nem komoly színtenyésztésre mész, hanem csak hobbiból költögetnek a röpdében, ennek nincs jelentősége.

sziasztok !

ha szép színeket szeretnék mi alapján válaszak tojót+hímet?

Köszönöm!

azért én is figyelek és tanulok! :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406 ... 422  Következő