Kynyoo írta:
rtomek írta:
Ami a hullámos papagéjokat illet nekem huszonéve van velük szerencsém társalogni , volt olyan időszak amikor több mint 150 párom volt ! Erre mondják hogy komerc , igen ez komerc , ebből befojó pényzből épitettem sok sok röpdét, vettem sok sok madarat mindent azért hogy a ne a konyhapényzből keljen ezt kigazdálkodi! Szerintem mindenki erre törekszi csak van aki beismeri van aki meg nem , ezt talán legjobban az a tény támasztja alá hogy a keres-kinál rovatban nem találni örökbeadom rovatot

. Mindezel gondolom senkinek semmi baja mert mondjuk nyugaton (olaszba....) sok tenyésztő van aki több ezer mondjuk kanárit vagy guldot vagy.... tenyészt évente gondolom senki nem gondolja hogy ők nem profi tenyésztők, főként hogy nem szeretik a madarakat!!!! A KUPEC az aki ad vesz , becs...p, ha...dik.....
Medjegyezném, hogy 35 éves vagyok és örökké madarak között voltam mivel édesapám is madarász! Nekem pedig a családom után mindig a madarak voltak és lesznek az elsők!!!!
Évek óta minden kiadást és bevételt papirra teszek ami a madarakat illeti az eredmény csak akkor pozitiv ha esetleg az ember nem újit vagy vesz új madarakat , én minden évben mélyen a minuszban végzek
Üdv ROBY
Hello Roby!
Nos nem hinném hogy a lentebb írott dolgok azt tükrözik hogy aki több száz madarat tart az kupec! Ugyanakkor lehet 5 pár madarat is silány mostoha körülmények között tartani! Nézd én tudom miről beszélek mert körülöttem nagyon sok ilyen madártartó van! A ti díszmadártartásotok illetve ennek kultúrája merőben más ,ahogy a hozzászólásaidat olvasom! Gondolom ezzel más is egyetért!
Neked egy különleges dolog adatott meg azzal hogy 150 párat tudtál tartani fiatalon! Ez rengeteg munkával idővel jár amiért tisztellek is és attól hogy valaki tart piacmadarat attól még nem biztos hogy rossz tenyésztő!
Sajnos ha mindent valóban meg akarunk adni a madarainknak akkor nem tudjuk felvenni a harcot a kupecek által tartott madarakkal de lehet nem is kell!
Azért a jó madarat mindig el lehet adni!
Sajnos ilyen világot élünk hogy a pénz diktál mi meg csak

!
Minden jót!
Heló Kynyoo !
Sajnos igaz hogy mindenféle körülmények között tartanak állatokat igy madarakat is de talán ezért meginta főként a pényz a bőnös vagy nem
Nálunk szinte mindenki úgy madarászik, hogy van egy kommerc állomány meg egy hobbi állomány a kommerc eltartja a hobbit !
Valahogy arra szerettem volna utalni hogy azt szokták mondani ami szerintem igaz is hogy azaz ember akinek a hobbija a munkája az a legboldogabb na sajnos a madarászatra ez nem nagyon érvényes

de én eltudnám bizony úgy képzelni az életet hogy csak madarakkal foglalkozzak de sajnos csak a képzeletembe lehetséges úgyhogy még legalább 30 évig szobafestek

és hobbiból madarászok aztán meg kitudja mi lessz
Az hogy egy sportoló megél a sportból az OK(nem is rosszul), egy énekes megél az éneklésből az OK, adja isten hogy egy madarász is megélhessen a madarászatból mert szerintem ez is OK
jó volt erről dumálni
ROBY