Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 márc. 1, 12:59 
Gabesz írta:
Nekem az adott szó bőven elég. Ha bedöglik a technika megáll a tudomány? Még mindig várom a választ és talán egy "sajnálom" is belefér... Válasz érkezett, téma lezárva. Kynyoo, szabad a pálya.

Gabesz Gabesz

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 márc. 1, 12:40 
Nekem az adott szó bőven elég. Ha bedöglik a technika megáll a tudomány? Még mindig várom a választ és talán egy "sajnálom" is belefér...
------------
Válasz érkezett, téma lezárva. Kynyoo, szabad a pálya.

Hozzászólás 2009 márc. 1, 12:37 
Gabesz írta:
Bocs. A ki volt kapcsolva a telefon és hogy egyáltalán nincs térerő között HATALMAS a különbség. Kitartás, bizalom, és az adott szó. Tudod, ez mind főerény és erősség. A pü-re sem volt türelmed megvárni a választ. Egy rolleros tulajdonságai közé a türelem is odatartozik. Várom a választ!

A térerő legyen veled!
:15:

Neked nagyob szukseged van ra!!!

Hozzászólás 2009 márc. 1, 11:05 
Bocs. A ki volt kapcsolva a telefon és hogy egyáltalán nincs térerő között HATALMAS a különbség. Kitartás, bizalom, és az adott szó. Tudod, ez mind főerény és erősség. A pü-re sem volt türelmed megvárni a választ. Egy rolleros tulajdonságai közé a türelem is odatartozik. Várom a választ!

A térerő legyen veled!
:15:

Hozzászólás 2009 márc. 1, 11:04 
Egymas mele tetem oket de a tojo nem ul visza a feszekbe szerintem a tojo fraszos

Hozzászólás 2009 márc. 1, 10:57 
Igen sajnos tenyleg nics Szekely madarkam mert megegyeztunk elore hogy regel 10-kor indulunk es hogy hivom mobilon,hivtam is de kivolt kapcsolva de megis elindultunk 200km teunk meg es Gabesznek kivolt kapcsolva a telefonja ugy hogy nemlatu ertelmet tovab fojtatni az utat mert nemvolt pontos cimen csak hejseg nevem ugy hogy viszafordultunk felutnal viszafele hivot hogy nemvolt terero a mobilon. Volt madarka nics madarka ...
Koszi Gabesz

Hozzászólás 2009 márc. 1, 10:11 
Halihali! Szép jó reggelt, rollerosok!
No, látom, kihasználjátok az alkalmat, hogy mint Tarajosokhoz illik, kicsit össze is akaszkodjatok :wink: ... Egy kis csőrpróba, kis tollcsillogtatás... 8) :lol:

neco írta:
Aradi Gabi írta:
Tegnap elot az egyk tojom elkeszte rendezni a feszket es utana beleult.
Tegnap regel betetem a himet hoza es etetek egymast a tojo tovab ult a feszekben ma pedig mikor betetem a himet mar ne akart viszaulni a feszekbe es a himet jol elverte.
Ez mit jelent?
Udv: aradi gabi

Tedd egymás mellé a kalitjaikat, és kétnaponta este próbáld meg betenni hozzá a hímet hátha elfogadja a tojó.
Elég alamuszinak tűnik ez a Székely Legény ebből a leírásból...remélem megtáltosodik, és nem az asszony fogja hordani náluk a nadrágot?! :wink:

Kérném szépen a kiemelt mondatot átírni, mert akkor még nem nem lehetett székely legyény-ha egyre gondolunk- a Gabi állományában. És most sincs! De erről talán majd ő. Itt fütyül a világot látott drágám a gyönyörű napsütésnek :wink: . Kynyoo, asszem te jössz!

Van újdonság nálam is :D ! Ilusom rendületlenül ül a fészken már 3. napja az első tojástól kezdve. Nem piszkáltam. És nagyon úgy látom, hogy az Ica alá becsempészett Ilus-tojás közül egyiket kivettem, mert üresnek láttam, de a másik fias! és az Ica másik 3 tojása is! Holnapra várom az első kelést. Együtt kéne pattanni a három tojinak. Hogy mi lesz a negyedik kakukktojással, majd kiderül...

Gerti és Gizus is szépen megfúrták a fészket. Gizinél már nagyon esedékes lenne... Nála igencsak elhúzódott a családalapítás gondolata :roll:

No, egyelőre ennyi. Puszi nektek: Gabesz

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 márc. 1, 5:29 
andré írta:
......
A lágynál pontos terméknevek,összetételek pl 1 tojáshoz 4 evőkanál witte mollen 5 mili hársfaméz és 8 cm répa stb.........

Ezzel.

Viszont azt a 8 centis répát igen aprónak találom.... bár ebben tán a t'ikok a szakértők....:wink: :lol:

-----------------------------------------------------------------------------

Kynyoo írta:
Nem vagyok én tiszteletlen senkivel és nem is okolok senkit magamon kívül azért mert tavaly semmi nem sikerült nekem!

Nem igazán így jött át, de ezt tényleg hagyjuk.... :?

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 feb. 28, 21:18 
Hááát Kynyo te tudod...Azért remélem nincs harag?!

Doromboló!Mi van milyen mézzel???

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 feb. 28, 14:06 
Nehéz téged követni kinyó ! Egyszer azt lehet kivenni az írásaidból, hogy a rollerezés áldozata vagy mert itt nem segítettek neked, utána meg azt hogy a színesek mondták meg a nagy titkot, most meg a világbajnok tudja a tutit !....Függetlenül attól, hogy te mit gondolsz az írásaidból ez jött le itt néhányúnknak !....Én elmondom mégegyszer a nagy tutit, hogy NINCS TUTI !....Egyszerűen csak annyi hogy nem galambfészek kellett volna és nem olyan kalit amiben hátra a sötétbe nem szívesen megy a madár és ha mégis akkor meg fele annyi idő alatt lesz ott benn sötét mint normális helyen, következésképen nem lát etetni a tojó !....Ennyin kellett változtatnod és kész !...Hogy adsz e neki hókuszpókuszt vagy nem adsz ez már nem nagyon számít...mindkét esetben lesz bőséges szaporulat !...Nekem akkor volt a legtöbb fiám, mikor egyszer mérgemben rájuk rúgtam a madárház ajtaját és onnantól kezdve fosták a kölköket !....Ha hiszed ha nem úgy szoktam 100 akat gyűrűzni, hogy sima kanári megkeverék...néha kicsi tyukhúr vagy alma, Mész rúdacska, tojók hidegben, kanok melegben, költés előtt be a tojókkal a melegre és fürészpor (vödrös lágykaja, tizen éve kintről hozom), ebben benne van a vitamin is naponta költésig, aztán az ülő és etető tojónak kicsit soványabb kaja kendermag nélkül, nehogy a gyerekek kirepülése előtt megQrvuljon és kész a történet....Mi ebben a nagy csoda !?????????????
Ennnyi ! Persze a fészkek ideális gyári kanári fészkek és nincsenek eldugva de túlságosan elől sincsenek !....A Világbajnok helyében lehet hogy én is már januárban költetnék, így egy csomó madarat tud értékesítni a neve után a 2. - 3. költésből meg lesz neki versenyre való...
Januári madarat nem vennék tőle az biztos mert az már a következő
januárban megint kotlani fog ami ugye normális esetben nem kívánatos ?!...
Én nagyon örültem a sikereidnek ha vissza lapozol, sőt örülnék annak is ha egyből sikerülne a verseny is ami természetsen nincs kizárva ezért nem tetszik nekem ez a sértődött hang, hogy téged nem érdekel a verseny meg te csak kis szürke rolleres akarsz lenni ! Nem kell ilyeneket írni mert ez egyrészről nem is lehet igaz, másrészről meg nem is szabad hogy igaz legyen, hisz ez a győzni akarás viszi előre a teljesítményeket ill. az ehhez vezető munkát !...
Mondom utoljára, hogy az a 2-3 egyszerű változtatás amit a necó náladjárta után megtettél volt a döntő és most már nyugodj meg ne leselkedj más hálószobályába ! Most már tudod hogyan kell b...ni ez a lényeg...semmivel nincs előbbre az ember ha meglesi hogy más mennyi hülyeséget csinál a nászágyban mint pl. leönti mézzel és lenyalikázza róla. Ha gyereket akarsz akkor elég csak annak a megfelelője amit leírtam a madaraimnál...Ha már annyira összenősz a madaraiddal, hogy már keresztnevet is adsz nekik akkor lehet tejben vajban is füröszteni de a lényegen nem nagyon változtat.... :lol:
Nekem nem kell hogy vitaminózis miatt 6-7 tojást tojjon az a szerencsétlen... Aztán fészek be, ráfütyülés, lekuporodás és már mehet is a nász...
Bocsánat de találtam itt egy kóbor netbookot és rácaptam...Azt se tudom kié !:--- :shock: :lol: ...
Anré ! Ne b..azdd el azt a mézet mert én imádom !... :lol:

Hozzászólás 2009 feb. 28, 13:01 
andré írta:
szerintem nagyobb tisztelettel kéne a Dorombolóval beszélni!

Nem vagyok én tiszteletlen senkivel és nem is okolok senkit magamon kívül azért mert tavaly semmi nem sikerült nekem!
Egyszerűen próbálkozok dolgokkal talán sikerül, ha nem így jártam a semminél már az is jobb hogy van néhány fiatalom és kész!
Én nem mondtam egy szóval se hogy nem az a legjobb amit ők csinálnak én most másképp csináltam és lesz valahogy. Nem tudom.
Én nem leszek soha senki ebben a rollerezésben de nem is akarok időm sincs rá és pénzem se! Ezek nélkül pedig nagyon nehéz a mai világban!
Maradok tisztelettel mindenki felé!

Üdv

Hozzászólás 2009 feb. 28, 10:47 
Szeva Neco!
Nem hülyitelek csak egy kicsit provokállak :wink:
Unalmamban visszaolvastam a 2007-es hozzászolások egy részét és kiváncs vagyok miben változtattatok 2 év alatt.
Majd jövőhéten ha jössz megbeszéljük a többit szóban.
Elkészült a második generációs füttykalitom már alig várom,hogy megmutassam neked :lol: :lol: :lol: !

Hozzászólás 2009 feb. 28, 3:36 
Na gondoltam hogy ma éjjel litániát írok....
Nem baj, majd részletekben ha valami d'ógom lesz..... :wink:

Kaja...
Már ezerszer le lett írva ami lényeges. Nagy vonalakban 30-40% repce, 40% fénymag, a többi lisztes és olajos felesben. De ez emigyen van a legtöbb színmadárnál is. (tán a pirosakat kivéve)
Lágykaját mindegy hogy gyárit vagy házit, nem lényeges....mint a színrigóknál. :wink:
Én mostanáig házit etettem (tojás, répa, kex, mák, héjpor), tavaly kevertem bele először gyári orlux "fűrészport" 1 tojásra két evőkanálnyit. Júniustól witta mollent ugyanígy. Idén próbálom először szárazon a witta mollent.
Szerintem ez nem is igazán lényeges. Száz eredményes szaki, százféle recipét mondana.....mint a színrigóknál :wink:
Hogy mennyit? Ez a madár igényeitől függ, de ezt Te is jól tudod. Van ame'lik egy kiskanál keveréktől is hízik, van amel'iknek adok +néhány szem kendermagot néha hogy bírja a gyűrődést....mint a színrigóknál :wink:
Azt vettem észre, hogy a több melaninnal rendelkező rollerek hajlamosabbak az elhízásra. Te is említetted, hogy a zöld Shydow hím pillanatok alatt elhízott nálad. Ilyen szempontból szélsőségesebbek, mint a színmadarak.
Költés alatt a nevelőkaja igény szerint, a magkeverék szintúgy. Ha egyedül nevel a tojó ez jár néki....mint a színrigóknál :wink:
Leválasztott kölköknél minden-minden ugyanúgy mint a színrigóknál.... :wink:
A felkészítés alatt fele alapkeverék, fele repce a normál kondiciójúaknál, a göthösek kapják a normált esetleg + kendert+ fűrészport, a dagik csak repcét. Most megkérdezed hogy a dagiknak az olajos repce miért jó? erre én mega'sszondom, hogy eddig még minden elhízott versenyrigót sikerült lefogyasztanom repcével.
Zöld, csíráztatott mag, gyommagvak, gyümölcsök ahogy és amikor a színeseknél, kivéve a versenyrigóknak a felkészítés alatt. Oda nem, oda csak néha egy kis alma októbertől-novemberig.

Amit én észrevettem, és kiemelnék, több köztük a szélsőségesen hízékony, és a szélsőségesen gyors anyagcseréjű madár mint a színesek közt. Sűrűbben kézbe kell venni őket emiatt.
(de lehet, hogy én b@..m el a takarmányozást?!)

(Nyíri Feri említette, hogy ő évek során szelektált ebből a szempontból homogén, tehát nem hízékony állományra. Nálam ez nem megy. Van több q..a jó madaram, ami az év felében jóformán csak néhány szem fénymagot kap. Nélkülözni nem tudom, és nem is akarom a tenyésztésben ezeket. Majd talán 20-30 év múlva már figyelni fogok erre is.... :wink: )

Összefoglalva szerintem a kaja kevésbé lényeges, mint ahogy azt sokan gondolnák. Ebben nincs semmi rafinéria.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Minek későn indítani, ...érettebb a decemberi tojó stb...

Minek neked a versenyen szereplő, márciusra 11 hónapos hím mellé decemberi, 16 hónapos tojó?!? :shock:

Széthúzódik az egész költés 6 hónapra, elhúzódik a vedlés, decemberben majd márciusban külön fűtés, világítás, más-más takarmány... BBBRRRR....
Meló mellett nekem elég ebből 3-4 hónap, de mindenki csinálja ahogy gondolja....

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Még egy gondolat a tenyésztéshez, ha már így belelendültem... :wink:
Első évben én csak 1-2 tojóval rakom össze az első éves hímeket. Ebben az évben kiderül milyen nótafákat képesek csinálni, mit örökítenek a legények. Második évben próbálok a jól örökítőktől 3-4 tojótól, minél több, lehetőleg egykorú fiókát fogni.
Egyszerűbb kezelni, összehangolni a bandát ha egykorúak, ha azonos fejlődési szakaszban vannak a harmonizáló madarak. És persze emigyen lehet igazán észrevenni, hogy a remélhetőleg 8-10-12...20!!! :lol: rokon kan kölökből mel'ikek harmonizálnak egyáltalán.
Szintén a felkészítés miatt célszerű ha csak 2 eresztést hagyok a madaraknak. Októbertől egyszerűbb kezelni az egész bagázst.

Mint lejjebb írtam ezzel próbálkozom. Eddig csak 2-3 igazán jó csődör dolgozott nálam minden évben. Idén először szuper mind a tíz. Ezekből 3 tuti, remek énekeseket tud csinálni, ezek tavaly, tavalyelőtt már bizonyítottak.
A többiről idén majd kiderül mire képesek.

Így csinálom egyenlőre, oszt hogy idén hogyan lesz, bejönnek-é a d'ógok az már nem biztos! :wink:

...és persze azt javaslom néked is: oskolázd be az ifjoncokat, hozd el legalább egy versenyre hogy minősítve legyenek, mert ez mutatja merre k'öllene menned jövőre. (Kinyónak persze nem javaslok semmit, Őt a németek majd eligazítják. :wink: )

-----------------------------------------------------------------------

Most a jól végzett munka örömével végigolvasom eme firkálmányom, és hirtelen az az érzésem támadt, hogy tán hülyítessz engem'et André czimbora.... :wink:
Szerintem ezen d'ógoknak a 99%-át Te tudod, hiszen nem vagy nyeretlen kétéves, és ezeket Dorombolótól Ikerig néhányan-néhányszor már lefirkantották.....:roll:

------------------------------------------------------------------
Varga Tibi kollégától meg várom-, és előre is köszönöm az esetleges kiigazítást-helyesbítést!
Dorombi majd vasárnap este jön.... :lol:

Hozzászólás 2009 feb. 28, 2:22 
Aradi Gabi írta:
Tegnap regel betetem a himet hoza es etetek egymast a tojo tovab ult a feszekben ma pedig mikor betetem a himet mar ne akart viszaulni a feszekbe es a himet jol elverte.
Ez mit jelent?

Tedd egymás mellé a kalitjaikat, és kétnaponta este próbáld meg betenni hozzá a hímet hátha elfogadja a tojó.
Elég alamuszinak tűnik ez a molinó ebből a leírásból...remélem megtáltosodik, és nem az asszony fogja hordani náluk a nadrágot?! :wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2009 márc. 1, 13:07-kor.

Hozzászólás 2009 feb. 28, 0:26 
Venek füttykalit tudnatok segiteni?

Hozzászólás 2009 feb. 27, 23:36 
Ez mit jelent?

Hozzászólás 2009 feb. 27, 22:06 
Igazából én arra gondoltam,hogy mikor mennyit mit etettek mag és lágykaja receptek,magkeverékek pontos összetétele...
Mikor irjátok,hogy ennyi meg annyi kanál az helyett pl azt kéne tudni hány mililiter.Nálam az egyik teáskanál 7,5 a másik csak 5 mili.
A lágynál pontos terméknevek,összetételek pl 1 tojáshoz 4 evőkanál witte mollen 5 mili hársfaméz és 8 cm répa stb.
Az is érdekes lehet,hogy a fiókák számával milyen arányban nő a magkeverék mennyisége.
Azon kivül azt sem értem minek későn inditani mikor a második esetleg harmadik keltés pont jó időben kel a versenyhez viszont az első keltésből jövőre éretteb tojókat kapunk!
Lehet,hogy ezeket már töbször leirtátok de egy idre tévedt kezdő nem biztos,hogy végigolvassa az egész topicot és ha leirjátok többen akkor egy sokkal átfogóbb képet kapnának az alapfogalmakról.
Abban igazat adok a Kynyonak,hogy először kellenek a sikerélmények ahoz,hogy vki jó tenyésztövé váljék de szerintem nagyobb tisztelettel kéne a Dorombolóval beszélni!(én is leirnám a titkos recepteimet de idén olyan jól állok fióka ügyileg,hogy jobb ha nem tudjátok a Q..va nagy titkaimat :lol: :lol: :lol: )

Hozzászólás 2009 feb. 27, 21:42 
Kynyoo írta:
Azért ezt kategorikusan nem jelenteném ki hogy nincs bennem alázat a rollerezés iránt!.....

Kategorikusan ezt én sem jelentettem ki..... :shock: :? :(

Hozzászólás 2009 feb. 27, 21:34 
Ja!...és még valami. A decemberre 12 hónapos madárnak vagy áll a pöcse mint a fagyott kutya lába, ez ezesetben pattog a füttykalitban mint a gumilabda, és össze vissza b@..a magát, vagy ha ebben a korban sikerül kellően visszafogni, az már az ivarszervek fejlődésének a rovására megy.
Az én tapasztalatom szerint... :wink:

Hozzászólás 2009 feb. 27, 21:26 
andré írta:
Végre rolleres téma!!!
Neco( mivel te sosem szoktál aludni )csinálj egy összevetést a hagyományos és a spéci rolleres technikák közötti külömbségről.
Az még jobb lenne ha a Varga Tibi és a Doromboló is leirná a saját módszereit!
Ebből igazán lehetne tanulni.

Szeva André!
Nincs itt titok, és le lett már írva.
Minél több fióka egyetlen jól örökítő hímtől. Erre találták ki a ráérő öregek a " ráfütyülökahímmegdugjaóramúlvamegyamásikhozesteugyanezstb" szisztémát. Így tudsz összeállítani igazán harmonikus kollekciót. Összhangban egy ilyen kollekció verhetetlen. Doromboló bevallása szerint neki is q..a ritkán sikerül, de mindenképpen törexik erre. (én is, de nálam még e'ccer sem jött össze! Amitől sok fiókot fogtam az nem volt túl kiemelkedő csapat, ami meg q..a jó madár lett annak meg nem lett egynél több hím testvére-féltestvére! :? mindez független az apa jó teljesítményétől. néha 3-4. generációnál jön egy kiugróan jó eresztés, de erről a'sszem nem nékem kéne írogatnom 4. éves rolleres múltammal )

8-9 hónapos, még nem ivarérett madarak decemberre, ideális kondiban. Megfelelő türelem a felkészítéshez. (máig is csodálom, ahogy Béla le tudja inteni a madarait, ha nem odavalót fújnak! ki van rakva négy veréb, és csak az kussol be aminek szánja a dorgálást! ha nem látom nem hiszem el!
ez mondjuk Néked menni fog, a galamboknál már gondolom edződtél Te is...
de ez a felkészítés dolog azért jóval összetettebb, sem túl sok, sem túl kevés a fényből, kajából... elég vékonyka a kötél amin kényelmesen sétálhatunk)

Röviden ennyi...
Többit majd a főkakas, ha megjött a hétvégi velneszezésből'! :wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2009 feb. 28, 1:53-kor.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 149  Következő