Nálam nincs harag ne hidd! Ez egy fórum mindenki azt ír és olyan véleményt amit akar! Én is a pontosság híve vagyok mármint ami a hozzávalókat ételmennyiséget stb jelent!
Bár ml-re nem tudom megmondani a madaraim mennyit esznek de tudom hogy melyik miből eszik többet és melyik mennyit eszik egyáltalán!
Ahogy megfigyeltem általában 4-6 közé teszik az indítást a külföldi tenyésztők ez mindenkinél más hiszen mindenki más helyen tartja a madarait! Legutóbb Karl azt írta nekem nagyvonalakban hogy január közepén a tenyész tojókat a fűtetlen helyről beviszi egy 15fokos hát pincének írta helyre ahol volierbe kerülnek és pár naponként egyre jobban növeli a megvilágított órák számát! 3 hét után viszi be őket a tenyészhelységbe kikalitkázza őket, oda ahol már a hímek vannak külön tenyészkalitokba (ő a verseny után mindjárt ide rakja a hímeket!) remélem értehtően írom!

Egy hét eltelik és felteszi a fészket a tojóknak és ad nekik fészekanyagot!
A hőmérséklet ilyenkor már minimum 18 fok. A páratartalom 70-80%!
A villany 4.30-20.30-ig ég ekkor már!
A magkeverék a következő:
-48% fénymag
-10% lenmag
-12% négermag
-12% repce
-8% kendermag
-10% hántolt zab
Különböző tojásos lágyeleségeket használ Cédé Quiko Orlux!
Ha már fiókák vannak akkor ezt a gyári kaját keveri plussz tojással és répával amit azért tesz hozzá hogy nedvesebb legyen!
reggel 6kor és délután 4kor ad a tojóknak lágyeleséget!
És természetesen minden nap friss víz!
Remélem egy példának jó volt André ha érdekel még további dolog akkor szívesen megkérdem még!
Üdv