Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 225  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 márc. 3, 20:23 
Duju-köszönjük a részletes beszámolót :wink: Nekem az a lényeg, hogy egy kint tartottat vegyek, aki remélhetőleg jól kijön Hermésszel. Nem a küllem fog dönteni, így nem tudom vadas lesz-e.

Lax-neked is köszi. Van búvóhely (egy falhoz támasztott osb-lap. Már kérdeztem, hogy elegendő-e, és azt mondtátok igen.[meg mást nem is fogadott el..])Ha már búvóhely: azt vettem észre, hogy a nimfáim, kecskéim egyre többet vannak bent Hermészka búvóhelyében. Esetleg ez zavarhatja-e? (néha meglátogatják :P )
A hazaszállítást eddig mindig dobozban végeztem, most is így szeretném.

Milyen vitamint ajánlasz?

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 márc. 3, 20:17 
lax20 írta:
Bernát írta:
Szia Lax!

A tojikat meddig lehet tárolni?

Olyan két hétig, de öregebb tojásból is kelhet csibe csak rosszabb aránnyal. Az irányadó az legyen, h minél frisebb annál jobb.

Köszönöm az infót.
Hát már van köztük 2-3hetes is.
Vasárnap tenném be a keltetőbe az összeset,ha addig nem kotlik el a tojó.

Hozzászólás 2009 márc. 3, 20:13 
Az lemaradt h öreg tojásból lehet h később kel ki a csibe! Erre keltetésnél tessék ügylelni!

Már majndem jártam úgy egyszer h kidobtam 4 csibét, mert a börzéről hozott tojásból (törpefürj) 20-ból nem kelt semmi 18 napig, meg volt melette japánfürj is, az is hasonlóképp volt. Aztán a 19. nap vége felé már ki akartam dobni a tojásokat, amikor kipattant 1 gazdasági. A 20. napon 4 törpe és 1 gazdasági kelt.

Ha lehet börzén ne szerezzetek be keltetőtojást (legalábbis fürjet ne, a díszbaromfival nekem eddig nem volt gondom). Én eddig mindig így jártam a fürjtojásokkal, egy esetet kivéve mikor megkértünk vkit h hozzon tojást és hozott is 20 japántojást Mórról. Ebből 17 vagy 18 japánfürj ki is kelt, de ezeket a tojásokat zacskóban(!) össze-vissza zatyulva kaptam meg. Nemtom ez h van, de a többi tojás amiből semmi nem kelt az meg tálcán lett hozva... :)

Hozzászólás 2009 márc. 3, 20:07 
Bernát írta:
Szia Lax!

Olyan két hétig, de öregebb tojásból is kelhet csibe csak rosszabb aránnyal. Az irányadó az legyen, h minél frisebb annál jobb.

Hozzászólás 2009 márc. 3, 20:05 
Daniduke!

Azt is vedd figyelembe h a kakasnak harmonizálnia kell(ene) a tyúkkal, mind korban, mind jellemben. Ezek közül a korra tudsz csak igazán odafigyelni, de Hermészke gondolom már rég ivarérett, úh mindenképp ivarérett tojót válassz.
Nem tudom most hogy van berendezve a helyük, de mindenképp legyenke bújóhelyek, mikor hozod a kismadarat. Meg amikor majd meghozod a kis jövevényt beengedéskor ne fogd meg, hanem nyisd ki a kalitkát, szállítódobozt amiben hazavitted és rakd le a földre hogy magától jöhessen ki, így kevesebb stressz éri (ha ezzel eddig is tisztában voltál akkor tekintsd semmisnek). Ill. egyből adj neki vitamint mert kismadár, de annál jobban megterheli a szervezetét a stressz, így könyebben elkerülhetők a problémák.
A másik dolog. Nem tudom miben szeretnéd hazavinni, de ha lehet ne kalitkában, hanem inkább szállítódobozban (börzén szoktak árulni, vagy ha már van vidd el azt), vagy akár egy egyszerű kilyukasztott papírdoboz is megteszi. A kalit azért nem a legjobb, mert ugrálni fog benne és összetörheti magát, a doboz alacsonyabb, így abban talán nem lest ilyen gond.

Most hirtelen ennyi. :wink:

Hozzászólás 2009 márc. 3, 19:57 
Szia Lax!

Hozzászólás 2009 márc. 3, 19:53 
Bernát írta:
...de azokkal se birok...

Ez csak nyugtató kérdése, aztán h a madaraknak adod be, vagy te szeded be az már a te dolgod :lol: :25:

Hozzászólás 2009 márc. 3, 19:49 
Hali!

Duju!
Ha ilyen sok madarad lesz gondolj a következménykre is! Az etetők, itatók lehetőleg kívülről legyenek cserélhetők, hogy minél gyorsabban végezhess az etetéssel, mert sok madárnál, néha amikor kevesebb időd jut csak rájuk... :roll:

Hozzászólás 2009 márc. 3, 19:05 
Szia Duju!

Ez szép szónoklat volt uff. :08:

Csak vigyázz nehogy ellepjenek a törpik.
Nálam csak az egyik pár gyártja a törpiket,de azokkal se birok.

Mi lesz majd,ha a másik két pár is beindúl.Uff :104:

Hozzászólás 2009 márc. 3, 18:53 
daniduke írta:
Köszönöm mindenkinek!
lax- még nem tudom hol veszem, egyenlőre csak azt akartam megtudni, kezdhetem-e a keresést. Valószínű a szegedi madárbörzén, de az mindjárt itt van(vasárnap) így döntenem kell. Akkor csak kint tartott tojót keressek? És van-e még valami, amit figyelnem kell választásnál? Persze azon kívül, hogy egészséges legyen.
Dujuor- akkor a nagy röpde mellett lesz egy fürjpalota is? :roll:

Szia Dani!

Ha egy mód van rá, akkor olyan tojót válassz, amelyik kint volt a hidegbe. Ha pedig beleszeretsz egybe, akkor imádkozz, hogy jó idő legyen, ha pedig még mínuszok lesznek (ma még nem néztem időjárást), akkor pár hétig a szobádban is tarthatod kalitban.

Az ezüst kakas mellé érdemes nem vadas tojót választanod, és akkor Te is beszállhatnál a genetikai harcba. De a vadas sem rossz, hátha hordoz valamit, ami kijön majd, csak vadas tojó esetében nagy %-ban borítékolható a végeredmény.

A "nagy" röpdém nem valami nagy, de tényleg lesz egy (előreláthatóan) 5 fakkos fürjpalota, ami végveszély esetén felezhető, így 10 madarat illetve párat tudok majd tartani, de az a max kapacitása. Úgy tervezem, hogy 3 oldalról nyitott lesz, terveim szerint 1 db-hoz 2 tábla OSB lap kell majd, és cseréplécből egy rahedli. Valószínűleg tudnak nekem szerezni ingyen 4-5 táblával, így az is elképzelhető, hogy rögtön kettőnek esek neki. A helye (helyük) meglenne, így minek is fáradnék 2x. Csúcsra járatott palota esetén 1 párnak 65x50x30 cm jutna (szélesség, mélység, magasság), alaphelyzetben 65 cm helyett 125 cm lenne szélességben. Két palotával számolva az 20 pár fürjet jelentene, így fürjnagyhatalomnak koronáztatnám magamat. És ezek után azon izgulnék, hogy nem tudom hova elhelyezni a kakasokat, meg az ifjoncokat.
Így szerintem az egyik lesz a párok helye (125 cm-es szélességgel), a másik felesbe zárva a hímszakasz, illetve az ifjonc-óvoda.

Így tervezem, Uff szólottam.

dujuor

ui. Sok szerencsét a tojóhoz. Ha nem akarsz kiscsibéket, akkor nyugodtan vehetsz 2 tojót is (lehet így is lesz kiscsirke, csak a tojó ilyen "nyüzsiben" nehezebben kotlik el).

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 márc. 3, 17:21 
Köszönöm mindenkinek!
lax- még nem tudom hol veszem, egyenlőre csak azt akartam megtudni, kezdhetem-e a keresést. Valószínű a szegedi madárbörzén, de az mindjárt itt van(vasárnap) így döntenem kell. Akkor csak kint tartott tojót keressek? És van-e még valami, amit figyelnem kell választásnál? Persze azon kívül, hogy egészséges legyen.
Dujuor- akkor a nagy röpde mellett lesz egy fürjpalota is? :roll:

Hozzászólás 2009 márc. 3, 15:48 
lax20 írta:
Bernát írta:
Sziasztok! :D

Jön valaki a monori börzére?(Duju,Lax?)

Helo!

Még nem tudom. Egyrészt befolyásol az is milyen idő lesz, aztán most mentem vissza suliba betegségből, meg a lábamból is pénteken szednek varratokat, őh még nemtom. Majd kiderül... :roll:

Azért is kérdeztem,hogy valaki vinne e fürjeket.
Érdekelne fehér vagy csoki tojó a fahéj kakasom mellé.

Madarasnak félretettem a másik fahéj kakast és egy vadas tojót. :D

Hozzászólás 2009 márc. 3, 14:07 
Bernát írta:

Helo!

Még nem tudom. Egyrészt befolyásol az is milyen idő lesz, aztán most mentem vissza suliba betegségből, meg a lábamból is pénteken szednek varratokat, őh még nemtom. Majd kiderül... :roll:

Hozzászólás 2009 márc. 3, 14:02 
A láttam persze két t-vel.....

Hozzászólás 2009 márc. 3, 14:01 
Szia!

Ok, nekem tökéletes, csak az a baj,hogy látam nem jösz Monorra, én viszont csak ott tudnám átvenni:(
Egyébként mennyiért adod a fürjeket?

dujuor írta:
madaras86 írta:
Bernát az egyik fahéj kakast akkor eladod? Továbbra sem tudnád úgy adni, hogy a kis kakast egy tojóval? Lehet testvére is, úgyse egymással lennének párban. És mi lenne az ára? Ha árakról inkább e-mailban szeretnél beszélni: madaras86@freemail.hu

Szia Madaras!

Nálam van tojó a kakashoz, olyan is ami nálam született, olyan is, ami Bernátnál. Ha gondolod...

dujuor

Hozzászólás 2009 márc. 3, 8:45 
madaras86 írta:
Bernát az egyik fahéj kakast akkor eladod? Továbbra sem tudnád úgy adni, hogy a kis kakast egy tojóval? Lehet testvére is, úgyse egymással lennének párban. És mi lenne az ára? Ha árakról inkább e-mailban szeretnél beszélni: madaras86@freemail.hu

Szia Madaras!

Nálam van tojó a kakashoz, olyan is ami nálam született, olyan is, ami Bernátnál. Ha gondolod...

dujuor

Hozzászólás 2009 márc. 3, 0:16 

Bernát írta:

Hozzászólás 2009 márc. 2, 22:21 
Bernát írta:

Én biztos, hogy nem. Attól függ, hogy mikor műtik anyukámat, vagy Nyírbátorban leszek, vagy itthon nagytakarítok majd, de kocsi nélkül, így ha itthon is leszek, nem fogok tudni lejutni.

Sajnos...pedig nagyon vártam már, de az esküvői szervezés, és anyukám betegsége igencsak közbejött.

duju

Hozzászólás 2009 márc. 2, 22:11 

Hozzászólás 2009 márc. 2, 10:28 
Idézet:
Lehet tudni, hogy mitől?

Azt nem tudom mitől, reggelre feldobta a pacskert.

Szerencsére Marcsi már ígért egy másik tojót, mert különben rövid úton meg lehet bolondulni a kakas kukorékolásától.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 225  Következő