Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 szept. 11, 11:27 
Margareta, szerintem próbáld meghallgatni élőben is. Azt nem lehet semmivel sem pótolni. Akármilyen tökéletes már a digitális technika, ez az élmény nem utánozható vele. Nem is hasonlít az igazira!

Hozzászólás 2007 szept. 11, 11:10 
Szia Neco, azért most is meghallgattam ám a többieknek ajánlott füttyöt!!Lehet. hogy nekem nem elég "szakértő" a fülem, vagy csak ízlések és pofonok... Engem ezek a motor turbózására emlékeztetnek, fel-le néha meg a tyú-tyú...
Persze minden gazda a maga lovát dícséri :D .....
Azért nincs harag remélem, jó, hogy vagytok, akik ezzel szakértően foglalkoztok és így szinesedik a repertoár. Én maradok a kis színes "unokáimnál".
További sok sikert a versenyeken is, üdv:M.

Hozzászólás 2007 szept. 11, 7:31 
Kedves Doromboló!

Tekintettel arra, hogyí idő hiányában csak nagyon ritkán tudok benézni ebbe a Rollerees szekcióba, érdeklődöm, hogy neveled-e rendesen, és készíted-e rendesen az énekversenyre az általam előjegyzett madárkát??? Szeretnék majd büszke lenni rá decemberben!! :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol:

:83: :83: :83: :83: :83: :83:

Tudod, leendő szülői ösztöneim néha már most megszólalnak...:-)))

Köszi!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 szept. 11, 7:24 
Szia Tangara !

A kalitkákat átmentem megnézni Bácsalmásra, sőt az egzotásokat el is szállítottuk Karcagra, de csak szín és pozitur kanáriknak való standard kalitok vannak.

Felhívtam Dorombolót ez ügyben és mivel ezek nem jók nektek nem hoztam belőle el csak 1 darabot mutatóba.

Úgyhogy véleményem szerint nektek csak csináltatni lehet belőlük.
Viszont a mi tagjainknak van aki normális áron készít kalitokat, ha gondoljátok csináltatok vele, mintadarabot, de kérek hozzá műszaki leírást, főleg a várható új standard méretekben.

Ennyit tudok segíteni az ügyben.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 szept. 11, 1:38 
Sziasztok!

Úgy látom pont két héttel vagyok előrébb Dorombolónál. A tollhalmaz lassan eltűnik, a fiatal versenyzőjelöltek ugyanolyan lelkesedéssel nyekeregnek mint nála, de nálam az őreg hímek közül is nótázik már néhány...
Most éppen a "lábakkal" kínlódtam a napokban. Van egy tojóm, amelynek fióka korában eltörhetett a lába. Valószínű én lehettem a ludas, gyűrűzésnél valamit eltolhattam, de akkor nem vettem észre rajta semmit. Kirepülés után vettem észre, hogy pont a gyűrű fölött van egy kis görbület a lábába, és egy picit itt meg is vastagodott. Ezen a madáron sajnos néhány tizeddel szűkebb gyűrű van, mert a "kuckós ember" késett a gyártással, és Péter Géza bátyám húzott ki ezidőben néhány gyűrűvel a sz@rból. Gondolom ezen okokból az elhalt bőrréteg nem tudott kiesni a gyűrű alól és arra lettem figyelmes valamelyik nap, hogy nagyon bedagadt a gyűrűbe a lába. Hát nem semmi műtét volt ezt a gyűrűt leszedni, de hál' Istennek sikerült!
A másik láb ügyem: Pocilónak ígértem egy hímet. Megbeszéltük hogy szombaton jön érte, pénteken meg gondoltam kicsit manikűrözöm, ne legyen erre gondja. Észrevettem hogy kicsit "hámosabb" a lába mint kéne, olyan mint az idősebb madaraké. (Ez a madár 2006-os. Nem hiszem hogy atkás, évente egyszer valamennyi madarmat lekezelem háromhetente egymás után háromszor ivermectinnel, ez június ,júliusban megtörtént idén is, ráadásul más madárnál sem látok semmilyen elváltozást.) Elkezdtem figyelni és feltűnt hogy merevebben fogja az ülőpálcát a lábával mint kéne, mintha köszvényes vagy reumás lenne. (?) Perényi doktor (ígérem ettől fova már csak Laci, ha nem sértelek meg) van valami tipped mi lehet? Én úgy gondolom valami genetikai nyavalya .... Persze így lefújtam az ügyletet, majd kap Poci az ideiekből.
Zsolt, a rollert itt hallagathatod meg: http://rollerkanari.mlap.hu , csak nagyon halkítsd le, az éppen hallhatónál egy picit legyen csak hangosabb, úgy adja vissza leghűebben az igazi madárdalt. Ha szeretnéd azt a "fílinget" érezni amiről lejjebb írt Doromboló, nyisd meg kétszer-háromszor a lapot, hogy több madár énekeljen. :wink: (Margónak nem ajánlott!!! :lol: )

Hozzászólás 2007 szept. 11, 0:30 
Szia Laci!

Remélem nem haragszol hogy letegztelek beleeggyezésed nélkül és hogy Lacinak szólítottalak,de írásodból úgy vettem ki hogy szereted ha így szólítanak! Örömmel fogadok bármilyen tanácsot, tippet, hogy mitől lett olyan borzas madaram új tollazata, az eggyik oldalának egy részén.Előre is köszönöm!

Hozzászólás 2007 szept. 11, 0:12 
Szia Béla!

Köszönöm szépen az eddigi segítséget!Nem nősültem én meg!!!!Nem nekem találták azt ki!Annyit olvasgatom ezt a rolleros oldalt hogy még kedvet kapok és én is rollert fogok tartani!Az igazat megvalva még soha sem hallottam rollert élőben, csak fölvételről, egy német oldalról töltöttem le!Van egy pár malínóm, a hím csukott csőrrel énekel.Nem tudom mi a különbség a roller és a malínó éneke között,de szeretném tudni.Csak hallottam, úgy fél füllel hogy a malínó örökli a hangot még a roller az nem azt iskolázni kell!Ha hülyeséget írtam elnézést kérek!A kérdésem az lenne hogy mi a valódi különbség a kettő között?

Hozzászólás 2007 szept. 10, 23:03 
Szervusz Doromboló!
Nálam is hallgat még a mesterdalnok, de a párja viszont annál élénkebb. Sorba rakja rendbe a fiatal tojókat a röpdében, mikor az alma vagy éppen az etető környékén nem egyértelmü az étkezési sorrend. Egyébként, mint azt a multkor is írtam, nálam is nagy a csend, csak a gloster fiak közül három kezdi el a kornyikálást időnként. De nemcsak a madaraknál nagy a csend, hanem a kalitkáknál is. Nem bánnám hamár hallanám azokat is zörögni a kocsi csomagtartójában. Állítólag már megérkezett, de nem tudni ,hogy most kiállítási kalitok, vagy énekes és kiállítási kalitkák vegyesen. Én is csak találgatok. Az is lehet, hogy a Lajos elfoglalt a kiállítások miatt és ezért nem tudott szólni még. Majd a karcagi kiállításon megkérdezem. Üdv Tangara

Hozzászólás 2007 szept. 10, 21:58 
Szia Doromboló !
Köszönöm a ki nem érdemelt titulusokat,de kanárigyógyászatban még a
gyakornok szintjén járok. Nem tehetek róla,de ha a keresztnevemen szó-
lítanak,hamarabb meghallom.... .Mivel felfedted a szakmámat,időt kérek a
tapasztalatgyűjtéshez és a felkészüléshez,mert a nil nocere ! /legalább ne
árts !/ elvet be akarom tartani.
Margarétát megvédem,csapper madárnak is lehet szép hangja,roller híján
reggelente én is ebben gyönyörködöm ,bár tapasztalati úton én is meggyőzhető vagyok ! :wink: Örülök hogy megindultak a hírek a pacsirta-
nevelőkből !
Jó éjszakát : Laci

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 szept. 10, 21:10 
Szia Zsolti !
Már azt hittem megnősültél és az új ara letiltott a rigózásról.. :-)
Hol van egy orvoooos !?..... Talán elhallik Szegedig ?!...
Szóval szerintem, valami gentikai toprongy lehet a madárkád, vagy valami vitamin hiány, vagy valami toll atka...Igazából látni kéne, hogy biztos legyen a diagnózis....de majd a Perényi doktor ha előkerül biztos többet tud neked mondani....
Hallóóóó ! Perényi tanár úr !....Szinpadraaa !!!! :14:

Hozzászólás 2007 szept. 10, 20:09 
Szia Virágszálam !
Csak remélni tudom, hogy a következő generáció - amit azért őszintén remélem minél később lesz - roller kanári lesz ?! Mert az igazi relaxációt csak a roller tudja ! Amit te csodálatosnak hallasz a csapperjaidnál az az érdeklődő megfigyelésen alapszik, melyet már meg tudtál szokni ! Ha Te érintett lennél, mint idegileg sérült, akkor ezek a kis házi kedvencek már a falon virítanának freskóként !....A betegeknek más kell...pontosan a harsány hangok ellenkezője, a lágy halk ének. Persze nem csak a már sérült lelküeknek ajánlható a roller ének, hanem prevencióként is. Ha haza hozza a munkahelyi bajait valaki és hátradőlve becsukott szemmel két roller énekét hallgatja kb. 2 m-ről, 5-10 perc alatt kitisztul belőle a rontás !!! Garantálva !!!... Te nem olyan rollereket hallottál nálam ami kész madár volt, hanem a tréning időszak közepén, ha jól emléxem ?!...
Gyere majd el december közepén, vagy előtte hívj fel és meg tudom mondani, hogy az idén hogy állok a felkészítéssel.....

Hozzászólás 2007 szept. 10, 19:52 
Szia Béla!

Mindig valami probléma adódik, semmi se megy gond nélkül!Van egy tojóm, 3 éves.Eddig szép testhez simuló tollazata volt, a vedlést követően az egyik oldalán össze-vissza, fodrosan nőtek ki a tollai.A szárnyvég meg a farok között!Mi okozhatta ezt?

Hozzászólás 2007 szept. 10, 14:54 
Milyen igazad van Doromboló a gyógyírt megnevezve...
Igaz nekem "csak" a sima "mezei" kanáriim vannak, de valami nagyon kellemes jó érzés hallani őket, Csirikém most is fújja, közben ő is gurguláz ám és főleg a Csipet olyan szépen halkan kiséri, hogy öröm hallgatni. Persze lesz majd intenzívebb is a nóta, de most még nagyon kellemes és Csiri nagyon tudja cifrázni. Már csak Frici a lusta, lassan alakúl a helyzet, de a toll még mindig hullik, hullik és hullik ...
Épp mondtam a férjemnek, már úgy megszoktam a zenei aláfestést főzés közben (néha persze a rádiót is szeretném hallagatni, de azt már nem nagyon tűrik el őkelmék:)), hogy csak akkor figyelek fel, ha elhallgatnak és hirtelen csönd lesz.
A lábukon nem sok változást látok, csak súlyosabb ne legyen ettől még elvannak, még egyszer majd bekenem őket, csak nem szeretem zargatni.
Elnézést, hogy ide is bepofátlankodtam, de a másikon most csend van...
További jó énektanítást neked is és érezd velük nagyon jól magad!
üdv:Margó

Hozzászólás 2007 szept. 10, 12:11 
A hátam borsódzik mikor a madárszobában van egy kis időm amit agyoncsaphatok....Összevont szemöldökkel,mégis mosolyogva nézem és sajnos hallom is a jövő mesterdalnokait amint a röpde ülőrúdjain rettenetes elszántséggal zötykölődnek a harmónikus összefüggő roller énekhez vezető úton. Nyekeregnek, nyikorognak felfújt torokzacskóval, külsőre éppen úgy mint a nagyok...Kár, hogy egyetlen felnőtt hímem sem énekel még, mert a vedlés kellemetlen időszakát élik...Aztán meg lehet, hogy jobb ez így mert a chanpionok, verseny győztes hímek hagjai után úgy elszégyelnék magukat a kis növendékek, hogy többé már meg sem mernének szólalni ?!...Viccet félretéve, nagyon sajnálatos, hogy még mindig vedlenek az öregek, mert emiatt tényleg nincs segítő hang a kicsik felkészítéséhez....Alapvetően azért genetikáról van szó, de kétségtelen nagy segítség egy hibátlan előénekes hangja, melyet a fiatalok előszeretettel próbálnak átvenni. Mint ahogy szerencsétlen dolog, ha egy rossz, hibás hangú öreg roller hangját hallják naphosszat....
Szóval aranyos kis madarak ezek a kölök rollerek...ahogy ülnek egymás mellett felfújt, rezgő nyakkal !...zabálni valók !....
Még adok 2-3 hetet a srácoknak hadd "fényesedjenek" aztán jön a meló, a munkás hétköznapok, mikor külön kis kalitkákba átrakva az éneklés magasiskolájáig kell hogy eljussanak ahol hihetetlen mélységű bársonyos kitartott gurgulákat követel meg a világszinvonal...
Sokszor a szája tátvamarad az embernek, hogy egy ilyen kis madárból, hogy a csudába jönnek ki ezek a mély hangok...???!!! Tudnak persze magasat is, de nem olyan fülsiketítő élességgel mint azt a többi kanári fajta teszi, hanem kellően megtompítva, bársonyos lehelettel megsimogatva...
Nincs a világon jobb terápia a lenyugodni kívánó pörgős embereknek, a ma sajnos oly divatos depressziós fáradt lelkeknek a rollerek lágy kellemesen duruzsoló diszkrét muzsikájánál !...Százszor többet ér akármilyen idegrelaxáns gyógyszernél, káros mellékhatás nélkül....
Kár hogy ezzel az orvostudomány még nem találkozott, mert meggyőződésem, ahogy megoldás lehet az idős, vagy tartósan magányos embereknek a kutyatartás, vagy a mozgássérülteknek, rendelenesen fejlődötteknek a ló, úgy a rollerek álomba ringató éneke az idegrendszer túlterheltségében szenvedőknek a legtermészetesebb gyógymód lehetne..

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 szept. 8, 9:37 
... és nagy a hideg!

Most már 7 fok van, a reggel 6 volt... Csíkszeredában pedig 3 fokot mutatott a hőmérő!!! A madárkáim szívós kis egyedek :wink: szerencsére. Felhúzódtak a röpde tetőszerkezete alá, legalább ott a légmozgás is nem hűti őket. Esznek, isznak, vígan fütyörésznek, egyiket sem látom szomorkodni. Estére azért körbefóliázom a röpdét, nincs kizárva, hogy tovább hűl a levegő... Bevinni még korán lenne, mert még hol van az indián nyár?

A vadon élő madarakat sajnálom nagyon! Szegények fejvesztve kutatnak minden apró rovar után... Nekik nincs készen tálalva az élelem... A mezőn az őszi kikerics félénken bontogatja szirmát.

Kép

Hozzászólás 2007 szept. 8, 9:18 
Na, "holl" vagytok madárkáim..?!
Nagy a csend... Még mindig nagy a tollhalmaz ?...

Hozzászólás 2007 szept. 5, 11:34 
Szivattyú ! Necoka kollégaaaa !
Hát megjöttééé ?...Aztán sikerült jól megáztatnod a tojáskáidat.?!..A TV hiradóban bemondták, hogy láttak az Adrián néhány dülledt szemű sellőt..
:13:
Fészkeld el magad újra és indulhat a "verébhajsza" ! Hihi ...
Az új szabvány még nem jelent meg, ez csak terv egyenlőre, annyit lehet tudni róla amennyit leírtam !...

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 szept. 5, 1:54 
Sziasztok!

Hát úgy néz ki nem csináltam hülyeséget, hogy egy helybéli szakinál megrendeltem 10 füttykalitot...
Szia Doromboló! Ki az az iparos aki egy ezresért csinál ilyet, mert az én szakim majd' a háromszorosát kérte érte ?! (vagy ezek szerint mégis hülyeséget csináltam???) Különben mikortól lenne az új szabvány szerinti kalit, és hogy nézne ki? (méret, anyaga stb.) Jó lenne tudni, esetleg a szövetségnél rákérdezhetnének a COM-nál, mert az újaknak érdemesebb lenne rögtön ilyet beszerezni. Meg hát én is ilyeneket gyártatnék, szereznék be. Persze két-három euró nem pénz érte, de a fene tudja mi lesz ebből a svájci fuvarból, jövőre meg remélhetőleg kéne jó néhány ujjoncnak felszerelés. Badarság lenne mindenkinek felszerelkezni olyan kalitokkal, ami nem nemzetközi szabvány szerinti, amit esetleg egy-két éven belül a honi "állatvédők" is levadásznak. Néhány banda következetesen majmolja a kinti módit, most hogy kicsit jobban szem elé kerül a roller, lehet hogy minket is megtalálnának. (Persze tisztelet a kivételnek, van olyan állatvédő csoport is, amely azzal foglalkozik amivel kell.)

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 szept. 4, 10:47 
Szervusz Béla !

Egyesületünk megoldotta a mínőségi Al. gyűrűk gyártását, bármikor lehet gyártatni, általában 2 héten belől elkészűl.

Ha gondoljátok az MNK -ás gyűrűk gyártását is elkezdjük, csak a tagjaidat értesítsd ki, hogy a rendeléseket az avikultura@t-online.hu e-mail címre, vagy "IDRE" 6727 Szeged Gyémánt u. 7 sz. alá küldjék.
A gyűrű rendelési nyomtatványt a dokumentumoknál le lehet tölteni.
Itt rendelési törzskönyvet vezetünk és visszakereshető, hogy ki-mikor, milyen számú és hány gyűrűt rendelt. Biztosíthatlak benneteket, hogy illetéktelenek mások törzsszámával ellátott gyűrűt nem fognak kapni.

A Szűcs úrral felveszem a kapcsolatot, bár szerintem nem lesz egyszerű a dolog, de megpróbálom letárgyalni vele a hamisítás kiküszöbölését.

Hozzászólás 2007 szept. 4, 8:42 
A legújabb információ szerint az olasz kalitkák megérkeztek, de egyetlen roller premier kalitka nem volt köztük ! Azt mondta a Tóth Sanyi, hogy ezek Svájcban maradtak, de el fogja hozni, csak most nincs ideje, mert COM vezetői konferenciát készít elő itt nálunk. Kb. szeptember vége október eleje az az időpont amikor elnök úr ki tud menni a kalitokért...
Attól tartok ez csúszni fog és akkor már késő lesz, tehát ha tényleg akar segíteni az elnök úr, akkor arra kérjük azthiszem mindnyájónk nevében, hogy akkor tényleg a szeptember végi kimenetelt kéne erőltetni, mert a későbbi segítség már aktualitását veszti ! Félreértés ne essék, mi köszönjük a lehetőséget, csak jó emberi szokás szerint tolaxunk az ajándékért...Aztán kint meg kell majd azt is nézni, hogy milyen állagúak, mert egy ilyen kalitot nálunk 1000 Ft-ért csinál a maszek ha van elegendő megrendelés. Amit most hoztak olaszból azért 3 eurót kell fizetni, de azok a színkanári, hullámos bemutatására készült hajlított hátúlju nagyobb méretű kiállítási kalitkák. Szerintem a mi kis 21 centis kalitjainkért nem kell ennyit fizetni...?! Azt sem tudjuk traszporter dobozok vannak e hozzájuk. Ha nincs akkor is el lehet hozni a kalitokat még akkor is ha most a COM tervezi a kivonásukat a forgalomból, mert az állatvédők nyomására kissé hosszab és picit magasabbat fognak kiadni...Azért ha 50 évig jó volt, akkor nekünk egy ideig még jó szolgálatot tehetnének... A világbajnokságra meg elég szállítóban küldeni, mert ott már adnak újfajta premier kalitkát, igaz azért jobb ha ilyenben is tudnánk tréningezni, de majd kitalálunk valamit. Megcsináljuk azt amit az osztrákok szoktak, hogy mindenki abban tartja és neveli a madarát amiben akarja, de már az otthoni lehalgatásokkor is átugrasztják a madarakat egy 4 szabvány kalitkából összeragasztott oszlopba, így a madár megszokja az eleinte idegen közeget és a zavargatást és jól fognak teljesíteni a versenyen.
Mikor még a Robival átjártunk a sógorokhoz versenyezni, akkor volt olyan madarunk amelyik meg sem szólalt az ilyedtség miatt mikor átkergették a megszokott kalítjából az lehellgató oszlopba ! Az ő madaraik meg simán átléptek, mert megszokták !...Na erről még beszélgetünk, most pedig várjuk az elnök úr reakcióját....

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 261  Következő