Sziasztok!
Úgy látom pont két héttel vagyok előrébb Dorombolónál. A tollhalmaz lassan eltűnik, a fiatal versenyzőjelöltek ugyanolyan lelkesedéssel nyekeregnek mint nála, de nálam az őreg hímek közül is nótázik már néhány...
Most éppen a "lábakkal" kínlódtam a napokban. Van egy tojóm, amelynek fióka korában eltörhetett a lába. Valószínű én lehettem a ludas, gyűrűzésnél valamit eltolhattam, de akkor nem vettem észre rajta semmit. Kirepülés után vettem észre, hogy pont a gyűrű fölött van egy kis görbület a lábába, és egy picit itt meg is vastagodott. Ezen a madáron sajnos néhány tizeddel szűkebb gyűrű van, mert a "kuckós ember" késett a gyártással, és Péter Géza bátyám húzott ki ezidőben néhány gyűrűvel a sz@rból. Gondolom ezen okokból az elhalt bőrréteg nem tudott kiesni a gyűrű alól és arra lettem figyelmes valamelyik nap, hogy nagyon bedagadt a gyűrűbe a lába. Hát nem semmi műtét volt ezt a gyűrűt leszedni, de hál' Istennek sikerült!
A másik láb ügyem: Pocilónak ígértem egy hímet. Megbeszéltük hogy szombaton jön érte, pénteken meg gondoltam kicsit manikűrözöm, ne legyen erre gondja. Észrevettem hogy kicsit "hámosabb" a lába mint kéne, olyan mint az idősebb madaraké. (Ez a madár 2006-os. Nem hiszem hogy atkás, évente egyszer valamennyi madarmat lekezelem háromhetente egymás után háromszor ivermectinnel, ez június ,júliusban megtörtént idén is, ráadásul más madárnál sem látok semmilyen elváltozást.) Elkezdtem figyelni és feltűnt hogy merevebben fogja az ülőpálcát a lábával mint kéne, mintha köszvényes vagy reumás lenne. (?) Perényi doktor (ígérem ettől fova már csak Laci, ha nem sértelek meg) van valami tipped mi lehet? Én úgy gondolom valami genetikai nyavalya .... Persze így lefújtam az ügyletet, majd kap Poci az ideiekből.
Zsolt, a rollert itt hallagathatod meg:
http://rollerkanari.mlap.hu , csak nagyon halkítsd le, az éppen hallhatónál egy picit legyen csak hangosabb, úgy adja vissza leghűebben az igazi madárdalt. Ha szeretnéd azt a "fílinget" érezni amiről lejjebb írt Doromboló, nyisd meg kétszer-háromszor a lapot, hogy több madár énekeljen.

(Margónak nem ajánlott!!!

)