Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 máj. 15, 10:32 
Sziasztok!

2 hónapja a harmadik fészkelés is terméketlen tojásokkal történt. Most kezdenek egy újabba. Mint eddig is, vannak napok mikor 20 percenként párosodnak, miközben a tojó építi a fészket. Nem értem... van előttük fehérje, tojáshéj, szépia, eszik is, és sosincs fióka a tojásokban. Talán impotens a hímem? Létezik ilyesmi? Van valamilyen módszer elősegíteni a jó párzást?

üdv: Dani

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 18:19 
melegebb helyre tettük , bekentük olajos krémmel a fenekét és beraktunk piros infra lámpát.már sokkal jobban van és ma egy kis tojást láttunk amikor kiszállt a fészekből enni :D .Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a tanácsokat. :D

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 ápr. 27, 8:39 
Sziasztok !...Persze a végsőkig próbálkozni kell de attól tartok itt itt már "konyec filma".... Ha bukdácsol repülés helyett akkor már nem hiszem hogy ereje lenne kitolni a megrekedt tojást még inkubátorban sem !?... :(

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 17:09 
Szia

A leírtak a beteg madár tipikus tünetei. Akármilyen baja van, nagyjából ezt mutatja. Mivel tojó, és írtad, hogy fészkel,, előfordulhat, hogy tojógörcse, tojás visszatartása van. Ezt akkor zárhatod ki, ha megfogod, megtapogatod, megnézed a kloákája környékét. Ha érzed benne a kemény tojást, akkor ezzel állunk szemben. Ha így van, tedd melegebb helyre, a kalitkába egy nedves rongyot, a kloákába kellene cseppenteni esetleg pár csepp olajat. Nézd meg tehát a madarat a kezedben, tapogatsd ki a szegycsonti taréjt is a mellénél, azon van e kellő izom, írd meg nincs e hasmenése. Aztán meglátjuk.

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 16:35 
nem is repül inkabb csak bukdacsol :cry: :cry:

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 15:37 
segitsetek leci
a tojo kanarink fel van fujodva a ketszeresere ,gyorsan lelegzik és hunyorog szerintetek ez lehet megfazas vagy valami mas?a feszke mar keszen van.kerlek segitsetk. :( :cry:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 29, 16:57 
Szia Kanárirajongó!
A magányos him kanári nem lesz depressziós.Számára az egyedüllét természetes.Jól teszed ha nagy kalitkát vásárolsz neki.Sok sikert az első madaradhoz remélem lesz majd több is :lol: .

Hozzászólás 2009 márc. 29, 11:40 
Nekem tulajdonképpen mindeggy hogy énekel vagy fütyül. Jelenleg középfülgyülladással vagyok 2 hete itthon, ezek után az én dobhártyám már mindent kibír :D
Ugy gondoltam hogy minél nagyobb kalitkát veszek, de egyelőre csak egy madarat szeretnék. Majd ha látom hogy unatkozik vagy depressziós , akkor veszek hozzá egy párt.

Hozzászólás 2009 márc. 26, 21:33 
Szia Kanárirajongó!
A him kanári tartható magányosan ekkor fogod a legtöbbet hallani az énekét.Az ideális kalitméret 45 hosszú 35 magas és 25 mély.2-3 12 mm átmérőjű ülőruddal,hogy mozogjon egy kicsit nehogy elhizzon.
Fanatikus harzer rolleresek szerint csak a roller énekel a többi kanári csak fütyül.A fütty vadmadár szerű a roller énekről meg a szomszéd topikban kaphatsz felvilágositást.Te döntesz mit bir el a dobhártyád :lol: :lol: :lol: !

Hozzászólás 2009 márc. 25, 18:41 
Üdv mindenkinek!

szeretnék egy hím énekes citromsárga kanárit vásárolni, de előtte az lenne a kérdésem: Mekkora az a minimális kalitkaméret amiben tarthatom?
És mégeggy : nem lesz magányos ha csak egyedül tartom?

Válaszukat előre is köszönöm

Hozzászólás 2009 márc. 15, 19:30 
Hali!
Bocsi azt nem irtam a diszmadármagazin forumján a gouldamandina részben. http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosi ... 1121642892

Hozzászólás 2009 márc. 15, 8:46 
Mégis melyiken, mert vagy vagy 15 ?...

Hozzászólás 2009 márc. 14, 19:44 
Sziasztok!
Épp most olvastam egy másik forumon a torokatkával kapcsolatos bejegyzést.Olvassátok el, érdemes.Még jó hogy én másik szert használtam.

Hozzászólás 2009 márc. 13, 11:34 
Szia
Nem vagyok gyógyszerész, tehát nem tudom az anyag pontos összetevőit, de úgy gondolom a cseppentő az erősebb, ezért külsőleg használjuk, a milbentod, mivel belélegezve gyógyít, igy szembe kerülve sem okozhat elvileg gondot, hacsak nem az a célunk, hogy pont abba találjunk bele.No meg a levegővel egyesülve szerintem valamennyit veszít erejéből. Szerencsére csak ennél az 1 pár gouldomnál kellett alkalmazni, nálluk bevált. A szemüknek sem lett baja.

Hozzászólás 2009 márc. 13, 9:08 
Ha ráfújunk a madárra akkor nem fog a szemébe menni ?...Mert van itt a szomszédban aki vak madarakat gyárt (többek körzött) és az csak az ilyesmitől vagy a csipkedéstől lehet !....Harminc éve tenyésztek kanárikat, de nálam az ezernél is több madár közül csak az vakult meg amelyiknek véletlenül nem csak a nyakára hanem a szemére is sikerült cseppentenem a kegyszerekből de ez is mindössze kétszer fordult elő.... :shock:

Hozzászólás 2009 márc. 13, 8:23 
Szia Doromboló!
Mint irtam is 1 héten 1-szer dobozban, 1 másik napon pedig mikor nem is cseppentünk rá a lightból akkor kivülről befújni.

Hozzászólás 2009 márc. 12, 22:02 
Szia Emő!
A szer nem light.Más a vivőanyaga és gondolom jobb vagy töményebb a hatóanyaga.
Mielőtt kezelnétek konzultáljatok kecskeméten Dr.Talabér Zsoltal(megjegyezném,hogy európa szerte hires galambdoki és több könyv szerzője)

Hozzászólás 2009 márc. 12, 21:45 
Szia Ancsa !...Most a kaliton át fujjuk azt a trutyit vagy a dobozba ?...

Hozzászólás 2009 márc. 12, 21:01 
Szia Rake!
Mivel lentebb emlitetted a torokatkát is, ezért elmondom, hogy nekem a gouldamandina páromat hogy sikerült helyre hozni. Tanácsként kaptam a tippet és bevált. Azt javasolták,ha észreveszem, hogy torokatkás egy madár, amit úgy tudok megállapítani, hogy az atkánál száraz "szörcsögést" hallok, ha a madarat a fülemhez tartom. És nem téveszthetem össze a megfázásos légcső atkával, mert a megfázásnál váladékozik, mint az ember, a tüsszögés mellé. Megelőzni csak kezdeti stádiumban lehet, úgy, hogy a madarat beleteszem egy papírdobozba, és befújok 2-3-szor egy kis Milbentod nevü gyógyszerből, amit állatorvosi rendelőkben, vagy nagyobb állatkereskedésekben be lehet szerezni. A dobozt bezárom, és kb 1 percig, nem tovább bent hagyom a madarat, hagy lélegezze be. Ezt addig ismétlem, hetente 1-szer, a külső cseppentést pedig a már említett Lighttel 2-szer, mig a madár helyre nem jön. És fontos hogy a kaliton át fújjuk be a madarat Milbentoddal , azon a napon amikor a madár nem kap kezelést. Ez több hétig is elhúzódhat. Reméllem a kanáriknál is működni fog.

Hozzászólás 2009 márc. 12, 20:55 
Szia Doromboló!
Reggel már jó korán megnéztem a fehér anyagot, de nem voltak rajta piros tetvek. Biztos nem az a gond.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 76  Következő