Üdv.Rasta!
Most mit írjak Neked?A tapasztalatot magadnak kell megszerezni,de tudod"más kárán tanul az okos".Költési időszakban mutatkozik meg a madár igazi természete,a legjámborabb is harciassá válhat.Azt kell eldöntened,hogy
egy tarka ,szép madárseregben akarsz gyönyőrködni egy nagy társaskalitkában,vagy tenyészteni is akarod őket

Hány fészket raktál fel,mert páronként legalább kettő kell,mindegyik a számára legjobbat akarja elfoglalni.
Amit az etetésről írtál az jó,de te is tudod,hogy a természetben is akkor költenek a madarak,ha legjobbak a körülmények.Más az a kaja amit nyugalmi időszakban etetsz a madárral és más amit költéskor.
A kecskékkel még nincs tapasztalatom.Azt olvastam,hogy biztonsággal költ és jól nevel,a fiókák neveléséhez hullámos,vagy kanári nevelőtáp szükséges.Én ezek közül kanárit tenyésztettem,a költési időszakban az alábbi plusz eleséget kapták:
1 csomag zabpehely
1 -"- háztatársi kekszű
1 zacskó tejpor /sovány/
1 doboz Orizza /csecsemőtápszer/
A zabpelyhet,kekszet ledaráltam,összekevertem a tejporral,ebbe a kevertem három merőkanál orizzát,jól összekavartam,és szellős helyen üveben tartottam.
Naponta a reszelt tojásra,sárgarépára és sajtra tettem két pupozott mokkáskanálnyit ebből a keverékből,összeráztam,erre tettem még egy csapott mokkáskanálnyi Ornitomixet,meszet,megint összeráztam és a magra lazán rászórtam.
Szépen nevelődtek a madaraim.
Én ezt tudom Neked ajánlani,gondolom a többiek is elmondják,majd a véleményüket.
Igazad van, kevés az odú. Csak 3 van, pont amennyi pár...
Reggelre megint bent találtam egy hullámost a kecskék odújában... Viszont találtam alatta egy tojást is, a kecskéék mellett. Délutánra a kecsketojás eltűnt...
A kajáltatásukban az változott, hogy minden nap kapnak lágykaját, és cs. magokat plusszba.
Amúgy tenyészteni szántam őket, de olyat sehol nem hallottam (eddig), hogy ezeket a fajokat nem lehet egy röpdében költetni...akkor nem vettem volna, csak nimfát......
Mostmár késő, megpróbálok több odút felrakni, ha így is szemétkednek a hulik, akkor eladom őket....