Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 21:13 
Sziasztok!
Keszitetem egy par kepet a madaraimrol.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Udv:Aradi Gabi

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 20:39 
Moncsi ! Ne kamuzz ! Ezek nem idei fiatalok ! Te !... :twisted:

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 19:14 
Sziasztok!
A képekkel kicsit ugyan késtem, de most összejött. A két sárga már nyekereg, a fehérek hallgatnak, lehet, hogy tojók.
Íme az én büszkeségeim:

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 14:27 
Előre ne vágd azért falhoz !...A többit meg nyilván nem tudjuk !...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 ápr. 29, 1:39 
doromboló írta:
Krisztusom !...
Talán nem kellene annyit foglalkozni a drágákkal mert ha röpködnek mint az őrültek akkor baromi jól érzik magukat !

Naja....! :lol:
A gyakorlatban azért én sem bonyolítom ennyire a dó'gokat. :wink: Csak az alterntívákat említettem, arra az esetre ha tényleg gáz lenne. 8)
...különben meg az idei felülmúlhatatlan eredményem tudatában, lehet jobb ha nem osztom az észt.... :oops:
:twisted: :evil:

http://rollercanary.hupont.hu/

IDRE tag
Valódi név: Kovács Krisztián

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 18:06 
Köszönöm a tanácsokat, remélem a változtatásoktól megjön a madarak étvágya !

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 16:28 
Krisztusom !...
Talán nem kellene annyit foglalkozni a drágákkal mert ha röpködnek mint az őrültek akkor baromi jól érzik magukat ! A baj akkor kezdődik, mikor csak üldögélnek a rúdon aztán kezdenek gombóccá válni végül eldugott fejjel gubbaszt addig a fenkölt pillanatig míg a lelke vissza nem száll a teremtő kondorkeselyű udvarába ! :(
Az áztatott maggal azért vigyázz mert azt csak agyonmosott állapotban szabad adni a savanyodás, erjedés elkerülése miatt !...
A magot meg együtt kell adni úgy hogy egy tálka aljában legyen a mag, majd erre a fürészpor és víz mellé bőségesen !...A víz eleinte a földön legyen, hogy a rosszul repülő kicsi is hozzá tudjon férni....Később a mag egyik felén legyen a konzervos doboznak a táp meg a másikon de középpen összefolyjon !...Az olajoshal doboz jó ! Ha 4 madárnál több van akkor a nagyobbik laposabb a jobb !...

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 16:18 
Szeva' Krisz!

Folyamatosan kellet volna adni az áztatott mellett a szárazat. A leválasztás után néhány nappal meg a száraz tetejére az áztatottat, majd a tizedik napután az á.-t folyamatosan csökkenteni majd kb. 4 hét után elhagyni.

Most is ezt próbáld meg. Tedd az áztatottat egy etetőben a szárazra, egy másikban meg keverd össze a két magot felesben.
Jó lehet még, ha a repcét felesbe kevered négermaggal és úgy áztatod be. (az is fekete, arra lehet előbb rákapnak és piszok kondis kaja)

Az a baj, hogy kb. 50 napos korukig szedegetnek, kísérletezgetnek minden szarral, utána már nehéz rászoktatni őket bármire...

IDRE tag

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 15:36 
Szia Gabesz,

kb. 25-26 naposan lettek leválasztva, kapták folyamatosan a lágykaját, áztatott maggal kb. 2 hétig, aztán betettem ezek mellé a száraz magot is, és figyeltem hogy kezdik e enni. Ez volt két hete, a fiókák most két hónaposak. A lágykaja CéDé, a "fűrészpor" fajta. Emellett 2-3 naponta kapnak almaszeletet is, na azzal nincs gond :) A fogyást nemrég vettem észre....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 15:11 
neco írta:
Gabesz, Moncsi, Marcsi, Almamag versenyre feltétlen gyertek, ígérem az OB-n minden résztvevő csajnak egy nagy csokor virággal fogunk kedveskedni, amit az ország legjópofább kamionosrollerosa fog átnyújtani néktek, egy szívből jövő ölelés kíséretében! :10: :40:
Amaryl erről a virágról te se mondj még le, a következő fészkekben még bármi lehet.

Neco, köszi, nagyon kedves Tőled, Tőletek! Igaz, addig még sok víz lefolyik az Olton, s a Dunán es... :wink: De így tervezünk akkor!

Krisz, látom még itt vagy! Azt írd meg, hogy pontosan hány hetesen választottad el a fiatalokat a szülőtől és hogy milyen kaját kaptak és meddig az új periódusban? Főként a lágykaja érdekes! (Asszem :roll: )

Puszi nektek!

IDRE tag

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 14:57 
Sziasztok !

Nálam sem mennek simán a dolgok, ha ez vigasztal valakit :( Ha emlékeztek, volt egy olyan gondom, hogy a leválasztott fiatalok 4-en egy kalitban állandóan veszekedtek :61: Megfogadtam Doromboló tanácsát, csináltam egy nagy Sanyi bácsi féle előlapos röpdét nekik, és átraktam őket, megemelt mennyiségű takarmánnyal :) Rögtön öröm, boldogság :) A veszekedések is megritkultak. Élénkek, nyekeregnek is néha, röpködnek mint a bolond, elkezdtek vedleni, viszont ha jól láttam nem esznek.:46: Eddig azért nem tűnt fel, mert a kis helyen nem nagyon tudták lemozogni a kaját, de itt röpködnek egész nap. Persze fogalmam sincs hogy azért nem esznek mert vedlenek, vagy azért vedlenek mert nem esznek :) Próbáltam a leválasztás után fokozatosan levenni őket a lágykajáról és az áztatott magról, raktam eléjük lapos tálkákban bőségesen naponta frissen mindent(lágykaja, áztatott magkeverék, száraz magkeverék ), de semmi. Lágykajából csipegetnek néha, ha kedvük van...Áztatott magkeverékre ráugranak, esznek belőle, de csak repcét, és abból sem sokat, a többit otthagyják. Száraz magkeverék ugyanez, repcén kívül a többiből minimálisan, vagy inkább semmit nem esznek. Próbáltam roppantott kendermagot meg apróra tört natúr napraforgómagot bekeverve adni nekik, kicsit vastagítani a keveréket de semmi. Szép lassan fogynak mint a gyertyaszál, hullik a toll belőlük, napról napra soványabbak, mondjuk a repcétől nem is csodálom. :46: Ugyanezt a magkeveréket az öregek úgy bepuszilják, hogy kong az etető utána, a tojóknak 2x kell adnom naponta belőle.....Mit csináljak hogy rendesen egyenek ? Mikor rakhatok be normális akasztós etetőt ? Egyszerűen képtelen vagyok egy kicsit is hízlalni őket ! Létezik hogy nem tanultak meg rendesen kajálni ? Segítség !!!! :41:

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 9:49 
feketemarcsi írta:
Az a tojó előtte le lett kezelve enrobiofox-szal, nem valószínű, hogy maradhatott benne valami, öt napig kapta.

Oké! Csak egy röpke bolondos ötlet volt.

( zárójelbe, pici betűkkel: 5 nap az ló..@sz! legalább 8 nap kell hogy kitisztuljon a madár, de én 10 napig szoktam ilyen esetben. 5 nap arra jó, hogy ne a tojásba pusztuljon el a kölök, hanem úgy jöjjön világra ahogy nálad jött. ha meg emigyen 5 napokat használgatod néhányszor(mire is?! :shock:), csak hogy a biztonság kedvéért kapjanak valamit, már reszisztens is lehet a baci, úgyhogy az e.b-t locsolhatog nékik akkor sem fog hatni. de tényleg nem biztos, hogy igazam van :wink: )

feketemarcsi írta:
Tényleg necóka, hogy van az, hogy már te be is fejezted az idénre?

Kicsit dó'gozgatnom kellett az elmúlt 3 hétben, és két hét múlva megin' kell majd egy csöppet. Júni' közepétől meg kipihenem magam a családdal valahol, addigra stabilan le kell választanom az összes kölköt, mert nincs kire bízzam őket.

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 9:05 
Üdv minden rég nem- és sűrűn látott baromfinak! :wink:

Tegnap volt egy kicsit időm madarászni. Gyorsan le is állítottam a tojóim felét. A maradéknál azért még megvárom mi kel ki...szóval elég rövidre sikeredett a szezon idén, de ennyire futja az időmből. Menet közben (muszájból) én is átálltam a "fűrészpor" nevelő kajára...., hááát ezt sem tolerálták túlzottan a rigóim.
Röviden: ezt az évet megpróbálom gyorsan elfelejteni, és a következőre meg egy kicsit több időt próbálok szorítani.

Marcsi, Lajos! A nyomorék fiókák anyja szalmonella fertőzött, ezáltal a fiókák is, ez a kölköknél szövődményként izületi gyulladásban jelentkezik, ezért torzulnak a végtagok. Antibiotikummal kezeljétek ki őket. Ez esetben viszont a következő eresztésnek lőttek, mert tuti terméketlenek lesznek a tojások, de legalább jövőre nem fognak nyomorék madaraitok kelni.
Az említett "szétülés" szerintem marhaság, az antibió' után már nem lesznek "szétülve" figyeljétek meg. :wink:

Gabesz, Moncsi, Marcsi, Almamag versenyre feltétlen gyertek, ígérem az OB-n minden résztvevő csajnak egy nagy csokor virággal fogunk kedveskedni, amit az ország legjópofább kamionosrollerosa fog átnyújtani néktek, egy szívből jövő ölelés kíséretében! :10: :40:
Amaryl erről a virágról te se mondj még le, a következő fészkekben még bármi lehet.

Matyesz viagrát a madaraknak! Állítólag a spinékre is hatással van, még van idő néhány fiókára! :wink:

Hozzászólás 2009 ápr. 27, 22:10 
doromboló írta:
A profi lovasnak ez sértés és látja rögtön, hogy pancserrel van dolga nert ugyanis a fehér színű ló hivatalosan SZÜRKE !....
Szóval tessék szakszerűen beszélni !... :twisted: :lol:

Bocsánat, hogy nem roller téma:

Köszönöm, köszönöm, köszönöm Doromboló.

Lótenyésztő a hivatalos szakmám, de ezt amit elmondtál olyan ritkán hallom más ember szájából, mint a fehér holló (mint a rollerül beszélő csapper? :roll: )

Pusszantás Doromboló!!! :D :D :D

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2009 ápr. 27, 21:21 
Gabesz írta:
Moncsi!!! merre jársz? Biztosan van újságod neked is :wink: Mesélj!
És akkor a többieknek is puszi: Gabesz

Szia Gabesz!
Gratulálok az újabb kicsikhez is, és sajnálom a kismadarad. Nekem is elment egy kölyök, nagyon sajnáltam, olyan szép fehér volt.
Pillanatnyilag a második kört kezdtem, egy tojóm ül szépen (neki nem sikerült az első két próba, most fiatalabb hímet kapott, hátha) és a másik hármat is szorgalmasan szédíti a fiatalúr, remélem hamarosan tojások is jönnek.
Négy szép fiatalom van leválasztva, egyikük 2 napja szorgalmasan gyakorol.
Majd csinálok holnap képet is, nagyon helyesek! (Nekem a legszebbek 8) )
Puszi!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 ápr. 27, 19:16 
Marcsi írta:
Szia Gabeszka!
Sajnálom a madárkádat, nekem is oda lettek a középső ikreim.

Köszi, Marcsi, én is sajnálom. De tudom, hol tévedtem... Nálad azért más volt a bibi. Menniük kellett. :cry: A fiataljaid meg nagyon szépek!

A tegnap meggyűrűztem még 3 fiókát :74: , holnap talán a negyediket is. Annak viszont olyan vékony lábacskái vannak, hogy ma még hiába... lefutna róla a karika. így minden nap kénytelen vagyok megmatatni őket. Nagyon gondos nevelő ez a Gizi, nem levesbe való :wink: .

Moncsi!!! merre jársz? Biztosan van újságod neked is :wink: Mesélj!
És akkor a többieknek is puszi: Gabesz

Ui: Elfelejtettük! Köszi, Tibor, hogy megosztottad velünk ezeket a képeket! Igazán szerencsésnek mondhatod magad te is, hogy a munkád a hobbyd, szívesen és szórakozásból is teszed! Igaz? Ugye, nem tévedek? :D

Hozzászólás 2009 ápr. 27, 12:16 
Csinalok kepeket

Hozzászólás 2009 ápr. 27, 11:38 
Sziasztok!
Ma hagytak el a feszket az elso kis rollereim.
Nagyon buszke vagyok rajuk :93:

Hozzászólás 2009 ápr. 27, 9:03 
Matyikám ! Én imádlak hidd el ! Nem bántásnal írtam de az az érzésem nem igazán érted mit írtam !?... :) ...Direkt nem példálóztam a roller kanárival mert abszolút általános fogalmakról volt szó !...
Kicsit rossz irányba mentél mert az nem igaz, hogy csak a kiválló egyedeket kell megtartani, azaz lehet egy egyed ebben jó a másikban nem annyira ! ..És most akkor konkrétan beszéljünk a roller kanáriról !...A pillanatnyi probléma az hogy vannak kivállóan éneklő egyedek de ennek családja nem jól nevel !...Tehát ha csak a kiválló egyedeket tartanánk csak meg akkor a fajta rövidesen kipusztulna nálunk !
Ezért a tenyészcélnak megfelelően kitűnően éneklő hímeket kevésbé kitűnő énetulajdonségokat ámde erős nevelő tulajdonségokat hordozó családok tojóival pároztatjuk és jópár év után jelentkeznek a kívánt eredmények...
A szaporító az aki nem nézi milyen a hím vagy milyen a tojó, henem ami éppen hajlandóságot mutat a párzásra már össze is dobja őket legyenek akár testvérek is ! A lényeg az, ha jön a kereskedő akkor minél több darab sárga madár legyen a röpdében eladó !... Gondolom te nem ilyen szeretnél lenni ezért kérlek óvatosan bánni ezzel a "szaporító" szöveggel mert melegvérű állatok esetében ez sértő, magadról meg nem is beszélve !?....
Akkor renben vagyunk !????!!!... :38: :23: :42: :37: :65: :37: :08:

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 15:19 
Köszönöm a helyreigazítás és természetesen észre vettem magam, kedves Dorongoló. :roll: Nem véletlen írtam a csontot, tudtam,hogy lemartok érte. :oops: Természetesen az alapokat tudni kell mindenkinek!!!! Aki nem tudja pótólja mert a főkukori pallósjogával élve lecsapja a kukinkat. Most lavírozunk azon az ingoványos területen , ha nincs tömeg TENYÉSZTÉS, nincs élet, ha nincs élet, nincs nemes kanári. Ezért dolgoztok és rengeteg áldozatot hoztok érte. Attól működik hogy lesz madár.A verseny szelektál, de onnan ,hogy sok lesz a madár hígúl az állomány.HA NEM TENYÉSZTEK SOK MADARAT, NINCS MIBŐL KIÁLLÍTANI A KOLLEKCIÓT. DE A GYENGÉKBŐL FRESKÓ LESZ ? VAGY MARCSIKA MENHELLYET CSINÁL NEKIK? VALAMIT VALAMIÉRT. Sokat hiányoztam mentségemre legyen mondva, de egy tyúkudvaribolondnak :jocolor: talán lehet. Alkirály, :37: ezt ismerem én csináltam ilyet, amikór ruhát cseréltem a bolondommal. De nem a ruha teszi az embert, vagy a bolondot. Erre mondom én azt, nem mindegy ha a bolond hülyéskedik, vagy a hülye bolondozik. A bolondtól is lehet tanúlni, hülyéskedni, A jó bolond is holtig tanúl, mégis hülyén purcan ki. :twisted: Ha nem tudlak megnevetetni, akkór bosszantalak! :41: :97: :90: A többiek fizetnek mert ha elvisz az infarktus, talán van esély. De ha te fizetsz????

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 149  Következő