Sziasztok !
Nálam sem mennek simán a dolgok, ha ez vigasztal valakit

Ha emlékeztek, volt egy olyan gondom, hogy a leválasztott fiatalok 4-en egy kalitban állandóan veszekedtek

Megfogadtam Doromboló tanácsát, csináltam egy nagy Sanyi bácsi féle előlapos röpdét nekik, és átraktam őket, megemelt mennyiségű takarmánnyal

Rögtön öröm, boldogság

A veszekedések is megritkultak. Élénkek, nyekeregnek is néha, röpködnek mint a bolond, elkezdtek vedleni, viszont ha jól láttam nem esznek.

Eddig azért nem tűnt fel, mert a kis helyen nem nagyon tudták lemozogni a kaját, de itt röpködnek egész nap. Persze fogalmam sincs hogy azért nem esznek mert vedlenek, vagy azért vedlenek mert nem esznek

Próbáltam a leválasztás után fokozatosan levenni őket a lágykajáról és az áztatott magról, raktam eléjük lapos tálkákban bőségesen naponta frissen mindent(lágykaja, áztatott magkeverék, száraz magkeverék ), de semmi. Lágykajából csipegetnek néha, ha kedvük van...Áztatott magkeverékre ráugranak, esznek belőle, de csak repcét, és abból sem sokat, a többit otthagyják. Száraz magkeverék ugyanez, repcén kívül a többiből minimálisan, vagy inkább semmit nem esznek. Próbáltam roppantott kendermagot meg apróra tört natúr napraforgómagot bekeverve adni nekik, kicsit vastagítani a keveréket de semmi. Szép lassan fogynak mint a gyertyaszál, hullik a toll belőlük, napról napra soványabbak, mondjuk a repcétől nem is csodálom.

Ugyanezt a magkeveréket az öregek úgy bepuszilják, hogy kong az etető utána, a tojóknak 2x kell adnom naponta belőle.....Mit csináljak hogy rendesen egyenek ? Mikor rakhatok be normális akasztós etetőt ? Egyszerűen képtelen vagyok egy kicsit is hízlalni őket ! Létezik hogy nem tanultak meg rendesen kajálni ? Segítség !!!!