Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 66  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 szept. 25, 18:12 
Szép jó estét! (mire ideérek már lassan az lesz :lol: )

Doromboló ksözönöm a jókivánságaidat, örülök, hogy megemlítetted, hogy Te is fent vagy az iwiw-en, ezért rögtön rástartoltam... Tudod még csak én is most szedegetem össze az ösmerősöket, innen-onnan a régebbi időkből is, és örülök, ha rátalálok valakire...

Kedves Mona nagyon aranyos kis hangja van a madaradnak, engem a rigóra emlékeztet kicsit. Ezek szerint a csapperok hangja sem egyforma, ahány, annyi féle... Igaz az enyémek is különbözők mind a hárman.
A kingedéssel kapcsolatban már Doromboló adott neked jó tanácsokat, próbálkozz csak vele nyugodtan, nem olyan vadak, mint a papik először (én szerintem), okosabbak és körültekintőbbek, óvatosak. Persze azért jobb vigyázni! Meg ha már van egy régebbi, aki oktatja, vezeti az újoncot, akkor is más a helyzet. Először talán egyesével engedd kis őket, ne együtt és akkor a másik visszahívja. Olyan kis okosak ám, megismerik a lakhelyüket és főleg a kajára bemennek majd...
Persze amíg még gyakorlatlanok, valóban nem sokat tudnak repülni és hamar leszállnak (esnek ) a földre, ott könnyű megfogni őket.
Sok sikert és örömet bennük.
Egyébként nekem is van fent a VIDEA-n is felvétel róluk, de mostanában nálam meg az nem működik, ezért kellett váltanom...

Mindenkinek szép estét és jó pihenést, pussziii:Margó

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 szept. 25, 10:16 
Mona Kedves !
Fel kell készülnöd a legrosszabbra ! Be kell szerezned kanári méretű gyorsan oldódó ejtőernyőt a madárkáknak ! Házi készítés nem ajánlott mert baleset veszélyes ! Az első kiengedéskor könnyen lezuhanhatnak !
Később pedig a csúzli vásárlás ajánlott, de ne az extra erőset vedd, mer előfordulhat, hogy a lövés után kanári freskó lesz a falon ! :57:
Szóval ! Nyugodtan engedd ki őket, de vigyázz, hogy a konyhába ne jussanak ki, vagy be, ha ott valami forróság fő a tűzhelyen. Az ablak előtt függöny legyen, mert különben teljes erővel nekitekerhet és a nyakicája törhet ! Eleinte biztos nem találnak "haza", tehát meg kell fogni. Oda mész a madár közelébe és egyszerre mintkét kezeddel, mintha össze csapnád, megfogod. Arra vigyázz, hogy ne tapsoló stílusban hanem úgy tartsd a tenyered mint mikor hógolyót gyúrsz, különben préselt kanárid lesz ! Este könnyebb a helyzet mert lecsukod a villanyt és már meg is van. Azt is megpróbálhatod, hogy a kalitkát -ha nem túl nagy- odaviszed és odanyomod a nyitott ajtajával a madár elé és esetleg beugrik ?!...
A fiúcska neve legyen Karúzó után szabadon : KARESZ
A leányzóé pedig Lammermói Lúcsia után : LÜSSZI ...
Mielőtt még belerokkannátok a név kiválasztásba !... :89:

Hozzászólás 2007 szept. 25, 6:39 
Szia Mindenki!

Köszönöm a gyors reakciókat, közben meghallgattam Csiri tanár úr énekóráját, és onnan már sejtettem, amit mondtatok. Azért fejlődöm, Doromboló jó tanár vagy, mert a Margó madarainak színéből is rájöttem, hogy ők csapperek. :31:
Viszont így akkor én is szeretnék legalább egy roller fiút beszerezni, aztán majd egy lányt is és jöhet a szerelem. Mikor érdemes vennem és ki tud nekem ebben segíteni?

Gabesz, nincs bajom a mesevilággal, ne értsd félre, sőt! Hiszen most úgymond abban élek a gyerekeimmel, és élvezem, csak az a baj, hogy a kis Törpiknek ma még ez tetszik, holnap már más nevet akarnak, és a madár legyen a talpán, aki ezt követni tudja! Viszont ha én mondom meg a nevet, akkor már csak fantáziálgatni fognak, elfogadják a javaslatomat.

Még eszembe jutott valami, és tényleg bocsi, ha hülyeségeket kérdezek: hogyan és mikor lehet elkezdeni a madarak kiengedését a kalitból? Már többeteknél láttam, hogy a madárkák kint csücsülnek a kalit tetején, vagy a szoba valamelyik részén. Az enyémeket, ha kiengedném őket, szerintem lasszóval kellene megfogdoznom, annyira boldogok lennének.

Puszi: Mona

Hozzászólás 2007 szept. 24, 22:32 
Sziasztok Jányok !
Ma kaptam margarettától iwiw-et és köszönöm szépen. Irigylésre métó idilli hangulat a képeken. További sok boldogságot kívánok az egész családodnak !
A madarad meg Monalizi asszem csapper kezdemény...De biztosan akkor lehet homologizálni, ha már kitisztulnak a hangok s ez kb. még egy hónap...
Pusszancs mindenkinek !

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 szept. 24, 21:31 
Szia, Mona!

A mesevilág miért nem jó???
(én csapperre tippelek)
Aranyos a gyerekzaj a háttérben :wink:

Puszi: G.

Hozzászólás 2007 szept. 24, 19:34 
Szia Mindenkinek!

Sikerült a video feltöltése, a következő linken található: http://videa.hu/play.php?v=r9xKGBEK3GnkdPvH
Bocsi Margó, a Gabesz címe lett a nyerő, a tied nem akarta elfogadni sehogyan sem.
És most akkor várom a választ: milyen fajta az én kanárim :?:
Plusz szeretnék valami jól csengő fiú és lánynevet a madaraimnak, mert a gyerekeim ötletei nem egészen madarakra illők, mivel elég kicsik a lányok, így még az ő kis meseviláguk alapján választanak nevet. Várom az ajánlatokat!

Üdv: Mona

Hozzászólás 2007 szept. 24, 14:16 
Sziasztok!

Köszi az üdvözlést Gizmó!
Megpróbálom a videó felrakást, de egyenlőre sikertlen a próbálkozásom, mert a mobilom fájlformátumát nem akarják ezek a nyavajás feltöltőprogik elfogadni. :33:
Ha hazaérek a munkahelyemről, akkor tovább próbálkozom, remélem több sikerrel.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 szept. 24, 10:12 
Sziasztok, itt vagyok.
De ahogy látom Gabesz elintézi a dolgokat, köszönöm szépen. :wink:
A könnyebb navigálás érdekében átírtam egy linket, így a forum bármely oldalán a logora kattintva visszajut az ember (vagy asszony) a főlapra.
Kedves Mona, örömmel veszem észre hogy te is kihasználod az Avatár lehetőségét. Kezdünk egyre színesebbek lenni. :D
Ha nem boldogulsz a videó publikálásával, nyugodtan küld el nekem és segítek. Ahogy Gabesz is írta, a forumunkon nincs lehetőség videó feltöltésére.

Hozzászólás 2007 szept. 24, 7:49 
Szia Gizmó !
:lol:

Hozzászólás 2007 szept. 24, 7:39 
hello

a macska a v/izet a /vazabol a billentyuzet5r8e ont5o5tt5e s ezert irok ilyen furcsan. ma mast veszek. mar8mint5 billent5yuzetet.
udv/ozollek itt teged mona
mire volt a nana dorombolo
udv

Hozzászólás 2007 szept. 23, 23:27 
Hali-hali !

Mona, hoztam neked címeket, ahol feltölthetsz filmet, mert itt csak képet lehet feltölteni. Szóval, regisztráld magad valahol és indít!
http://www.videa.hu/ vagy http://video.xfree.hu/ Vagy azon, amit Margó hozott. Ha sikerült, ide már csak a filmed linkjét kell bemásold.

Margó, jól olvastam? Diétára fogtad a pasikat?

Doromboló kedves, ez a topik nem színesnek indult (-bár átvitt értelemben az :D ), inkább SOS kanári-nak és aztán jött is a segítőkész Kuvik. És te is nagyon sokat segítettél és segítesz szaktudásoddal annak, aki kérte. Tudod: kétszer ad, ki gyorsan ad! Ilyen alapon kattanok rá én is, ha valaki olyat kérdez, amire esetleg én is tudok kevéske tapasztalatommal- de sajna, még közel sem szaktudással-segíteni. És nem állom meg, hogy minden nap be ne kukkintsak idre :roll: ...

Puszillak titeket: Gabesz

Hozzászólás 2007 szept. 23, 22:46 
Kuzmiii ! Keresneeeek !!!

Hozzászólás 2007 szept. 23, 20:30 
Sziasztok!

Margó: megpróbálom feltenni, remélem sikerül, ha nem, akkor máshogy kell próbálkoznom. Köszi a tippet.

Doromboló: asszem a kitömetés most elnapoltatik, még nekifutok párszor a leírtaknak. :D
Pároztatni most nem akartam, mert látom, hogy azt tavasszal érdemes, de addigra be kell szereznem majd a megfelelő párokat. Remélem a dal alapján kiderül a fajta is, és akkor már okosabb leszek. Egyébként tényleg "fertőző" ez a fórum, mert megfogadtam a házi feladatot és elolvastam az elejétől fogva. Most már én is rollert is akarok tartani! Köszi!

Egyébként ide hogyan kell dalt (illetve videot) feltölteni :?:

Hozzászólás 2007 szept. 23, 20:13 
Szia kedves Mona, én is üdvözöllek a kanárisok táborában!
Csak azt szeretném mondani, hogy ha sikerül felvenned a kis kanárid hangját (már sikerült is, ahogy hallom), feltehetnéd valamelyik videos oldalra, az enyém pld. most itt van:http://www.videopost.hu/video.php?vid=4067, és akkor mi is megnézhetnénk és hallgathatnánk, nem csak a Doromboló :o
További sok sikert, üdv:Margó

Hozzászólás 2007 szept. 23, 18:44 
:08:

Hozzászólás 2007 szept. 23, 16:51 
Szia Gabesz!

Köszönöm a bíztatást, és van is egy jó hírem: sikerült felvennem a fiúcska énekét. A másik topikban írtam Dorombolónak, hogy átküldeném neki, kíváncsi vagyok, mit mond. Ha mégsem roller, nem leszek elkeseredve, de akkor mindenképpen szerezni akarok egy rollert is!

Pussz: Mona

Hozzászólás 2007 szept. 23, 15:10 
Sziasztok!

Örülök, Mona, mert megoldódni látszik a probléma és mindkét madarad megtalálja majd a párját :D És akkor egyből két párral indítasz :wink:

A filmezéssel ne csinálj gondot! Figyeld, hogy melyik az a periódus, amikor nyugodt a a kis pasi és jókedvéből énekel, mert akkor biztos sikerül felvenni egy hosszabb darabot. Ahhoz, hogy ne álljon le, ha észrevesz téged, vagy a kamerát, hagyd a kalit közelében és te is gyakran ülj le mellé- bár ez valószínű, hogy már bevett szokás nálatok is. Több próbálkozásra sikerülni fog, meglátod! Nálam a problémát egy nagyszájú zebra okozza: a "patakcsobogásba" feltétlenül bele kell csattogjon a drága :)

Az idre főlapján http://www.idre.hu/folap/index.html nem kell külön regisztrálnod, hogy olvashasd a cikkeket. Ezeket a címeket olvashatod balról, és ezeken belül is sok hasznos leírás, beszámoló, kép és rengeteg infó.
Csak kattints és kapcsolj! 8)

Navigációs Menű Főlap
Magunkról
Kapcsolatok
Egyesületi tagnévsor
Egyesületek
Tenyésztők
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szabályzatok
Formanyomtatványok
Oktatás
Módszertan
Díszpintyek
Roller kanári
Állatkertek madarai
Képes Élménybeszámoló
Galéria
Eseménynaptár
Forum ---------- és mi most itt vagyunk :wink:
Bird news
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Keresés
Társoldalaink
Hasznos linkek
Egyéb linkek
JVlinx

Eseménynaptár

Hozzászólás 2007 szept. 21, 22:24 
Nana ! :96:

Hozzászólás 2007 szept. 21, 21:10 
:89:
Szívesen látunk máskor is!

Ja, és én is :cyclopsani:...

Hozzászólás 2007 szept. 21, 7:29 
Kedves Barátaim,

tegnap egész délután hajtóvadászatban voltam, sikertelenül. Egeret kerestem s vadásztam a házban.
A kölcsönkért macska meg minduntalan a kanárikat akarná karmai közt tudni...
Hétfő este vettem a faradtságot az egész napi krumpliszedés után, s elkocsikáztam Csíkszenttmásra, s találkoztam Gabesszal, ill. kedves családjával. Tényleg kedves család. Megnéztem a már régen alvó, de megébredt madarakat.
Nem akarom ecsetelni a Gabesszal való találkozásomat, annyit mondok, hogy élmény volt vele találkozni. És ugyanúgy férjével, meg gyerekeivel is.

Szép napot.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 66  Következő