Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 máj. 26, 21:47 
Júj a kép lemaradt:D
Kép

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 máj. 26, 21:05 
madaras86 írta:
A tojód nincs is vészes állapotban. Szerintem te még nem láttál igazán lestrapált kecskét:)
Bár valóban nem nagy madár. Nyugodtan adhatod nekik az odút. A farkát ugyan nem látom a képen,de nekem gyanús,hogy nem kihullatta,hanem eltöredezett neki és a tollak töve nem hullott ki. Vannak madarak amik ezt rendszeresen meg tudják oldani,illetve bizonyos rácstípusok is okozhatják ezt.

Akkor jó. Tényleg nem láttam még lestrapált tojót, ezért kérdeztem.
A farka tényleg töredezett, lehet az odúban üléstől.
A farktolla azért nem látszik a képeken, mert mint már írtam, rettentő félős. Ha bemegyek a röpdébe, akkor a legmesszebbi sarokba húzódik. Így nehezebb a fotózás.
Köszi.

Hozzászólás 2009 máj. 26, 18:14 
anpro AMINOVIt solutio-t adok nekik időnként. De szerintem a rengeteg csíráztatott mag, zöld, alma,gyümölcsfélék,stb sokkal hatásosabbak. De amúgy nekem ez a szer vált be. Én költési időszakban szoktam nekik adni,függetlenül attól,hogy kapnak-e zöldet.

A röpde ajtaját illetve a ketreceket bejelöltem és újra felteszem a képet. A lényeg annyi,hogy a piros keretek a nagy ajtók amik egy folyosóra nyílnak. A folyosóról jobbra és balra is nyílnak a kisebb röpdék. 2m hosszúak, 60cm szélesek és kb 70cm magasak. Tehát 3 röpde van egymás felett, a folyosó két oldalán. A másik piros ajtónál egy nagyobb előtér van és körbe futnak a költő röpdék.
Abszolút nem egérbiztos,télen el is árasztottak az egerek:(
De van egy egérméreg,ami nagyon bevállt. Búza,de be van valamivel vonva,piros színű. Nagyon szeretik az egerek és döglenek is tőle,totál kiírtotta őket. Azóta állandóan kint van a méreg,nincs is gond velük. Olyan helyre tedd,ahol a madarak nem érik el. Bár volt egy kecske tojóm,ami egyszer kiszabadult és mire észrevettem megevett egy nagy adag mérget. Ez kb másfél éve,ez a tojóm jelenleg 7 kölyköt nevel:) Furcsa,meg se kottyant neki......
Az normális,hogy költéskor a hasukon a toll rendezetlenebb. Én továbbra is azt mondom,lámpázd meg a tojásokat,ha nem jók,akkor dobd ki. Ha totál át lehet világítani,totál átlátszó,akkor nincs benne semmi. Ha sötétek, vérereket látsz benne,vagy szimplán nem tudod átvilágítani,annyira sötétek, akkor hagyd őket az odúban.

Ilona írta:
Üdv. madaras 86!

Én is ezt szeretném kérdezni,hogy mit adsz nekik vitamint.Én úgy gondoltam,hogy nyáron nem szükséges.A kertből minden zöldet összeszedek
amit csak szeretnek,a lágyeleség mellé,nem elég?
A röpdéd nagyon jól néz ki,az ajtó hol van,mert a képen nem látom?
Macskának,macskabiztos,de mi van az egerekkel?Nálunk,sajnos sok van.
A fiókák még nem keltek.A hétvégén a harmadik tojás is huszonnyolc napos lesz,nem hiszem,hogy kikel.Az én tojóm elég jól nézki,a hasáról ment le egy kicsit a toll.

Hozzászólás 2009 máj. 26, 18:00 
A tojód nincs is vészes állapotban. Szerintem te még nem láttál igazán lestrapált kecskét:)
Bár valóban nem nagy madár. Nyugodtan adhatod nekik az odút. A farkát ugyan nem látom a képen,de nekem gyanús,hogy nem kihullatta,hanem eltöredezett neki és a tollak töve nem hullott ki. Vannak madarak amik ezt rendszeresen meg tudják oldani,illetve bizonyos rácstípusok is okozhatják ezt.

daniduke írta:

Köszi.
Én is úgy látom, hogy mindent megkapnak. Vitamint nem szoktam nekik adni, csak laktifermet. Mit ajánlasz?
Lehet, az is gond lehet, hogy a tojóm nagyon apró. Alig nagyobb egy hullámosnál, míg a hím inkább akkora mint a nimfák.
Most így néznek ki:

Kép
Kép
Kép

Annak viszont örülök, hogy jól elvannak, a hím gyakran eteti a tojót. :lol:

Hozzászólás 2009 máj. 26, 17:26 
Üdv. madaras 86!

Én is ezt szeretném kérdezni,hogy mit adsz nekik vitamint.Én úgy gondoltam,hogy nyáron nem szükséges.A kertből minden zöldet összeszedek
amit csak szeretnek,a lágyeleség mellé,nem elég?
A röpdéd nagyon jól néz ki,az ajtó hol van,mert a képen nem látom?
Macskának,macskabiztos,de mi van az egerekkel?Nálunk,sajnos sok van.
A fiókák még nem keltek.A hétvégén a harmadik tojás is huszonnyolc napos lesz,nem hiszem,hogy kikel.Az én tojóm elég jól nézki,a hasáról ment le egy kicsit a toll.

Hozzászólás 2009 máj. 26, 15:35 
madaras86 írta:
Ez egy késő őszi kép a háttérben a sárgabarackfán látszik ez jól:) Nyáron még szebb volt. Igen, OSB-ből van,tavaly tavasszal készült.
Az alját körbevettem egy fém lemezzel,így a hó nem éri. Feljebb meg lekentem valami kencével:)))) Ja megvan! Lenolajkencével. Arra kell vigyázni,hogy nem elég simán csavarral felfúrni,hanem alátéteket kell a csavar alá tenni,akkor megfogja évekig. Attól féltem,hogy a madarak fogják szétrágni,de a kecske szerencsére nem rágós. Kivéve a tojók,de azok is csak költés közben. Az odút szokták belülről rágni. Volt OSB odúm is,arra hatalmas lyukakat rágtak,már attól tartottam kiesnek rajta a kölykök....A felnőtt madár lazán közlekedett rajta:)

Ha annyira ramaty állapotban van a tojód,akkor én nem engedném költeni. Ha a hím lenne iylen akkor tuti nem is kötnének a tojások. Hogy ezek a dolgok mitől vannak,arra én nem igazán tudok választ adni,mert nálam nem szokott jelentkezni. Egy-2 ilyen madaram volt eddig az évek során,az is mikor idekerült hozzám már gyanús volt:(
De volt amelyik helyrejött. Annyit tudok mondani,hogy vitaminok,rengeteg csíráztatott mag,gyümölcs, zöld, főtt tojás. Nálam ha ezeket kapják,hozzá se nagyon nyúlnak a magokhoz. De ahogy néztem nálad is megkapnak mindent. Na meg a napfény fontos,de azt is kapnak nálad...... Nem tudom:S

Köszi.
Én is úgy látom, hogy mindent megkapnak. Vitamint nem szoktam nekik adni, csak laktifermet. Mit ajánlasz?
Lehet, az is gond lehet, hogy a tojóm nagyon apró. Alig nagyobb egy hullámosnál, míg a hím inkább akkora mint a nimfák.
Most így néznek ki:

Kép
Kép
Kép

Annak viszont örülök, hogy jól elvannak, a hím gyakran eteti a tojót. :lol:

Hozzászólás 2009 máj. 24, 20:40 
Ez egy késő őszi kép a háttérben a sárgabarackfán látszik ez jól:) Nyáron még szebb volt. Igen, OSB-ből van,tavaly tavasszal készült.
Az alját körbevettem egy fém lemezzel,így a hó nem éri. Feljebb meg lekentem valami kencével:)))) Ja megvan! Lenolajkencével. Arra kell vigyázni,hogy nem elég simán csavarral felfúrni,hanem alátéteket kell a csavar alá tenni,akkor megfogja évekig. Attól féltem,hogy a madarak fogják szétrágni,de a kecske szerencsére nem rágós. Kivéve a tojók,de azok is csak költés közben. Az odút szokták belülről rágni. Volt OSB odúm is,arra hatalmas lyukakat rágtak,már attól tartottam kiesnek rajta a kölykök....A felnőtt madár lazán közlekedett rajta:)

Ha annyira ramaty állapotban van a tojód,akkor én nem engedném költeni. Ha a hím lenne iylen akkor tuti nem is kötnének a tojások. Hogy ezek a dolgok mitől vannak,arra én nem igazán tudok választ adni,mert nálam nem szokott jelentkezni. Egy-2 ilyen madaram volt eddig az évek során,az is mikor idekerült hozzám már gyanús volt:(
De volt amelyik helyrejött. Annyit tudok mondani,hogy vitaminok,rengeteg csíráztatott mag,gyümölcs, zöld, főtt tojás. Nálam ha ezeket kapják,hozzá se nagyon nyúlnak a magokhoz. De ahogy néztem nálad is megkapnak mindent. Na meg a napfény fontos,de azt is kapnak nálad...... Nem tudom:S

Hozzászólás 2009 máj. 24, 20:29 
madaras86 írta:
Én azt mondom várj még vele. Ha elveszed tőle,akkor is előbb egy zseblámpával világítsd át. Nekem idén a legtöbb párnál mostanság jönnek ki az első csapat kölykök. És minimum 3 csapatot fel szoktak nevelni! Úgyhogy még nyugodtan költhetnek. De télen is költött néhány párom. Minusz húszban is neveltek már,annyira kellett figyelni,hogy az odú tetejét félre kellett húzni,hogy a pára el tudjon belőle szállni,különben lecsapodik a falán és elkezd penészedni. Teszek fel egy képet,hogy nekem hol teleltek (némelyik költött is) idén télen. Fóliázás és ablakozás nélkül. A drót fal az dél felé néz.
Kép

[

Jééé! De szép helyük van! :lol: És OSB-ből van? Az nem fog széthullani pár év után? (csak mert nekem is abból van, és másnál még nem láttam...)

Szó szerinti rosszat nem hallottam a forgácsról, csak a legtöbben azt írták, hogy fűrészport használnak, vagy átálltak a forgácsról.

Ha már itt vagyok, kérdést is feltennék:
Szerintem már jól kipihenték magukat a kecskék, ha kész lesz a röpde, felrakom nekik az odúkat. A hímre egyre büszkébb vagyok, szerintem nagyon szép madár, nem úgy mint a tojó. Ő is nagyon szép lenne, de most nagyon legatyásodott. A feje tetejéről is hiányoznak tollak, de inkább a farktollai aggasztanak. Már csak egy van neki, az is furcsán áll, és nem látom, hogy jönnének az újak. Tavaly is kihullott neki az egyik, és egész télen nem nőtt neki vissza. Ez mitől lehet? Tán valamit nem adok nekik? :oops: Engedhetem így költeni?

Köszi.

Hozzászólás 2009 máj. 24, 20:01 
Én azt mondom várj még vele. Ha elveszed tőle,akkor is előbb egy zseblámpával világítsd át. Nekem idén a legtöbb párnál mostanság jönnek ki az első csapat kölykök. És minimum 3 csapatot fel szoktak nevelni! Úgyhogy még nyugodtan költhetnek. De télen is költött néhány párom. Minusz húszban is neveltek már,annyira kellett figyelni,hogy az odú tetejét félre kellett húzni,hogy a pára el tudjon belőle szállni,különben lecsapodik a falán és elkezd penészedni. Teszek fel egy képet,hogy nekem hol teleltek (némelyik költött is) idén télen. Fóliázás és ablakozás nélkül. A drót fal az dél felé néz.
Kép

Ilona írta:
Szia madaras86 !
Ezt nem akartam elkiabálni,de a tojások színe nem változott.Még várok egy pár napot,ha utána elveszem tőle a tojásokat ott hagyja a fészket?
Nem tudom,hogy terhelhetem-e annyira,hetekkel később ,második fészekre már nem számíthatok.Mire kikelnek,kirepülnek ,javában ősz lesz.Nincs védőházikó,csak üveg ablakokkal van a szél felöli oldal takarva.Mi a véleményed?

Hozzászólás 2009 máj. 24, 17:09 
Szia madaras86 !
Ezt nem akartam elkiabálni,de a tojások színe nem változott.Még várok egy pár napot,ha utána elveszem tőle a tojásokat ott hagyja a fészket?
Nem tudom,hogy terhelhetem-e annyira,hetekkel később ,második fészekre már nem számíthatok.Mire kikelnek,kirepülnek ,javában ősz lesz.Nincs védőházikó,csak üveg ablakokkal van a szél felöli oldal takarva.Mi a véleményed?

Hozzászólás 2009 máj. 24, 0:03 
Szia!

A könyv szerint 19napra kelnek,ez alapján már az utolsónak is ki kellett volna kelnie. Viszont ennyi idő után,ha üresek lennének a tojások,akkor is tovább ülné őket. Csak pár héttel később hagyja ott. De ettől még nyugiosan lehetnek jók a tojások,csupán valószínűleg megint bebizonyosodott,hogy a szakkönyvek badarságokat írnak. Ezt írtam én is, nálam mindig jóval később kelnek a kölykök,mint ahogy a könyv szerint kellene. Úgyhogy szerintem nyugodtan várhatsz még vele, bőven.
Egyébként azt látnod kell,hogy jók-e a tojások,ha van tapasztalatod,akkor már simán a fészekbe benézve is a tojás árnyalatán látod,de ha zseblámpával átvilágítod,akkor 100%-os választ kapsz.

Ilona írta:
Üdv.madaras86!

Nézegetem a fészket,de még mindig semmi.Az utolsó,harmadik,tojást május 2-án tojta.a madárkám.Az első tojásnak kikellet volna már kelni?
Valami baj lehet? A tojó még mindig rendesen ül,gondolom,ha üresek lennének a tojások otthagyná őket.Neked a kecskékkel nagy a tapasztalatod,mi a véleményed?

Hozzászólás 2009 máj. 23, 23:58 
Mi rosszat hallottál róla?

daniduke írta:
Ilona írta:
Üdv.Rasta!

Csak a tapasztalatszerzés érdekében,Te mit használsz fészkelő anyagnak?

Én is fűrészport használok, a forgácsról rosszat hallottam. De amit írok, az nem követendő példa, hisz' nem sikerült a költés.

Hozzászólás 2009 máj. 22, 17:52 
Ilona írta:
Üdv.Rasta!

Én is fűrészport használok, a forgácsról rosszat hallottam. De amit írok, az nem követendő példa, hisz' nem sikerült a költés.

Hozzászólás 2009 máj. 22, 15:44 
Üdv.madaras86!

Nézegetem a fészket,de még mindig semmi.Az utolsó,harmadik,tojást május 2-án tojta.a madárkám.Az első tojásnak kikellet volna már kelni?
Valami baj lehet? A tojó még mindig rendesen ül,gondolom,ha üresek lennének a tojások otthagyná őket.Neked a kecskékkel nagy a tapasztalatod,mi a véleményed?

Hozzászólás 2009 máj. 21, 10:41 
Üdv.Rasta!

Hozzászólás 2009 máj. 20, 22:03 
Ilona írta:
Üdv.madaras 86

Egy részbe betudnám hajtani a madarakat,lehúzom az elválasztó hálót és azután tudnék bemenni.Ez egy kissé macerás,idegesítő dolog,ezért kívülröl a fészek fölé teszem a tükröt felhajtom a tetejét és belenézek.Valami biztonságosabb bejáratot kell kitalálnunk.nyolcvan centi magasan áll a röpde,egy erős vas vázon az alja palló,ami funér lapokkal van letakarva.
Alul több kisajtó van amin kitudom húzni az etető tálcát.A többin betudok nyúlni,hogy kipucoljam a leterített homokot.A röpde egyébként 3 m hosszú,1.60 cm magas és 1 m. mély.Most csak ilyet sikerült csinálnunk.egyébként nagyon stabil.Egy pár madár részére azt gondolom elegendő

Szia!
Én is tükörrel néztem be, míg volt hova benézni. De csak azért, mert szemmagasság felett volt az odú.
8)

Hozzászólás 2009 máj. 20, 15:12 
Üdv.madaras 86

Egy részbe betudnám hajtani a madarakat,lehúzom az elválasztó hálót és azután tudnék bemenni.Ez egy kissé macerás,idegesítő dolog,ezért kívülröl a fészek fölé teszem a tükröt felhajtom a tetejét és belenézek.Valami biztonságosabb bejáratot kell kitalálnunk.nyolcvan centi magasan áll a röpde,egy erős vas vázon az alja palló,ami funér lapokkal van letakarva.
Alul több kisajtó van amin kitudom húzni az etető tálcát.A többin betudok nyúlni,hogy kipucoljam a leterített homokot.A röpde egyébként 3 m hosszú,1.60 cm magas és 1 m. mély.Most csak ilyet sikerült csinálnunk.egyébként nagyon stabil.Egy pár madár részére azt gondolom elegendő

Hozzászólás 2009 máj. 19, 22:11 
Miért csak tükörrel tudsz? Én bármikor belenézek, nem szokotam várni,hogy kijöjjön a tojó. Nem szokták zavartatni magukat,ülnek tovább a tojáson, úgy kell arébb lökdösni kézzel róla őket. Van amelyik kirepül az odúból,de ahogy visszateszem az odút vissza is mennek.
Hát a képek nem épp előnyösek, mert a kölykök egy hét alatt olyan szinten összemocskolják az odút,hogy a fűrészpor nem is látszik.......
Egyébként fűrészPORT szoktam betenni nekik, homokkal összekeverve. De a nagyobb része fűrészpor. Nálam ez vált be,próbálkoztam párszor forgáccsal is,de elveszett benne a tojás, bepenészedett,stb,nekem nagyon-nagyon nem vállt be.

Ilona írta:
Köszönöm,de nem is jól láttam.Délután is betudtam nézni a fészekbe , a tojások megvoltak forgatva.Egyébként én sem értettem a dolgot.,de csak tükörrel tudok benézni a fészekbe.Te mit használsz fészkelő anyagnak?
A képeiden nem faforgácsnak láttam.

Hozzászólás 2009 máj. 19, 21:19 
Köszönöm,de nem is jól láttam.Délután is betudtam nézni a fészekbe , a tojások megvoltak forgatva.Egyébként én sem értettem a dolgot.,de csak tükörrel tudok benézni a fészekbe.Te mit használsz fészkelő anyagnak?
A képeiden nem faforgácsnak láttam.

Hozzászólás 2009 máj. 19, 10:05 
Lyukat nem szoktam látni a tojáson. Hogy kéne elmagyarázni:) Szóval lyuk nem keletkezik,csak a tojás haját kiüti,de az ott nem válik szét,csak megrepedve kipúposodik és így csinál körbe egy ívet és utána kifeszíti. Konkrétan lyuk amin át lehet látni nem nagyon szokott keletkezni. Legalább egy napjába beletelik, mire körbeüti a tojást.

Ilona írta:
Üdv.madaras 86!

Figyelek,figyelek,de még semmi.Tegnap és mareggel is úgy láttam,hogy az eggyik tojás hegye felé ven egy kis luk.Mennyi idő alatt töri fel a tojást a fióka? Nagyon jó volt látni a fiókáidat,szépek.Gratulálok!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 143  Következő