anpro AMINOVIt solutio-t adok nekik időnként. De szerintem a rengeteg csíráztatott mag, zöld, alma,gyümölcsfélék,stb sokkal hatásosabbak. De amúgy nekem ez a szer vált be. Én költési időszakban szoktam nekik adni,függetlenül attól,hogy kapnak-e zöldet.
A röpde ajtaját illetve a ketreceket bejelöltem és újra felteszem a képet. A lényeg annyi,hogy a piros keretek a nagy ajtók amik egy folyosóra nyílnak. A folyosóról jobbra és balra is nyílnak a kisebb röpdék. 2m hosszúak, 60cm szélesek és kb 70cm magasak. Tehát 3 röpde van egymás felett, a folyosó két oldalán. A másik piros ajtónál egy nagyobb előtér van és körbe futnak a költő röpdék.
Abszolút nem egérbiztos,télen el is árasztottak az egerek:(
De van egy egérméreg,ami nagyon bevállt. Búza,de be van valamivel vonva,piros színű. Nagyon szeretik az egerek és döglenek is tőle,totál kiírtotta őket. Azóta állandóan kint van a méreg,nincs is gond velük. Olyan helyre tedd,ahol a madarak nem érik el. Bár volt egy kecske tojóm,ami egyszer kiszabadult és mire észrevettem megevett egy nagy adag mérget. Ez kb másfél éve,ez a tojóm jelenleg 7 kölyköt nevel:) Furcsa,meg se kottyant neki......
Az normális,hogy költéskor a hasukon a toll rendezetlenebb. Én továbbra is azt mondom,lámpázd meg a tojásokat,ha nem jók,akkor dobd ki. Ha totál át lehet világítani,totál átlátszó,akkor nincs benne semmi. Ha sötétek, vérereket látsz benne,vagy szimplán nem tudod átvilágítani,annyira sötétek, akkor hagyd őket az odúban.
Ilona írta:
Üdv. madaras 86!
Én is ezt szeretném kérdezni,hogy mit adsz nekik vitamint.Én úgy gondoltam,hogy nyáron nem szükséges.A kertből minden zöldet összeszedek
amit csak szeretnek,a lágyeleség mellé,nem elég?
A röpdéd nagyon jól néz ki,az ajtó hol van,mert a képen nem látom?
Macskának,macskabiztos,de mi van az egerekkel?Nálunk,sajnos sok van.
A fiókák még nem keltek.A hétvégén a harmadik tojás is huszonnyolc napos lesz,nem hiszem,hogy kikel.Az én tojóm elég jól nézki,a hasáról ment le egy kicsit a toll.