gyula76 írta:
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Ha már tudom, hogy a fiatal sirálykák közül melyik hím és melyik tojó maradhatnak egy röpdében vagy külön vegyem őket?
Érdemes külön venni, de ha ez nem kivitelezhető, legtöbb esetben nem baj.
Előfordulhat, hogy egy nagyon aktív hím elkezd kergetni egy szerencsétlen tojót vagy hímet (!!!) és előfordulhat nyaktoll kicsipkedés, a sok párzási kísérlet miatt. Sok esetben előfordulhat, hogy hím, hímmel akar párzani.
Itt legalább kiszelektálódik a gyengéje.
Ha szétválasztod ennek kisebb az esélye, de ugyanúgy előfordulhat a hímek között. Tojók egymással nyugisak.
Ami még jó lehet a szétválasztásban az az, hogy lehet olyan hím, amit tojónak hiszel, mert nem énekel, pedig a többi vele egy idős hím már régen udvarolgat.
Az ilyen kis "elnyomott" hím, a tojók között egy idő után lehet elkezd énekelni. Ezt jelöld meg, de ne tedd be a hímek közé, vagy legalábbis ne egyből, mert kb a rangsor legvégén lesz, és megint kis elnyomott madár lesz, rosszabb esetben pedig elkezdik kergetni...
Köszönöm a választ.
Ahogy írtad egy elég aktív hím van a csapatban ezért kérdeztem.
Sajnos egyenlőre még helyhiánnyal küszködöm úgyhogy kénytelen vagyok együtt tartani őket. Szerencsére még külsérelmi nyomok nincsenek a madarakon.
Lenne még két kérdésem.
Nálam egy helyiségben több féle madár van (sirályka, zebra, hullámos, törpe), zavarhatja-e a sirálykákat a papagájok hangja a költésben?