Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 jún. 23, 9:37 
Szevasztok,rég voltam! erre az évre betervezett pénzköltős nyaralásom kipurcantottam,összesen 3 hetet voltam Sárváron,kúrálni a zöreg csontjaimat-3 részre osztva,harmadszor unokával....na gondolhatjátok! Minden nap nagyokat pancsoltunk a welnessben,aztán mikor hazajöttem,utána 2 napig úgy fájt a derekam,hogy vissza akartam kérni a befizetett manit..... :( szóval mi ebből a tanulság??? nem kell megvénülni!
Csurikák jól érzik magukat a röpdében,de én még minden nap adok nekik lágyeleséget,reszelt tojást és sárgarépát.Ha eszembe jut akkor csíráztatok magot,és paprika csumát azt sűrűn kapnak,imádják.!Egyik tojó letojt,de aztán mind3 tojását kiszórta,úgy látszik nem tetszik neki a társas élet,leszedtem a fészket,végül is a tavalyihoz képest jól állok!Most egész komolyan mondom,ill.kérdezem,elképzelhető hogy mind a 13 fióka tojó lenne??? még egyiknél sem láttam hogy füttyre állna a szája :o pedig figyelem őket eleget.Tavaly már ennyi idősen egész rendesen próbálkozott az Oszi! Mindegy,szépek,jól megvannak,ne legyek elégedetlen- ennél rosszabb jövőre se legyen!Legfeljebb veszek 1-2 füttyöst nekik,biztosan van ahol meg abból van túltengés. :01: 3 tojómtól lettek,mert ugye a 4.az csak szépecske.....Elpusztulni csak az első napokban pusztult elösszesen 3,mert 16 kelt ki,és a második költésük volt a jó teljesítmény,az első nem igazán sikerült..A tavalyiakból megtartott tojóm is nagyon szépen produkálta magát,minden fiókáját felnevelte,nála volt az ötös fészekalja...úgy gondoltam hogy most is hagyok magamnak belőlük 3-at,és hozzájuk veszek idegen fickót,úgy 2-re gondoltam....a 6 tojóhoz lesz akkor 4 hím,az bőven elég.....

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jún. 23, 8:55 
Szia Krisz!
A gyári magkeverékeken nem igen kell változtatni!Általában az úgy jó ahogy van.Vedlés időszakban én 15%-kal több olajos magot keverek bele ami repce,négermag és napraforgó keveréke.A napi mennyiséget nem grammra hanem milliliterre mérik.Lehet venni adagoló kanalat ami 7.5ml/kanári.A lágyból a nevelés alatt annyit kap amennyit akar a madár.Nálam álltalában 2 púpozott teáskanál/nap 2 részletben de minden madár más és a fészekalj számától is függ.Erre neked kell rájönnöd,hogy mennyit igényel az adott madár.Én a vedlés alatt is adok 3 naponta lágyeleséget a röpdébe de csak keveset kb annyit amit 1-2 óra alatt megesznek.Ez a lágykaja már csak gyári száraz és egy kis méz keveréke.

IDRE tag
Valódi név: Kovács Krisztián

Hozzászólás 2009 jún. 22, 23:31 
Sziasztok !

Mivel nagyon le van ülve a fórum, megpróbálom feldobni kicsit egy okos kérdéssel :) ! Nézzétek el nekem, nem az ostobaság, hanem a kíváncsiság hajt.....Szóval a kérdés : ki mennyi magkeveréket ad a madarainak alap esetben ? Olvastam megkeverékes zacskó oldalán, hogy adagolás : 7 gramm / madár / nap. Hát nálam pl. eddig kevesebbet kaptak, de sokkal :(
Ráadásul lágykajából is érzésem szerint a fiókák kevesebbet kaptak a kelleténél...
Nálam az adagolás eddig magkeverékből 1 csapott teáskanál / madár /nap volt ez kb. 4 gramm adagonként. Próbáltam belőni a mennyiséget, de egyszer esznek mint a gép, máskor meg csomó kaja ott marad másnapra.....Szóval inkább csak arra vagyok kiváncsi, hogy ki hogy állítja be a kajamennyiséget.....Mi az optimálisabb - azonos mennyiség "higítása" fénymaggal, "vastagítása" kendermaggal meg repcével, vagy a mennyiséget kell variálni ? A hízás-fogyás nézését hagyjuk, van olyan madár amelyik eszik mint a gép és cérnavékony, a másik meg csak ránéz a magra és hízik mint a disznó, épp csak nem röfög :)

Köszönöm a válaszokat előre is !

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jún. 20, 19:07 
Szia Krisz !...Iyenek előfordulnak mindenhol...Mindenféle magyarázatot hallottam már ennek miértjére...Nálam is volt ilyen. Fogjad kézbe a fiókát és próbáld hátrafeszítve maszírozni ennek az ujjnak a tövét majd egy vékonyka szigszalag csíkkal fogasd oda a lábszárhoz...Ezt naponta meg kell tenni mert gyakran leszedi sajnos....Ha egy hónapig hátra van erőltetve akkor vissza áll az eredeti helyére...

Hozzászólás 2009 jún. 20, 18:37 
Sziasztok!

Kirepült a fészekből egy kis kanárim, egyke volt, viszont a hátsó lábujját, amivel alulról kéne fognia az ágat, szintén felülre teszi, azon áll. Szépen repül, és "jól" áll az ágon, de hát nem normálisan fogja. Fog ez változni, lehet valamit tenni, vagy marad hobby madár?

Köszönöm!
V.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 jún. 20, 10:34 
Hahó-halihó! :D
Sziasztok, rolleresek, még élek :wink: .
Hm, azt gondoltam, hogyha végre megszólal a díszített csengő, annyi időm lesz, mint égen a csillag, fűszál a réten... Osztálykirándulások hegyin-hátán, itthoni elmaradt munkák no és a madaraim.
Képzeld Neco, Petya volt a túravezető az Egyes-kői kétnapos kiránduláson! Ott aludtak a menedékházban és másnap kimerészkedtek a Nyeregbe. Tomiék pedig a Gyimes völgyét térképezték fel gyalogosan és a Rákóczi vár romjaitól vezető ösvényt is végigjárták, "felfedezve" az igazi ezeréves határkövet. Másodikoskáim a Szent Anna-tó lágy és langyos, gyönyörű tiszta vizét próbálták fel nyakig! Hogy milyen pancsolásnak-fürdésnek jártak a végire ezek a kis rucák, azt filmezni kellett volna. Ja, és kuriózum: szürkegém fészkel Kisbaconban a fenyőfa tetején. Hinnétek?

No, a nyár ízei és színei eléggé nyomósan elvonták figyelmem a röpdéről... Merthogy az összes madaram odakint van. Idén 10 fiókát gyűrűztem. Ebből négy kárát látta a röpdének... Tudom, én tévedtem. Hiába vártam meg, hogy teljesen önállóan egyenek, külön kellett volna a fiatalokat tartanom még odakint is. Ez lett. Egy fióka meg rejtélyes módon kullancs miatt pusztult el. :shock: Mikor kezembe vettem a tetemet, egy elszáradt valami, később fedeztem fel, hogy elhalt kullancs hullott ki belőle. Elképzelni sem tudtam volna. Ugyhogy 5 fiókám maradt. És minden évben egyre újabb kellemetlenséggel kell szembenéznem, közben én is gyilkolom őket módszeresen. Szép. Aztán valahogy a hosszú tél mindig megkívánja a dalos tollgombócokat idebenn, és maradnak. Hát ez van.

Amaryl, a te fiataljaid hogyan viselik a röpdét?
Gabe, látom, a rolleros honlapra feltettél egy videó menüpontot is. Igyekszem a maradék anyagot is lefordítani.

És akkor ismét kicsi nyár. Tudjátok, nálunk alig van belőle, úgyhogy szomszédba is elmegyünk egy zsáknyi melegért :wink: . Neco, kérdezted régebben, hogy megyünk-e a Balatonpartra, énekelünk-e a badacsonyi pince előtt... Idén a Horvát tengerparton fogunk a családdal nyaralni, aztán Forráskúton (Szegedtől 15km-re asszem) töltünk el pár napot a Forráskúti Falunapok alkalmával aug. végén. Alpár fotóiból lesz egy kiállítás rendezve. Ha közületek bárkinek kedve és ideje lenne megtekinteni a szenttamási képeket, szívesen látjuk! És terveink szerint Lajos madárházát is lencsevégre vesszük 8) .

No, egyelőre ennyi :wink: .
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 jún. 19, 17:58 
doromboló írta:
Szia Gábor ! Ez jó hír !...
Persze Tuke !...Válaszoltam is de ha nem ment át akkor pucold ki a ládádat !?...Vagy írjál ide priviben csak ne felejts el valamit beírni a "tárgy"
mezőbe mert különben nem jön át !...Válaszként már nem kell de elsőre igen !...

Nem kaptam meg az emailt amit küldtél. Elküldenéd még egyszer?

Hozzászólás 2009 jún. 19, 7:50 
Szia Gábor ! Ez jó hír !...
Persze Tuke !...Válaszoltam is de ha nem ment át akkor pucold ki a ládádat !?...Vagy írjál ide priviben csak ne felejts el valamit beírni a "tárgy"
mezőbe mert különben nem jön át !...Válaszként már nem kell de elsőre igen !...

Hozzászólás 2009 jún. 18, 12:24 
Most beszéltem a miskolci Tóth Lacival. Neki is egész jól sikerült a tenyészszezon. Húszon felüli fiatal madara van, és ebből hat már biztosan hím. Így egy kollekcióval biztosan fog indulni a versenyen.

Hozzászólás 2009 jún. 17, 22:03 
Béla!
Küldtem emailt!
Elolvastad?

Hozzászólás 2009 jún. 16, 20:33 
Szia Krisz !
Nem kell vele foglalkozni, nálam ugyanez van !...És szinte mindig így van ! A rollerek nagyon termékenyek csak a "megszelidítésüket" kell megtanulni !....

IDRE tag
Valódi név: Kovács Krisztián

Hozzászólás 2009 jún. 16, 19:43 
Sziasztok,

ma reggel az egyik röpdében egy sarokba leesett tojást találtam. próbából ráfüttyentettem a madarakra, az a tojóm amelyik 2 generációt felnevelt, és a harmadik sorozatban csupa üres tojást tojt, úgy begörbült mint a nike pipa :D
Vékony kaját kapnak egy hónapja, lágyeleség nagyon kevés 1 héten egyszer, zöldség, alma minden másnap segítendő a vedlést. Mit csináljak ? Rakjam vissza a hím mellé ? De az meg vedlik ezerrel....Ilyenkor már nagyon késő van fiatalokat nevelni, de nem akarom hogy elakadjon a tojás benne vagy valami....

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jún. 12, 1:18 
Gabesz írta:
Különben... :roll: :lol:

Különben a falhoz lesznek b@...rintva! André régi motoros, nem hibázik! :57:

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 jún. 11, 22:02 
neco írta:
De remélem 31.-e előtt tojt még?! :roll: :? :idea:

Különben... :roll: :lol:

Nna, a varázstollammal kitöltöttem egy halom jó bizonyítványt, még egy nagy becsületes, utolsó nekirugaszkodás és szól a csengőőőőő! :D

Puszi nektek!

Hozzászólás 2009 jún. 11, 9:14 
andré írta:
Szia Neco!
Kotlik!

De remélem 31.-e előtt tojt még?! :roll: :? :idea:

Hozzászólás 2009 jún. 11, 9:11 
Szia Neco!
Kotlik!

Hozzászólás 2009 jún. 11, 8:52 
Szeva André!

Csinált már valamit a ző'd tojó?! (fel is hívhatnálak, de ha nem itt kérdezem végképp meghal a topic :wink: :lol: )

---------------------------------------------------------------

Kedves Drága Többiek!

Gondolom mindenkinél elindult a vedlés az első-második fiókáknál, nálam már néhány korán leállított vénségnél is.
Eljött Marcsikánk ideje, jár ilyenkor egy szolid vitaminkúra a lestrapált rigóknak! :wink: Valamint lehet nékik lapátolni a jó minőségű zöldeledelt, zöldséget (uborka, édes TVpaprika, hámozott görögdinnye szeletkék stb... persze módjával, a hasmenést azért kerüljük el!) . Nálam ezek közül valamiből minden másnap kapnak a verebek mostanság. Adjunk nékik hetente 2x, 3x fürdővizet is. Meghálálják... :wink:

-----------------------------------------------------------------

Aradi Gabi hová a p...a tűnt?! Két hete bejelentkezett a rigókért, egy hete már el kellett volna vinnie őket, de b@..tt eljönni értük....
Remélem nincs semmi baja, mert én szeretném kinyúvasztani ha összefutok véle?! :twisted: :evil: :twisted:

Hozzászólás 2009 jún. 9, 18:11 
Húúú Kigen !...Szépek a cuccaid de valamit nem jól tettél fel mert szétment úgy a kép, hogy fél óráig kell gurgatni egy hozzászólást mire a végére ér az embör !.... :shock:

Hozzászólás 2009 jún. 9, 17:46 
Kalitkák, röpdék, volierek készítése!!!!
Kép

Kép
Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 jún. 9, 12:27 
feketemarcsi írta:
De akkor mi? :shock:

Drágám! Az el'ébb írtam, hogy szerintem:

neco írta:
...Véleményem szerint a torz kölkök születését az esetek túlnyomó részében tévesen írják a rokon-, illetve beltenyésztés számlájára. Legtöbbször ennek oka vírus-, vagy bakteriális-fertőzés, illetve az a hatalmas mennyiségű vegyszer (rovarirtó, táplálékkiegészítő, színező, gyógyszer stb.) amit körültekintés nélkül és mértéktelenül használnak a madarászok...

Ha mást akarsz hallani, akkor mástól várj választ. :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 149  Következő