Valljuk be őszintén, hogy mindenki mélyen hallgat, de a madártartók 90%-a mélységesen egyet ért Crayfish-sel! Mindet ki kéne irtani. Anyukám kiteszi a kaját hülni a kinti asztalra, ezek a dögök meg beleesznek. Összefossák a füvet. Ha az én kutyám nem megy át a szomszédba, intézze már el a macska gazdája is, hogy zárt ketrecbe tartsa azt a dögöt!
A régi kutyám könnyedén megoldotta ezt az ügyet, amelyik macska betévedt az udvarra, azt elintézte végleg. A mostani sajnos csak hajkurássza őket, azt is csak akkor, ha épp kedve van. Így most itt mászkálhatnak azok a dögök. Valóban kegyetlen ember aki megöli őket saját kézzel, de nem tudnék haragudni ilyen emberre. Mivel különb egy macska, mint egy patkány? Ugyanannyi kárt tesz mindkettő. És a patkány is lehet házikedvenc, mégse védi a törvény.
crayfish írta:
Szia Bernát. Olmot nekik, a teves kóbor macskáknak. Nekem is megyűlött velük a bajom. Az anyós befogadta etette őket, 2 anyát, erre ideszültek, nem vettük észre és egyszer csak egy hadsereg macska került elő. Kiették a szomszéd kertitavából az aranyhalakat, a tujákról a fekete rigókat............... Hatalmas balhé lett.
Nálam is nagy szanálás volt. Először én is élvefogó csapdával befogtam és jó messze utaztattam. De rájöttem, hogy hatalmas kárt csinálok ezzel a természetben. Mert akkor a vad madarakat fogják vadászni és pusztítani.

Néhány éve létezik állatvédelmi törvény (szerencsére!), aki macskákat lövöldöz, azt leültethetik két évre is akár (ami nagyon helyes!). Az állatvédelmi törvény értelmében macskát kitenni sem szabad, ha megfogtad, vitted volna el az állatmenhelyre.
A nem kívánt szaporulat megelőzhető egy sima ivartalanító műtéttel és akkor el van intézve a dolog, szelídebb is lesz az állat, de fogamzás gátló szer is kapható macskák számára.
A madarak védelmére az enyémek kaptak csengettyűs nyakörvet, mert ezek is összeszedtek mindenféle madarat.
Most lehet, hogy meg fogsz sértődni, de ez intelligencia kérdése, sajnos ez az ország állattartási kultúrájában a béka seneke alatt van.
Attól, hogy szereted a madarakat, még a macskákat sem kell gyilkolni, kínozni! Főleg nem másokat is erre bíztatni!
Simán megérdemelnéd, hogy szépen megnézzem az adatlapodon a nevedet és a hozzászólásoddal együtt eljuttassam egy állatkínzókra utazó szervezetnek!
Szégyeld magad!!!