Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 225  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2009 jún. 17, 21:15 
Ja persze egeret azt nem fognak, az már megeröltető, csak a könnyű prédát.

Hozzászólás 2009 jún. 17, 21:14 
Nagy Tamás írta:
Halihó!

A macskák nálam is riogatják a madarakat. Próbáltam én már "mindennel" elzavarni őket anélkül hogy kárt tegyek bennük, de mindig vissza jönnek! Ezért nézem ahogy a nimfák mindig megriadnak(egyébként is ilyedős faj). A szomszéd idős néninek és bácsinak kb 10 db macskájuk van. Nos, azt megértem hogy egy tanyán van 10 db macsek de a faluban miért nem elég 1-2db? Na nekik magyarázza el valaki hogy mekkora szenvedést okoznak a madaraimnak.
Mostmár ott tartunk hogy több joga van egy állatnak mint egy embernek. Kivan fordulva ez a világ teljesen és egyáltalán nem jó irányba haladunk!!!
Marcsi, azért nem kellene fenyegetőzni! Nemszép dolog egy állatot elpusztítani, de MINDENNEK VAN HATÁRA! Mond már meg nekem légyszives hogy hogy lehet a macskákat megtanítani arra hogy a madaraim környékére nem mehetnek? Erre azért kiváncsi vagyok!

Azért mert valaki elintéz pl. egy macsakát még nem lesz tömeg gyilkos, szadista, stb.

Főleg, ha az a macska minden élőlényt a környezetben levadász, mindent amit mozog. Fekete rigók, aranyhalak a kertitóból................
Akkor ki csinál nagyobb kárt?

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 jún. 17, 16:57 
Marcsinak az udvarelosztásos megoldásával élek én is!
Nekem napközben is úgy vannak a madarak, hogy oda se a kutya, se a macska, semilyen kártevő ne tudjon bemenni.

Egész nap ott cirkálnak körülöttük. Az ólak másik felén!
Amióta hátul vannak az állataim, onnan még csibét, nyulat gyöngytyúkot nem vitt el semmilyen dög.
De a pincéből, ahol nincsenek tacsik onnan már vitt el madarat! Egy nagy patkány! De egy éjszaka a tacsinak lennt és már nem is volt ott patkány! :D:D:D

Szóval ennyire jó egy kutya! :)

Hozzászólás 2009 jún. 17, 16:50 
madaras86 írta:
Uhh, én nagykutya párti vagyok, de a szálkásszőrű tacskókat imádom. Régóta szeretnék egyet, csak eddig le lettem szavazva, nameg jött az ellenérv, hogy legyilkolná a tyúkokat is. Ugye azért nem ennyire vészes a helyzet, megtanítható rá, hogy azt nem szabad?

Fiatal korban együtt nevelt tacskót, meglehet rá tanítani.
De ugye enyémek nem olyanok, mert vadászni is voltak, rókát szedtek ki lyukból. Szóval enyémeket már nehezen lehetne megtanítani!
De minden kutya tanítható! :)

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 jún. 17, 15:47 
Halihó!

A macskák nálam is riogatják a madarakat. Próbáltam én már "mindennel" elzavarni őket anélkül hogy kárt tegyek bennük, de mindig vissza jönnek! Ezért nézem ahogy a nimfák mindig megriadnak(egyébként is ilyedős faj). A szomszéd idős néninek és bácsinak kb 10 db macskájuk van. Nos, azt megértem hogy egy tanyán van 10 db macsek de a faluban miért nem elég 1-2db? Na nekik magyarázza el valaki hogy mekkora szenvedést okoznak a madaraimnak.
Mostmár ott tartunk hogy több joga van egy állatnak mint egy embernek. Kivan fordulva ez a világ teljesen és egyáltalán nem jó irányba haladunk!!!
Marcsi, azért nem kellene fenyegetőzni! Nemszép dolog egy állatot elpusztítani, de MINDENNEK VAN HATÁRA! Mond már meg nekem légyszives hogy hogy lehet a macskákat megtanítani arra hogy a madaraim környékére nem mehetnek? Erre azért kiváncsi vagyok!

Azért mert valaki elintéz pl. egy macsakát még nem lesz tömeg gyilkos, szadista, stb.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 jún. 17, 15:07 
Sziasztok.

Elnézést szeretnék kérni mindenkitől,hogy ekkora port kavartam.

Nem tudnék bántani egy álatot sem."Van kivétel"
Sajnos a szomszéd kertből portyáznak a macskák.
Volt,hogy a kertitóból szedték ki a halakat.
Kár,hogy a halak nemtudtak visszavágni. :twisted:
Szerencsére a pátkányokat és az egereket "kiírtottam".Ők kártevők.
Már több madaram esett a macskák áldozatának.
Ivartalanítás?Ívartalanítsa akinek 7 muterja van.Még én fizessem a macskák ivartalanítását.
Majd kiírom a kapura,hogy Ivartalanítás Ingyen. :!: :evil:
Nemtudom másképpen megvédeni őket,erősebb,kissebb lukú hálót használok.
Érdekes,mikor benyúlok a madarakhoz,miért nem riadnak meg és miért nem fejezik le magukat. :?:

Sajnálattal hallom,hogy másnál is vannak/voltak problémák.

Hozzászólás 2009 jún. 17, 15:02 
Vagy ha víz kell, hát ások vizesárkot:)

Hozzászólás 2009 jún. 17, 15:01 
Én meg úgy gondolom,hogy a saját telkemen azt csinálok amit akarok és aza büdös dög ne tegye be a lábát. Jóhogy nem már a kotlót nem engedhetem ki a saját udvaromra a kiscsirkékkel.........
A kecskepapagáj hímemnél aprószemű drót volt a macska nem tudott átnyúlni rajta és semmi sérülés nem volt a madáron mégis pár percen belül elpusztult. Szívinfarktus?! A másik,hogy épp elég, ha egy esetleg 2-300ezer Ft-os madárnál(Nekem iylen ninsc,de van akinek van) a költést zavarja meg a rohadt dög azzal,hogy a volier tetején mászkál. Vagy csak összetöri magát a madár mikor éjszaka megzavarja őket.
Kerítsem be az egész udvart? meg a tetejét meg minden? Jóhogy nem már.
Elhatároztam veszek én is egy tacsit és "jól összebarátkoztatom a macskákkal" az a biztos:)
Te mit csináltál a patkánnyal ami legyilkolta a fürjeidet? Tettél ki neki táblát kis nyilacskákkal, hogy "patkica, arra fele menjél, mer ott minden szép és jó" ?

Hozzászólás 2009 jún. 17, 13:11 
Helo mindenkinek!

A kutya témához annyit, hogy a puli soha nem bántotta szándékosan a tyúkokat. Régebben játszott velük (nem élték túl, de ő csak játszott). Most ketté van választva za udvar, de a kiscsibék átjönnek a kutya hozzájuk se nyúl. Majdnemhogy a csibék a kutya hátán ugrálnak. Na azért egy össze-vissza rohangástó megijedt tyúkkal lehet nekiállna játzsani. Úgyhogy a kutya is elég bonyolult lény tud lenni.

A macskákhoz meg csak annyit, hogy a miénk nem bántja a madaraimat. De másé... (A holland bóbitás kakasok eléggé veszélyesek tudnak lenni. 2-3 db simán elkerget egy macskát)

Hozzászólás 2009 jún. 17, 13:06 
Júj és még midnig a fürjes fórum, bocs:D

Hozzászólás 2009 jún. 17, 13:04 
Félre értés ne essék, nem gyilkolászom a macskákat!:)
Viszont ha a kutyám elintézi,akkor nagyon meg fogom dícsérni.

Továbbra is roppant kártékony állatnak tartom őket. Lásd pl Bernát esete. És nem egy ilyen van. Az első papagájomat egy macska ölte meg. A garázsban volt akkor még a ketrecük és szellőztettünk nyáron és a macska bement és ugyan el nem érte a madarat,de az a rémülettől kimúlt. Akkor most káros,vagy sem?

Én nem tartok macskát, mert utálom őket.
A szomszéd macskáját meg én ugyan hogy tanítsam meg?
Az első kutyámat megmérgezték....Mi voltunk a hibásak. Rossz volt a kerítés és elszökött. De nem hibáztatom egy csöppet sem azt,aki ezt tette. Iszonyatosan rossz volt,mibntha egy családtagot vesztettem volna el,de igazat adtam annak,aki tette. Ki tudja,hogy esetleg hány tyúkját folytotta le a kutyám.....A hibásak mi voltunk. Ugyanez vonatkozik a macskára is. ha kiengedi a kertjéből, tudjon rá.

Egyébként ha beviszi a menhelyre, ott mi történik? Szintén elaltatják. Na meg hülyén néznének rá, ha hetente két macskát bevinne,nem?:)

Az állatvédőkkel meg én baromira nem értek egyet. Illetve büntessék meg kegyetlenül,aki kidobja az emeletről az állatot,mert az egy idióta! Büntessék meg azt, aki lassú halált okoz egy állatnak, aki éheztet egy állatot! De azt durvának tartom,hogy pl nem verhetem meg a kutyámat, ha rosszat csinált. Még ha nekem jobban fáj is, mint a kutyának:( Vagy pl ha a frissen született kiscicákat nem ütné agyon a gazdaasszony, szerinted hány macska lenne már az országban?

Nekem is az a véleményem,hogy nem elsősorban a macska a hibás,hanem az emberek. Viszont valahogy védekezni kell,ha nem akarja az ember,hogy a madarai elpusztuljanak. És persze a kutya a leg humánusabb megoldás.

Hozzászólás 2009 jún. 17, 13:04 
A snaci nem épp pásztorkutya,de mégis megfelel erre a célra(nekem az van). Németjuhászban szintén több ilyet láttam.

Hozzászólás 2009 jún. 17, 12:48 
Igen,csak minden kutya más, másképp tanítható,más dolgokra fogékony. Nekem egy kutya olyan legyen,hogy be lehessen vinni a tyúkok közé. A mostani a patkányt kivégzi, a kiscsirkéket meg tereli vissza a helyükre, hozzájuk sem ér.

feketemarcsi írta:
madaras86 írta:
Uhh, én nagykutya párti vagyok, de a szálkásszőrű tacskókat imádom. Régóta szeretnék egyet, csak eddig le lettem szavazva, nameg jött az ellenérv, hogy legyilkolná a tyúkokat is. Ugye azért nem ennyire vészes a helyzet, megtanítható rá, hogy azt nem szabad?

Jocc55 írta:
Patkány ellen a hatásos csak a csapda...
Amúgy én se szívlelem a macskákat, de hozzánk nem is járnak át már!
Tanulópénzt megfizették...az én kutyáim(szálkásszőrű tacskó) több mint 10 macskát kaptak el 7 év alatt. De kb ugyanennyi nyestet és patkányt is. Egeret meg kismilliót!
A kertes családi házaknál, ahol melléképületek és gabona is van ott szükség van erre az eljárásra.

Úgy kell kialakítani az udvar beosztását, hogy a kutya ne férjen a tyúkokhoz, éjjel, mikor a ragadozók járnak, a tyúkokat biztonságosan bezárni, a kutyát meg elengedni az egész területen.
A kutya természetesen tanítható.

Hozzászólás 2009 jún. 17, 11:51 

Jocc55 írta:
Tanulópénzt megfizették...az én kutyáim(szálkásszőrű tacskó) több mint 10 macskát kaptak el 7 év alatt. De kb ugyanennyi nyestet és patkányt is. Egeret meg kismilliót!
A kertes családi házaknál, ahol melléképületek és gabona is van ott szükség van erre az eljárásra.

Hozzászólás 2009 jún. 17, 11:29 

Hozzászólás 2009 jún. 17, 11:14 
Ez patkány ellen nem okés............Simán átfúr alatta

feketemarcsi írta:
Bernát!

Szerintem a legbiztosabb ha kihúzol egy villanypásztort, néhány szál magasságban, éjszakára, de akár nappalra is bekapcsolod, lényeg, hogy az alsó szál olyan magasan legyen, hogy a patkány, nyest stb. se tudjon alatta átmenni és akkor nem csak a macskák ellen véd, a szálak között ne legyen túl nagy távolság, de a felső szál olyan magasan legyen, hogy a kutya se tudja átugrani és akkor minden eshetőségre védett a terület, legalább is a négylábúak ellen.

Hozzászólás 2009 jún. 17, 11:12 
Valljuk be őszintén, hogy mindenki mélyen hallgat, de a madártartók 90%-a mélységesen egyet ért Crayfish-sel! Mindet ki kéne irtani. Anyukám kiteszi a kaját hülni a kinti asztalra, ezek a dögök meg beleesznek. Összefossák a füvet. Ha az én kutyám nem megy át a szomszédba, intézze már el a macska gazdája is, hogy zárt ketrecbe tartsa azt a dögöt!
A régi kutyám könnyedén megoldotta ezt az ügyet, amelyik macska betévedt az udvarra, azt elintézte végleg. A mostani sajnos csak hajkurássza őket, azt is csak akkor, ha épp kedve van. Így most itt mászkálhatnak azok a dögök. Valóban kegyetlen ember aki megöli őket saját kézzel, de nem tudnék haragudni ilyen emberre. Mivel különb egy macska, mint egy patkány? Ugyanannyi kárt tesz mindkettő. És a patkány is lehet házikedvenc, mégse védi a törvény.

feketemarcsi írta:
crayfish írta:
Szia Bernát. Olmot nekik, a teves kóbor macskáknak. Nekem is megyűlött velük a bajom. Az anyós befogadta etette őket, 2 anyát, erre ideszültek, nem vettük észre és egyszer csak egy hadsereg macska került elő. Kiették a szomszéd kertitavából az aranyhalakat, a tujákról a fekete rigókat............... Hatalmas balhé lett.
Nálam is nagy szanálás volt. Először én is élvefogó csapdával befogtam és jó messze utaztattam. De rájöttem, hogy hatalmas kárt csinálok ezzel a természetben. Mert akkor a vad madarakat fogják vadászni és pusztítani. :evil:

Néhány éve létezik állatvédelmi törvény (szerencsére!), aki macskákat lövöldöz, azt leültethetik két évre is akár (ami nagyon helyes!). Az állatvédelmi törvény értelmében macskát kitenni sem szabad, ha megfogtad, vitted volna el az állatmenhelyre.

A nem kívánt szaporulat megelőzhető egy sima ivartalanító műtéttel és akkor el van intézve a dolog, szelídebb is lesz az állat, de fogamzás gátló szer is kapható macskák számára.

A madarak védelmére az enyémek kaptak csengettyűs nyakörvet, mert ezek is összeszedtek mindenféle madarat.

Most lehet, hogy meg fogsz sértődni, de ez intelligencia kérdése, sajnos ez az ország állattartási kultúrájában a béka seneke alatt van.

Attól, hogy szereted a madarakat, még a macskákat sem kell gyilkolni, kínozni! Főleg nem másokat is erre bíztatni!

Simán megérdemelnéd, hogy szépen megnézzem az adatlapodon a nevedet és a hozzászólásoddal együtt eljuttassam egy állatkínzókra utazó szervezetnek!

Szégyeld magad!!! :14:

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 jún. 17, 7:33 
Navy írta:
Nagy Tamás írta:
Halihó!

Az én ifjoncaim :D :
(eladóak :D , akit érdekel, keressen meg)

Szia! Lehet tudni a nemüket is már?

Még nem igazán nézegettem őket. Hamarosam mostmár lehet látni hogy mejikbők mi lesz?! Ha két fehér közül van egy tojó az a Bernáté, ő már régebben lefoglalta.

Hozzászólás 2009 jún. 16, 21:41 
Sziasztok!

Bernát, a legjobb a dupla rács!
Ha ezt a macskát be is fogod, jön majd egy másik, vagy egy nyest, vagy bagoly.....

Én is imádom értelemszerűen a madarakat, a macskákat meg nem, de azért nem a macsek tehet arról, hogy esetleg nincs gazdája.
Ha lehet ne bántsd, ha mégis, ne ird meg kérlek!

Szép Estét Mindenkinek!

Hozzászólás 2009 jún. 16, 21:25 
A viharban semmi bajuk nem esett a fürjecskéknek, a garázs melegében szépen eszegetnek.

Már kezdenek megszokni, nem félnek tőlem. Eddíg amikor a közelükbe mentem, a kalit hosszú hátsó falán futkoztak fel és alá. Most már szépen eszegetnek.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 225  Következő