Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 júl. 6, 9:24 
No itt vannak a fürjecskéim és az új kis jövevény: Szederke, egy 6 hetes standard méretü tacsilány! :D

Kép
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 júl. 6, 9:03 
feketemarcsi írta:
Szerintem _"féltékenység", valamelyik gyerekhez, amelyik a másik kutyával játszott, nem ragaszkodik jobban a németjuhász?

Hát Marcsi, nagyon nehéz megmondani...Télen öt betonra kidobott 3 napos kis német jucit neveltem fel cumisüvegen, öt gyönyörü kölök lett belőlük! Stefi ott anyáskodott körülöttük, eszében sem volt bántani őket! Most egy hete lett ilyen hülye kiszámíthatatlan. Épp körözöm a kiképzőt, aztán megbeszéljük hogyan tovább. A gyerekek miatt a közelünkben nem maradhat! Agresszív állatot sosem türtem meg magam körül, lettlégyen szó kutyáról, macskáról, kakasról, libáról...

Hozzászólás 2009 júl. 6, 5:47 
Sziasztok!

Fogalmam sincs...A túltenyésztettség. 20 évvel ezelőtt óriás snacijaim voltak, nagy mozgásigényü, nagyon intelligens kutyák, velük soha de soha nem tapasztaltam ilyesmit! Amióta német juhászok vannak, ő a második, ráadásul korához képest bivalyerős szuka. Bekattant és semmi nem használt!!! Hozzá kell tennem, hogy iskolázott...Eddig a legjobb kutyánk volt munka és személyvédelem szempontjából, most viszont búcsú, a gyerekek miatt! Még azt sem mondhatom, hogy a kiskutya szemtelenkedett vele, mert épp a gyerekekkel játszott, nagylányom a számítógépnél, én épp madaraztam, utána mentem volna vele egy kiadós futásra. Egyszer csak morrant egyet, elkapta a pincsit és mindannyiunk szeme láttára...borzasztó volt! Két vödör hideg vizet öntöttem rá, mire elengedte, de akkor már késő volt! SOHA nem bántunk kutyát, jutalmazással és motivációval nevelünk. Benne olyan jól dolgoztak már most az anyai ösztönök, hogy ennek a kis szerencsétlennek még azt is megengedte, hogy a táljából egyen, megvárta, míg jól lakik, aztán evett ő. Már a múlt héten volt egy durva akciója, hámon sétáltattam, és egy kétéves forma kisgyereknek akart nekirontani...Már ezen is csodálkoztam, mert 6 hetes kora óta van nálunk, a szocializációja rendben, nekem egy 19, egy 5 és egy 3 éves gyerekem van, tehát ismerte a gyerekeket, egészen idáig baja sem volt velük. A tüzelésre sem foghatom, azon már túl van. A kiképzője is nagyon meglepődött. Megmondtam a férjemnek, hogy ma 10-ig el kell vinnie, potenciális életveszély lett:( A két kicsi sírva feküdt le, nekik ma hoznak egy kis tacsit a szomszéd városból, nehezen, de remélem gyorsan túl lesznek a történteken. Azt, hogy a német juhásszal mi lesz, nem tudom. Keménykezü hozzáértőnek odaadom, másnak viszont nem! Rám még hallgat, most egyenlőre el van rekesztve embertől, állattól, van egy hely, ahová talán elvihetjük, ő őrző-védő kiképző, be szokott vállalni ilyen kutyákat a saját csapatába. Sajnos ezt nem tudod kivédeni...Rengeteg szaporító van, és törzskönyvezett kutyával is jártunk már így, ő jelenleg a szlovák csendőrségnél szolgál, az egyik legkeményebb kutyájuk lett...

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2009 júl. 5, 21:53 
Ria írta:
Mindjárt megpróbálkozom feltölteni a képet, csak szörnyü tragédia történt nálunk. Az egyik nyomorult német juhászunk bekattant és szó szerint agyonharapta és rázta a gyerekek kicsi pincsijét. Szegény két éve volt a kutyusunk...Nemrég temettük el az erdőben, holnap meg a vérengző dögöm megy a csába...

Ez nagyon durva. Mitől kattanhatott be?? :roll:

Hozzászólás 2009 júl. 5, 20:21 
Mindjárt megpróbálkozom feltölteni a képet, csak szörnyü tragédia történt nálunk. Az egyik nyomorult német juhászunk bekattant és szó szerint agyonharapta és rázta a gyerekek kicsi pincsijét. Szegény két éve volt a kutyusunk...Nemrég temettük el az erdőben, holnap meg a vérengző dögöm megy a csába...

Hozzászólás 2009 júl. 5, 20:16 
Köszi!

Igen,egy fehér is van köztük. Mondtam már előző kelésnél is,ott még durvább volt az arány a csapat több mint fele fahéj lett. Túl jól teljesít a fahéj kakas ami tőled van. A 12 tyúkomból csak 2 fahéj. Nameg az a fahéj kakas.......

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 júl. 5, 20:10 
Deszípek :!: :D

Sok fahéj lesz,és mintha egy fehér lenne köztük. :lol: :wink:

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2009 júl. 5, 20:08 
Ez igen, gratulálok, népes kis csapat. :)

Hozzászólás 2009 júl. 5, 19:53 
Frissen kellt kínai törpe és copfos fürjek.
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 júl. 5, 19:49 
Ria írta:
Mindjárt lefotózom, csak egy kis technikai kérdés: hogyan szúrjam be ide a képet? :roll:

Mikor új hozzászólást írsz, akkor az ablak fölött amibe írsz találsz egy kék felíratot: Kép feltöltése. Na ott kell. Feltöltöd és utána majd a beszúrásra kattints.

Hozzászólás 2009 júl. 5, 18:20 
Mindjárt lefotózom, csak egy kis technikai kérdés: hogyan szúrjam be ide a képet? :roll:

Hozzászólás 2009 júl. 5, 13:45 
Okés:D

Ezt a fekete foltot nem tudom elképzelni,nem tudnál egy fotót csinálni? A tesója is totál ezüst volt és az is maradt. Van még eladó törpefürj bőven,csak ezüst tojóm nincs több, azokat meg akarom hagyni magamnak,már a tiéden is nagyon gondolkodtam,hogy odaadjam-e még:))) Hím az van bőven abból is. Az ezüst a kedvenc színem. A toll színe változott???? Nem összekente magát valamivel? Az emailt megkaptad? Küldtem benne képet a jelenelgi kisfürjekről. De mindegy,máris felteszem ide:)

Ria írta:
Szia Jani!

De örülök, hogy Te is itt vagy! Mióta nálam vannak a törpe fürjek, ölnek meg érte az ismerőseim... :D Pláne, ha hallják is a kakaskák hangját! Most próbálok keltetni.

Az ezüst tojó fején az egyik oldal koromfekete lett. Nagyon különlegesen néz ki!

Most várom a kalitokat, keckepapagáj ügyben még keresni foglak!!!

Hozzászólás 2009 júl. 5, 13:10 
Szóval helyesen: kecskepapagáj, a keckepapagáj nem tudom, milyen... :shock: :D

Hozzászólás 2009 júl. 5, 13:07 
Szia Jani!

De örülök, hogy Te is itt vagy! Mióta nálam vannak a törpe fürjek, ölnek meg érte az ismerőseim... :D Pláne, ha hallják is a kakaskák hangját! Most próbálok keltetni.

Az ezüst tojó fején az egyik oldal koromfekete lett. Nagyon különlegesen néz ki!

Most várom a kalitokat, keckepapagáj ügyben még keresni foglak!!!

Hozzászólás 2009 júl. 5, 12:33 
Utolsó 3 napban nem szabad forgatni,nem????? Nameg emelni kell a páratartalmat.

Hozzászólás 2009 júl. 5, 11:08 
Szia Bernát!

Köszönöm szépen!!! Múltkor is kikeltek, de milyenek...No, most állományjavítás volt, és Dudi bácsitól vettem tojásokat! Most sikerülnie kell! :D

Egyébként szinte minden nap megcsodálom a honlapodat, sőt ki is raktam az enyémen a linkek közé. Szuper!!!

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 júl. 5, 10:54 
Ria írta:
Sziasztok!

Tegnap raktam a keltetőgépbe 60 kínai- és 40 japánfürj tojást. Kérlek Benneteket, írjátok már meg a keltetés menetét, nem szeretném elrontani!!! Köszönöm a segítséget!

Szia Ria!

Én az első naptól reggel,este forgatom a tojikat.
65%pára.
Mikor a toji megpattan utána már nem szabad forgatni.

Hozzászólás 2009 júl. 5, 9:40 
Sziasztok!

Tegnap raktam a keltetőgépbe 60 kínai- és 40 japánfürj tojást. Kérlek Benneteket, írjátok már meg a keltetés menetét, nem szeretném elrontani!!! Köszönöm a segítséget!

Hozzászólás 2009 júl. 3, 23:29 
Sziasztok!

5 napja raktam keltetőbe a tojásokat. Ma meglámpáztam, de szerintem üresek. Ezek szerint a kakas nem teszi a dolgát. Igaz még nem is láttam, hogy tenné meg ugye azt írtátok akkor a tojó hátán ritkul a toll rendesen. Szerezzek be másik kakast?

Hozzászólás 2009 júl. 2, 21:51 
Nem tudom, valamelyik fórumon olvastam egyszer, hogy kb 1 évesen kotlanak el biztonságosan.talán Marcsi írta, ha jól emlékszem.
Na majd úgyis kiderül, max ráülök én :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 225  Következő