Sajnos az alábbi képek fölül elveszett a szöveg.A hasonló problémákkal küzdőknek,de tán a tenyésztőknek is van tanulság.Annak idején nekem repült el a candy nevű nimfám.Helyette vettem 2 hulit,sajnos 2 külömböző kereskedésben,mivel itt pesten nem tudok tenyésztőről.Kokó az árkádban levő madárkereskedésből származik,ahol voiler nagyságú helyen, tiszta körülmények között vannak tartva.Mivel letört volt a madárka,egész nap sipítozott,hát elhoztam neki lilit ezt a gyönyürű lánykát.Sok kereskedésben jártam,de csaknem sírva jöttem el,mert akkora helyük sincs a madaraknak,hogy csapjanak egyet a szárnyukkal.Újpesten egymás szájába vannak a kereskedők,de az állatok hatalmasak,tiszta a helyük,normálisak a körülmények.Lilike valószínűleg belterjes tenyésztés következménye,mert képtelen önálló ötletre,mindíg az a játék ülőhely,falat,stb.kell ami kokesznek.Kokesz zseni.Neki 1x mutatok meg valamit,egy új játéklehetőséget,kaját,ő csinálja,birtokbaveszi.Lilike 2 métert sem tudott repülni,kokó tanitotta meg.Lilike máig araszolva tud bemenni a ketrecbe,kokó helyből felszállva,bármilyen szögből.Egész nap kint vannak.csak este hétkor kényszerítem őket a ketrecbe.És itt jött a horror.Kokesz támadóállást vett fel,és akkorákat csípett szegény lilibe,gogy az utóbbi időkben nyüszített a félelemtől.El sem mertem moccanni a kalit mellől,mert ha elfordítottam a fejem,azonnal mart.Itt jöttem én.Akkor dr Jakill és mr.Hyde játszunk az ön szabályai szerint.Van 1/ 12-14 cm-es durva gömbölyűvégű küörömreszelőm,azzal piszkáltam odébb a srácot. Viccnek vette,és alulról csügeszkedett ,majd vissza,mint kelfeljancsi.Csípés odébbpiszka,függeszkedés,durvítás.lepiszkáltam a rúdról.Ez ment 2-3 napig.Ma már kokó azzal tölti a teljes sötétedésig az időt,hogy engem hesszel,ragasztkodik a külső helyhez.Szóval Marcsi és mindenki aki tollas terroristát tartogat.El kell különíteni,és saját játékát játszani.Az állat tanulékony. Máskülömben ahogy azt hiszem Marcsinál,kikészíti a piciket,a párját.Nem megengedhető,hiszen pont olyan zavaró lehet a többiek számára,mint nekünk 1 alkoholista társ.Képek alatta,mert valamiért a szöveg és kép nem ment együtt.Sajnos videót nem lehet feltenni,mert ha lehetne...Megírná valaki,hogy hogyan?
|