Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 61  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 21, 14:30 
hello .tudom hogy nem ide való a kérdésem ,de megtudná valaki mondani hogy mikor lessz az Ónodi vásár.Nagyon megköszönném.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 feb. 8, 22:52 
Köszönöm!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2010 feb. 8, 22:42 
Zottan írta:
[quote"fuvarosjani a Díszmadár Magazin fórumán"]Sziasztok! Én úgy halottam nem lesz Monoron börze!!!Valami nem oké. Ha valaki tud valami tutit írja meg.Köszi.

Ezért kérdem.[/quote]

A www.mgksz.hu honlap szerint lesz börze.

Hozzászólás 2010 feb. 8, 22:35 
fuvarosjani a Díszmadár Magazin fórumán írta:
Sziasztok! Én úgy halottam nem lesz Monoron börze!!!Valami nem oké. Ha valaki tud valami tutit írja meg.Köszi.

Ezért kérdem.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zottan 2010 feb. 8, 22:52-kor.

Hozzászólás 2010 feb. 8, 22:31 
Szia Zoli!! Miért ne lenne?? Vagy le maradtam valamiről?! :)

http://lipimadar.5mp.eu
http://gyorimadaraszok.hu

Hozzászólás 2010 feb. 8, 22:27 
Na ki mit tud? Nem tehetésgkutatóra gondolok, hanem hogy lesz-e márciusban börze Monoron vagy nem? :o

Hozzászólás 2009 nov. 12, 11:58 
November 15-én Szolnokon a "Lengyelpiacon" kisállatbörze!!!!!
Érd: Kálmán János 20 9772 483

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 nov. 6, 21:45 
:41:
Ha megnézted az eseménynaptárat, akkor megtalálod benne a szentesi börze időpontját is!
:23:

Bocsánat a kirohanásomért, de pont az ilyen kérdések miatt raktam már a fórumba is be az eseménynaptárat! Egy sorral feljebb, direkt megjelölve találod hogy mindig a legelső topik legyen...

Hozzászólás 2009 nov. 6, 20:15 
Köszi harmai! Idén már akkor nem is lesz monoron, Mi Bonyhádon lakunk és megnéztem az esmeménynaptárba de mindegyik bőrze nagyon messze van tőlünk! Szentesen mikor lesz jövő héten?

Valódi név: Harmai Norbert

Hozzászólás 2009 nov. 6, 20:06 
szia

Most vasárnap lesz a monori vásár. de szentesen jövö heten lesz.

Hozzászólás 2009 nov. 6, 20:03 
Sziasztok!
Lesz még idén monoron börze ,ha igen mikor? Vagy más mostanában levő börzéről nem tudtok? Ha tudtok segíteni írjatok ide a fórumba lécci!

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 okt. 30, 15:53 
Szia,

igen lesz börze november 8-án.
Benne is van az eseménynaptárba...

Hozzászólás 2009 okt. 30, 15:32 
sziasztok! Valaki nem tudja véletlenül hogy lesz november 8-án börze monoron??? Valahol láttam máshol meg azt írják hogy az októberi volt az utolsó az évben! :?:
Köszönöm!!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 okt. 9, 20:59 
Sziasztok!

A monori börzére a következő madarakat viszem:
Nimfák:
-2007-es pofafoltos vadszínű hím; (2000ft)
-2008-as tarka hím; (2200ft)
-2009-es gyöngyös hím, pofafoltos (2200ft)
-2009-es pofafoltos tarka, fehérarcú hordozó (zártgyűrűs) 2500ft

3 db fiatal hullámos hím (sárgafejű szürke, zöld opalin, sárga tarka) 1300ft/db

Kérném hogy jelentkezzen az az ember aki hívott engem telefonon hogy érdekli őt az eladó Diszmadár Magazinjaim!!!

Tel:06202772130
e-mail: nagytamas86@citormai.hu

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 szept. 29, 20:29 
Sziasztok!

Monori börzére a következő madarakat viszem:
1 db fehérarcú /vadaszínű/ nimfa hím 2007-es (3500ft)
1 db pofafoltos vadszínű nimfa hím 2007-es (2200ft)

3 db fiatal hullámos(sárgafejű szürke, zöld opalin, sárga tarka) 1500ft/db

Keresek: egy nimfa tojót (2009 kora tavaszit vagy 2008-ast)

Hozzászólás 2009 szept. 21, 21:34 
Nézőpont kérdése, hogy mit tekintünk állatkínzásnak! Nekem sem tetszik, ha összezsúfolják az állatokat, de akkor sem látom olyan tragikusnak a helyzetet, mint ahogy leírjátok! Ha már itt tartunk, azt is leírom, hogy én pl. kalitkában soha nem tartanék madarat, nálam csak volier jöhet szóba! Ha úgy tetszik, számomra a kalitkás tartás kiábrándító! Még egzóták esetében is, és most itt pl. nem a kalitkás teleltetésről beszélek! Ezek után lehet vitatkozni, hogy mi jó a madárnak, de asszem ez az egész madártartás egy önző dolog, és elsősorban a saját érdekeinket tekintjük, annak ellenére hogy "mindent megteszünk"a madarakért!
A börzézés meg azzal jár, hogy rövid időre sajnos kénytelen az ember, egy kissé összezsúfolni a madarakat, persze sokan nem tartják be az ésszerű határokat!

Hozzászólás 2009 szept. 21, 20:46 
rtomek írta:
Szerintem nincs ok ezen rágódni :( nekünk emereknek se mondjuk nem élvezetes mondjuk a metrón vagy villamoson egymást taposni de ez van mikor leszállunk már el is felejtjük hogy hányszor léptek a lábunkra :D igy van ez a madarakkal is piac után szépen mennek a kalitokba, röpdékbe és többnyire kutya bajuk viszont a börzék azok többnyire ilyenek :D . A világkiállitáson a kanárik nagy részét sztandard kalitokból árulták de lefektetve úgy hogy a drótos része fölfelé volt és igy 10-15 madár volt benne :wink:
Kép
üdv ROBY

Szia Tomek.Nem rágodom csak a véleményünket irtam le,de még azt sem tettem volna ha azt látom amit a képeden.De 15 madár helyett 50,tűző nap,itató egy szálse.Itt nem a börzével van a baj hanem az emberekkel akik ha így árulják az állatokat valószínű a tartásukkal sem foglalkoznak sokkal többet.De mindegy.Az én fiam biztos nem fog ilyen eladótól vásárolni és remélem egyre többen lesznek akik hasonlóan gondolkodnak.Akkor már nem lesz értelme igy tartani állatokat.
Üdv Sasi

Hozzászólás 2009 szept. 21, 20:33 
rtomek írta:
Szerintem nincs ok ezen rágódni :( nekünk emereknek se mondjuk nem élvezetes mondjuk a metrón vagy villamoson egymást taposni de ez van mikor leszállunk már el is felejtjük hogy hányszor léptek a lábunkra :D igy van ez a madarakkal is piac után szépen mennek a kalitokba, röpdékbe és többnyire kutya bajuk viszont a börzék azok többnyire ilyenek :D . A világkiállitáson a kanárik nagy részét sztandard kalitokból árulták de lefektetve úgy hogy a drótos része fölfelé volt és igy 10-15 madár volt benne :wink:
Kép
üdv ROBY
Hú ez nagyon nem tetszik... :?

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2009 szept. 21, 20:12 
Kép
üdv ROBY

Hozzászólás 2009 szept. 21, 19:47 
Sasi1 írta:
Timba írta:
Döbbenet! :shock:
Én még sose voltam Monoron, de azt hiszem nem is nagyon kívánkozom oda, mert csak elszörnyülködnék...
Persze kivételek mindig vannak, de tényleg ők vannak kevesebben és a rosszat hamarabb meglátjuk... :cry:

Sziasztok! Azzal kezdeném én és a Családom most voltunk először a monori börzén.Két fiam és a feleségem szintén imádja az állatokat,azt hittem ez egy nagy élmény lesz mindenkinek.Hát nem.Öt perc után feleségem és a nagyobbik fiam haza akart menni és azt mondták ők ide soha többé.Kisebbik fiam unszolására végig jártuk az egészet, de ő is végig háborgott.Felsorolni lehetetlen mit láttunk ami kimeríti az állatkínzás fogalmát.Ez már nem felháborító csak szomorú.Természetesen voltak kivételek(pl.:Vida József sirálykái amiket elöször nem ismertünk fel mert il
yen szép madarakat még nem láttunk :) )de sajna ők voltak kevesebben .Nem tisztem senkit bírálni,csak a mi érzéseinket irtam le.Nem hiszem hogy ez az állapot bárkinek jó lenne.Az állatoknak biztos nem.
Üdv.:Sasi

Oh, köszönöm!
Igyekszem :D

Sajnos ez a börze ilyen...
Egyszerűen szinte nincs mód megfékezni ezt...
Nem fogják rákényszeríteni ezeket az árusokat semmilyen szorosabb szabályokra, mert úgysem tudják teljesíteni, és ha nem engedik be őket a börze területére, akkor nem lesz aki áruljon... arról már nem is beszélve, hogy így is elég nehezen kezelhető, irányítható a tömeg, hát még ha restanciát vezetnének be...mi lenne ott... lincselés?... kb...
Ezt, a mai hazai mentalitás mellett nem lehet megoldani. Nézzétek például a német börzéket. Ott megvannak a szabályok, mekkora férőhelyre,mennyi madarat lehet rakni. Aki nem tartja be, azt be se engedik. Ez itthon sose fog működni egy ekkora börzén.

Itthon nagyon sok árus nem áldoz arra, hogy több vagy jobb kalitot és ketrecet vegyen, de el akar adni mindent, így összezsúfolja a madarakat, mindenféle tákolmányba, és a szűk hely, még egy jámbor példányból is kihozhatja az "állatot". A következményeket sajnos láttátok is.

Csak nagyjából szaladtam végig, de szerintem két kezemen megtudom számolni, hogy hány helyen láttam pl standard kalitot.

Tovább nem is szaporítom a szót, én is csak szükségképpen járok oda...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 61  Következő