Sasi1 írta:
Timba írta:
Döbbenet!
Én még sose voltam Monoron, de azt hiszem nem is nagyon kívánkozom oda, mert csak elszörnyülködnék...
Persze kivételek mindig vannak, de tényleg ők vannak kevesebben és a rosszat hamarabb meglátjuk...

Sziasztok! Azzal kezdeném én és a Családom most voltunk először a monori börzén.Két fiam és a feleségem szintén imádja az állatokat,azt hittem ez egy nagy élmény lesz mindenkinek.Hát nem.Öt perc után feleségem és a nagyobbik fiam haza akart menni és azt mondták ők ide soha többé.Kisebbik fiam unszolására végig jártuk az egészet, de ő is végig háborgott.Felsorolni lehetetlen mit láttunk ami kimeríti az állatkínzás fogalmát.Ez már nem felháborító csak szomorú.Természetesen voltak kivételek(pl.:Vida József sirálykái amiket elöször nem ismertünk fel mert il
yen szép madarakat még nem láttunk

)de sajna ők voltak kevesebben .Nem tisztem senkit bírálni,csak a mi érzéseinket irtam le.Nem hiszem hogy ez az állapot bárkinek jó lenne.Az állatoknak biztos nem.
Üdv.:Sasi
Oh, köszönöm!
Igyekszem
Sajnos ez a börze ilyen...
Egyszerűen szinte nincs mód megfékezni ezt...
Nem fogják rákényszeríteni ezeket az árusokat semmilyen szorosabb szabályokra, mert úgysem tudják teljesíteni, és ha nem engedik be őket a börze területére, akkor nem lesz aki áruljon... arról már nem is beszélve, hogy így is elég nehezen kezelhető, irányítható a tömeg, hát még ha restanciát vezetnének be...mi lenne ott... lincselés?... kb...
Ezt, a mai hazai mentalitás mellett nem lehet megoldani. Nézzétek például a német börzéket. Ott megvannak a szabályok, mekkora férőhelyre,mennyi madarat lehet rakni. Aki nem tartja be, azt be se engedik. Ez itthon sose fog működni egy ekkora börzén.
Itthon nagyon sok árus nem áldoz arra, hogy több vagy jobb kalitot és ketrecet vegyen, de el akar adni mindent, így összezsúfolja a madarakat, mindenféle tákolmányba, és a szűk hely, még egy jámbor példányból is kihozhatja az "állatot". A következményeket sajnos láttátok is.
Csak nagyjából szaladtam végig, de szerintem két kezemen megtudom számolni, hogy hány helyen láttam pl standard kalitot.
Tovább nem is szaporítom a szót, én is csak szükségképpen járok oda...