Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 66  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 24, 9:17 
No, akkor remélem szent a béke! Hidd el én csak hozsannázni szerettem volna jó értelembe vett elfogultságodnak és szakma-szeretednek, ami süt írásaidból, s jellemez Téged.
Bízom benne, hogy többi olvasóban sem billentette meg a kíváncsiságot a rollerek iránt, vagy ha igen akkor a jó irányba.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 okt. 24, 8:58 
Abban biztos voltam hogy direkt nem akartál megbántani, de nem is én kerültem célkeresztbe, hanem ez a szerencsétlen roller kanári amelyet olyan generális módon tettek tönkre ebben az országban amit irtózatos munkával próbálom ill. most már elmondhatom, hogy próbáljuk visszahelyezni igazi, a világon mindenütt elismert rangjára....Érted, hogy még nem bírja el ennek a fajtának a helyzete a viccet..?! Mert ha ezeket a különleges jellemzőit már ismernék az emberek, akkor mehetne a fúró ezerrel de így meg megbillen az iránta kialakuló kíváncsiság, pedig tényleg nem mindegy, hogy mit visz be a lakásába a kanári fajtákat nem ismerő.
Gondolom megérted miért durrantam rád abban a pillanatban, de hogy elhidd, hogy azonnal ki is ment belőlem a gőz, nézz át a másik "szobába", mert a balhét követően 3 perc múlva már egy frissen beröppent tojóval rosszalkodtam nagy vidámságban !..... :13: :08:

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 24, 0:44 
Kedves Doromboló!
Ne haragudj, ha hozzászólásommal megsértettelek. Nem sértésnek, hanem dicséretnek szántam.
Az eddigi hozzászólásaidból az "jött le", hogy érted a viccet.
Ezek szerint érteni érted, csak nem szereted:)

ui: se nem színkanáriztam, se nem rolleztem soha.

Hozzászólás 2007 okt. 24, 0:27 
Ne add fel Zotyó !
Egész tanulságosak ezek a dolgok ! A Japánok közül csak az elsőt hallottam mert a többinél elqrtam valamit és elugrott...majd holnap. Szóval a Japán madár egy régi tipusú nagyon magas fekvésű roller. Egy hosszú csengvegördülővel kezd és később is csak egy gyengébb dorombolót hallat, aztán néhány gluckpfeife és kész. Ez utóbbi ma már nem annyira kívánatos mert nagyon eltöri a gördülőket !
Nem igazán értem a Gabit ? Most mi a problémád ? Hogy nálad is azt írtam amit a homályembernek ?... Ott is és itt is azt írtam, hogy a tarkában van valami nem ???...Hogy pont ez a madár volt e már nem emlékeztem, meg a többiekre sem mert azok és ezek közül is csak foszlányokat tudtam letölteni, ugyanis közben elugrottak !...Lehet, hogy velem van a baj, de ha én ilyen madarakra aztmondanám, hogy "ez az!" akkor még a versenyek bejáratáig sem jutnék el !
A Diszmadár "vicce" nekem is tetszett volna,ha nem a sok éve teljes szívvel tanulmányozott és talán nem szerénytelenség, hogy világszínvonalra juttatott roller kanáriról lett volna szó ! Nem illet ide az íróniája csak azért mert le mertem írni fehéren-feketén a két fajta közti külömbséget ! Azt a külömbséget amit ő valószínüleg nem is ismerhet, mert tudtommal nem rollerezett korábban, ellentétben necoval és velem akik színkanáriztunk ennek előtte...Én tisztelem a színkanárizókat de tegyünk mindent a helyére... Az egyik hangja a sportcsarnokba a másiké a szobába való ! Nálan viccesebb pali nem létezik a fórumon csak egy dologban nem értem a viccet ez a Roller Kanári tenyésztés lényege megítélésének, jelentőségének helye az emberi környezetben....
Gondolod, hogy nem tudnék hasonlót írni a csapperekről úgy hogy leégnének a tollak róla ?...De miért mikor nekik is vannak elvitathatatlan szépségei ami a szebbnél szebb színváltozatokban rejlik A színkanárizók ebbe az irányba mentek el rengeteg munkát beletéve. A rollerosok pedig azon dolgoztak évtizedeken át, hogy az éneket hogyan lehet úgy változtatni, hogy az ember közvetlen közelébe ne legyen zavaró sőt a legújabb tenyésztői munkák eredményeképpen hogyan használható a depresziós, pihenésre vágyó emberek szolgálatában....
Lehet hogy az is a baj, hogy hónapok óta alig beszéltünk komoly dolgokról, pedig van mit tenni bőven...Ezt persze magamnak is írom, mert tele vagyok hülyeséggel és nem is szeretném leszárítani a topikokat, sőt már ott tart a Gabesszal a "házasságunk", hogy azt sem tudom melyikben vagyok...?!

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2007 okt. 23, 22:12 
Igaz is! Most hogy belegondolok, neco honlapján is szépen énekel egy madárka! :lol: A vicces az hogy ez onnan jutott eszembe hogy rendet raktam a tárcámban és kiesett neco névjegykártyája... :D:D:D
No jóéjt mindenkinek!
Zottan

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 okt. 23, 21:17 
Kedves Zottan!

Igaz, hogy én mostanában csak a Dombon törik a diót... a Gólya, gólya, gilice... és a Sárgul már, sárgul már... kezdetű gyerekdalokat énekelem a kis elsőseimmel, a madaraim idebenn pedig patakot csobognak, de végighallgatva :shock: a hozott anyagot, csak az "inneye4" nevű darabban találtam zenét. Onnan is a 3. futamtól (kb. 25 mp-től). Talán az tetszett. A többinél nekem nylonrecsegtetéstől, kenetlen szekér csitorgáson át ajtónyekergésig minden bejött. Bocsánat, de még majomhangokat is hallottam. Még gépfegyver is volt. (Margó barátném szerint motorbicikli :D ) Most pedig biztosan elárultam magam, hogy mennyire nincsen hozzá fülem...
Úgyhogy maradok a Csön, csön, gyűrűnél...

Gabesz

Hozzászólás 2007 okt. 23, 20:32 
Köszi Zottan - nagyon jók - :)

Hozzászólás 2007 okt. 23, 20:15 
Manócska írta:
talán ez emlékeztett arra amit keresek

Na ezt Doromboló nem fogja díjazni... :)
Találtam egy professzionális honlapot, igaz ott videó nincs, csak letölthető mp3-ak...
http://www.geocities.jp/kyokukana/rollere.htm
Hallgassátok kedvetekre! :D
"A sejtelembe burkolózó fiatalember" :76:

Hozzászólás 2007 okt. 23, 20:09 
ja - amugy délután én is kerestem a you tube- n de biztos rosszul irtam be - mert semmit nem talált - :)

Hozzászólás 2007 okt. 23, 20:07 
hu itt aztán rengeteg van-
http://uk.youtube.com/watch?v=cmETqpD0o5k talán ez emlékeztett arra amit keresek -

most már nem hallgatom tovább - mert sikerült felvernem az alvó madaraimat de holnap folytatom-

Hozzászólás 2007 okt. 23, 20:03 
Sejtelembe burkolózó fiatalember :22: Ez jó. :) Ami a videót illeti, bocsánat, ezek szerint én voltam figyelmetlen hogy nem láttam előbb a feltöltést.... :oops: Doromboló, ha tudok keresek még hasonló dolgokat aztán indulhat az online énekeskanári zsűriképzés! :) :wink: Szép estét mindenkinek!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 okt. 23, 19:55 
Jesszus Peppi!!! Minnyá lejesek a székrő!!!
Gyerekek! Hogy itt mik vannak?!?!?

Először is Kuzmi, léccccives bővítsd az emotikonok tárát, mert pl. nem találom a hason fekvő görcsösen nevető pofit!!! :lol: :lol: :lol: Díszmadár, egy humorista veszett el benned! Ilyen jót még csak a Neco meséjén és a Doromboló írásain nevettem! Tervezem is, hogy ki fogom ezeket a sziporkákat nyomtatni és ha beüt a zinflujenza, s ágynek esek, ezekkel gyógyítom majd magam :lol: .

Másodszor- Gizmó, figyeltem!- Manócska, hiába keresel te dalokat a neten, ha az a madár nem lehet a tied... Te egy olyan madarat keresel, amelyiknek megtetszik a dala! Hidd el, ha egy énekes kanárit vásárolsz, az fog a legszebben dalolni széles e világon!!! Legjobb példa erre az én megboldogult Fonzóm. :wink:

Harmadszor pedig kedves Doromboló, haragszom rád! Mert jön egy ilyen selytelembe burkolózó fiatalember a Zottan, aki először ilyen kriksz-krakszokkal akar téged meghipnotizélni... és te hagyod! Aztán elhozza ugyanazt a linket a youtube-ról, amit már egyszer én is elhoztam a rollerosra- 8. oldal! és láss csodát, mindjárt szebben fütyül az a madár!!! Bocsánat, énekel. Téged idézlek: "Vannak ezek között gyengébbek is természetesen mint pl. a Gabesz videóján (Roller Canary 2)
az a kis tarka de a neco által ajánlott sem az igazi, bár, ha lehelkítod már közelíti az igazságot... " Persze mondanád, hogy nézőpont kérdése... Mert ha a Zottannak írt "a tarka roller, a roller 2 már közelíti a rollert de hiányzott az énekből a kongva csengő és a mély hangok !" véleményezésedtől elindulunk lefele, pont ott kötünk ki...

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 okt. 23, 19:21 
Szia Zotyó !
Kösz a címet,...a tarka roller, a roller 2 már közelíti a rollert de hiányzott az énekből a kongva csengő és a mély hangok ! A sárga roller meg egy párzósra keményedett, itt ott kissé karcolós hangokkal rendelkezik és ennél is hiányoltam a halk mély hangokat ! A malinók meg messzebbről voltak felvéve, rossz technikával ezért elviselhető lenne, de tudni kell, hogy ők nagyon erősen sápognak...
Azért köszi és kérlek szépen ha találsz hasonlókat akkor tedd fel, mert pl. én ezeket a helyeket sosem találtam volna meg. Sajnos azt sem tudom, hogy az enyémek hangját hogy kell felrakni !... :shock:
Kügggyé és megszakértjük, ezen keresztül pedig bárki megtanulhatja a roller ének bírálatát.... :idea:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 okt. 23, 19:05 
Hali, mükszik is csak nem így :wink:

object tagot te nem rakhatsz be mert az már html... Azt csak én tudom befordítani.
Egyszerűen csak a youtube url-t rakd be a [youtube] tagok közzé.
Persze ha más domain-es a link, nem normál, akkor sem fog működni... (mint például uk.youtube.com... :)

De mintha most egyébként sem menne a Youtube, vagy csak nekem nem :?
Na majd otthonról megnézem...

Hozzászólás 2007 okt. 23, 18:36 
Ááá Csaba, nem úgy volt hogy ez működik? :?
Sebaj, remélem a link működni fog:
http://uk.youtube.com/watch?v=jT7Y5T_D9rQ

Hozzászólás 2007 okt. 23, 18:34 
Sziasztok!
Doromboló, vélemény?

[html]<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jT7Y5T_D9rQ&rel=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jT7Y5T_D9rQ&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>[/html]

Ha ezzel segítettem...
Üdv mindenkinek: Zoli

Hozzászólás 2007 okt. 23, 18:11 
mona írta:
Sziasztok!

Manócska, ha majd lesz igazi roller énekem, felteszem, és azt is hallhatod, meg persze mindenki, akit érdekel. Csak most megfogadom Doromboló tanácsát, és megvárom, amíg a hangjuk kiteljesedik, akkor veszem fel.

Puszi: Mona

Oké- MOna- köszönöm szépen- puszi :01:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 okt. 23, 17:51 
:65: :83:

Hozzászólás 2007 okt. 23, 17:41 
Sziasztok!

Manócska, ha majd lesz igazi roller énekem, felteszem, és azt is hallhatod, meg persze mindenki, akit érdekel. Csak most megfogadom Doromboló tanácsát, és megvárom, amíg a hangjuk kiteljesedik, akkor veszem fel.

Puszi: Mona

Hozzászólás 2007 okt. 23, 17:12 
mona írta:
Manócska!

Itt a fórum 9. oldalán vannak fent az említett keverék illetve csapper füttyök. Talán itt sikerül megnyitnod.

Puszi Mindenkinek!

Itt már jól müködött - ez egy kicsit már hasonlit arra amit keresek - viszont Mozcsi a- csicsőrkém olyan hangzavart rendezett mikor meghallotta hogy öröm volt hallgatni. :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 66  Következő