Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 okt. 16, 17:56 
Sziasztok !
Hat hímem sikeredett,három az utolsó költésből június közepén kelt. Drótkalitokban éldegélnek 2 hete, várom a versenykalitokat Gyuri Bátyánktól. Az ősz elég rohanós nálunk,de a hat hímre remélem lesz időm. Azzal bíztatom magam, hogy csapatsportágakban sem mindig a
legnépesebb nemzet győzedelmeskedik ! :lol:
Üdv: Laci

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 okt. 16, 16:44 
Sziasztok neco, doromboli !

Készítenénk a januári MNB katalógusának a borítóját , van - e döntés az egyesületi logo ügyében ?

Ki lett - e választva a gyöztes variáció?

Ha igen akkor küldjétek már el az idre@idre.hu e-mail címre.

Ja meg a könyv első borító oldalát is.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 okt. 16, 9:28 
doromboló írta:

Assszem ekezdődött a KANpány !... :57:

KaNpányoljatok csak... :lol:
Én még egyenlőre a'sse tudom mikor oskolázok be...pedig nem lenne olyan nagy meló azzal a néhány rigóval... :?

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 okt. 16, 8:42 
Nekem is !... :shock: Tavaly pont a fele volt de elég volt a győzelemhez.. :twisted: ...Különben a győzelemhez elég 4 Qrva jó madár ! :70: ....

Assszem ekezdődött a KANpány !... :57:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 okt. 15, 20:44 
Szia Gabe!
Szívesen.
Én még a füttykalitba nem raktam be a fiatalokat de már egyesével vannak 1 hete.Kitartóan brekegnek.Nálam majdnem fele-fele az ivararány.Csak 18 db hímem lett.

Hozzászólás 2009 okt. 15, 20:38 
Igyekszem :lol:

A repce 100Ft/kg volt. Elég drága, de jófajta. És 5 kg-nál nem olyan óriási a különbség...

Hozzászólás 2009 okt. 15, 20:10 
Gratula Gabe !.. Hát akkor gyerünk irány a trón !....Amit nem adok olcsón !.. :lol: :37:
A repce hogy vót ?...

Hozzászólás 2009 okt. 15, 19:34 
Én is beiskoláztam 9 fiatalt. Még maximum 2-3 hímre számítok...
Ebből 4 a Sydow hímtől van! Tőlük mindenképp' jó eredményt várok.

Sikerült jó minőségű repcét is beszerezni Maglódról. André, köszi a címet!

Hozzászólás 2009 okt. 15, 9:12 
Vigyetek ki 1 kollekciót,aztán ha igény lenne rá,akkor mivel itthon a verseny ugye csak dec-ben,és arra el kell hogy hozzátok őket,előjegyeztethetik Nálatok őket.....és a verseny után lesznek eladók.Így harag sem lehet!
Aztán a kollekció lehet úgy is,hogy 2 a dorombi,2 a neco madarából!Végül is ami közös bennük,az hogy magyar tenyésztő madarai! :D
Most látom,hogy január a verseny időpontja,na akkor meg pláááne!!

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 okt. 15, 8:41 
Azt semmiképp sem tegyétek, hogy nem mentek ki, legfeljebb idei nyeretlenek lesztek és ha nem énekelnek rendesen a rigók, ugysem fognak kapkodni utánuk.

Ha meg igen az a Ti dicsőségetek lesz . :37:

Jó utazást.

Hozzászólás 2009 okt. 15, 2:33 
doromboló írta:
Necó !...A Románék azt szeretnék ha vinnénk ki kollekciókat !?...Hát nekem nem biztos, hogy lesz addigra kész rigóm, meg tudom, úgyis, hogy meg fognak haragudni ha nem hagyunk ott belőlük !?... :roll:
Most mi a szart csinyájjunk ?... :?

Szerintem nékem sem lesz kész rigóm akkorra....Sőt! Tojóm sincs már, az a pár db. elfogyott, ráadásul kollegák-haverok viszik őket, tehát biztosan elkeltek....
Stokizzunk be néhány öreget....?!? :roll: ...de há' azokból sem szívesen hagynák ott Nékik... :?
Hogy, :"mi a szart csinyájjunk ?"
Há' vagy itthon maradunk, vagy nem leszünk kedves drága vendégek.... :wink: :lol:

Holnap... egy fenétholnap, MA! :lol: felhívlak!

Hozzászólás 2009 okt. 14, 22:27 
Necó !...A Románék azt szeretnék ha vinnénk ki kollekciókat !?...Hát nekem nem biztos, hogy lesz addigra kész rigóm, meg tudom, úgyis, hogy meg fognak haragudni ha nem hagyunk ott belőlük !?... :roll:
Most mi a szart csinyájjunk ?... :?

Hozzászólás 2009 okt. 14, 22:24 
Amaryl írta:
Igen,én is ettől félek,azt hiszem egyelőre kiveszem a prímást,az elég vehemens a többiekkel szemben....persze lehet,hogy utána is kiválik majd amelyik egyeduralomra tör,de addig eltelik kis idő,és arra csak összehozom a 3. röpdét is,már az is le van szabva,csak össze kéne állítani! :roll:

Husom !...Korábban leírtam, hogy addíg amíg nem áll a cerkéjaa rigónak nincs baj!...Tehát az öregek is együtt lehetnek a fiatalokkal de ha már az ének élvezhető - kortól függetlenül - akkor már nyírni foják egymást !.. nem emléxel a veszprémi kollegínára akinek szépen lepusztultak a lakásban együtt tartott hímjei ?...
Egyébként a roller : énekel, a csapper : fütyül.... :shock:

Hozzászólás 2009 okt. 14, 19:04 
Igen,én is ettől félek,azt hiszem egyelőre kiveszem a prímást,az elég vehemens a többiekkel szemben....persze lehet,hogy utána is kiválik majd amelyik egyeduralomra tör,de addig eltelik kis idő,és arra csak összehozom a 3. röpdét is,már az is le van szabva,csak össze kéne állítani! :roll:

Hozzászólás 2009 okt. 14, 17:52 
Szia Katy!

Ha tényleg q..a nagy helyen vannak egybe maradhatnak, csak figyeld őket, mert amel'ik nagyon tökös, az kicsinálhatja a bétákat. Nem is igazán fizikailag, hanem az állandó hajkurászásával + elmarja a kajától stb. Ha nem figyelsz kicsit elkezd fogyni, kicsit még gyengébb lesz, kicsit jobban megviseli a hajkurászás okozta stressz, oszt beléköltözik valami nyavalya, és pillanatok alatt elviszi...

Szóval hagyhatod egyben a kandúrokat, csak figyeld őket.

--------------------------------------------------------

Én is kiszúrtam már néhány dalnoktanoncot, de be még nem stokiztam őket..., nem sok időm volt mostanában napközben. :? :roll:

Hozzászólás 2009 okt. 14, 10:24 
Nekem könnyebb lesz a helyzetem,ha kikapkodom őket.Pedig lassan meg kell tennem,mert már egynémely nagyon arrogánsan kezd viselkedni.Még jó hogy elég nagy helyük van ki tudnak egymás elől térni,gy vérre nem ment,és azt nem is szeretném megvárni..A legrámenősebb a szépfüttyös, /ahogy elnézem,annak a hangja decemberre már túlkoros is lenne a versenyre,na ezzel vígasztalom magam/ Egyébként nincs lámpaláza,és még repülés közben is fütyül!))))
Szóval olyan kis apró eltérések vannak színben köztük,és azokat felírogattam,amelyiknek láttam a torkát felfújva,így ha szétcsapok is köztük,tudni fogom melyik a hím.Viszont eszembe jutott,hogy mi van akkor ha csak a tojókat szedném ki? őket 1 nagyobb kalitkába együtt ki tudnám teleltetni,és a röpdében csak a hímek maradnának?Ha nincs mellettük tojó,és nagy a helyük,akkor is cívódnának????Gondolom igen,de azért nem ártana ha ezer %-ra tudnám,mert sokkal könnyebb lenne a dolgom.
Hogy egyértelműbb legyek,a röpdében az idei fiatalok,és az 1-2 éves tojók vannak együtt.Az ivarérett 2 hím az külön van kalitkában,azok nincsenek köztük.Szóval a kérdésem csak az idei hímekre vonatkozik,hogy azok maradhatnának-e tavaszig együtt a röpdében?

Hozzászólás 2009 okt. 14, 9:42 
Hát akkor elindútam !... :lol:
Tegnap lekaptam 8 tökösrigót a röpdeszoba ugrálóiról. Jópofák voltak !...
Mikor bementem az előtérbe kis elhalkulás után egyből elkezdtek nyiszorogni, aztán mikor bementem közéjük, égtelen röpködésbe kezdtek de aztán hamar megnyugodtak és tovább folytatták a nyekergést...Jól megnéztem mellikeknek mozog a torokzacsija és már mentem is rá a hálóval. Minden elfogás után tüntetőleg befogták a csőrüket pár percre. A nyócadikat fogtam meg mire végképp kiközösítettek és meg sem mukkantak többé ami a hangjuk miatt felüdülés volt, viszont így nem tudtam tovább folytatni a szexálást !... :? ..Na de ma megint átverem őket.. :wink: Ha nem látom mozogni a torkát én ugyan nem mondom meg biztosan melyik a hím ill. atojó. Ha valaki a cerkájáról szeretné kiválasztani akkor már rég késő, hisz a jól álló pöcsöllő azt jelenti, felnőttem főnök ezért a hangom ennyi volt, azaz tele hibás és rövid strófákkal... :roll:

Hozzászólás 2009 okt. 14, 8:55 
feketemarcsi írta:
Hűha, ahogy nézem a kölköket, lehet, hogy több lesz a hímem, mint a tojóm?

...úgy szok't lenni...! :wink:

Amaryl írta:
Ha jól emlékszem tavaly írtam,hogy kigondoltam 1 " tenyésztési tervet" magamnak....... Viszont ez 3 éves terv,még a jövő év rámegy!!!!Na de majd 2010*ben meghalljátok ám.
....Ha ez összejön,akkor jövőre trónkövetelő leszek!
Ne mondjátok hogy nem szólok időben: Reszkessssetek! :24:

Bizony, ha valamilyen eredményt el szeretnél érni, valamilyen koncepció szerint k'öll d'ógozni.... Sokkal nagyobb az esély a jó eredményre, mintha véletlenszerűen párosítgatsz :idea:
Komolyan kívánom Néked, hogy sikerüljön amit elterveztél! :wink:

...és addig reszketek! :lol: :D :lol:

Hozzászólás 2009 okt. 14, 0:05 
Húúú vazze !.... :42:

Hozzászólás 2009 okt. 13, 10:03 
Nos akkor most kedvem szottyant írni kicsit!Azt hiszem kezd a stratégiám kibontakoznii.Ha jól emlékszem tavaly írtam,hogy kigondoltam 1 " tenyésztési tervet" magamnak,/húúúú ez borzasztó nagyképűen hangzik,de nem érdekel!)))))/ Viszont ez 3 éves terv,még a jövő év rámegy!!!!Na de majd 2010*ben meghalljátok ám.
Szóval,van pár extraszépen dalolászó kis füttyösöm,de 1 hím az szenzációsan fütyül.Viszont kizárt dolog,hogy be tudjam iskolázni,azzal ugyebár naponta kellene foglalkoznom,ehhez képest heti 3 napot vagyok itthon,akkor meg van más dolgom...jaaaa és az idén gyürűzve sem lettek,pont emiatt! ez érdekel a legkevésbé,mert mindegyiről tudom,hogy melyik szülőktől van, azért a kisokosomban vezettem szigorúan,
/így könnyű,a 3 szem tojómtól lettek,na ezt próbálná meg dorombi vagy neco)))))/
szóval ez a hím lesz a jövő évi versenyállományom megalapozója!Mert idén még nem tudok menni,de jövőre már sokkal jobban rá fogok érni.
Fiúk,mos komolyan: időben szólok,ehhez a hímhez keresek olyan tojót,amelyiknek a tesója az idei versenyen a legszuperebbet hozza!!!!!! Ezévi tojó kellene!!!!l ja és főleg ne legyenek rokonságban,a madarammal,semmilyen ágon!!!még távolról sem,na de ezt majd akkor tudjuk csak megnézni....Ha ez összejön,akkor jövőre trónkövetelő leszek!
Ne mondjátok hogy nem szólok időben: Reszkessssetek! :24:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 149  Következő