Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 okt. 21, 9:02 
Bélám...!...megbeszéltük. :wink:

André, ne bánkódj! Tankcsapda CD-t tudok kölcsönadni, és Mozart-ból is van itthon. Ha legközelebb jössz válogathatsz belőlük....
...de akkó'má szerintem inkább madarakat fogunk hallgatni, és piszok hamar el fogod felejteni azokat a csuffadt színrgóidat. :wink: :lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 okt. 20, 19:23 
Necókám !...Az a helyzet, hogy ez valóban egy Magyar topik de a rigó az eredetileg Német !...Hogy harzi roller ez tulajdonképpen a Harzer szó magyar fordítása. Ahhoz hogy ezt mindenhol a világon felismerjék akkor az anyanyelvi alakot kell használni nemzetközi fórumokon...Elbeszéléskor, egymás közt persze beszélhetünk magyarul is !...

Marcsika akkor nyomatékosan szeretném kihangsúlyozni, hogy ez nem a Jézus szíve topik, hanem az enyém ! Pár éve a Küzmös Csaba felkérésére és segítségével nyitottuk és nagyon sokan lettünk...Ez a fórumszoba kifejezetten a Harzer Roller kanári megismertetésére megmentésére, felkarolására és állományának mennyiségi és minőségi fejlesztésére szántam.. Nem tűröm, hogy bárki is gyogyósítsa ezt az egyébként úgyvélem jóhangulatú néha még pajzánkodó kis tyúkudvart, már ami a tagokat illeti !...Ha valaki egy egy új más természetű szerzeményt itt bemutat ugyan nem örülök neki de ám tegye de azt, hogy rendszeresen más fajokról essen a diskurzus azt NEM !...Ha valaki azért nem akar idejönni mert itt csak rollerrről van szó annak kifejezetten örülök!...Van itt néhány társtopik a Gabesz, a Papcsa, és sorolhatnám de nyítni is lehet gondolom még többet is ! Ezt a topikot mondom mégegyszer a Roller kanárinak nyitottam...Sokan voltunk de őszinteségre őszintén válaszolok, sokan lemorzsolódtak miattad ill. csak ritkán jönnek fel ha meglátják, hogy megint gyagyázol a madaraiddal ahelyett,hogy komolyabban utánnanéznél a madarak együttartásának alapvető problémáinak !...A papid nem azért verekedett össze a másikkal mert egy "büdös dög" , hanem mert csúnya módon nem vetted figyelembe hogy el fog jönni az a rivalizációs idő az egynemű madarak között amit mindenkinek illik ismerni aki madarakkal foglalkozik. Ahová bemész az nem bölcsőde henem madárház !...Örülnék ha kicsit átgondolnád az itteni viselkedésedet mert itt senki nem kíváncsi a gügyörős másféle madárparkodra de arra igen, hogy hogyan fejlődnek a rollereid és honnan lehet jó magot vásárolni..
Szóval amiről itt szó van,melegvérű állat az a ROLLER KANÁRI ami mellett ökörködni lehet a végtelenségig de a célállat marad a roller !!!

Ennyit szerettem volna, reméllem nem fogsz megsértődni de úgy éreztem végre tisztázni kell a dolgokat !...Különösen így, hogy kiprovokáltad !...

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 okt. 20, 18:39 
Neco!!!
Jókor szólsz,hogy ne adjam el a színmadaraimat!
Na mindegy.Kidobom a tankcsapda Cd-met is.
Holnap veszek valamit Mozartól ha mást nem egy mozartcsokit. :93:

Hozzászólás 2009 okt. 20, 11:28 
Oké! Vissza az egész! (nékem csak k'üttek egy emilt, engem nem sok minden zavar itt'en) :wink:

Kedves nyelvészek! A topic cím marad! :94:
:lol: :D :lol:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2009 okt. 20, 11:35-kor.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 okt. 20, 11:24 
Pár napja írtam át Doromboló kérésére. Tényleg azért hogy könnyebben ide találjanak :)
Nekem mindegy mire írom, beszéljétek meg és szóljatok
:wink:

Hozzászólás 2009 okt. 20, 11:17 
Neco!nem kötözködni akarok,de én úgy gondoltam,amiatt van így a címe,hogy könnyebben rátaláljanak.Értem alatta,hogy általában a keresőbe harzer rollert írnak be pl.a külföldi rolleresek!Az meg nem árt,ha többen rátalálnak erre a topikra,nem?

Hozzászólás 2009 okt. 20, 11:05 
feketemarcsi írta:
Szerinted is Neco?

Szerintem is... :wink:

--------------------------------------------

Kuzmit, a nagy varázslót szólítom! :wink:
Ha van időd javítsd ki a topic címét (mintha mostanában variálva lett v'óna ?!? :roll: ) "harz-i roller kanári"-ra. Tudom, hogy "Harzer roller"-ként írogattunk róla valamikor a középkorban ( :lol: ), de fel'setétítettek a nyelvészek, hogy magyarul így helyes. A "Harzer roller", így nagy b'őtűvel németül van. E'mmeg egy magyar topic... :wink:
Minden rolleres, és a nyelvészek nevében is köszönöm! :89:

Hozzászólás 2009 okt. 20, 9:08 
feketemarcsi írta:

Más a roller hangja, más a színkanárié, de egyik sem ronda, vagy zavaró, legalább is szerintem, aki papeszokon edződött.

Ez természetes, hiszen van aki Bach-ot hallgat, van aki Bartókot, van a Metallica-t.

feketemarcsi írta:
Most lehet, hogy nem fog tetszeni, amit mondok, de sokakat elriasztasz a rollerektől azzal, hogy mindig negatív kampányt folytatsz a színkanárik ellen.

Én már több embert próbáltam agitálni, de mindegyik azt mondja, hogy nincs kedve, mert itt a fórumon annyira leszólják a többi kanárit, ők meg szeretik és nem akarnak megválni tőlük és nem esik jól, hogy folyton azt hallják, milyen idegesítők a madaraik.

Amit meg most én mondok, az lehet azoknak nem fog tetszeni, akiket el lehet riasztani a rollertől. :lol:
Már leírtam néhányszor: aki a tucatnyi egyéb madár mellé vesz rollert, hogy legyen ebből is, az bele ne fogjon! Majdnem biztos, hogy csalódni fog! Egy zebrapinty pár tülkölése mellett már elveszik a roller lényege, a hangja! ....hát még egy tüzes füttyű csapper hím mellett....
Aki szereti a színmadarait semmiképpen ne váltson! Ez olyan, mintha egy Tankcsapda rajongóval kidobatnád a kedvenc együttese lemezeit, és cserébe megkapná "Mozart összest"! A maga nemében mindkettő q..a jó, mégis kevés ember van akinek mindkettő bejön.
Van aki brekegésnek, sustorgásnak tartja a roller énekét. Ez is egy vélemény, amit én tiszteletben tartok, nem kötelező rollert tartani, nem kötelező ezt a topicot olvasni.

Nekem meg az nem esik jól, mikor a kollégákkal összefogva kitömünk valakit jobbnál jobb madarakkal, mert komoly szándékot sejtünk a kezdeti lelkesedése mögött, oszt fél év múlva a "keres-kínálban" találkozunk a rigókkal, nem a versenyen.
Az a 8-10 tenyésztő aki itt lakik a topicon, NEM tucatmadarakat tenyészt, NEM 10.000 tucatmadarat szeretne előállítani a már meglévő 10.000 mellé, hogy a szezon végén azon aggódjon, hogy a külföldi kupec 800-at adjon a rigójáért ne 600-at, hanem TENYÉSZT, páronként, tervszerűen, jelölt, minősített madarakat egy határozott tenyészcéllal! Ha külföldre megyünk az állomány frissítése érdekében madarakért, nem azt kérdezzük, hogy "mennyi?" hanem megnézzük, hogy "milyen?"!!!
Iker Feri barátom mondta már többször (aki egyébként agrármérnök): "Minden dolog benne van a rollerben amiért tenyészteni érdemes! Több tucat generáción keresztül megjelölt, törzskönyvezett tenyészmadarak, határozott tenyészcél, és minden időszak zárásaként egy megmérettetés, amelyen kiderül jó irányban halad e munkánk. Ez maga a szakma amit tanultam, klasszikus állattenyésztési feladat!"
Az kezdjen rollerezni, aki ebben (az egyébként gyönyörű!!!) munkában részt szeretne venni, vagy aki egy kedves kis kedvenc énekest szeretne a lakásába.
A döntést megkönnyítendő (és ezt is leírtuk már néhányszor :wink:) bármelyikünk szeretettel vár bárkit egy kis bemutatóra. :wink:

Hozzászólás 2009 okt. 19, 16:23 
Akkor javaslom, hogy vidd be a lakásba és örülgess neki még vagy 2 hetet aztán megint írjál !...
Egyébként ki mondta hogy csúnya ! Azt írtam, hogy fület sértő !...Az átlag emberét sérti a lakásban a magas csippegése csappogása !...De ha annyira jónak találod akkor szabad átvonulni a másik topikba és ott frankózni !...
Köszönöm szépen ...

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 okt. 19, 6:57 
Halló!

Anno az átkosban a honvédségnél az egyik tisztes azt mondta: Elvtársak, ha nem jó az akusztika, vegyenek egy másikat!" No comment.

üdv

Hozzászólás 2009 okt. 18, 23:38 
andré írta:
Miért jó a roller énekének a mély és halk lakás? :77:

Igen ! Ez jó!...Egy vesszőcskét lehagytam, de már corrigáltam-tam -tam !
:lol:

Hozzászólás 2009 okt. 18, 22:41 
Ejnye-bejnye André,még ezt sem tudod???? :lol:
Háá' hogy jó legyen az akusztikája,nehogymáá visszhangozzék! :13:

Hozzászólás 2009 okt. 18, 21:57 
Köszönöm! :D :D

Hozzászólás 2009 okt. 18, 20:59 
Miért jó a roller énekének a mély és halk lakás? :77:

Hozzászólás 2009 okt. 18, 20:05 
Lejebb minden hozzászólásom alján kékkel le van írva a webcímem,klikkelj rá és keressed meg a galériában a rollerek mély és halk, lakásba való énekét !...Fület sértő csapperfűtyüléssel itt nem szolgálhatunk ! :shock:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2009 okt. 18, 23:36-kor.

Hozzászólás 2009 okt. 18, 19:03 
Sziasztok!

Tud valaki linket hogy hol lehetne letölteni kanári hangokat, vagy esetleg valaki küldeni.

Köszi!

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 18, 18:55 
Szia Doromboló!

Egyik szülő sem volt zöld, csak tarka. A tojót a Necótól hoztam, annak a testvére volt zöld, ha jól emlékszem. Érdekes minden esetre. De még jól is kell szólnia !!

üdv

Hozzászólás 2009 okt. 17, 17:59 
Szia Feri !
Nagyon bölcs döntés a logó !...
A zöld Ghelingre vevő vagyok ! :)...Persze a papa vérvonalára is kíváncsi lennék...Nyilván csak az egyik szülő volt a zöld mert a Ghelingnek csak sárga, vagy egy egészen picit tarka madarai vannak...
A Román kirándulásnak pedig valóban lesz súlya mert az elnökük szeretne tárgyalni a Duna kupa megszervezésével kapcsolatban...Gabesz segítségével üzentem, hogy jó ötletnek tartom és tárgyaljunk.
Viszünk egy különdíjat is a Shampion madárnak vagy a győztes kollekciónak...

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 17, 14:10 
Sziasztok!

Legyen a Necó féle Logo a nyerő, mivel az unokaöcskös még mindig nincs kész, nehogy kifussunk az időből. Különbem nekem is nagyon tetszik a Necóé, nem is nagyon lehet más jellegűt csinálni. Ha mégis kapunk még jó grafikát, azt majd felhasználjuk máshová.

Én a jövő héten stokizok, most még az utolsó szabad hétvégénket kihasználva Bükfürdőn áztatom a hab testemet.

Lesz egy Gehling vonalú zöld hímem, nagyon kiváncsi vagyok rá!

Nagy GAbe légyszi hívjál fel! 20 222 1025

A rolleres gyűrűket Rostás Balázs visszaigazolta, karácsony előtt meg lesznek, a versenyre viszem.

Necó! Mi lesz Győrben?

Örülök, ha kijuttok a román versenyre, talán lesz még egy jó kapcsolat.

üdv:

Hozzászólás 2009 okt. 16, 20:59 
A Neco volt nálam a napokban.Akkor már 15 hímem volt különrakva mire ő mondta csak ennyi?Arról beszélgettünk,hogy általában sokkal több hím születik mint tojó.
Hát erre értettem,hogy csak 18!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 149  Következő