Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 okt. 26, 10:36 
Marcsi!

Tudom miről beszéltem, nem vaktába beszélek......
Lehet, h itt van, akinek azt mondták, h a törpefürj igénytelen madár, de ez nem így van!

Több madártartónál voltam, láttam, ki hogy tartja a fürjeit, pontosan ezért mertem leírni, mit láttam, ami nem tetszett.... és a jégkrémes doboz effektus létezik... akár tagadjuk, akár nem....

AKINÉL PEDIG 100 MADÁRBÓL 80 JÉGKRÉMES DOBOZ MÉRETŰ KETRECBEN VAN, ÉS HAVONTA VAN TAKARÍTVA, ÉS CSAK VÖRÖS KÖLEST ÉS VIZET KAP, AZ NE MONDJA AZT, H CSAK AZÉRT, MERT KOPASZTJÁK EGYMÁST. AKKOR AZ TARTSON CSIGÁT!
MINDEN MADÁRNAK AZ IGÉNYEINEK MEGFELELŐ NAGYSÁGÚ ÉS MINŐSÉGŰ HELY KELL! NEM SÖTÉT PINCE, NEM FÁSKAMRA, ÉS NEM JÉGKRÉMES DOBOZ.
ERRŐL SZÓLT A DOLOG!
HA NEM MEGY, NEM KELL ANNYIT TARTANI! GYŰJTSÖN BÉLYEGET!

Akinek nem inge...

Valódi név: Harmai Norbert

Hozzászólás 2009 okt. 25, 11:48 
köszi ma öszeis teszem őket meg nezem

Hozzászólás 2009 okt. 25, 11:47 
harmai írta:
szia

ninfákal szeret nem egyőtartani őket kesőb másfajtákal.

A nimfákkal nem lesz gond. Nyugodtan együtt tarthatod őket.

dujuor

Hozzászólás 2009 okt. 25, 11:42 
szia

ninfákal szeret nem egyőtartani őket kesőb másfajtákal.

Hozzászólás 2009 okt. 25, 11:28 
harmai írta:
szia

Köszia tanácsot és vegig olvastam sokat meg tuitam. de lene kerdesem hogy olyat lehetne é volierben tartom öket. de vanak papagájaim is lehete nőket egyöt tartani.

Szia!

Attól függ, hogy milyen papagájokkal. A nimfák szelíd madarak, velük gond nélkül megvannak. A hullámosok egy kicsit nehezebb dió. Dani fórumtársunk kecskepapagájokkal tartja őket együtt. Én nimfákkal és hullámosokkal.

Milyen papagájjal szeretnéd együtt tartani őket?

Hozzászólás 2009 okt. 25, 11:03 
szia

Köszia tanácsot és vegig olvastam sokat meg tuitam. de lene kerdesem hogy olyat lehetne é volierben tartom öket. de vanak papagájaim is lehete nőket egyöt tartani.

Hozzászólás 2009 okt. 24, 21:24 
harmai írta:
sziasztok?

Én most kesztem tartani fürjeket egy-két tanács jó jöne.

Üdvözöllek a többiek nevében is harmai!

Első körben kérlek olvasd végig a fórumot. Ha ez után is van kérdésed, akkor szívesen válaszolunk.

dujuor

Hozzászólás 2009 okt. 24, 21:17 
sziasztok?

Én most kesztem tartani fürjeket egy-két tanács jó jöne.

Hozzászólás 2009 okt. 23, 19:35 
"...MERT ENNYI FÉR EL A LAKÁSBAN A MADARAK IGÉNYEIT FIGYELEMBE VÉVE!..."

Bocsánat, hogy én is belekotyogok, de maximálisan egyetértek Viktorral a fentiekkel kapcsolatban. Sokszor marha nehéz megállni, hogy ne vigyünk haza még Valakit. Mégis asszem az ésszerűség keretein belül kell maradni.
Afelől viszont nekem sincs kétségem, hogy itt Mindenki a legjobbat szeretné kedvenceinek (lásd Duju hozzászólása), úgyhogy minden vélemény hasznos és meg kell vitatni. Megsértődni meg nem érdemes. Szerintem.
Üdv, Gina

Hozzászólás 2009 okt. 23, 15:44 
rake írta:
Az előbb nem jó helyre raktam:
Sziasztok, szia Marcsi!
Itt a kép a kis ezüstről: Fiú vagy Lány?

Előre is köszi: Emő

Szia Rake!

Az ezüst törpefürjed egyértelműen kakas. Ez a torkán lévő fekete-fehér csíkozásból megállapítható. Ilyen "nyakkendő" csak a kakasokon van.

dujuor

Hozzászólás 2009 okt. 23, 15:00 
Az előbb nem jó helyre raktam:
Sziasztok, szia Marcsi!
Itt a kép a kis ezüstről: Fiú vagy Lány?
Kép
Előre is köszi: Emő

Hozzászólás 2009 okt. 23, 14:55 
Ez az Dujuor! Köszönjük szépen a véleményedet!

Hasznos dolgokat írtál ide, amit egyik-másik fórumozónak meg kellene fogadnia!

Biztosan én is írtam hülyeségeket, de szerintem akkor csak rosszul fogalmaztam és azért nem volt teljesen érthető! Tévedni emberi dolog! :D

Hozzászólás 2009 okt. 22, 10:42 
IGAZAD VAN DUJU!

EGYÉBKÉNT VAN EGY NAGYON KEDVES BARÁTOM, PÁR ÉVE MÁR VOLT TÖRPEFÜRJE, MINDIG KÖLTÖTTEK, NEM TÉPTÉK EGYMÁST, ÉS MOST ÚRJA VAN, A TOJÓ TŐLEM, ÉS 5 HÓNAPOSAN AZ ELSŐ FÉSZEKALJA RÁ IS ÜLT, ÉS KOTLIK.
LAKÁSBAN LAKIK, NEM KERTES HÁZBAN, MÉGIS EGY RÖPDÉT CSINÁLTATOTT A NAPPALIBA, BÚVÓHELYEKKEL (NEM 1 DB!) ÉS FÜVEKET TETT GIPSZBE, EZZEL DÚSÍTOTTA A TALAJT, TUDNAK KERGETŐZNI, ELBÚJNI. MINDEZT AZÉRT MONDTAM MEG, MERT HA VALAKI AD NEKIK MAGOT, GRIPPET, LÁGYKAJÁT, ZÖLDET, ÉS MEGFELELŐEN NAGY HELYEN VANNAK, AKKOR LEHET VÁRNI A KÖLTÉST, DE EGY 10DB-OS TOJÁSDOBOZ MÉRETŰ HELYRE BERAKNI ŐKET, MEG CSAK MAGGAL ETETNI, ETTŐL NE VÁRJUNK SZAPORULATOT, MEG NE CSODÁLKOZZUNK, H TÉPIK EGYMÁST!
AZT MEGÉRTEM, HA VALAKI A KOPASZOKAT ELKÜLÖNÍTI, DE:
ÉN IS AZÉRT TARTOK 2 FÜRJET, MERT ENNYI FÉR EL A LAKÁSBAN A MADARAK IGÉNYEIT FIGYELEMBE VÉVE! EZÉRT NINCS KACSÁM, LIBÁM, CSIRKÉM, TÖBB SZÁZ KANÁRIM ÉS EGZÓTÁM. MERT NINCS RÁ HELYEM!
BE KELL LÁTNI AZ EMBERNEK, MIRE VAN LEHETŐSÉGE, NEM SÖTÉT PINCÉBE MEG FÁSKAMRÁBA BERAKNI ŐKET, KIS HELYEN, SÍRNI, H NEM KÖLTENEK, ÉS CSAK ÚJABBAKAT, MEG ÚJABBAKAT VENNI, ÉS MAGON MEG VÍZEN VEGETÁLTATNI ŐKET ÉS AMÖGÉ BÚJNI, H "ÉN MENNYIRE SZERTEM ŐKET"

AKINEK NEM INGE.....

Hozzászólás 2009 okt. 22, 8:43 
Sziasztok!

Elnézést, ehhez már én is hozzászólnék.

Röviden. Ha egy állat el van látva megfelelő minőségű, és mennyiségű takarmánnyal, ami (főleg) változatos, akkor én sem tartom indokoltnak a plusz vitaminok bevitelét. Ezek a fürjek nem japánfürjek, vagy tojástyúkok. Nem azért vannak, hogy minél többet toljanak. Ergó ha valamiből hiánya van, akkor ez azonnal megmutatkozik, és lehet korrigálni. (és itt most ne az intenzív tartásra gondoljunk, hanem arra, ahogy mi tartjuk őket).

Külön vitamint én sem adok nekik. Akkor kapnak egy-egy kúrát, ha valamit elcseszerintek, és villámgyorsan helyre kell hoznom. Elégnek kell lenni a magoknak, tojótápnak, tojásnak, sajtnak és zöldnek. Az egyetlen dolog a zeolit, vagy tojáhéjpor, vagy szépiareszelék amit külön adagolok nekik. Ékes bizonyíték az, hogy a fiataljaim elkezdtek tojni. Láthatóan egészségesek. Akkor minek turbózzam őket plusz vitaminokkal?

Ami pedig a kalitkás tartást illeti. Én sem engedhetem meg magamnak, hogy minden egyes törpefürj párt egy 2*2 m-es helyen tartsak. Így amelyiket muszáj, én is kénytelen vagyok kalitkázni. Most 6 db fürjem van úgy tartva, hogy 3-asával egy 125*40 cm-es területen. Azért mert muszáj. Sőt ha nagyon muszáj lesz, akkor egyesével vagyok kénytelen elzárni őket egy 40*40-es helyre. De nem kell az élete végéig ott élnie, csak addig, ameddig feltétlen muszáj.

Nem hiszem, hogy Bernát azért tartaná mini kalitokban a madarait, mert szereti nézni, ahogy szenvednek. Azért tartja ott, mert ha a többi között marad, akkor esetleg nem élné túl. Vagy a tollhiány miatt egyszerűen megfagyna.

Azt hiszem, hogy itt egyikünk sem azért tart madarat, hogy azok szenvedjenek. Csak néha nagyon eltolódunk fekete-fehér irányban.
egyesek azzal, hogy mindenféle szintetikus kemikáliát nyomatnak nagy mennyiségben a madaraknak, mások azzal, hogy kritizálják egyik-másik társunkat. Ezt valahogy középtávon kell meghúzni. A kalitkás tartáshoz képest egy taposórácsos zsúfolt tojatóketrec....na az az állatkínzás.

Uff szólottam. Nyugodjanak a kedélyek, kérlek benneteket. 73 órás hétvége következik, örüljünk annak. Egyenlőre pont ugyanolyan jól funkcionál a kalitkás tartás, mint az agyonvitaminozás.

Fogadjuk el, ha valakinek más véleménye van, az is vélemény, és azért mert különbözik a miénktől, még nem biztos, hogy rossz.

dujuor

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dujuor 2009 okt. 22, 11:11-kor.

Hozzászólás 2009 okt. 22, 8:05 
[quote="Bernát"]Sziasztok!

A kalitkás tartás állatkínzás. :evil: :evil: :evil:

Bernát!

Remélem, nem sértődsz meg, de miért vagy kiakadva a kalitkás tartáson? (én nem tartanám őket így, nálam röpdében vannak)
Nálad szinte az összes egy nagyobb jégkrémes doboz méretű kalitkában van :?
És egyébként azért sem szólnék valakinek, h hetente takarít, nekem is ez a normális...

Hozzászólás 2009 okt. 20, 16:11 
Lax! Nem olvastam sajnos szakirodalmat róluk, mert azt nem találtam, hanem a fórumon tanulmányoztam a tenyésztők hozzászólását!

Elolvastam az egész fürjes topikot és tele volt sok problémával, amit szépen megoldottak azok, akik már találkoztak azzal a bajjal és így rengeteget tanultam belőle!
Sok tanács van benne és megannyi módszer a tartásukkal kapcsolatban.

Nem mindenkinél viselkednek ugyanúgy a fürjek, ezért mindenkinek saját magának kell rájönnie, hogy melyik a legjobb módszer!

Szerk.: Úgy látszik a sok jó után kijut egy kis rossz is nekem, mert ma egy nagyon vékony héjú tojást tojt a kis tojó, ami már meg is volt repedve, amikor megnéztem.
És jobban megvizsgálva a tálakat láttam, hogy az ásványianyagos tálban már csak a maradék por volt benne!

Upsz! Ezt én rontottam el, de most már jobban odafigyelek!

Hozzászólás 2009 okt. 20, 14:40 
PappGV írta:
" de kiderült, hogy nő:) 2 tojása van már
"

két tojása a kakasnak is van :twisted: ....bocsánat az off-ért :oops:[/quote]
Teeeee :D

Hozzászólás 2009 okt. 20, 0:50 
Nálam a röpde,amiben vannak,2 és fél méter magas!Kanárikkal és gyémántgalambokkal vannak együtt,de fürjből csak 1 pár.Még soha nem láttam repülni őket,lent csipegetnek,és finom halk kis pityegéssel hívogatják egymást.....Úgy tűnik,ahány pár,annyiféle!))

Hozzászólás 2009 okt. 19, 23:01 
" de kiderült, hogy nő:) 2 tojása van már[/quote] "

két tojása a kakasnak is van :twisted: ....bocsánat az off-ért :oops:

Hozzászólás 2009 okt. 19, 21:15 
Hali, Bernát, majdnem egyszerre írtunk:) az ominózus ezüst tyukicád a legrepkedősebb.Na éssss már 2 tojival igazolta, hogy nem kakas, bármennyire is pontosan olyan a hangja, ez hogy lehet, azt nem tudom.Hangutánzó?:)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 225  Következő