Marcsi!
Először is szerintem semmi közöd nincs ahhoz, hogy milyen madarakkal akarok foglalkozni!
Másodszor pedig lehet, hogy fürjekkel még csak most kezdtem el foglalkozni, de madarakat már régóta tartok!
Beszélsz itt a tapasztalatról, amiben igaz az, hogy még nincs is nekem a fürjekkel kapcsolatban, de rengeteg információm áll rendelkezésre itt a fórumon és nem kell csőlátásban csakis egy módszernek hinni!
Rengeteg sok tartási és tenyésztési módszer létezik! Nem szabad feltétlenül csakis egy módszerre koncentrálni és azt isteníteni, hogy "márpedig csakis ezzel lesznek szép fürjeid és ha bármit is változtatsz, akkor el fognak pusztulni!"
Mindig el kell fogadni az újat. Én szívesen tanulom meg mindegyik módszert és próbálkozok, hogy melyik a legjobb, aminél szép és egészséges madaraim lesznek!
De a vitamin folytonos etetésétől herótom van! Ha valaki vitaminnal és táppal tömi egész életében a madarakat, akkor igencsak gyengécske a szervezetük.
És, ha egy vevő nem úgy neveli tovább, akkor igen könnyen előfordul, hogy elpusztul a madár, mert a napi vitamin adagja nélkül már nem képes élni! Ugyanígy vagyok a gyógyszeres kezeléssel is!
A betegséget nem kezelni kell, hanem megelőzni! Ez én úgy gondolom, hogy alapszabály egy tenyésztőnél, akármilyen állatokat is tart!
Szerinted, ha valamit rosszul csinálnék, akkor már nem rég elpusztultak volna? De még mindig élnek és egészségesek! És imádják a helyüket, hogy olyan sokat mozoghatnak!
Látom még mindig nem sikerült megjegyezned, hogy milyen eleséget kapnak! Ha olvasnád rendesen, amit leírok, akkor látnád, hogy galamb eleség keveréket kapnak, amiben van rengeteg fajta mag!
A víz az okés, de ismét nem figyeltél, amikor említettem a lágyeleséget és a zöldet majdnem minden nap!
Szóval még mindig kukorica dara és víz?
Idézlek: "minden állat megfázHAT" Ott van, hogy -hat!!!
Szóval nem minden állat fázik meg csak a gyenge szervezetűek!
Nem azt mondom, hogy mind megmarad a télen, de amelyik áttelel, abból fogok kiindulni tenyészteni, mert tudom, hogy jó immunrendszerrel rendelkezik!
Még annyit jegyeznék meg, hogy majd meglátjuk, hogy mennyi marad és, hogy milyen szervezetű fürjet sikerül majd kitenyésztenem belőlük!
Nyugodtan nevess! Én sosem nevettem ki senkit, akárhogy is tartott madarakat és akármilyen elképzelése is volt!
Ha valakinek van egy célja/álma a madaraival kapcsolatban, amit meg akar valósítani, akkor miért nevessek rajta! Inkább támogatom, hogy hajrá, menni fog és így több erőt adok neki az egészhez, ha véletlenül valahol elakadna, hogy tudja folytatni!
Te teljesen ennek az ellenkezője vagy, mivel romba szeretnéd dönteni az "álmaimat". De elárulok egy titkot: Nem érdekel, hogy mi a véleményed!
De, ha valami olyasmit írsz, le, amit én is tudok, és netán másképp írod le, akkor egyértelmű, hogy leírom a saját véleményemet!
Gina! Leszögezném, hogy nem én kezdtem a kekeckedést! Csak itt egy hölgynek nem igazán tetszik, amit én csinálok!
_________________ Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! Mindenki tud valamit, amit lehetetlen megcsinálni, majd jön valaki, aki erről nem tud semmit és megvalósítja.
|