Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 okt. 31, 11:38 
Ezeknek a rigóknak nem lesz újdonság a füttykalit, ha a beiskolázásra kerül sor:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Rh1D4ihBL8I[/youtube]

(mondom, hogy átveszem Marcsi szerepét! :wink: :lol: )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 okt. 31, 1:11 
kuvik írta:
.... kevesen vágnak bele nálunk e madár tenyésztésébe, hiszen én több évtizedes múlttal is meggondolnám....

Meggondolhatnád, oszt belefoghatnál... Nem ártana a rollernek néhány ilyen "egymásra találás". :wink:

fric32 írta:
Hát egyszer minden tetőzik.... :D :D :D !!!

doromboló írta:
:33: ...egyszer csak elszakad a cérna !...

Hogy Ti m'ér a tetőn tépkeditek a cérnát...?!? :lol: :D :lol:
------------------------------------------------------------------------

A madarak leadása a piacenzai VB-n:

Kép
Kép

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 okt. 30, 21:00 
Szia Amaryl!
Örülök neki,hogy elégedett vagy a kis hímmel!
Ha már elég jó hangok jönnek ki belőle akkor miért zavar az éneke? :lol: :lol: :lol:
Az ami jó reggel is jó...

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 okt. 29, 21:59 
doromboló írta:
Na látom kiment a biztosíték,rendesen :D :D :D !!

De azért jó,dolog olvasni a forúmót,mert ha néha röhögni támad kedvem,elolv asom egyes beírások,tényleg nevetségesek,de amit még jobban furcsálok,hogy talán akik több éve tartanak madarat azok se mernek ennyire bátran oktatni(segíteni),pedig szerintem nem sokan vannak akik tényleg ismerik csinját binját a kanárinak.
:33:
:33: ...egyszer csak elszakad a cérna !...[/quote]

Hát egyszer minden tetőzik.... :D :D :D !!!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 okt. 29, 20:13 

De azért jó,dolog olvasni a forúmót,mert ha néha röhögni támad kedvem,elolv asom egyes beírások,tényleg nevetségesek,de amit még jobban furcsálok,hogy talán akik több éve tartanak madarat azok se mernek ennyire bátran oktatni(segíteni),pedig szerintem nem sokan vannak akik tényleg ismerik csinját binját a kanárinak.[/quote] :33:
:33: ...egyszer csak elszakad a cérna !...

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 okt. 29, 19:27 

De azért jó,dolog olvasni a forúmót,mert ha néha röhögni támad kedvem,elolv asom egyes beírások,tényleg nevetségesek,de amit még jobban furcsálok,hogy talán akik több éve tartanak madarat azok se mernek ennyire bátran oktatni(segíteni),pedig szerintem nem sokan vannak akik tényleg ismerik csinját binját a kanárinak.

Hozzászólás 2009 okt. 29, 18:51 
Szia Kuvik !...Bár jönnél többször is !..... :wink:

Hozzászólás 2009 okt. 29, 18:46 
Húúú ! Marcsi !...Most igazából kiverted nálam a biztosítékot de most totál...Úgy, hogy szédülök, felment a vérnyomásom és lüktet az oldalam !
Ha a közvetlen haverom lennél akkor csak annyit mondanék, hogy ennyire hülye nem lehetsz !...De megpróbálom tisztelve a nő-t visszafogni a rohamomat !...
Te mit akarsz ???...Hogy az egyébként sima mezei kanárinak kinéző rollert mutogasd, hogy pedig ez nem mezei ám, hanem ez roller ?... Ha meg megmosolyognak akkor meg erősebben mondod ?...Persze, hogy megkérdik,hogy miért van ott az a kis ugráló madárka, mert a kiállításon belűl vannak ám gyönyörűbbnél gyönyörűbb bronz, achát, piros, mozaik..és soralhatnám mennyiféle szebbnél szebb kanárik...Ahhoz képest ezek mit is keresnek itt ?...Mert hát ezek a rollerek !...Hát mi az a roller?...Azok ugyebár halkan és mélyen énekelnek, nem úgy mint a százszorszebb rokonai !...Te halálra sérted a színkanári tenyésztőket ha azt akarod bizonygatni,hogy a roller milyen szép kanári FAJTA (és nem faj) ! Akkor miért dolgoztak évszázadokon keresztül ??? Azért, hogy egy hibbant tyúk azt próbálja bebizonyítani semmilyen szépségre irányuló tenyésztői munka nélkül, hogy a roller a szép madár, azt kell mutogatni ?!...Ennyi erővel lehetne ajánlani a csappereket is lakásba !...De neeeeem !...
NEM ERRŐL VAN SZÓ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
A színkanárikat a színéért tartják ha van olyan helyisége a lakásnak, ahol nem zavar az erős és magas füttye, a rollereket, bár nem csúnyák csak éppen sokkal szebbek is vannak náluk kanáriék nagy családjában, meg a halk, lágy és főleg mély éneke miatt, ami közel tartva a fotelhoz egészen sajátos ellazulást biztosít !...
A kettő homlok egyenest más !!!... A színkanárit ha bemutatják már látható is ami a kínálat pozitív tárgya de a rollernél csak akkor nyílik meg az értelem ha meghallgatják !...Ha azt a módszert követnénk amiről te beszélsz akkor a fajta néhány 10 év alatt teljesen megszünne, a hangok felmennének a színkanáriéhoz hasonló magasságba és maradna a gyengécske küllem és a lakásba nem való énekből visszakorcsosult fütyülés !
Értsd már meg, hogy az aranyhal nem arra való, hogy sétáltassák esőben, mint, hogy a kutya sem a vizalatti úszásárólhíres !...Van olyan nő akit a szépségéért vesznek el, van akit meg azértmert lerugja a csillagokat az ágyban !.. Egymás mellett parkol 2 SUBARU Imprezza, az egyik gyönyörű metálkék nagy szárnyakkal aranyra fújt OZ felnikkel de egy kis 1600-os 110 LE-s utcai motorral, mellette egy másik SUBARU, kissé nyúzott, sáros de be van csövezve és egy 2000-es WRC 450 LE-s motorral...Az egyikkel lehet rally versenyeken jól szerepelni a másikkal meg kiröhögnének a versenypályán viszont bemutatóteremben jól mutatna...Mit gondolsz melyik ?...A hannoveri vérebet az orráért tartjuk és a sebzett nagyvad utánkeresésére tartjuk szerte a világon de cirkuszba nem jó mert buta átugrani a tüzeskarikát.... Én inkább magyarnótákat énekelnék mert a magasugráshoz nem elég jó az alkatom !...
Ha ezeket felfogtad akkor remélem lecsapódik az agyadban az, hogy mi a fajtával elkötelezett tenyésztők nem azt szeretnénk bizonygatni, hogy a roller kanári milyen szép, hanem, hogy milyen különlegesen ember mellé teremtett éneke van !!!!!!!!!!!....

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2009 okt. 29, 17:42 
Helló!!!

Nem szoktam IDE irogatni, de mindíg elolvasom az itteni bejegyzéseket, és néha "elkerekedik" a szemem, amikor ilyet hallok, hogy a madarászok nem ismerik a roller kanárit, mert szerintem ez így teljesen nem igaz. Aki NEM ismeri, az NEM MADARÁSZ!!! Az más kérdés, hogy kevesen vágnak bele nálunk e madár tenyésztésébe, hiszen én több évtizedes múlttal is meggondolnám. Más országokban azért sokkal többen foglalkoznak vele, de szerintem nálunk az is gond, hogy egy elveszett "nimbuszt" nagyon nehéz restaurálni.(De szerintem is meg kell próbálni azoknak, akik még életben tudják/akarják tartani.) Én úgy gondolom, hogy a magyar roller állomány nem olyan nagy , hogy NAGYON sok kezdő kisérletezzen velük, és főleg kezdők adják a szakmai tanácsokat, hogy milyen "egyszerű" dolog a roller tenyésztése, mert szerintem ez -lehet-, hogy többet árt mint használ.
Bocs az átdumálásért, és kívánok minden ROLLEROSNAK jó versenyzést, különösen az "újbeszállóknak". (Ha lesznek!!!)
:12:

Hozzászólás 2009 okt. 29, 12:23 
No Embörök !..Akkor megen tisztába ke raknyi pár dógot !...
1. Ha neked Marietta a Te madaraid a legszebbek az még csak érthető bár egy komoly tenyésztőnek ilyen meg sem fordul a fejében !...Akkor leszel komoly tenyésztő, ha más madarait ugyanolyan szemüvegen látod mint a tiéidet !...Mellesleg a Magyar Vérebegylet elnökségében vagyok és nemzetközileg elismert bírója is a véreb munkának. Van természetesen vérebem is, hisz a munkám egyik tartozéka. Ezzel együtt azt mondom hogy a világ leggyagyásabb kutyái de nem azért szeretjük hanem a redkívülien érzékyeny orráért mellyel sok nyomorultul elpusztuló sebzett vad kínjait sikerül megrövidíteni és nem utolsósorban a megtalált nagyértékű trófeás vad óriási népgazdasági érték ! Ez a kutya képes a sebzett nagyvad csapáját még 40 óra mulva is követni ! Ezért tartják szerte a világon nem pedig azért mert milyen okos ! Okos a magyar vizsla, az uszkár stb, de a véreb speciel nagyon nem ! Így van ez a rollerrel is ! Mindenféle tarkaságával vagy az alig sárga sárgájával nem arra való hogy mutogassuk, arra vannak a színkanárik !...Rendesen el is vinnénk az ügyet rossz irányba ha nem az énekével próbálnánk megnyerni a hallgatóságot !
2. A lenti képeken csupán arról van szó, hogy a már lebírált madarakat kinyították és az arrajáró meg IS nézheti őket de leginkább azért vannak ott, hogy hazavigyék a már lefoglalt madaraikat - ahogy a Gabriella írta !
Ha nézegetni akarnak az emberek arra ott vannak a nagy kiállítások, nem kell becsapni őket pár színhibás rigóval !..Azt azonban igen amiről írtam, hogy a roller hangját hogyan lehet kiajánlani ! A meghallgatásokat hogyan lehet leszervezni...
3. A nem szakavatottaknak pedig CSAK a jó hangzásokat szabad bemutatni !!!...Különben világgá mennek egy rosszhangú rollert elsőre hallgatva !...Viszont nekünk, érdekelteknek igazán meg kellene hallgatni a gyengébbeket is, hogy lehessen okulni bizonyos részletekből !!!....

Hozzászólás 2009 okt. 29, 12:18 
TISZTELT ROLLER-SZAKÉRTŐ KOLLÉGÁK ÉS KOLLEGINÁL :lol: :!: Nincs szándékom senkit kioktatni ISTEN MENTS,de én ilyenkor más dolgokkal szoktam foglalkozni :!: Lehet hogy ez igy van legyen az Románia SZlovákia vagy éppen SZerbiába. Ez az időszak a legszebb az énekanári tenyésztésben és próbálja ezt az időszakot MINDENKI kihasználni mert ez a HÁLA az eggéssz éves munkánkért :lol: :lol: Azt hogy ki ,mikor, hova rakja a madarkat verseny után az mid mellékes,mert kivételt mindig lehet tenni :!: És illene NÉHA a győngébbeket is meghalgatni ne csak a 3-ELSŐT :roll: A nagyokat-Német,Spanyol,Holland,Olasz.......érdemes megkérdezni vagy főlnézni rájuk de KOPIROZNI semmiképp előbb MELÉŰK kell nőnűnk :!: ÉN megpróbálom ebből a szempontbol nézni a dolgokat :oops: ....A lényeg hogy MINÉL TŐBBEN RÉSZTVENNI a versenyen és minél TŐBBET tanulni eggymástol :!: SOK SIKERT és JÓ HOHLT MINDENKINEK :lol: ....TISZTELETTEL TIBI

Hozzászólás 2009 okt. 29, 11:33 
Na ne tessék cukkkkkolni az Andrét! elvégre mindnyájan elqrtunk már valamit életünkben,nem????? :lol: Miért pont André lenne kivétel? Aztán meg ha legfeljebb valaki elvállalja akkor versenyen kívüli meghallgatásra elkűűűdöm....feltéve ha rá merem bízni valakire! :65:

Hozzászólás 2009 okt. 29, 10:32 
nagygabe írta:
Mennyi idő lebírálni ennyi madarat? :roll:
Egy bíró kapacitása 10-12 kollekció/nap. A képen látszik kb. 105 kollekció. Ez egy bírónak 9-10 nap. 2 bíróval is 5 nap... Elég hosszú a verseny....

Normális helyen ( :wink: ) 1 hetes a verseny. Héfőn beszállítják a madarakat, péntekig 5-6-7-8 bíró pontoz, majd a legjobbakat többen hallgatják meg újra, és döntik el a végső sorrendet.
Szombaton emigyen kipakolják a rigókat, és eredményt hirdetnek.
A VB-n is így megy!
Beteszik a madarakat egy ilyen terembe:
Kép
ezután csak a teremőr és a felhordó érintkezik-gondozza a madarakat a bírálat végéig. A polc tetején a vászon is látszik, amivel a bírálat kezdete előtt takarják a rigókat.

Láttam valahol képet arról, hogy ilyen előregyártott kartonpapír szerű fakkokban bírálnak. Ha megtalálom felteszem.

Amaryl írta:
André!!! gyönyörűen hangol a rigóm! már néha egész szép hangok jönnek ki a torkán,naponta észrevehetően alakul! Csak reggel elég korán kezdi! :34:

André, lehet, hogy ezt el.@..d! Amarylkaty is csak február körül tud ültetni, a verseny után is elvihette v'óna..... :roll:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 okt. 29, 10:08 
Lehet, hogy több helyszínen, több bíró végzi a meghallgatást...

Hozzászólás 2009 okt. 29, 10:01 
neco írta:
Biztosan elfogult vagyok, de a rollernél szebb madár szerintem nincs! :lol:

Ez a fotó egy Lengyelországban megrendezett verseny után készült.
Tudom, hogy a hangja, meg minden...., de azért ez nem semmi, látványnak sem! :wink:

Kép

Amúgy tényleg nem erőltetem a d'ógot, ha nem, hát nem. :wink:

Mennyi idő lebírálni ennyi madarat? :roll:
Egy bíró kapacitása 10-12 kollekció/nap. A képen látszik kb. 105 kollekció. Ez egy bírónak 9-10 nap. 2 bíróval is 5 nap... Elég hosszú a verseny....

Hozzászólás 2009 okt. 29, 9:08 
André!!! gyönyörűen hangol a rigóm! már néha egész szép hangok jönnek ki a torkán,naponta észrevehetően alakul! Csak reggel elég korán kezdi! :34:

Hozzászólás 2009 okt. 29, 8:09 
Nálunk ennyi madár egy színkanáris kiállításon is nehezen jön össze :lol:

Hozzászólás 2009 okt. 29, 5:58 
doromboló írta:
Necóka !...Nem azzal van bajom, hogy a madarakat bemutatják az érdeklődőknek, hanem, hogy hogyan !....Mivel a rollerek nem a legszebb madarak a világon, sőt más kanárifajták sokkal szebbek ezért nem bámészkodásra kell kirakni őket hanem hallgatni kell lehetőséget biztosítani, ahogy azt régen is szoktuk ill.szokták egész Európában (ezek szerint Csehország kivételével?!) vagy hasonlóan.

Biztosan elfogult vagyok, de a rollernél szebb madár szerintem nincs! :lol:

Ez a fotó egy Lengyelországban megrendezett verseny után készült.
Tudom, hogy a hangja, meg minden...., de azért ez nem semmi, látványnak sem! :wink:

Kép

Amúgy tényleg nem erőltetem a d'ógot, ha nem, hát nem. :wink:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 okt. 28, 21:03 
Dörömbölő írta:
Szerintem a bírálat ott is zártkörű, mármint bíró és madár, aztán szombaton lehet meghallgatni a rigókat. Akkor érdemes feljönni szerintem...Igaz ezt a nyilvános részt nem említi, de meg kellene kérdezni !...

Szovel, a nyilvános részt nem említi a program, de tudom, hogy így szokták és idén sem hiszem, hogy másként lenne. Azaz a díjkiosztó után- mint alább is írtam, kiteszik a nyertes kollekciókat és a tisztelt publikum meghallgathatja őket. :wink: Ekkor bonyolítják le a már előre lefoglalt madarak adás-vételét is. (Akárcsak nálatok.) Tavaly 22 tenyésztő vett részt a versenyen.

Hozzászólás 2009 okt. 28, 19:58 
fric32 írta:
Gabesz írta:
neco írta:
Bogaram ne legyél szőke...! :lol:

:65: , pedig néha avvagyok... :roll: :lol:

A pontos programot még ma megírom, mailben megy.

Szia,Gabesz ha nem akarod ide felrakni nekem is elküldheted privátba az időpontot meg mi és hol,mert ha időm engedi lehet felugrok én is,természetesen ha nem gond.

Miért lenne gond Frederik ?!...Szerintem a bírálat ott is zártkörű, mármint bíró és madár, aztán szombaton lehet meghallgatni a rigókat. Akkor érdemes feljönni szerintem...Igaz ezt a nyilvános részt nem említi, de meg kellene kérdezni !... Ha teljesen zártkörű akkor nem érdemes feljönni !.. :?
Derága Gabriella !...Nem az a bajom, hogy a gyerekeknek madarakat mutat be, hanem ha már roller tenyésztő akkor rollereket vitt volna mivel a premier kalitok abszolút roller berendezések ezért nem kell összekavarni az érdeklődőket !...Bár annak is örülni kell, hogy egyáltalán helyet biztosítottak a madaras bemutatónak...
Necóka !...Nem azzal van bajom, hogy a madarakat bemutatják az érdeklődőknek, hanem, hogy hogyan !....Mivel a rollerek nem a legszebb madarak a világon, sőt más kanárifajták sokkal szebbek ezért nem bámészkodásra kell kirakni őket hanem hallgatni kell lehetőséget biztosítani, ahogy azt régen is szoktuk ill.szokták egész Európában (ezek szerint Csehország kivételével?!) vagy hasonlóan. Tehát a madarakat kollekciónként kellene kirakni 2-3 kisebb szobába, vagy lehet hodályban ha nincsenek kicsi helyiségekek de akkor sem úgy ahogy a képen vannak, hanem valamilyen keménypapír borítással, hogy csak az elejük lenne nyitva és természetesen ne lássák egymást a !...
Csakhát nagy hodályban még a csapperek is alig hallhatók...
Elmondtam korábban, hogy amikor én rendeztem a versenyeket az utolsó év kivételével minden alkalommal volt egy normál méretű szoba ahová beraktunk egy asztalt a fal elé, arra tettűk a győztes kollekciókat bírálat után óránként cserélve...A madarakkal szemben 15-20 széket raktunk be és a szoba ajtajára kiírtuk, hogy 15 percenként lehet bejönni, kimenni. Mindig volt ott valaki aki elmondta, hogy hirtelen mozdulatokat ne tegyenek a kedves érdeklődők és milyen futamokat lehet éppen hallani...Vagy egyszerűen csak otthagytuk őket az előbbi intelmekkel.
Lehet minden kollekciót kirakni de akkor egy 10×10-es kartonra ki kell írni a helyezését és a pontszámát, nehogy egy nyekergő kollekcióra azt gondolják, hogy ha ez egy kész roller akkor köszönöm de nem !...
Szóvel Maj mögbeszéjjjük ! :shock:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 149  Következő