Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 nov. 8, 4:52 
Gabesz írta:
.... Nem lehet, hogy azért ugrabugrálnak szinte 8 percig össze-vissza ezek a csibék, mert nincs háttérhatás?

De! Ezért jó, ha megszoknak egy matt fekete hátteret a felkészítés alatt. Ha a versenyen is ilyen, megszokott előtt szerepelhetnek nyugodtabbak a madarak..... mer'há a matt fekete ugye mindenhol matt fekete.
Ha így pattognak a rigók, nagyon sokat hallatják a hívóhangjukat, speciel ezen a felvételen ez a legzavaróbb.... de'há nem is azért tettem fel id(r)e őket mert olyan szuper ez a felvétel (bár ezek a madarak szerintem jók!), hanem azért, mert ez is roller... :wink:

...oszt', gyógyulj meg Galambom mielébb!

Amaryl írta:
Meghallgattam a videót,és kedvem szottyant holnaptól füttykalitba nyomorítani 4 kis fiúkámat,és csak úgy,magánszorgalomból és versenyen kívül,tréningezni őket! /persze ahogy időm engedi,mert még lesznek kieső napok,szóval minden nap nem lesz módomban ezt elkövetni. Így lesz azért értelme????...

Há'má ho'nne lenne értelme?!?
Ez a legszebb időszaka a rollerezésnek, van 4 fiatal hímed, vannak füttykalitjaid, nagy butaság lenne kihagyni!

A bekalitozást követően 10 nappal tégy a kalitok közé válaszlapot. Rá 10 napra kezd el takarni vagy árnyékolni őket egy ronggyal a már ezerszer leírtak szerint szépen fokozatosan. A meghallgatások előtt kcsivel szintén takarás, és mehet a koncert mindennap.
Olyan helyre tedd őket ahol nem éri a kalitokat közvetlen fény, így ha elmész otthonról néhány napig akkor nem takarod őket, oszt jó'ccakát.
Ha gondolod még a versenyre is leviheti őket valamel'ikünk?!? (...talán még Véled együtt is ...:wink: )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 nov. 7, 22:45 
Meghallgattam a videót,és kedvem szottyant holnaptól füttykalitba nyomorítani 4 kis fiúkámat,és csak úgy,magánszorgalomból és versenyen kívül,tréningezni őket! /persze ahogy időm engedi,mert még lesznek kieső napok,szóval minden nap nem lesz módomban ezt elkövetni. Így lesz azért értelme????Talán csak annyi,hogy jövő ilyenkor már legyen némi gyakorlatom?
Aztán utánanézek,hogy lehet videót felrakni ide,és kíváncsi leszek a véleményetekre.

Hozzászólás 2009 nov. 7, 22:27 
neco írta:
Idézet:
....a'szittem valami más "első" volt "óriási.... és meghökkentően szokatlan", valahol, valamikor a múlt században!

hihi,arra mán nem is emlékszik!! :22:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 nov. 7, 21:05 
Jólszopltál jányom !...
Pontosan ilyenekre godútam én is...Sajnos a madarakat nem hallom mert sikerült úgy lehalkítanom a szaromat még reggel, hogy most meg eltünt a hanfszóró ikon tehát nem tudok erősíteni Majd újra ki-be kapcsolom a gépet aztán csak sikerül...
Nincs olyan amiről ne írtam volna Necó csak Qrva régen...Persze pontosan ebben a szószerkezetben talán nem tehát ha valakinek ilyen vagy olyan problémája van az kérdezze meg mert nem szívesen írnám meg ötször tízszer ugyanazt mikor éppen később jelentkezik valakinél az egyik vagy másik poglema...Na ezt jól meg kavartam,de azért érthetőuge?... :lol: ..
Addig örüljünk míg nincs baj...
Most el kell mennem a Németekhő mert egy öreg vadászcimborám letette a kanalat és csak kedden este leszek újra gépnél addigra gyüjtsetek kérdéseket !?... :wink:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 nov. 7, 19:10 
Jóvanakkó, énmá kérdem is, hogy ott nem szokás a paraván? Nem lehet, hogy azért ugrabugrálnak szinte 8 percig össze-vissza ezek a csibék, mert nincs háttérhatás? Valahogy úgy túnik nekem, hogy az én madaraim sem ennyire nyugtalanok... És tessék mondani, van itt olyan, hogy mind a 4 madár egyszerre énekel? :shock: Vagy csak én nem látom-hallom? Akkor meg minek a kollekció? (Kérem, nyugodtan le lehet szúrni a hülye kérdésért, de minekutána úgyis átnéznek a bejegyzéseim fölött, nyugiban vagyok. Na tessék, Gabe, itt van egy komoly topik, most aztán nem panaszkodhaccc.)

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 nov. 7, 5:29 
.....és'akkó!....még'egy kollekció a jutubról:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zFOfxxgnYYw[/youtube]

A tenyésztőt Mieczyslaw Szkutnik- nak h'ijják Lengyel-honból.

Hozzászólás 2009 nov. 7, 5:18 
doromboló írta:
Nekem az is óriási volt és meghökkentően szokatlan mikor bicikliről motorra ültem életemben először !... :)

....a'szittem valami más "első" volt "óriási.... és meghökkentően szokatlan", valahol, valamikor a múlt században! :lol:

----------------------------------------------------------------------------

André, kérdésedre válaszolva nálam jelenleg 6 órát vannak nyitva a dobozok, naponta egyszer 20 percre igyexem kiszedni őket, ez előtt fél órával becsukom az ajtókat. Most ennyi valósul meg a szentírásból...
Hogy miket hallok?!? ..... :? ..... erről most ne beszéljünk. :evil:

doromboló írta:
Egyébként rengeteg kérdést várok mert úgyis lesz, biztos vagyok benne mint pl. nem elég mélyek a futamok mit csináljak...vagy nem tiszták még mindig a hangok és már csak 3 hetem van mit csináljak,...vagy sipítozik az egyik a fiatalok közül,... be van rekedve, .... rövidek a futamok,...nincs fütty,... stb.stb. .....

A fentieken viszont - ha ráérsz - mind-mind átfuthatnánk, mert ezekről eddig csak telefonon-személyesen beszéltünk, és a topicon erről a'sszem :roll: még nem volt szó. :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 6, 17:39 
Figyelj André !
Te nem tudsz velem összeveszni ha akarsz sem mert annál sokkal jobban megszerettelek ha nem érted félre de amit írtál az egyáltalán nem úgy jött le ahogy most írod hanem, hogy hogyan kell azt csinálni!...Erre adtam választ mellékelve a saját gondolatom miszerint ez nem szavazás kérdése hanem leírtam a "szentírást" amit komoly nemzetközi szakemkmberek kíséleteztek ki és nem a Tóth Laci,vagy a Negy Gabe és nem is én !... Az tud nyerni a versenyen aki legjobban képes megközelíteni a szótári alakot, persze azzal együtt, hogy genetikailag milyen erőt képvisel az állománya !...Szóval én úgy értelmeztem,meg úgy is van szerintem leírva, hogy hogyan csinálja ezt a Tóth Laci, a Nagy Gabe és esetleg én is...Mondom mégegyszer ebben az egyben nem lehetnek saját eljárások mert ez talán a legfontosabb részlete a versenyszintű roller megcsinálásának...Nem biztos hogy jó lenne ha mondjuk a 330 pontos Tóth Laci írná le, hogy ő hogy csinálja mert akkor lehet egy pont akkor ide beolvasó azt hinné, hogy úgy a jó !...Azért írtam a Lacit mert tudom, hogy nincs gépe tehát nem értheti félre...
Én örülök minden kérdésednek, sőt kérlek szépen,hogy kérdezzél minél többet de ez a felkészítés mondom nagyon fontos kérdés ezért ragadtam magamhoz a válaszadás lehetőségét ...
Egyébként rengeteg kérdést várok mert úgyis lesz, biztos vagyok benne mint pl. nem elég mélyek a futamok mit csináljak...vagy nem tiszták még mindig a hangok és már csak 3 hetem van mit csináljak,...vagy sipítozik az egyik a fiatalok közül,... be van rekedve, .... rövidek a futamok,...nincs fütty,... stb.stb. Erre mindre van megoldás...tud ebből sokat a Tibi is és a necóka is bár ő annyit tud amennyit tőlem nagy hirtelen megjegyzett. Nem hiszed el én is soxor felhívtam a Ghelinget ha valami hasfájásom volt, mert ugyan elmondta nekem az elején baromi értelmesen és kellő részleteséggel a "bibliát" de ahogy hazafelé jöttem már el is felejtettem, csak a magammal hozott rollerek jártak az eszembe !...

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 nov. 6, 16:16 
Drága barátom!
Ha veszed a fáradságot és elolvasod a kérdéseimet akkor rájössz,hogy nem azt kérdeztem ki hogyan tréningezi meg mikor,hogy sötétít stb...
hanem arra voltam kíváncsi kinek mennyi ideje van egy egy kollekció meghallgatására!!!
Nem értem miért vagy kiakadva ha valaki olyat kérdez amit te hülyeségnek tartasz.Biztos sokan vagyunk akik nem születtünk egyből mestertenyésztőnek és nem értékelünk egyből egy roller futamot...
Ez a kezdők sorsa,hogy tanuljunk kérdeznünk kell még ha néha hülyeséget is!
Sokáig gondolkodtam azon,hogy ezt a hozzászólást megírjam-e.Nem akartam se feszültséget kelteni se szemtelen lenni.Remélem nem érted félre.

Hozzászólás 2009 nov. 6, 14:35 
andré írta:
Kedves DonRomboló!
Azért kell több válasz mert:
-úgy gondolom ezek a kérdések szakmaiak és több ember véleményére vagyok kíváncsi.
-Gondoltam,hogy megmozgatom a fórumozó rollereseket.
-Igy legalább kiderül,hogy ki csinálja helyesen vagy helytelenül a felkészítés ezen részét.
Remélem a válaszok megfelelnek a kérdéseidre!
UI:Csendben megjegyezném,hogy mostanában a válaszaid elég kötözködőek és ingerültek.

Ha hülyeségeket kérdeznek tőlem akkor persze hogy ingerült vagyok ?!...
Tőled meg pláne nem szoktam meg az ilyesmit !...Szóval bármit lehet kérdezni ebben a topikban de azt megkérdezni több asztalostól is, hogy hogyan kell beverni a fába egy szöget arra mégis milyen választ várnál ?!...Mert szöget ugye csak egy féleképpen lehet beverni fejjel a kalapács felé !...Azt meg ne akard mástól kérni, hogy a leírtakkal szemben hogy tréningezi a madarait mert annak az az alapja, hogy mennyire elfoglalt !...Én is csak leírtam a szótári alakot de nyilván az elfoglatságom fogja meghatározni, hogy ebből mennyit tudok kivitelezni ...
Ha azt kérdezted volna, hogy ki mikor kezdi a költést, vagy mivel etet, vagy hol kapni a legjobb takarmányt, vagy hol telelteti át a madarakat és minél többen szólnak hozzá az annál jobb mégha itt is van egy ideális állapot de ettől azért sokan eltérnek...Azt viszont, hogy hogyan lehet a legtökéletesebb formába hozni versenyre a madarakat az attól függ hogy a szentíráshoz ki tud legjobban tartani...Gondolom azt tudod, hogy tizenéve mindig 358 és 360 pontos kollekcióim voltak, akkor legyen elég ez ahhoz képest hogy jó madarakat tudjál kiállítani a versenyen amihez sok sikert kívánok !...

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 nov. 6, 9:21 
Szép jó reggelt, rollerosok!
No hát André, mindenki másképp csinálja! :lol: Rögtön elsőre itt van a bíró úr :57: :67:
Varga Tibor írta:
Kirakok az asztalra 1-JÓ kolekciót és közben szundi :lol: AMI érdekes ha valamit nem jól énekelnek nem bírok aludni :!:

Aztán van ki reggeli hangulatindítónak használja :09: :
Iker írta:
A felkelő nap első derengésére elkezdődnek a halk, persze még csak töredékes futamok. Ilyenkor szépen beülök a fotelba az iskolával szemben... Minenhol csend, csak a rollerek énekelnek halkan. Ez bámulatos. Higgyétek el, egészen más ilyenkor a napom.

Jómagam meg tudatosan, kérem szépen, spéci a Slágerrádióra hangolom őket, ha netán megszűnne kedvenc adóm :cry: , legalább töredékét visszahallgathassam a kóterből. No de még egyelőre a helikopteres tudósítás háttérzaját és a lányok nevetését hallom vissza rollereimtől :shock: :lol: -merthogy valami kacagó futamot is vélek felfedezni.

Nos, viccet félretéve, köszönöm kedves Doromboló, meghallgattam az oktató jellegű filmecskét a jutubin és tényleg érthető, kezdő rolleres füleknek való!- már ha elég vájt :wink: (ki nem talált rá, itt van: http://www.youtube.com/watch?v=EuzJZFYw6pM ) Mennyit mondtam tavaly, hogy kééééne már egy normális hanganyag, miről legalább lefülelhetnénk, hogy milyen, hogy hangzik egyáltalán a jó rollerdal... No, itt legalább a futamokat meg lehet különböztetni egymástól, a roller alapelemeket eszerint felismerhetjük saját madarunk produkciójában. Kösz!

André, én egy fekete kartont használok háttérnek, naponta egyszer, ritkábban kétszer szoktam kirakni őket. Ekkor cserélem a kajás és itatós edényüket is. Annak ellenére, hogy a csukott ládában is hangolnak egész délelőtt, ahogy kijönnek a fényre max. 5 perc és már duruzsol is mind a négy! Stimolnom nem kell őket, merthát ezek közül csak a két középső idei hím (jól tudtad, Neco), az öregek meg-legalul és legfelül tettem őket-, tudják már, hogy mi a csízió, hisz ez nekik már a harmadik oskolai év :shock: . Van hogy egy órát is kint maradnak, kérdés, hogy eközben mit csinálok. Mertha spéci őket figyelem, akkor fél óra után spuri vissza a kóterbe, ha meg belefeledkezem itt valami olvasnivalóba vagy netán a csoreszok leckéjét kérdezem ki hááát... Persze olyan is van, főleg ezen a héten szentelhettem több időt rájuk, hogy csak őket hallgattam és őket figyeltem. Szerintem jók :wink: :shock: :lol: Nos, tudom, hogy spéci nem az én két szem rigóm nem szakszerű énekleckéje fog neked irányadó lenni :lol: , de hát én így csinálom.

Csak gyorsan elmondom, hogy Neco, le kell fújni a balettműsort... Pont egy hete sérült le a térdem, gyógyszerek, kencefice és hetes pihentető után sem tudok még normálisan lépni, úgyhogy piruett nix. Köszönöm a jókívánságaitokat :) , én igyexem.

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 nov. 5, 21:13 
Kedves DonRomboló!
Azért kell több válasz mert:
-úgy gondolom ezek a kérdések szakmaiak és több ember véleményére vagyok kíváncsi.
-Gondoltam,hogy megmozgatom a fórumozó rollereseket.
-Igy legalább kiderül,hogy ki csinálja helyesen vagy helytelenül a felkészítés ezen részét.
Remélem a válaszok megfelelnek a kérdéseidre!
UI:Csendben megjegyezném,hogy mostanában a válaszaid elég kötözködőek és ingerültek.

Hozzászólás 2009 nov. 5, 20:51 
Miért kell több válasz ? Nem értem ?...Van egy helyes válasz meg vannak helytelenek...Gondolom a helyes választ tényleg le tudnánk írni többen is de minek ?..Egy példányban nem elég ?!... :shock: :roll: ...
Szóval...A stelázsin vagy a kóterekben vannak a madarak...Ha a stelázsin (polcokon) akkor valamilyen levegőt áteresztő textíliát kell előttük függönyként használni...Eleinte még elválasztó lapokat sem kell közéjük rakni de egy hét múlva már igen ill. a kóterokba már be lehet rakni őket, mert ott amúgy sem látják egymást..újabb egy hétig nincsenek eltakarva ill. becsukva. Ezután viszot naponta délelőtt 2 órára és délután 2 órára becsukod őket...Ez ismét egy hét és ezután már csak este az etetésnél lehetnek nyitva reggelig...Mikor reggel hallod, hogy nyomják ezerrel kimész és letakarod ill. becsukod őket. Így maradnak egész nap azaz délelőtt és délután is kiveszed egy egy 15-20 percre őket ill.addig amíg valamelyik nem kezd el hülyeségeket csinálni...akkor azt a madarat azonnal kiveszed a kollekcióból és becsukod, a többi még maradhat kicsit...Ha nem szokik le a rosszról akkor ki kell vinni a madárházba és vagy rosszabb lesz a röpdében vagy jobb !?...Nekem volt úgy, hogy a 25 hímemből alig maradt benn madár mert vagy ezért vagy azért szórtam ki őket...Aztán egy hónap elmúltával visszahoztam és elkezdtem sötétíteni őket, nagyrészük megtáltosodott !...

Necókám ! Ha valakinek azonnal nem jön be a roller hangja az azért van mert vagy megszokta a csapper füttyöt vagy erősen érdekelt a színkanáriban, vagy egyszerűen [cenzúrázva] madarat raktak ki elé !...
A Marcsiék sem teljesen csúcs madarakat kaptak mert annak is örültünk, hogy tudtunk egyáltalán összeállítani kitűnő származású tenyészanyagot de a hímek előadása nem igazán volt minden szempontból fülbemászó !...
Nekem az is óriási volt és meghökkentően szokatlan mikor bicikliről motorra ültem életemben először !... :)

Hozzászólás 2009 nov. 5, 20:18 
Sziasztok Rolleresek!
Azt szeretném kérdezni tőletek ki mennyi időt "dolgozik"egy kollekcióval?
Ültök csendben és várjátok vagy befolyásoljátok a madarakat,hogy énekeljenek?
Mennyi ideig szerepelnek egyhuzamban a színpadon?Naponta egyszer vagy többször is kirakjátok ugyan azt a négyest?
Szeretném ha a kérdésekre minél többen válaszolnátok!!!

Hozzászólás 2009 nov. 5, 14:27 
doromboló írta:
...Populárissá tenni egy olyan madarat amelyik nagyon nem az !...

Hááát azt nem lesz egyszerű, sőt...!.... lehetetlen. A rollert nem ismerők közül százból talán ötöt fog meg a roller hangja elsőre.... :roll:
Kicsit az a helyzet itt is, mint a színkanáriknál. Ott is a legfontosabb tulajdonságuk, a színeik értékelésénél. Aki kicsit járatos a színváltozatok-mutációk útvesztőjében, az megemeli a kalapját Kari (Pákozdi Kari-bá) egy-egy piros-achát-opál-mozaik madara, vagy Gyepszi (Gyepes Imi) melanintól koromfekete lábú és csőrű sárga-fekete-elefántcsont rigója előtt. A laikusok többségének azonban egy sima A-s lipo. vörös madár az, ami előtt gyönyörködve megáll. Egy "szaki" látja az évek munkáját, ami egy-egxy különleges mutációk kombinációját magában hordozó madár kitenyésztéséhez szükséges. Egy kezdő kanáris hosszú évek alatt tanulja meg értékelni ezt.

...és itt látok párhuzamot! A roller hangját is meg kell tanulni élvezni és értékelni. Egy csapper, vagy egy jó füttyű paszta, erdei pinty verésén edződött madarásznak elsőre furcsa (nevetséges? szánalmas? mert bizony ilyeneket is hallottam már :wink: ) a roller torkából előbuggyanó visszafogott, halk, mélyen duruzsoló futamok hömpölygő sorozata....
...aztán ha mégis belefog a rollerbe, azt veszi észre, hogy piszokul várja ezt az időszakot melynek a küszöbén állunk.... másfél hónap múlva meg libabőrös lesz az ember, ha egy-egy madár torkából előjön az, amiért végigkínlódtuk az egész évet.

Egy öreg színes szakitól néhány éve megvettem az összes kalitját, röpdéjét ami volt. A'sszonta meghaladja már az erejét 80-100 madár etetése, meg a tenyésztéssel járó minden macera. Mikor megtudta hogy rollerekkel foglalkozom, egy kalitot mégis megtartott és megkért, hozzak bele néki egy roller hímet. Természetesen vittem egyet, megköszönte majd elmesélte, hogy egy rolleres szakitól tanulta sráckorában a kanárizás alapjait. Neki ugyan nem fűlött a foga a rollerhez pasztázott, és jobbára nem éppen színkanárinak minősülő tiritarka erős füttyű csappereket párosított minden rendszer nélkül még akkoriban, de sok mindent el tudott lesni. A rolleres öreg azt mondta néki egyszer: "Hidd el fiam, a végén minden madarász a rollereknél köt ki, ha elébb nem majd odafent!"
...miután ezt elmesélte elmosolyodott, és ezt mondta: " Most nézd meg! Há' nem igaza lett?!?" :lol:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 nov. 5, 10:39 
doromboló írta:
Ha megyünk Romániába és marad idő akkor bemegyünk EL-hez és keresünk egy kisebb termet a kultúrban, szobát ahol ki lehetne rakni a jobb hangú kollekciókat és 3 sor széken lehetne hallgatni...A többit meg kiraknánk de ez csak a premier után lehetséges csak !...

Az előadó terem mellett ahol eddig is voltunk van egy 3 x 6 méteres kis terem amit erre a célra berendezünk és ott lehet hallgatni a kollekciókat.
A verseny kihangosításától ennél a rendezvénynél is tekintsünk el, vagy keressünk rá személyeket ?

Ezt a terem kérdést elintézem előbb, mert a Romániai verseny időszakában Szabadkán az IDRE-vel együttműködő társ egyesület kiállításán leszek, illetve 28 - án vasárnap már Nyitrán nézegetem és tanulmányozom az Európa Bajnokság rendezését/szervezését.

Hozzászólás 2009 nov. 4, 23:07 
Igen Feri ! Hát erről van szó !...Megőrülök mikor olyanokról kell vitatkoznom, hogy nem azért vagyunk, hogy a rollert kilóra mérjük egy egy kiállításon, hanem ezt a fantasztikus relaxációs lehetőséget kellene valahogy jobban kiajánlanunk ! Populárissá tenni egy olyan madarat amelyik nagyon nem az !...
Ha megyünk Romániába és marad idő akkor bemegyünk EL-hez és keresünk egy kisebb termet a kultúrban, szobát ahol ki lehetne rakni a jobb hangú kollekciókat és 3 sor széken lehetne hallgatni...A többit meg kiraknánk de ez csak a premier után lehetséges csak !...

Hozzászólás 2009 nov. 4, 22:09 
Igeeeen !... :wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2009 nov. 4, 23:09-kor.

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 nov. 4, 20:48 
Sziasztok!

Szóval sokat kell hallgatni a madarakat, csak ülni és hallgatni. A elején (2002-ben) azt sem tudtam, mit is kell hallani egyáltalában? Na, amikor már egy két kollekciót hallottam kezdett felderengeni mi is ez igazából. Az első versenyre csak úgy gondolomformán raktam össze a kollekciót, nem is tudtam pontosan, milyen szempontokat kell figyelembe vennem. Na, de annál csodálatosabb volt az az élményem, amikor később, még Veszprémben Doromboló, Richter Guszti, Necó, Tóth Laci Miskolcról, az öreg Kunák bácsi Kassáról (talán még Péter Géza Bácsi is ott volt, erre már nem emlékszem pontosan) és jómagam minden külső hatásról megfeledkezve csak füleltük a futamokat.

Lehet, hogy már írtam,akkor bocs. Reggel kb fél hatkor kelek,még mindenki alszik. Az iskolázást a dolgozószobámba raktam. A felkelő nap elsö derengésére elkezdődnek a halk, persze még csak töredékes futamok. Ilyenkor szépen beülök a fotelba az iskolával szemben ( még egész nap nyitva vannak) és élvezem a napról napra jobb reggeli koncertet. Amíg a családom felkel és elkezdődik a reggeli nagyüzem élvezhetem ezt a kis csodát. Minenhol csend, csak a rollerek énekelnek halkan. Ez bámulatos. Higgyétek el, egészen más ilyenkor a napom.

Szóval ez egy kis csoda.

sziasztok

Hozzászólás 2009 nov. 4, 16:54 
Miért vagy otthon Gabriella?...Csak nem beteg vagy ?....
A legfontosabb hangzásokat először egyedileg hallgasdd meg aztán ki fogod tudni választani később a többi közül is a lényeget...Aztán mikor kifujja magát a kollekció előfordul, hogy külön külön is énekelgetnek egy darabig, míg hozzá nem áll a másik és a többi is...
Egyébként van fenn a yutubon egy olyan részlet ahol egy nem éppen tökéletes de a tárgynak megfelelő, már párban lévő öreg hímről mondom el az énekének részleteit...Győri akármi... van az egy kis kalitkában lévő sárga hím képe mellé írva. Ott láthatod és hallhatod a lényeges futamokat...Nagyon rövid futamokat hoz le a madár de arra meg pont jó, hogy megfigyelhesd a futamokat...Halkan lehet hallani, hogy a háttérben mondom, hogy mi micsoda...Ajánlom egyébként másoknak is !... :shock:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 149  Következő