Tometnek gratulálok, sokadszor

Nagyon szépen egyben van a jószág.
Ami a nevet illeti, én nem tudom miért gondolom, de szerintem a pearl elnevezés nem magára a gyöngyre utal, hanem inkább a gyöngyház jellegzetes selymes(selytelmes?) csillogására.Ezt a hatást én a nyak-, a szárnyevező- vagy a farktollakon vélem felfedezni.
Hú, de jól el tudunk még erről lamentálni!
Szín: Szerintem, ha egy színt kivilágosító faktor egy hasonlóval találkozik. És ez több generáción keresztül így megy(magyarul:pearlXpearl párosítások követik egymást generációkon keresztül),Akkor a fiatalok egyre világosabbak lesznek. Így a jellegzetes mintázat is halványul.Jó példa erre szerintem a pasztell ezüst/izabell rizspintyek esete.Sok olyan rizzsel lehet találkozni, amelyek olyannyira kivilágosodtak, h szinte fehérnek tűnnek. Alaposan megfigyelve azonban még látszanak a rizsre jellemző minták(sapka, palást faroktollak).Azonban ezek pasztellnak már túl világosak, fehérnek meg egyenesen
sz@rok.Van egy ilyenem, majd lefotózom.
Egyszóval szerintem bele kell vinni az eredeti színt, amiből kihasadt a mutáció(sötétbarna).Nálam szinte csak vegyes párok vannak. A szürke pearlhöz szürke-s.barnát, a barnához fekete-s.barnát javall a japán nagymester.Nálam is ugrik ki barna pearltől szürke pearl. Ez a mi felelősségünk.Tiszta törzseket Uraim és Hölgyeim(ha vannak.Remélem igen)