Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 dec. 6, 18:07 
Engem érdekelne a 3 hónapos fióka!

PÜ-ben írj rám a részletekkel légyszives!

Hozzászólás 2009 dec. 6, 17:02 
Sziasztok!

Eladom a madaraim. Kb. 2 éves fahéj fiút és kb. 1 éves sárga párját. Eladó továbbá a 3 hónapos sárga fiú fiókájuk. A kalitkát is eladom minden tartozékkal. A párt csak párként adom, bontva nem.
Üdv,
Némabob

Hozzászólás 2009 dec. 6, 12:44 
Sziasztok!
Egy szelíd kecskepapagájunk van, mint pár hónappal ezelőtt kiderült egy tojó. Akkor két tojást tojt, előtte és utána is kicsit maga alatt volt, de fél nap után magához tért és minden a régi volt. Most ismét tojt már két tojást, de nagyon rossz kedve van. Szerencsére azért eszik, iszik is, de ezen kívül csak gubbaszt a sarokban. :(
Nekem nem, de a párom szerint furcsa, hogy nincs párja, mégis tojik. Lehetséges, hogy lesz még több tojás, azért ilyen? Ha igen, mennyi várható még? Vagy ajánlatos lenne megmutatni orvosnak? Nekem természetesnek tűnik, hogy kicsit megviseli a dolog, de nem tudom, tényleg az-e. Kérem, ha bárkinek van ötlete, mit kellene tennünk, segítsen. Köszönöm szépen.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 dec. 6, 11:57 
Ilona!
Tűztövist ettek. Csatoltam egy másik képet, hátha jobban látszik.
Egy másik fórumon ajánlották, egészséges is, és imádják!
A hím a kezemből is elfogadja 8)

Kép

Hozzászólás 2009 dec. 6, 7:50 
Akkor ahogy ígértem pár kép az augusztusi fiókáról. Nem tudom a képekről mennyire lehet megállíptani, hogy tojó e vagy hím.

Ezen a jobb oldali:

Kép

Kép

Kép

Kép

Itt látszik a zöld folt a hátán:

Kép

Hozzászólás 2009 dec. 5, 18:55 
Szervusz daniduke!

Milyen bogyó volt a mai reggeli? Nagyon jók a képek.

Hozzászólás 2009 dec. 5, 18:40 
Szia Jocc55!

Egy augusztusi sárga kecském van ami eladó jelenleg. A hátán egy kicsi fahéj folt van. Itt egy kép róla. Véleményem szerint ez tojó, vagyis én annak nézem. Hamarosan teszek fel róla frissebb képet, de most nincs időm.

Kép

Jocc55 írta:
Hali Gabikaaa!

Nincs eladó sárga hím kecskéd?
Utazás megoldható lenne! :)

Jánossomorja és Szombathely között december végéig! :)

Hozzászólás 2009 dec. 5, 14:43 
Ilona írta:
Szervusz Daniduke!

Igazad volt,én is adtam a kecskéknek csipkebogyót,nagyon szeretik.
A kertben nincs több,megpróbálok szárítottat beáztatni,remélem azt is
megeszik.

Örülök neki :lol:
Én szedtem egy csomót, vagy 3 hétre elég volt, a vége felé már elég szárazak voltak, de úgy is szerették. Most én is utánpótlás után nézek.

Ma így reggeliztünk:

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 dec. 4, 18:36 
Szervusz Daniduke!

Igazad volt,én is adtam a kecskéknek csipkebogyót,nagyon szeretik.
A kertben nincs több,megpróbálok szárítottat beáztatni,remélem azt is
megeszik.

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 dec. 1, 23:13 
Hali Gabikaaa!

Nincs eladó sárga hím kecskéd?
Utazás megoldható lenne! :)

Jánossomorja és Szombathely között december végéig! :)

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 nov. 30, 17:53 
Szia Amaryl!

Nimfával szerintem el lennének.

Hozzászólás 2009 nov. 30, 11:37 
Mit mondtok,6 méter hosszú röpdében 2 hím kecskepapagáj mellé még milyen madarat lehet betenni???Olyat,ami kint bírni fogja majdan a telet is?Főként papagájban gondolkodunk,és nem párokat,mert nem a tenyésztés a cél.
Természetesen lesz nekik hőszigetelt,de nem fűtött házikó is!

Hozzászólás 2009 nov. 21, 10:02 
Ilona írta:
Szervusztok!

A madárkáim a hidegebb időben egy kicsit több magot igényeltek,de fel is szedtek magukra egy kis súlyt.A röpdéjük három méter hosszú,mozognak eleget,remélem nem lesz baj egy kis súlyfelesleg?

Nálam is többet esznek, de a vastagabb tollruha is az oka, hogy jobban néznek ki.

Hozzászólás 2009 nov. 21, 9:55 
Szervusztok!

A madárkáim a hidegebb időben egy kicsit több magot igényeltek,de fel is szedtek magukra egy kis súlyt.A röpdéjük három méter hosszú,mozognak eleget,remélem nem lesz baj egy kis súlyfelesleg?

Hozzászólás 2009 nov. 19, 15:07 
Gabikaaa írta:
Sziasztok!

Egy általam tapasztalt dolgot szeretnék megosztani veletek. Lehet, hogy gyakori eset, ezért kérném a tapasztalt kecske tartók hozzászólását, amit előre is köszönök!
Jelenleg egy röpdében tartom a most költő kecske páromat és egy a tőlük lévő augusztusi fiókát. Azt vettem észre, hogy ez az augusztusi fióka is eteti a mostani fiókákat.
Ez gyakran fordul elő kecskéknél?

Üdv!

Nálam egy közös röpdébe kerülnek a fiatalok és a frissen leválasztottakat tovább szokták etetni az előző csapatból való kölykök. Ha a költőpárral hagytam őket akkor is volt ilyen, de már csak akkor,mikor a kölykök elhagyták az odút. Odúba nem jártak be etetni.

Hozzászólás 2009 nov. 19, 12:39 
Sziasztok!

Egy általam tapasztalt dolgot szeretnék megosztani veletek. Lehet, hogy gyakori eset, ezért kérném a tapasztalt kecske tartók hozzászólását, amit előre is köszönök!
Jelenleg egy röpdében tartom a most költő kecske páromat és egy a tőlük lévő augusztusi fiókát. Azt vettem észre, hogy ez az augusztusi fióka is eteti a mostani fiókákat.
Ez gyakran fordul elő kecskéknél?

Üdv!

Hozzászólás 2009 nov. 18, 18:39 
Szia Madaras86!

Köszönöm a választ.Egészen világos ezüst színük van a gerléknek,a farkuk fehér,az evező toll az egyiknél halvány drapp,a másiknál barnább színű.Légyszíves gyere majd fel a gyémánt oldalra.Gondom van velük és már tettem fel kérdést,de csak nagyon rövid választ kaptam.

Hozzászólás 2009 nov. 18, 16:38 
Én mostanában csipkebogyót és tűztövist adok nekik, és csak úgy falják :lol:

Hozzászólás 2009 nov. 18, 15:23 
Szia!

Az,hogy lentebb van a kecskék számára nem jelent problémát. A legtöbb madár igyekszik a legmagasabb pontra felülni, a kecskékre ez abszolút nem jellemző, sőt! Nekem a nagy röpdében is vannak olyanok, amik a földön lévő takarmánytárolós láda és a fal közé bújik be és ot alszik.
A fűtéssel még nyugodtan várhattok, nekem még lefóliázva sincsennek. De akár egész télen maradhatnak fűtés nélkül is. Végülis nyilván jobb nekik is, ha van egy fűtött hely, de nem szükséges. Nálam még a gyémántgerlék is kint vannak a szabadban, sőt tavaly ők is úgy teleltek. Azért ők nehezebben viselték a telet, idén lefóliázom a helyüket, de ennyi fűteni rájuk se fogok. Milyeneket vettél? Sima vadszínűek, vagy ezüstök? Nekem tarkák és hófehérek vannak, nameg pár ezüst. Majd ha lesz időm és jó paszban leszek csinálok róluk pár képet és felteszem a gerlés részre. Bár valószínűleg csak akkor, ha már átkerültek a telelő röpdéjükbe. Most külön vannak, ott csapatba lesznek, bár szétbontva a hímek és a tojók,hogy ne költsenek télen. A kecskéknél viszont most is kölyök van néhány párnál, sok helyen meg most jöttek ki. De most úgy látom jön egy kis szünet náluk. Múltkor karalábét kaptak, hát azt látni kellett volna,hogy mit lerendeztek vele. Gurigázták, harapdálták,játszottak vele. Nehéz ügy volt nekik, nem oylan,mint egy alma. De megoldották és eszik,nagyon szeretik. Csak annyi hátránya van, hogy nagyon büdös.

Ilona írta:
Szervusz Madaras86!

Légyszíves segíts,a párommal nem értünk egyet.A röpde tetejét már szigeteltük és az oldalát lefóliáztuk,mert becsapott az eső és az etetőjük tele lett vízzel.A röpde hátsó falán van egy kb.40 cm mély ablakmélyedés amit hátulról lefedtünk elől egy plekszi darabot tettünk rá nyílással,ha karnak betudnak menni és a betett ülőfán tudnak melegedni.Sajnos ez az ablak alacsonyabban van mint a röpde teteje,természetes,hogy a kinti ,magasabban lévő ülörudon alszanak.Néha benéznek ebbe a zárt részbe
napközben.A férjem fűtőszálat akar betenni,hátha a hidegben jobban szeretnének ott ücsörögni.Én nem hiszek benne és feleslegesnek is tartom.
Kíváncsi vagyok a Te véleményedre,annál inkább is,mert ezt a terráriumba való fűtőszálat,most akarja megvenni kb. 10.000.-Ft-ért.

Hozzászólás 2009 nov. 17, 21:58 
:( és :( és :( Ennyi szép madár és én nem láthattam! :( Amazon is volt, azt különösen szívesen megnéztem volna magamnak közelebbről, mert egyszer szeretnék majd. Hát igazán sajnálom és köszönöm a beszámolód!

Ilona írta:
Némabob írta:
Szia Ilona!

Sajnos nem, ez a hétvége munkával telt, így sanos nem tudtam elmenni.
Milyen volt? Gondolom szép madarak voltak. Milyen volt a papgáj felhozatal?

Ilona írta:
Üdv.Némabob!

Voltál a hétvégén a madárkiállításunkon?

A kiállítás igazán szép volt.Sok volt a galamb,a tenyészetek közül nagyon sok kapott 100-hoz közeli pontszámot a bírálat során.Díszbaromfi most kevesebb volt.Papagájból többet és több fajtát hoztak.Voltak hófehér Nimfák,kecskék,zöld is ,sárga is.Pennant,piros és kék is.Rozellák,Kis sándorpapagáj,Szenegál ,Szilvafejű,Barnafülü,Barraband papagáj,Kékhomloku és Venezuelai amazon.Katalin és Fű papagájok, három féle ,Kékfejü papagáj.Hatféle törpepapagáj,Gould amandina,többféle szinben.Ehhez képest én vettem egy pár Gyémánt galambot,sajnos még csak az egyiknek biztos a neme.A tenyésztő Tinnyén lakik,adott névjegyet,ha esetleg cserére lenne szükség.
Hát ennyi volt és szép volt :D :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 143  Következő