Szia!
Az,hogy lentebb van a kecskék számára nem jelent problémát. A legtöbb madár igyekszik a legmagasabb pontra felülni, a kecskékre ez abszolút nem jellemző, sőt! Nekem a nagy röpdében is vannak olyanok, amik a földön lévő takarmánytárolós láda és a fal közé bújik be és ot alszik.
A fűtéssel még nyugodtan várhattok, nekem még lefóliázva sincsennek. De akár egész télen maradhatnak fűtés nélkül is. Végülis nyilván jobb nekik is, ha van egy fűtött hely, de nem szükséges. Nálam még a gyémántgerlék is kint vannak a szabadban, sőt tavaly ők is úgy teleltek. Azért ők nehezebben viselték a telet, idén lefóliázom a helyüket, de ennyi fűteni rájuk se fogok. Milyeneket vettél? Sima vadszínűek, vagy ezüstök? Nekem tarkák és hófehérek vannak, nameg pár ezüst. Majd ha lesz időm és jó paszban leszek csinálok róluk pár képet és felteszem a gerlés részre. Bár valószínűleg csak akkor, ha már átkerültek a telelő röpdéjükbe. Most külön vannak, ott csapatba lesznek, bár szétbontva a hímek és a tojók,hogy ne költsenek télen. A kecskéknél viszont most is kölyök van néhány párnál, sok helyen meg most jöttek ki. De most úgy látom jön egy kis szünet náluk. Múltkor karalábét kaptak, hát azt látni kellett volna,hogy mit lerendeztek vele. Gurigázták, harapdálták,játszottak vele. Nehéz ügy volt nekik, nem oylan,mint egy alma. De megoldották és eszik,nagyon szeretik. Csak annyi hátránya van, hogy nagyon büdös.
Ilona írta:
Szervusz Madaras86!
Légyszíves segíts,a párommal nem értünk egyet.A röpde tetejét már szigeteltük és az oldalát lefóliáztuk,mert becsapott az eső és az etetőjük tele lett vízzel.A röpde hátsó falán van egy kb.40 cm mély ablakmélyedés amit hátulról lefedtünk elől egy plekszi darabot tettünk rá nyílással,ha karnak betudnak menni és a betett ülőfán tudnak melegedni.Sajnos ez az ablak alacsonyabban van mint a röpde teteje,természetes,hogy a kinti ,magasabban lévő ülörudon alszanak.Néha benéznek ebbe a zárt részbe
napközben.A férjem fűtőszálat akar betenni,hátha a hidegben jobban szeretnének ott ücsörögni.Én nem hiszek benne és feleslegesnek is tartom.
Kíváncsi vagyok a Te véleményedre,annál inkább is,mert ezt a terráriumba való fűtőszálat,most akarja megvenni kb. 10.000.-Ft-ért.