Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 jan. 8, 6:36 
Azt hiszem, hogy itt nem a szervezésből fakadó problémák a legfontosabb tényezők, hanem az elkötelezett énekeskanári tenyésztők létszámának növelése. Minden versenynek van kiírása, mely rögzíti az éppen aktuális célok megvalósításának szabályait.
Ezt mindenkor a versenyt kiíró szervezet határozza meg, és a nevező tenyésztőknek az szerint kell benne résztvenni. Ha tudjuk, hogy mi a célunk, akkor könnyű hozzá igazítani a szabályokat és ha azok jól megvannak fogalmazva nincs lehetősége az alól kibújni senkinek. (illetve nem tisztességes dolog a szabályokat felrúgni, könnyen azzal járhat, hogy a szervezetből való kiközösítés lesz a vége, a korábban előforduló ilyen esetekre innen is, de más madarász területekről is több példát sorolhatok, de nem teszem)
Jelenleg a H-MNK szakcsoport célja a tömegbázis kialakítása, valamint a taglétszám növelésével a tenyészetek számának és minőségi egyedszámának bővítése. E cél elérésének eszköze, viszont a virtuális és irott kommunikációs eszközökön keresztűl a széleskörű tájékoztatás és nem utolsó sorban a tenyésztők körében megvalósított szakmai oktatás.
Lásd a szakcsoport honlapját és az közös fórumon folyó eszmecserét. Ezt egészíti ki Maróti Béla és Neubrand Gábor közös szellemi terméke a közelmúltban megjelent magyar nyelvű szakkönyv is.
A szakcsoport elismerési rendszere is azt a célt szolgálja, hogy az eredményes tenyésztők megkapják a munkájuk elismerését, mert azért nem olyan könnyű a csúcsra jutni és a rendezők nem csak úgy osztogatják a mestertenyésztői címeket. A toppon lévők több évi munkája van egy- egy helyezésben, sőt azt is mondhatnám, hogy a rendszeresen dobogósoknak több évtizedes munkája jelenti aztán a díszvacsorán/ebéden átvehető serleget.
Ezt az elismerési rendszert jelképezi a vándorkupa körforgása, ha valaki arra vetemedne, hogy azt nem származtatja vissza a versenyre, annak a személynek azonnali kiközösítés lenne a díjjazása. A vándorkupa egy 1o8 éves hagyományt jelképez Magyarországon nagyon becstelennek kell lenni annak aki ezt a szellemiséget nem tiszteli.
Szerencsére a rollerosok között nincs olyan becsvágyó személy aki idegen gyűrűvel nyerne Nemzeti Bajnokságot, fel sem merűl az a lehetőség, hogy ne tárgyévi madarat hozzon a meghallgatásra, és nem lehet semmivel sem korumpálni a bíró fülét. Mindezek az átlagos madarászattól eltérően kis létszámú meghívottak ellenére is varázslatosan különlegessé teszik ezt a rendezvényt és nagyon bensöségesen fesztelenné a közösségi munkát.
Nem véletlen az sem, hogy 2 napon át áhitattal hallgatták a rendezvény résztvevői a központi figurát a "HARZ-I ROLLERT"

Ezért aztán a H-MNK ban bármikor tagsági viszonyt létesíthet bárki aki szabályainkat betartja és tenni akar a MAGYAR ÉNEKESKANÁRI hagyományainak megörzéséért.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 jan. 8, 2:06 
Hát érdekes amiket itt öszeirogatok,főleg a rtomek,mert ez a kérdés érint engem is.
Tegyűk fel ha vándorserleg miért nem viheti el külföldi?
Akkor át kell gondolni,hogy a tagdíja az okés?Mert szerintem akkor minek állít ki ha nem azokkal a feltételek érvényesek rá mint a társaira?
Szerintem ha valaki elviszi a vándorserleget nem hinném nem jutatná vissza ha az a típus,de ha igen akkor az még az országon belűl is eljátszodhassa mert senki nem fog a házábe érte menni elvenni,nem?.
Szerintem sokan vannak az AZ-be és szerintem tuti van megoldás,mert a Gyerkó pl a papagályokba magyar de ő ott is kíállít mint és nem hinném nem adnának neki oda serleget,főleg vándorserleget mert ott áll a kirakatba amit a saját szememmel láttam és az nem magyar vándorserleg,akkor,hogy is van ez?
Habár minden egyesületnek megvan a döntési joga,mert azt is meglepödve olvastam,hogy egy verseny után máris arany,ezüst,bronz tüntetések járnak,mig a színeseknél ez komoly évek,mire összegyűlnek a pontok.
Ahhoz,hogy mégis valaki elvigye,pl külföldi annak előszőr meg kell nyernie és ha nem hozná vissza akkor szerintem lehet egy másik serleget vásárolni szerintem,vagy nem?

Hozzászólás 2010 jan. 8, 0:41 
Sziasztok

Dorombolo koszonom megegyszer ezt a szivelyes fogadtatast !!!!

rtomek eben igazad van de meglehetne oldani egy kulon serlegel a kulfoldi tagok szamara igy a vandor serleg nem hagyna el az orszagot.

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2010 jan. 8, 0:05 
üdv

Szerintem ez nem olyan egyszerű , mondjuk akkor a Magyar bajnok a vándorkupát elvisziiii pápá kitudja hováááá
Nálunk is voltak hasonló gondolatok mivel ugyi a volt Jugóból alakult szépszámban elég sok új álam és hát jó lenne nagykiállitást csinálni ...nincs is ezzel semmi gond ameddig nemjutunk el az országos versenjekig , volt erre is ötlet csak nem nagyon lehet kivitelezni ...sima kiállitás vagy versennyel nincs gond nemzetközi és ok de za országos az mondjuk gázos lenne . pl mondjuk egy focicsapatban is jáchat külföldi de mondjuk a magyar bajnoki cimért nem indulhat az FC Milan ..kicsit gáz vóna nemde
na ez csak az én gondolatmenetem volt ..bocsi
üdv ROBY

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 jan. 7, 23:08 
Nincs akadálya a külföldi madarászok felvételének, ha fizeti a tagdíjat tagja lehet a szakcsoportnak. Egyesület meg az alapszabályban rögzíti a tagsági viszonyt. Az IDRE még az alakuláskor belevette az alapszabályába ezt a lehetőséget is.

Gyertek sokasodjunk..

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2010 jan. 7, 22:39 
sziasztok!

szerintem sincs akadálya "külföldi" tagoknak. Lehet, hogy Aradról előbb eljut Szegedre , Pestre (Albertirsára), mint Bukarestre. Főleg, ha az M43-as készen lesz.

Különben én is tag vagyok az AZ-ben, ott sem gond. Be kell fizetni a tagdíjat és kész. Az Idrében sem csak a szegedi régióból vannak tagok, hanem még Albertirsáról , sőt Pilisvörösvárról is!

Jó Holt! (ez így egy kicsit hülyén hangzik)

sziasztok

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 7, 21:57 
Skraclaci is komolyra vette a figurát. Délelőtt elvitt egy 2007-es strucc nagyságú zöld hímet 23;22;17;18 +2 kacagóval. Ami ugye már 91 az összbenyomás 9 pontjával.
Szóval jó kis évnek nézünk el'ibe! :wink: :97:

A külföldiek tagságának meg mi akadálya lenne? Nem hiszem, hogy bárkinek kifogása lenne ellenük....

...és erről jut eszembe. Lajos legyél szíves a 2010-es tagdíjat befizetőket tedd fel a "tagság" topicra. Aki meg még nem fizette be, azt megkérem tegye meg január-februárban.
Kösz'!

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jan. 7, 21:15 
Nemrég indult haza az aradi Máté Gabi három bombázóval !..Elvitte a Championrigót és hozzá 2 szuper szülőkkel rendelkező tojót...
Nagyon szimpatikus srác, mikor kiderült, hogy Endurós volt,ráadásul Román bajnok, rögtön volt közös nevezőnk !...Elmesélte a Necónál szerzett sarat amit nagyon restell a mai napig, viszont a Gabesszal való találkozás elmaradásának okát nem vállalta be...
...
Azt kérdezte,hogy hogyan lehetne itt is tag nálunk...Őszintén szólva nem tudtam erre pontos választ adni...Ez felmerült a Gabesznál és a Varga Tibinél is...
Vélemény ?...Lajos ?...

Hozzászólás 2010 jan. 7, 21:05 
Gabikám !...Teljesen egyetértek azzal amit írtál csak még a lehetséges maradékot írtam fel...Az viszont egész biztos, hogy a hullámosoknak van egy ilyen betegsége aminek már nem tudom a nevét de a papeszosok jól ismerik ez okozza náluk az állandó vedlés...Egész állományát kellett a haveromnak régebben emiatt kiírtani...

Hozzászólás 2010 jan. 7, 19:35 
Neco,azt hiszem,hogy ismerős a szöveg,mert ha minden igaz,és ha egyről beszélünk,akkor az minden rollerost és egyebeket végighívogat...szóval az ilyen telefonokat a gyakorlat azt mutatja,hogy nem kell véresen komolyan venni!!! eladni meg annak kell,aki viszi,és mellesleg szimpatikus is)))

IDRE tag
Valódi név: Kovács Krisztián

Hozzászólás 2010 jan. 7, 18:59 
Sziasztok,

köszönöm a segítséget a tojó kérdésem megoldódott, plusz 1 hím eladóvá vált, szóval most összesen 4 db eladó !

Hozzászólás 2010 jan. 7, 16:31 
Szasztok! :)

Szétraktam a tojókat, mind az ötöt, a költőkalitokba. Még nem indítom őket, csak had szokják a helyüket. Az ötből négy ölég molett :62:
De mától kárcsúsító étrendet kapnak :D A hímekkel asszem nem lesz baj, mind énekelget, ahogy kell, még nem tűzben, csak hangolva.

Hozzászólás 2010 jan. 7, 13:51 
Hidd el Bélám, az évek óta lakásban tartott egy szem kedvenceknél 99%-ban az agyonszertgetés, a minden földi jóval való folyamatos kínálgatás miatt van a folyamatos vedlés.

...mondom ezt én, mikor a fiacskám drága kis hullámos papesza is 5 részletben vedlik minden évben. :roll: Az is minden nap kap valami vackot, minden napja ugyanolyan hosszú, mindig kb.huszonegykét fokon van, oszt fingja nincs róla hol tart a természet! :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 7, 13:16 
Köszi, Doromboló. Mindenképpen megnézem, bár madárkám teljesen egyedül van. Nincs más madaram, amióta gyerek van.

Ő még az, amelyiket Tőled vettem 2 éve. Azóta is énekel és boldogít! :lol:

Hozzászólás 2010 jan. 7, 12:45 
Szia Ákos !...Milyen madarak közelében van ?...Esetleg a nagyobb testű madaraktól jöhet valami atka, tetű ?!..Nézd meg azért parazitológiailag is...Egy levedlett pihetollat tegyed fehér lapra és nagyítóval nézd meg. Ha vannak a száron kis huplik akkor ott vannak a peték. Azt is ellenőrizd, hogy az első, másodrendű evezőkön megvan e a zászló. Ha nincs akkor megint ott a balhé... Ha van akkor mondom tovább majd.... :shock:

Hozzászólás 2010 jan. 7, 12:00 
Köszi, Neco!

Logikus, amit írsz. Egy ideje csak szárazeleség ment, olykor almával. Most karácsony előtt kapott néhány salátalevelet, lehet, hogy ez zavarhatta meg.

Olyan szobában van, ahol alacsonyabb a hőmérséklet a ház többi részétől: 14-15 C fok van. De ez nem hirtelen lehülés neki, hiszen nyár óta ott van, úgy hűlt le.

Remélem, nem valami baci vagy vírus.

Hozzászólás 2010 jan. 7, 11:48 
nagygabe írta:
neco írta:
Itt most Pest környékén...?! ...talán a Gabe...
most beszéltem véle, Ő se... :(

Mégis van 2 eladó tojóm. Akinek kellett volna, nem tudja eldönteni, hogy elvigye vagy sem....

Van még kiadó hímem is!

...beszarás! :evil: :twisted: 2-3 hete felhívott egy csaj, és lefoglalt egy hímet. Tegnap felhívtam, oszt majdnem elnézést k'öllött kérnem tőle a hábotgatás miatt, mert "nincs hova tennem, most én azt hova tegyem?!?"
mintha'eztet nékem kéne tudni?! :twisted: :evil: :95:

Hozzászólás 2010 jan. 7, 11:45 
Ákos írta:
Sziasztok,

2 napja jelentős tollmennyiség gyűlik össze roller kanárim kalitkája mellett. De ugye még nincs itt a vedlés ideje? Mi lehet a baj, és hogyan orvosolhatnám?

(A begyénél, és a szárnyain vannak tollhiányok. Tépheti??)

Köszi!

Nem most kéne néki vedleni... :? Augusztus-szeptemberben normálisan, minden tollát lecserélte?..... legvalószínűbb, hogy nem, és ezt a megszakadt vedlést folytatja most. Hogy miért nem? ...az viszont sok mindentől lehet, a vírusos vagy bacis nyavalyáktól a nem megfelelő kondíción át a hirtelen lehülésig... :(

Különben elég sűrűn előforduló probléma a lakásban kedvencként tartott kanárinál ez az időközi vedlés. A probléma ott kezdődik, hogy egész évben ugyanolyan hőmérsékleten, ugyanolyan takarmányon vannak tartva a madarak. A hangsúly az UGYANOLYAN TAKARMÁNYON van (a hőmérséklettel ugyanis a lakásban nem igazán van lehetőpségünk bármit is kezdeni) ! Ha egész évben kap hetente egyszer lágykaját, egyszer zöldet, egyszer csíráztatott magot és egyszer gyümölcsöt, ráadásul folyamatosan "vitaminos rudat" a rigó, egyszerűen 1-2 év alatt összezavarodik, és nem tudja mikor milyen évszak van!
Csak vedlés alatt (általában augusztus-szeptemberben)adjunk néki ennyire változatos kaját, télen át szinte csak száraz magkeveréket, (esetleg néha, hetente egyszer egy nagyon kevés "valamit", de elsősorban almát, csak hogy el ne felejtse milyen), tavasztól 2x zöldet osz jóccakát.
Gondolkodjunk racionálisan, etessük élettani ciklusuknak megfelelően a rigónkat, oszt nem lesz gond. :wink:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jan. 7, 11:06 
neco írta:
Itt most Pest környékén...?! ...talán a Gabe...
most beszéltem véle, Ő se... :(

Mégis van 2 eladó tojóm. Akinek kellett volna, nem tudja eldönteni, hogy elvigye vagy sem....

Van még kiadó hímem is!

Hozzászólás 2010 jan. 7, 9:33 
Sziasztok,

2 napja jelentős tollmennyiség gyűlik össze roller kanárim kalitkája mellett. De ugye még nincs itt a vedlés ideje? Mi lehet a baj, és hogyan orvosolhatnám?

(A begyénél, és a szárnyain vannak tollhiányok. Tépheti??)

Köszi!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 149  Következő