Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jan. 8, 21:09 
Figyelj Norbi !...Én is érzem amit a Ferivel sejtettek velünk de nem tudhatjátok, hogy miről van szó !...Egyébként ha maradunk a kutyáknál, milló példa van rá, hogy egyből győztes lett a kutyája mert pl. volt annyi pénze, hogy a Hollandoktól, Európagyőztes újfunlandit vásárolt és levert vele mindenkit mint vak a poharat !...Neked milyen kutyáid vannak ?...
Biztos vagyok benne, hogy ott is vannak ismeretlen újak és elvitték a nagy öregek elől a pálmát !....Nálunk rollereseknél már több Európaklasszis madár van tehát elvárható a folyamatos jó szereplés. A helyezések eléréséhez...Na itt lehet elásott kutya mert ugye más tollával ékeskedni?! És az a más toll is csak a szülőkre vonatkozik!...De NEM ! Azért nem mert bármilyen genetikai értékű állománnyal ugyanannyi a munka !...Egy könyv kellene ahhoz hogy egy esztendő alatti tevékenység a rollerekkel hányszor nagyobb mint pl. a színeseknél !...Hidd el nekem én tudom !...Na nem azért mondom,hogy emiatt bárkit is elijesszek a rollerezéstől,ugyanis ez a meló nem kötelező mégis mindenki félreteszi a legfontosabb munkáit is azért a tündéri -néha rohadék- rigókért ! :D ..De akkor is rengeteg munka annak aki valamilyen helyezést szeretne elérni !...Tehát egy év alatt ugyananyit dolgozik mint egy színeses 5 év alatt...Sajnos itt csak az azévben kelt saját tenyésztésű madarakkal lehet indulni év végén, évente egyszer !...Nem lenne fer ennek ismeretében 5 évekre hivatkozni !?...

Hozzászólás 2010 jan. 8, 20:32 
Fiatal kolléga arra próbált példálózni, hogy itt a fórumot olvasva valaki tök korrekten hangoztatja, hogy 1 éve rollerezik komolyan, most meg harmadik helyezést szerez, teljesen megérdemelve. De miért kell egyből koszorúkat adakozni, így elveszti az egész koszorúzás az értékét szerintem, nagy a jogos irigység… :o :? :wink:
Dorombi mi kutyások sem vakarjuk a t…ket, ha egy kutyát a spccre szeretnénk lőni, de ha egy OB-n valaki kitűnő 3-at kap, a tenyésztő nem lesz egyből mester.
Lejjebb írta valaki, hogy 5 verseny, meg 3, megnyerése, na igen az már valami…..

Hozzászólás 2010 jan. 8, 19:58 
Ferikém ! Nehogy megsértődj nekem ! Te azt írsz ide amit akarsz csak ki a f..szt érdekel?... :lol: ...Nem bírtamki, hogy ne üssem le a labdát !... :lol: ..Csak vicc volt természetesen !...Szóval Te leírtad a véleményed én meg megpróbáltam hozzá írni a helyzetet mert én mindkét műfajban érdekelt voltam egykor ezért van összehasonlítási alapom. Hidd el nekem,hogy nem lehet összehasonlítani a színkanári tenyésztést a rollerezéssel mint ahogy a két típusú madár sem hasonlít egymásra csak némiképp küllemileg... :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 8, 19:12 
Amaryl drága,

"nem lehetne olyat tenni itt a topikban,hogy mondjuk úgy félévenként idemásolni 1 egész lapra a lényeget????hogy ne kelljen évekre!!! visszalapozni annak,aki többet is akarna tudni,érdekli,csak épp nem találja,vagy nem is gondolja,hogy itt értékes és izgalmas munka folyik,és esetleg menet közben kedve szottyanna neki is hozzá????"

Erre van egy javaslatom: olvastasd el vele a H-MNK hivatalos honlapját ( http://rollerkanari.hu/), oszt ha azon végigrágódta magát, jöhetnek a kérdések idre!

Hozzászólás 2010 jan. 8, 18:46 
fric32 írta:
Jó látom kezdenek elmeni a dolgok,a "Királyokkal"mindig ez van,ha valaki leírja amit gondol az már nem tetszik,ha szintén nem úgy lássa mint "Ő".
Tudnék írni,de inkább visszafogom magam,ami nem jelemző rám,de a véleményemmel gondolom tisztába vagy(tok)!!!

Sztem Béla is azt írta le amit gondolt... :D Ez a Rolleros csapat egy jó kis közösség, ezért is léptem be ide, nem lenne baj ha ilyen is maradna :)

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 jan. 8, 18:39 
Jó látom kezdenek elmeni a dolgok,a "Királyokkal"mindig ez van,ha valaki leírja amit gondol az már nem tetszik,ha szintén nem úgy lássa mint "Ő".
Tudnék írni,de inkább visszafogom magam,ami nem jelemző rám,de a véleményemmel gondolom tisztába vagy(tok)!!!

Hozzászólás 2010 jan. 8, 18:15 
Na ! Akkor görgessünk a fonálon még egy kicsit !...
Én mindössze 40 éve vagyok kutyatenyésztő és bíró is meg szervezeti elnök meg meg meg..ami ehhez tartozik !...Ha már a kutyával példálózott itt lejjebb a fiatal kolléga, akkor azt is el kell mondani, hogy a kiállításokon és munkaversenyeken bármelyik ország bajnoki címét el lehet hozni, sőt el is kell ha valaki nemzetközi championátust szeretne szerezni a kutyájával...
Mint tudjátok autóversenyeztem is 2 évtizedet, ott pedig ha indult Osztrák, vagy Szlovák, Cseh, Szlovén, esetleg Német akkor külön hirdettek országos bajnokot és külön nemzetközit amibe persze mi is benne voltunk !...
Ezért mondtam demokratikusan ( :) ), hogy nálunk hogy legyen !...

Fric ecsém Te meg kezdjél el Román gyűrűket csináltatni, mert az állandó lakhelyed kell, hogy a mérvadó legyen. Szerintem a Románok el fognak hajtani a Magyar gyűrűkkel !...
Én is voltam az Osztrák rolleres club tagja pár évig és ők sem fogadták el a Magyar gyűrűt mert nem ott volt a lakhelyem !...
Itthon viszont elfogadták az Osztrák gyűrűszámom...

Szóval nálunk legyen úgy ahogy már leírtam !.... :twisted: ..Jóóóó ?!... :lol:

Az aranykoszorús stb. mester címek meg több év kitartó munkájának eredménye mert olyant még nem látott a világ,hogy elkezdett valaki rollerezni és durr meg is nyerte élete első versenyét !...Arról nem is beszélve, hogy a rollerekkel nagyságrendekkel több munka van mint bármelyik másik fajjal vagy fajtával !...Egy év alatt egy rolleres többet foglalkozik a madaraival mint egy színeses 5 év alatt ! Na így már kijön a helyzet Frederik ?...Gondolom Te is szívesen foglalkoznál többet a madaraiddal de azon kívül,hogy berakod nekik a színcuccot mit tudsz csinálni mint várni a csodát de itt nálunk berakod a kandurt, utánna kiveszed, este reggel,ha lehet még napközben is, aztán a felkészítés 4 hónapjában reggeltől estig hallgatod az első, 2. 3. 4. stb. kollekciót és elkezdődik a variációk több témára címűfejezet !... :wink: ... Szóval addig míg nem tudjátok miről van szó addig ne irígykedjetek !...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 jan. 8, 15:35 
Gabesz írta :

Idézet:
Azt hiszem, ezek után is marad nálam ez a felállás: romániai (kezdő)rolleres, kinek a barátai ideki vannak. Vagy odaki? Évente biztosan fogok találkozni közületek emberekkel (rollerturizmus? :lol: hm...), de hogy az évvégi versenyre sosem fogok eljutni, ezt már szinte előre látom. És itt köszönöm meg Varga Tibor kedves meghívását a következő évi versenyetekre. Megpróbálom.

Puszi nektek: Gabesz
Nem baj, majd szervezünk a látogatásotok idejére Harz-i Roller futóversenyt...

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 jan. 8, 15:19 
eszterolajos írta:
Pl: Gabesz esetében ...a két egyesületben tagsági viszonyt létesítő tenyésztő ...

:roll:
Pl. Gabesz esetében az van, hogy valamikor tényleg be szerettem volna állni az IDRE-be. Valahová tartozni akartam madaras szinten. Akkor még nem volt tiszta ez az ügy. Úgy emlékszem a Küzmivel és Lajossal folytatott beszélgetésekből, hogy a szabályzat nem szólt külföldi tagokról tehát nem is zárta ki őket. Utána meg előkerült az itthoni -(itthon, otthon... hm... dejó ennyi helyen otthon lenni...) szóval előkerült a romániai rolleres társaság, szivélyesen fogadott, kaptam saját monogrammos gyűrűket stb, tagsági számot a... hányas is?... na mindegy. Úgyhogy már nem tartottam igényt rá, hogy magyarországi egyesülethez is tartozzak... de ANNÁL INKÁBB A BANDÁHOZ! :wink:

Azt hiszem, ezek után is marad nálam ez a felállás: romániai (kezdő)rolleres, kinek a barátai ideki vannak. Vagy odaki? Évente biztosan fogok találkozni közületek emberekkel (rollerturizmus? :lol: hm...), de hogy az évvégi versenyre sosem fogok eljutni, ezt már szinte előre látom. És itt köszönöm meg Varga Tibor kedves meghívását a következő évi versenyetekre. Megpróbálom.

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2010 jan. 8, 15:06 
Na ezt a véleménycserét lehet igazi szervezetformálónak nevezni, ebből a gondolatmenetekből alakulhat ki, hogy mit is szeretnénk a fejlődésben megvalósítani.

Bizonyos kérdésekben nem maradhatunk el Európától ilyen a hovatartozás kérdése, a nagypolitika megnyitotta a határokat, gyakorlatilag szinte oda megyünk ahova akarunk (kivéve néhány országot) és ez, ha hiszitek, ha nem befolyásolja a mestertenyésztői címek odaítélésénél a bevált szokásokat. Ahhoz, hogy korszerűen el tudja látni a feladatát a korábban meghatározott szabályokat felül kell vizsgálni és a mai lehetőségekhez adaptálni. Egyszerűen egy újjat/korszerűt kell alkotni.
Manapság bármely tenyésztő aki jó mínőségű madárállománnyal rendelkezik, az legfeljebb 2 évet kell, hogy várjon a mestertenyésztői címre. Ezért aztán nem a legszerencsésebb ha időintervallumhoz van kötve bármely cím. Jelenleg olyan változatos a fajok és azok fajtáinak felhozatala, hogy akár egy néhány kiállításon való részvétel során is megszerezheti a kötelező pontokat a tenyésztő.
Megjegyzem meg is érdemli, ha több faj több fajtájának országos Bajnokai a kiállított madarak.
Manapság ez már csak pénz-idő-tenyésztési és szervezési hozzáértés kérdése az egész.
Vegyük alapul a hazai versenyeket : közhiteles bírálat úgy 8-1o egyesületnél van és hozzá jön az Országos Bajnokság, valamint a Pannónia Kupa Ez egy különleges faj bemutatásánál (vegyük példaként a turákót) ha a tenyésztőjének van elég pénze, ideje, és türelme akkor ez csak itthon jelent egy évben 14 I.-ső, 14. II.-ik és 14 III.-ik helyezést ez már a legszigorúbb pontozási feltételek során is meghaladja a 84 pontot, ehhez még hozzájöhet egy - két nemzetközi verseny külföldön, és ezt meghajazhatja az Európa bajnokságon, vagy a világbajnokságon szerzett helyezések eredménye. Ha van valakinek elég pénze, szakmai tudása és ideje mindezt végigcsinálni egy év leforgása alatt akár gyémántkoszorús mestertenyésztő is lehet.
Persze ez nem így van, de a lehetőség adott, meg arra is, hogy hiába tenyészt kiváló madarakat, évekig várhat az elismerésre, mert a szövetség, vagy az egyesülete nem fodít gondot az eredmények nyílvántartására, tárgyi jutalmazására.

Saját példámat hozom fel a bizonyításra ; a kezdetekkor csak a saját egyesületem kiállításaira jártam, meg néhány országos versenyre, sosem voltak rosszak a madaraim, de fiatal és a versenyzésben tapasztalatlan tenyésztőként mindig más kapta a helyezéseket, mig 14 év után amikor egyszer nem mentem el a kiállításra jöttek rá a rendezők, hogy hiányzik néhány faj, amit rajtam kívűl senki más nem mutat be. A következő alkalommal mestertenyésztői címet adományoztak.
Miért is ?
Naszóval érdekes dolog a címek adományozása, egy fő szempontja kell, hogy legyen, ott azon a helyen és személynél biztosan álljon a cím és senki részéről ne lehessen megkérdőjelezni annak a jogosságát.

Néhány napos élmény számomra a mestertenyésztői címek átadásának történése. Nyugodtan kijelenthetem, hogy akik ott tenyésztői címeket kaptak több évtizedes munkájuk elismeréseként vehették át azt.
Az igaz, hogy a tárgyévi madarai után kapják a Harz-i rollert tenyésztők a címeket, de ahhoz, hogy egy egybehangzó jó kollekciót kialakítsanak több éves előzetes szelektálásra, tenyésztési koncepció szigorú végrehajtására van szükség, és ezt nem überelheti felűl semmi más faj tenyésztése.

Az énekeskanári jó tenyésztése egy szakma, nem egyenlő a díszmadarak tartásával, vagy azok versenyeztetésével, csak azok számíthatnak eredményekre akik ennek a szakmának ismerik a csínját- binját és még esetenként szercséjük is van abban a kisorsolt 3o percben ami eldönti a kollekció helyezését.
És itt van a nagy eltérés az egyébb madarak versenyeztetésével szemben, hiszen majdnem minden faj egész évben kiállítható versenyeztethető, ha versenymadarakat tenyészt az illető. A "Rolleres" meg ki van hegyezve a verseny napján kisorsolt 3o percre, amit ott produkál a madara az a döntő, öt percel később már eladhatja a madarát a hazai verseny szempontjából többé már ennek az egyednek nincs jelentőssége, legfeljebb a génjeiben lakozó tulajdonságait örökítheti tovább, ha a tenyésztője úgy akarja.

OFF... én is szóltam.

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2010 jan. 8, 15:46-kor.

Hozzászólás 2010 jan. 8, 13:56 
rtomek írta:
fric32 itt nem vita van :D mindenik elmondja a gondolatmenetét ..hátha valamit le lehet belőle szűrni és végül kialakul egy jó megoldás ....a te szitud más persze hogy minden adott ország gyűrűit viselő madár részt vehet az ország országosán ez ok de azért vannak nemzetközi versenyek kiirva hogy ott asztán lehet beleadni anyait apait bárhonnan is legyen a versenyző...nem kell keverni a dolgokat országos az egy van ( vagy kettő :( ) külömböző megméretetéseket meg lehet minden héten szervezni
A mester meg külömböző cimek elérése pedig valamilyen szabájok alapján történik gondolom én , és ahogy elő van irva úgy osztják ...ha igy van előirva akkor igy .
Ez nálunk eddig nem volt most dolgozok rajta hogy az idei évi közgyűlésen elfogadtassam a szabáljzatot ...én az aranyat 5 évi első helyre, az ezüstöt 4 mig a bronzot 3 évre gondoltam ...de biztos lesznek más elképzelések is és majd kiderül mi lessz a vége 8) )
üdv ROBY

Én sem vitaként írtam,de jó mert az éjjel akkor ébredtem,gondoltam benézek,de így végűl jól alakúlt mert így több eszmecsere gondolat napvilágot lát.

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2010 jan. 8, 13:42 
fric32 itt nem vita van :D mindenik elmondja a gondolatmenetét ..hátha valamit le lehet belőle szűrni és végül kialakul egy jó megoldás ....a te szitud más persze hogy minden adott ország gyűrűit viselő madár részt vehet az ország országosán ez ok de azért vannak nemzetközi versenyek kiirva hogy ott asztán lehet beleadni anyait apait bárhonnan is legyen a versenyző...nem kell keverni a dolgokat országos az egy van ( vagy kettő :( ) külömböző megméretetéseket meg lehet minden héten szervezni
A mester meg külömböző cimek elérése pedig valamilyen szabájok alapján történik gondolom én , és ahogy elő van irva úgy osztják ...ha igy van előirva akkor igy .
Ez nálunk eddig nem volt most dolgozok rajta hogy az idei évi közgyűlésen elfogadtassam a szabáljzatot ...én az aranyat 5 évi első helyre, az ezüstöt 4 mig a bronzot 3 évre gondoltam ...de biztos lesznek más elképzelések is és majd kiderül mi lessz a vége 8) )
üdv ROBY

Hozzászólás 2010 jan. 8, 13:21 
rtomek írta:
ÜDV
Nem tisztem beleszólni de ( ja nincs de ... :oops: szóljatok rámmm )
ez egy sokkal összetettebb kérdés mint ahogy látszik de megoldhatóóó, néhány példát szeretnék emliteni ami nálunk ebben az ügyben gondot okozott , a 2009 -es országos kiállitásra két eggyesület pályázott az egyik pont ilyen nyilt bajnokságot képzelt el hogy külföldiek is részt vehessenek rajta és igy is pályázta meg a rendezvényt( meg is bukott vele ) elég sok vitát váltott ki az eset de szerintem helyes döntés született - egy országos bajnokság nem dijak kiosztásáért történik , hanem a az állomány minőségének felmérése is egyben ( az adott ország állományának a felmérése!!!) nálunk ezt támogatja a szövetség és ehhez járul hozzá ( az országos bajnokság társszervezője is a szövetség + anyagi támogatás+birák +++) ha viszont valaki nemzetközi vagy bármilyen más rendezvényt szeretne rendezni ehhez a szövetségnek semmi köze ez igy OK .
Szerintem egy országoson csak az adott ország szimbólumaival(gyűrűivel) ellátott madár indulhat .
NA most ki juthat hozzá ezekhez a gyűrűkhözz itt már az eggyesületeken múlik hogy kik a tagjai de szerintem nem szerencsés ha külföldi cimen van bejegyezve az adott egyén !
Viszont versenyt ki lehet irni úgy is hogy egyben nemzeti is és nemzetközi is ( volt már erre több példa !!) csak külön kell dijazni , mondjuk " XY kupa és nemzeti bajnokság " és itt aztán ami a csövön kifér mindent lehet nevezni csak külön mennek dijjazások az XY kupáért mindenki küzd a nemzeti diljért pedig csak azok akik az aditt szövetséghez tartoznak
szép dolog nemzetben gondolkodni de ( ja nincs de :D ) ha a COM -nak tagjai vagyunk akkor be kell tartjuk a játákszabályokat és ott az országos szövetségek a tagok ...ez van :lol:
üdv ROBY

Oké,de ez egészem más mint az én szitum,de én arra gondoltam ha valaki H-MNK gyűrűs madara van akkor miért nem ugyazokkal a feltételekkel versenyez.
A másik szerintem az állomány felmérése is egyben megértem,de ha egy versenyen minéll több kollekció van annál nehezebb elsősorban a bíró dolga de a tenyésztőké is egyben mert az 5/90 lotót is nehezebb megnyerni mint a 6/49 nem?
Vagyis ha nő a kíállítok száma a verseny is annál izgalmasabb,természetesen ha már a versenyre való kivitt madarakat valaki fel is tudta készíteni.

Hozzászólás 2010 jan. 8, 13:13 
Hűha,na most megyint jó nagy galibát,okoztam amit meg is értek mert hajnalok hajnálán már az agyam nem pörgött rendesen és apró részletek lemaradtak.
Mint például az,hogy ma már 15 évet éltem Magyarországon,most a sors azt hozta,hogyhazatelepedtem,de a gyűrűim H27/107,én erre céloztam,hogy akkor nekem miért nem lenne úgyanaz a jogom mint például egy másik H gyűrűvel elátott madártulajdonosának?
Mert eddig is lehettem "Magyar Bajnok" ezután nem?
A mestertenyésztői címekre én csak arra akartam utalni,hogy szerintem ha ilyen egyszerűen el lehet érni az érdemeiből csökkent,de ebben is arra akartam utalni,hogy minden egyesületnek megvannak a saját törvényei amit mindenki saját maga alakít,formál.
Én is visszaolvastam a saját levelem,hát kicsit tényleg nyers de legalább így ezeket a dolgokat a felszínre hozta.
Hidjétek el nem volt abban semmi,piszka,meg ha valaki annak érezte siklodjon el felette.

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2010 jan. 8, 12:32 
ÜDV
Nem tisztem beleszólni de ( ja nincs de ... :oops: szóljatok rámmm )
ez egy sokkal összetettebb kérdés mint ahogy látszik de megoldhatóóó, néhány példát szeretnék emliteni ami nálunk ebben az ügyben gondot okozott , a 2009 -es országos kiállitásra két eggyesület pályázott az egyik pont ilyen nyilt bajnokságot képzelt el hogy külföldiek is részt vehessenek rajta és igy is pályázta meg a rendezvényt( meg is bukott vele ) elég sok vitát váltott ki az eset de szerintem helyes döntés született - egy országos bajnokság nem dijak kiosztásáért történik , hanem a az állomány minőségének felmérése is egyben ( az adott ország állományának a felmérése!!!) nálunk ezt támogatja a szövetség és ehhez járul hozzá ( az országos bajnokság társszervezője is a szövetség + anyagi támogatás+birák +++) ha viszont valaki nemzetközi vagy bármilyen más rendezvényt szeretne rendezni ehhez a szövetségnek semmi köze ez igy OK .
Szerintem egy országoson csak az adott ország szimbólumaival(gyűrűivel) ellátott madár indulhat .
NA most ki juthat hozzá ezekhez a gyűrűkhözz itt már az eggyesületeken múlik hogy kik a tagjai de szerintem nem szerencsés ha külföldi cimen van bejegyezve az adott egyén !
Viszont versenyt ki lehet irni úgy is hogy egyben nemzeti is és nemzetközi is ( volt már erre több példa !!) csak külön kell dijazni , mondjuk " XY kupa és nemzeti bajnokság " és itt aztán ami a csövön kifér mindent lehet nevezni csak külön mennek dijjazások az XY kupáért mindenki küzd a nemzeti diljért pedig csak azok akik az aditt szövetséghez tartoznak
szép dolog nemzetben gondolkodni de ( ja nincs de :D ) ha a COM -nak tagjai vagyunk akkor be kell tartjuk a játákszabályokat és ott az országos szövetségek a tagok ...ez van :lol:
üdv ROBY

Hozzászólás 2010 jan. 8, 12:01 
Doromboló,szerintem jó lesz úgy,igazságos és ésszerű lenne! :D
Viszont van valami,akit kérdezni szeretnék! Baráti társaságomban valakinek nagyon bejött a rollereim éneke,és komolyan gondolkodik hogy esetleg netántán.....ott sem unoka,sem gyerek,ráér,stb....szóval nem úgy mint én!!! :02: de mondtam neki,tőlem addig 1 árva szál madarat el nem visz,amíg kötelező olvasmányként végig nem olvassa az egészet.....aztán abban tényleg igaza van,hogy ez már nem is olyan egyszerű!!!!Mert ahogy mondja,az első topikban van a lényeg,és ő ugyan megteszi,hogy kikeresgeti,de ha idre csak úgy beesik valaki,az nehezen fertőződik meg a rollerrel,ha azt sem tudja mint eddig ő is,hogy az egyáltalán mi fán terem??? pedig azért az is cél lenne,hogy többen tudják!!!!Igaz,hogy ne menjünk messze,én is kis rózsaszín színkanárit akartam,/mellesleg azért az igaz,gyerekkorom óta tudom,mi a roller/,csak még az elején idepottyantam,és itt ragadtam,persze,ami azt illeti,sokra nem mentek velem,de ami késik az eljön egyszer,naszóval,nem lehetne olyat tenni itt a topikban,hogy mondjuk úgy félévenként idemásolni 1 egész lapra a lényeget????hogy ne kelljen évekre!!! visszalapozni annak,aki többet is akarna tudni,érdekli,csak épp nem találja,vagy nem is gondolja,hogy itt értékes és izgalmas munka folyik,és esetleg menet közben kedve szottyanna neki is hozzá????Ha hülyeségnek tartjátok amit írtam,akkor lazintosan lehet Csabának törölni,tudjátok,engem megsérteni csak késsel! :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2010 jan. 8, 11:52 
Kedves H-MNK tagok és olvasok!

Nagyon sokat olvaslak titeket, bár közöm nincs a kanárikhoz, de mégis szívesen olvaslak titeket, példátlan az összefogás és e nemes cél, hogy Magyarország ismét nemes kanárik ÉNEKÉTŐL legyen „hangos”. Gratulálok a sikeretekhez és elért eredményekhez, további sok sikert!
Most egy magánvélemény erejéig regisztrálok a fórumra és kizárólag tanácsként szolgál, nem szeretnék senkit megsérteni, megbántani, valamint ne támadásnak vegyétek. Ahogy fric32 is kifejtette több kéne ahhoz, hogy valaki arany, ezüst, bronz koszorút kapjon, mint, hogy egy versenyt megnyerjen vagy dobogóra kerülése, legyen azaz egyetlen megmérettetés egész évben. Sejtem, hogy iszonyat nehéz felkészíteni madaraitokat a versenyre, de mint a mostani verseny is bizonyítja kisebb-nagyobb, akár aznapi hibákon is múlhat egy-egy helyezés sorsa. Én közel 10 éve kutyázom a bronzkoszorú címig jutottam. Szerintem amire fric32 és biztos többek figyelmét is felkeltheti, hogy pl. valakinek ez az első éve és bronzkoszorúig jutott, hát--hummmm. Ezen lehetne változtatni szerintem. Bocsánat még egyszer a magánvéleményemért. Amennyiben ez bármi felháborodást vagy vitát gerjesztene köztetek megkérem az oldal rendszergazdáját törölje! Sok sikert kívánok mindenkinek!

Pál Norbert fórum olvasótok…

Hozzászólás 2010 jan. 8, 11:27 
Először úgy értettem,hogy mindkét gyűrűt használhatja : azaz egyik lábán ez, a másikon az ?...Még jó, hogy nem 3 helyen tag mert a három és több lábú roller ritka ! :lol: ..Ha viszont a COM úgysem engedi akkor a javaslatom a következő:
Minden külhoni tagunk madarai viseljék a saját országuk (nem nemzetük) hiteles gyűrűjét, mi pedig vegyük ezt tudomásul !...Nemzetközi versenyen viszont az állandó lakóhely szerinti ország színeiben induljon.
Országos versenyen simán elnyerheti annak az országnak az összes trófeáját ahol a nevezését elfogadták !...Ha nálunk is tag akkor a napnál is világosabb, hogy bármelyik helyezésre aspiráljon a vele járó trófeákkal együtt....UFF ! Én beszéltem !... :twisted: ... :lol: ..
Jó lesz így ?...

Hozzászólás 2010 jan. 8, 10:02 
A külfőldi tagok kérdése speciális eset és a befogadó egyesület szabályai a mérvadóak :
Pl: Gabesz esetében ...a két egyesületben tagsági viszonyt létesítő tenyésztő mindkét gyűrűjét használhatja, csak nyílván kell tartani mindkét egyesületben, illetve az egyesületi igazolványon mindkét törzsszámnak szerepelnie kell és ezzel lehet igazolni a versenyeken a madár tenyésztési azonosságát.

Azt, hogy mely ország színeiben indul, mindig a nevezésen kell feltüntetni, esetleg szigorításnak fel lehet hozni, hogy ha Magyar színben indul csak a H-MNK gyűrűt használja vegyes gyűrűt nem, vagy fordítva. De hozhat a rendező szerv olyan szabályt is, hogy vegyes gyűrűzést is használhat, de igazolnia kell az egyesületnek a tenyésztő törzsszámát.
Ezek a formai dolgok kivitelezhetőek, de a rendezés során ne maradjon rés a visszaélésekre.
Nemzetközi versenyekre meg úgyis a rendező nevezési kiírása a mérvadó, a tenyésztőnek csak azt kell eldöntenie, hogy melyik egyesületet képviseli. A COM-nál a kollekcióknak egynemű gyűrűket kell viselniük, egyébként kizáródnak a versenyből. Ez legfeljebb több madár tenyésztését követeli meg.

Hozzászólás 2010 jan. 8, 9:18 
Ehhez nem lehet sokat hozzátenni Lajos ! Elmondtad a lényegét, azt az életérzést vagy hogy is mondjam, ami kialakul a rollerezés során !...Ezt kívülről el sem lehet képzelni,biztosvagyok benne !...Itt a legvadabb színkanáris is megszelidül, legyen példa erre a Necó, az André és én is !..
Sajnos nekünk csak egyetlen nagy versenyünk van egy évben ezért nem tudunk máshol is pontokat szerezni a koszorúkhoz...Az igaz, hogy lehetnénk többen is de ha valakinek jól jön ki a lépés és 360 pontos lesz a kollekciója akkornem mindegy,hogy öten vannak mögötte vagy ötvenen ?...Itt a minőség a fontos mennyiségtől függetlenül !...
....
Visszatérve a külhoni tagságra van itt más probléma is...Milyen gyűrűje legyen ?...Mindegyik lábán egy ? :) .. Mert ha azt jelöltük meg, hogy a fajta fizikális megkülönböztetője a H-MNK akkor mi van ?...
Különösen ha a külföldön kelt és gyűrűzött madár bekerül a belföldi forgalomba ?!...Legyen magyar gyűrűjük és azt fogadja el az ő honi szervezetük vagy fordítva !? Nemzetközi versenyen kinek a színeiben indul ? stb......Én természetesen szeretném ha itt lehetnének csak addig rendbe kell tenni ezeket a problémákat !... :08:
Vélemény ?...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 149  Következő