Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jan. 17, 23:33 
Sziasztok !...
Egy órája értem haza !...Életem legkeményebb autózása volt,beleértve az összes versenyemet is !...Nieder Saxentől, Bajoroszágon át az Osztrák autópályák felső részéig jeges hóban autóromok és araszoló kocsioszlopok mellett ezerrel jöttem hazafelé de így is az 1200 kilómétert 2 tankjolással és pisiléssel végig döngettem !...Most kezdett el remegni a gyomrom mert azért ez több volt mint játék !... :shock:
Meglátogattuk (mert a bordámmal voltam) a Fredenben élő nyagybátyámékat és onnak mindössze 40 kilóméterre lévő Wittmann mestert is akivel eddig személyesen nem találkoztunk...Gratuláltam neki egy Törley kiséretével és addig sírtam neki míg nem kaptam tőle 2 hímet és 4 tojót...Egyik sem volt a DM-en de jó madarak...A Wohlitka bírálta őket,az egyik 90 pontos a másik 88,de ez a jobbik !...Félelmetesen mély csókák !...Darabja 60 euró, nem volt sok értük, a tojók fele pénzért jöttek !... Ez az ember pontazonossággal, 358 ponttal lett II. a D.M.-en !...Aki nyert, a Vorwald viszont jó haver lett még tavaly előtt nyáron..egy fehér tojót kaptam tőle aminek az ázsiója a mostani nyerésével felértékelődött !...
Dudenstadtban lakik, közel a Harzer Roller múzeumhoz azaz Anndreasberghez !...Szóval megint vannak dögös rigók,megint tudok adni erősítést majd a kollégáknak jövőre az utódokból !...Most már van itt annyi törzs, hogy egész Európában nincs jobb !...Itt van a Rőder, a Sydow, a Gheling, a Gassmann,(igaz ő is Ghelingből van) a Vorwald és most a Wittmann, a Szlovák nagyágyuk : a Smeták, a Krocska, a Jankovics és a Kristof !...Az újakon kívül adtam mindenkinek mindenből, már aki kért, tehát jövöre illene a VB-re ( ha már a D.M.-re nem mehetünk) indítani egy Magyar csapatot !?...
Még egy kis pletyka !...Pénteken itt volt nálam a Krocska madarakért mert 8 éve mikor készülve a halálra felszámolta a tenyészetét én vettem meg a javát és most tőlem akart vissza venni... Mondtam neki,hogy tiszta vérben egyetlen tojóm van a többit belekevertem az állományomba.
A Német madarak nem érdekelték de mikor kitraktam neki a 4 éves terka Smetákot megőrült !...50 márkát is adott volna a rossz lábú öreg madárért de mondtam neki,hogy nem eladó !...Halálra sértődött és nem vitt semmit hanem nagy dirrel durral elment !... :roll: ...Sajnálom, erre a madárra még szükségem van mert egész életében 2 kölök lett utánna !..Nagyon rossz tenyészanyag, hízékony és mivel egy lábán csak 2 uj van ezért nem tud jól pározni...Mindenképpen kell vele sikert elérnem mert a Nacónak is ígértem belőle és véletlenül a Dobos doktorbácsihoz került !.....Na ! Mára ennyi....megyek csicsikálni !... :)

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 jan. 17, 10:10 
:33: Bakker ...... megelőztél.....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 jan. 17, 9:38 
És akkor valami óvasnivaló :cyclopsani:
Aurelian, kölcsönvettem :wink: , köszi.
A német-
Kép

román-
Kép

olasz-
Kép

és lengyel helyezések
Kép

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 jan. 17, 9:33 
eszterolajos írta:
Köszönjük a közreműködésed.

Köszönöm, Lajos! Tudod, szívesen! A többi pedig szórakozás volt :wink: .

eszterolajos írta:
...csak egy szépséghibája lesz: mindenkinek magának kell elhelyezni benne az eredménytáblát, mivel a katalógus a napi programot is tartalmazza ezért aztán azt szükségszerűen a versenyre való érkezéskor adjuk át a tenyésztőnek..

Á, ez nem lehet probléma...Attól függ, hogyan van kötve. Sok mód van rá, hogy utólagosan is hozzá lehessen csatolni egy pótlapot. No, de a köv. verseny közeledtével a szervezők kifundálják majd mindezt és újabb ötletek is lesznek.

Puszi nektek!

Hozzászólás 2010 jan. 17, 8:13 
Gabesz írta:
Az MNK OB eredményei a romániai rolleresek honlapján is megtalálható Aureliannak köszönhetően eképp:

Kép

Na André, rajtad lóg a logó 8)

Aztán... Lajos, nagyon szépen köszönöm a küldeményt!!!! :D
Végre a Magyar Madarászt kézzel foghatóan lapozhatom! Küzmi, szép és igényes munka :wink: . Osztán az OB Katalógus is pont olyanra sikeredett, mint ahogy azt elterveztük, jó lett Lajos, még a színek is tetszenek 8) s a ződ is az a ződ, mit elképzeltem. Hiába na, csal a képernyőm... Itt jegyzem meg, bár csak ötletszinten, hogy jövőre az is kivitelezhető, ha van egy lapitopi meg egy nyomtató masinéria a verseny helyszínén, hogy egy pótlapon, az előre elkészített táblázatba bejegyzett pontozást kinyomtatni és csatolni a katalógusokhoz... Akkor már minden lényeges információt tartalmazna mindenki katalógusa és nem kéne utólag írogatni. És még a tavalyi fotó is jól mutat benne, bár az arcok kicsit pixelesek... vajon az elfogyasztott pezsgő miatt? :lol:
S még kaptam valami szépet :wink: Nagyon köszönöm az IDRE-nek az Oklevelet! Kiteszem ide a pócra, hadd csillogjon az a bronz 8) !

Puszi nektek: Gabesz

Ui: Neco, még mindig nemtom, mi az a slojzi? :shock:

Szia Gabesz !

Lehet, hogy nem olvastam figyelmesen a topikot, és azért nem találtam az illetékesek részéről reagálást az általad megtervezett OB katalógus méltatására, illetve az általad felvetett javaslat elfogadására/elvetésére.
Ezért mindannyiunk nevében utólag is megköszönöm az OB katalógus tervezését, nyomdai előkészítését, elküldését. Lehet, hogy nem is tudták a versenyzők, hogy ez az igényesen megtervezett dokumentum Romániában Csíkszenttamáson a Te szellemi munkád nyomán született meg. Ha a versenyen személyesen nem is találkoztak veled, a munkád révén mégis jelen voltál. Köszönjük a közreműködésed.

Szerintem a pótlap laptopos kivitelezése működtethető, csak egy szépséghibája lesz; mindenkinek magának kell elhelyezni benne az eredménytáblát, mivel a katalógus a napi programot is tartalmazza ezért aztán azt szükségszerűen a versenyre való érkezéskor adjuk át a tenyésztőnek.

Szegeden a verseny díszünnepségén elhangzott, de a fórumozók tájékoztatásként itt is megerősíteném, hogy a H-MNK szakcsoportnak-nak és az IDRE egyesületnek végzett több éves társadalmi tevékenység elismeréseként GABESZNAK egyesületünk vezetése átadta az "IDRE DÍJ BRONZ FOKOZAT-át, melyhez vezetőségünk nevében itt is gratulálok.

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2010 jan. 16, 22:10 
Sziasztok!

Eladnám a két szem roller hímemet.

06/20-519-2552

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 16, 3:11 
Köszönöm Lajos bátyám!

--------------------------------------------------

Szia Tibi! Nézelődök néha, de mindig ennek a Lengyel tenyésztőnek a kollekcióinál kötök ki. :wink: Magasan a legjobb madarak a jutubon, és ráadásul hallani is hogy jók!
Rommá verték volna idén a magyar mezőnyt..... :lol:
A madaraimat meg felraknám én, de igazán csak a fotózáshoz konyítok egy 'pöttyet, gőzöm sincs hogyan lehet mozgó képet hanggal digitalizálni?!? :shock: :roll: :?

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2010 jan. 15, 17:52 
SZIASZTOK :!: Ritkán van időm idre nézegetni mert tele vagyok gondokkal :oops: LACIKÁM és atőbbi KEZDŐ élő madarakat halgasatol+a you tube-rol a Lengyel,Szlovák vagy Németet :!: Ez LACI Amit felraktál tul GYŐNGE ahhoz hogy valamit meg is tanulj BELŐLE :!: NECÓ ,BÉLA ,ANDRÉ mért nem raktátok fel a madarakat ide a TOPICRA hogy mindenki halja főleg a kezdőknek sokst segitene :!: NEM stégyen felrakni eggy 350,349,345-pontos kollekciot :!: NAGYON SOK SIKERT A TENYÉSZTÉSBEN MINDENKINEK DE FŐLEG A KEZDŐKNEK :!: :!: :!: ŰDV: NEKTEK ...VARGA TIBI

Hozzászólás 2010 jan. 15, 16:28 
Béla, Necó !

A tagdíj 2 x 7 ooo,- azaz 14 ooo,- Forint a mai napon át van utalva az MDOSZ-nek.

Hozzászólás 2010 jan. 15, 11:18 
Tibi, és neco köszi szépen a kommenteket! Azt már én is hallom, hogy ezek a madarak elég gyengécskék! A Szegeden hallottak után ez egy hallásra kiderült. Na meg szerencsére az öt ( André, neco, kynyoo féle) hímemből 4 ezeknél sokkal kellemesebb hangokat produkál... :D

Hozzászólás 2010 jan. 15, 10:15 
Kösz' Tibi!

H'un tartassz a tenyésztésben?.... ritkán jársz id(r)e, pedig ránk férne, hogy okíts néha. :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 15, 9:31 
SZIASZTOK :!: Csak annyit ezekről a madarakrol,hogy ne rontsátok as fűleteket :lol: Az ilyen KACAGÓT 0-pontal jelőljűk meg..A jó kacagó leginkább a futamok végére marad és MÉLYFEKVÉSŰ ÉS LE-FŐL RINGATÓZIK :!: ...Meglehet hogy ezt a madarat UJ ZÉLANDON tőbre értékelik de ERRE MIFELÉNK NEM EZ AZ UJ DIVAT :lol: A LENGYEL madarakból lehet tanulni...ŰDV. TIBI

Hozzászólás 2010 jan. 15, 2:17 
....mégse nyolckor, hanem most. :wink:

neco írta:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TqXRtN65Qt8[/youtube]

Az, van benne kacagó, csak tényleg nem elég szaggatott, túl gyorsan peregnek a futamban levő hangok(szótagok).

Ami talán legértékelhetőbb ezen a felvételen, az a 40. mp-től egy rövid doromboló, ami a végén átmegy kongvagördülőbe.

A középsőben csak knorr, és hohlroll van.

A felső a legjobb, knorral kezd, majd variálja a hohlrollal. 37.mp-nél kezdődik 7-8 gyengécske pfeife (szintén nem elég szaggatott, kicsi a szünet a "dú" hangok közt, és nem elég mély maga a hang.) A kötelezők közül a hohlklingli hiányzik belőle, legalábbis ezen a rövid felvételen.

Tiborbíránk? Ehhez valami hozzátenni, kiegészíteni való? :roll:

Hozzászólás 2010 jan. 14, 17:14 
A Necóéból, bár csak mindegyikbe belehallgattam, az első madár tetszett a legjobban,ugyan kevés értékelhető hangváltozat volt az énekében de a másikakhoz képest jobban hallgatható...Igaz azért volt egy viszonylag szép de rövid és nem is elég mély knorr benne és egy hasonlóan jó csengvegördülő és még a füttye is a 15 ponttal jobb mint az alatta lévőké..
Hogy a madár énekében hol hallottam ezeket azt már nem tudom leírni mert borzasztóan el vagyok maradva a holnapi hajnali indulásra az összepakolással !...Vasárnap késő este leszek megint ... :wink:
Vigyázzatok magatokra ! Jólviselkedjetek ám !.... :twisted: :D

Hozzászólás 2010 jan. 14, 17:04 
Megint jó szqrt találtál Lacikém ! :lol:
De nagyon jó abból a szempontból, hogy rossz ! Karcol kemény élvezhetetlen ! Nem isértem egyesek minek raknak fel ilyent...Ha egy roller iránt érdeklődő ilyent meghall, világgá megy nem rollert venni !... :twisted:

Hozzászólás 2010 jan. 14, 16:45 
Szeva' Laci!

Nem tudom most meghallgatni, mert bent ülök a cégnél a gép előtt, és itt nincs hangszóró.
Otthon valamikor annó' mindhármat meghallgattam, és úgy emléxem igen, meg'há oda van írva?!? Valami bibi tán volt véle, mintha nem lett volna elég szaggatott a futam?!

Úgy emléxem a felső a legjobb rigó, a középső meg csak knorrt és talán hohlrollt hoz, fütty és hohlklingli nélkül?!

Ha hazamegyek (ha minden jól megy 7-8 közt) meghallgatom, oszt majd konzultálunk.

Hozzászólás 2010 jan. 14, 16:32 
Ahogy neco mondja, szólóban gyenge madárkák vannak fenn! Neco a legalsó zöldtarka madár amit feltettél azt említettem neked, ha emléxel...az kacagót mond?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iVoI66KagcI&feature=related[/youtube]

Hozzászólás 2010 jan. 14, 16:24 
Kerestem ennek a lejjebb levő kollekciónak a pontjait, (abból is lehetne tán tanulni?! :roll: ) de csak egy előverseny pontozását találtam. Ugyanez a kollekció gyűrűszám szerint, de akkor csak 349-et kapott, ez meg ennél a felvételnél nem ül, fel se teszem id(r)e....

Szólóban csak szarokat találok...! (ez a kollekció meg amúgy is q..a jó!!! :wink: )

talán ez:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jT7Y5T_D9rQ[/youtube]

vagy ez:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WcSzM_FDaKY[/youtube]

esetleg ez:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TqXRtN65Qt8[/youtube]

a többi szóló roller tán nem is roller. :shock:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2010 jan. 14, 16:38-kor.

Hozzászólás 2010 jan. 14, 15:44 
Ez is jó de abszolúz kezdő fülnek az egyes madár lenne az igazán jó !...
Ezért csak tegyél fel ha találsz roller egyest ! Mindegy milyen hangja van mert a gyengébet is fel kell tudni ismerni !... :shock:

Hozzászólás 2010 jan. 14, 12:02 
Egy órája kutatok a jutubon, de nem találok semmi használhatót, legalábbis olyat, ami okításra jó lenne. Viszont nov19.-én tettem fel egy felvételt, amit Richter Guszti-bátyánk elemezett ki, és ami a következő volt ( felteszem újra, ne kelljen kutakodni. ezen igen jó madarak énekelnek, és talán ez a felvétel segít kicsit eloszlatni a homályt):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qyzXL0dXtGM[/youtube]

" Nehogy szó érje a ház elejét egy kis konkrétummal is szolgálok. Csak azokat írom, amelyek jól elkülöníthetők:
O,23-nál 3-as madár kongvagördülő tisztán. O,5O-nél 4-es kongvagördülő, majd doromboló. O,55 3-as kongvagördülő+doromboló. 1,16-nál fütty+kongvacsengő az 1-es madárnál. 1,35 kongvagördülő a 3-as-nál. 1,5O szép kongvagördülő a 4-es madárnál.2,O4 a LEGSZEBB FÜTTY a 2-es madárnál,/minimum 17 pont./ 2,23 az 1-es szép kongvagördülője. 3,O4 ismét a 2-es füttye. 3,31 fütty 4-es. Nála 3,38-nál szép kongvagördülő. 4,OO a 2-es kongvagördülője. 4,34-nél 1-es kongvagördülő+doromboló. 4,44 most hosszan tisztán KONGVADOROMBOL a 4-es madár. 5,13 csak 1 ütem mély fütty a 4-esben. 5,22-nél kongvacsengő a 4-es ben ismét. Jó párszor végighallgattam, úgyhogy bárki előtt vállalom amit leírtam.
Igaz barátsággal ölel: Guszti bátyád."

Amúgy nálam akkor világlott fel sok minden, mikor az én agyonhallgatott, általam tökéletesen ismert, már majdnem versenykész madaraimmal elmentem a Bélához. Otthon már összeállt bennem ami nem világos, oszt szinte előre tudtam mikor, melyik madárban mi fog megszólalni, és ekkor, ezeknél a rigóknál beszéltük át a s'etét pontokat. :wink: Mége'ccer: higgyétek el így egy óra alatt többet lehet tanulni, mint bárhogyan másképp évek alatt! :idea:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 149  Következő