Egy órája értem haza !...Életem legkeményebb autózása volt,beleértve az összes versenyemet is !...Nieder Saxentől, Bajoroszágon át az Osztrák autópályák felső részéig jeges hóban autóromok és araszoló kocsioszlopok mellett ezerrel jöttem hazafelé de így is az 1200 kilómétert 2 tankjolással és pisiléssel végig döngettem !...Most kezdett el remegni a gyomrom mert azért ez több volt mint játék !...

Meglátogattuk (mert a bordámmal voltam) a Fredenben élő nyagybátyámékat és onnak mindössze 40 kilóméterre lévő Wittmann mestert is akivel eddig személyesen nem találkoztunk...Gratuláltam neki egy Törley kiséretével és addig sírtam neki míg nem kaptam tőle 2 hímet és 4 tojót...Egyik sem volt a DM-en de jó madarak...A Wohlitka bírálta őket,az egyik 90 pontos a másik 88,de ez a jobbik !...Félelmetesen mély csókák !...Darabja 60 euró, nem volt sok értük, a tojók fele pénzért jöttek !... Ez az ember pontazonossággal, 358 ponttal lett II. a D.M.-en !...Aki nyert, a Vorwald viszont jó haver lett még tavaly előtt nyáron..egy fehér tojót kaptam tőle aminek az ázsiója a mostani nyerésével felértékelődött !...
Dudenstadtban lakik, közel a Harzer Roller múzeumhoz azaz Anndreasberghez !...Szóval megint vannak dögös rigók,megint tudok adni erősítést majd a kollégáknak jövőre az utódokból !...Most már van itt annyi törzs, hogy egész Európában nincs jobb !...Itt van a Rőder, a Sydow, a Gheling, a Gassmann,(igaz ő is Ghelingből van) a Vorwald és most a Wittmann, a Szlovák nagyágyuk : a Smeták, a Krocska, a Jankovics és a Kristof !...Az újakon kívül adtam mindenkinek mindenből, már aki kért, tehát jövöre illene a VB-re ( ha már a D.M.-re nem mehetünk) indítani egy Magyar csapatot !?...
Még egy kis pletyka !...Pénteken itt volt nálam a Krocska madarakért mert 8 éve mikor készülve a halálra felszámolta a tenyészetét én vettem meg a javát és most tőlem akart vissza venni... Mondtam neki,hogy tiszta vérben egyetlen tojóm van a többit belekevertem az állományomba.
A Német madarak nem érdekelték de mikor kitraktam neki a 4 éves terka Smetákot megőrült !...50 márkát is adott volna a rossz lábú öreg madárért de mondtam neki,hogy nem eladó !...Halálra sértődött és nem vitt semmit hanem nagy dirrel durral elment !...