Nimfanatikus írta:
Hogy is lehetne 6milliárd embert egybekovácsolni? ki kéne lőni mindenkit a marsra aztán kész.
Tetszett ez a beszólásod!

És tessék! Előttem írtak példákat, hogy nemcsak szépnek tűnő egyedeket adnak el, hanem betegeket is kiárusítják, mert nekik fontosabb a pénz, mint egy madár egészsége. És milyen árban adják?!
Sajnos ez ellen tényleg nem tehetünk semmit! Max annyit, hogy az általunk tartott madarakat a lehető legjobb körülmények között tartsuk és adjunk meg nekik mindent, amire szükségük van. De persze válogassuk ki a legjobb egyedeket, amelyeket tovább szeretnénk szaporítani és ne tartsuk meg a gyengébbeket, mert azzal ismét csak a madarak leromlásához lyukadunk ki.
A természet ezt el is végzi a maga sajátos és néha kegyetlen módján. Még jó, hogy az állatvédők nem fordulnak ellene!

Fogságban a legbetegesebb madarat is lehet tartani élete végéig, de ő már csak gyenge minőségű géneket fog átadni és így tovább a végső leromlásig, majd a "faj" kipusztulásáig. Durván ez lenne pár 10 éven belül, ha minden madarunkat megtartanánk.
Az a szomorú tény, hogy betegebb madarak könnyebb "létrehozni", mint egy egészségeset, ezért szükséges a szigorú kiválogatás.
De persze már megint elkalandoztam a sajátos kis elmémben, amit lehet, hogy nem kellett volna.
Na, mindegy! Nem akartam senki ellen beszélni és főleg nem olyasmiket állítani, amit mások hülyeségnek tartanak, de sajnos mégis sikerült.
Ez van, már nem fordíthatom vissza. Néha mondok (írok) olyan dolgokat, amit nehéz megérteni másoknak, ezzel tisztában is vagyok, csak néha írok és írok és írok, aztán hurrogás a vége, mert nem értik meg, hogy én hogyan is értettem, a dolgot! Pedig valós, reális események után írom ezt és nem csak azért, mert kitaláltam.
Megtörtént velem többször is és akkor megfogadtam, hogy nagyon utánajárok, hogy a madarak milyen körülmények között élnek és mindenről kifaggatom a tenyésztőt!