Szia Ilona!
Ha nem gond itt válaszolok most. Azért én remélem,hogy megörvendeztetnek pár kölyökkel a kecskék:) Már elkezdtem írni, hogy ha ennyire etet a hím, akkor tuti pároztak is, aztán jobban végig gondoltam és nem tuti, nálam is volt iylen fiatal hímnél. Nade a tied már ivarérett kell, hogy legyen;) A vállamon lévő "Mocsok" akire rákérdeztél pedig az egyetlen kézzel nevelt madaram:) Volt egy évem, amikor a pennant és a barraband otthagyta a kölyköket, ráadásul egyszerre mindkét pár madár. Nem hagytam őket éhenpusztulni, hanem kézzel felneveltem őket. Ráment a nyaram, egyben rémes is volt, másrészt élveztem. Ami rossz volt benne, az az volt,hogy nem készültem semmi iylesmire, így nem volt nevelő tápom, amivel etessem őket. 2-3 naponta rizset főztem,meg sárgarépát,turmixoltam, tettem bele mézet,csonterősítőt,vitamint, túrót, mindent ami még kéznél volt és úgy gondoltam jó lehet. Pont a romlandóság amiatt gyakran kellett csinálni és rengeteg idő elment rá. A felnevelt madarak többsége visszavadult, én nem vagyok idáig a kézzel nevelt madarakért, jobban szeretem ha egy madár természetesen viselkedik. Ő viszont már kölyökként kilógott a sorból, borzasztóan ragaszkodott hozzám, jött utánam, gagyogott. Kikerülve a röpdébe a többiek visszvadultak, ő viszont azóta is ugyanolyan szelíd. Nagyon kíváncsi,barátságos madár, soha nem csípett még meg senkit. Megtanult fütyülni (nem jellemző hangja a barrabandoknak) és ha esetleg az éjszaka közepén érnék haza, még akkor is füttyel üdvözöl, ahogy meghallja a kapu nyílást, vagy felkapcsolom a kinti villanyt. Ha a kinti röpdében vagyok ő is ott lomotol körülöttem, ha bemegyek a tégla épületbe,jön utánam:) És állandóan rosszalkodik, én meg szidtam kiskorában, hogy hé,te kis "mocsok", mit csinálsz már megint,aztán ez a név rajta maradt. A gond annyi vele,hogy nem hajlandó párba állni. Minden évben tojik, de üresek a tojások, nem hajlandó magára engedni egy hímet sem. Engem fogad el párjául, nekem ül le mikor párzana. Sokan próbálták már megvenni, de nincs annyi pénz, amiért odaadnám:) Bocs az OFF-ért......
_________________ www.madaras86.mindenkilapja.hu madaras86@freemail.hu
|