Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 3, 23:07 
Betty írta:
Az enyémek valószínű azért késhetnek a fészkeléssel, mert fűtött helyiségben vannak? Igaz az egyik kecskepárom, ki be jár az odúból, :) Március-április felé sem lesznek szerintem elkésve.

A fűtés miatt pont hogy könnyebben kéne költeniük. Bár ez is egy érdekes dolog, mert nagyon jó hatása lehet a hideg utáni felmelegedésnek is, jobban beindulnak a madarak. De neked a zöld párod is még viszonylag fiatal, nem? Nameg az odú sincs olyan régen feltéve. Melyik pár odúzik ennyire aktívan? Lágyeleséget kapnak? Ha azt akarod,hogy költsenek, akkor jó,ha adsz nekik, nameg a tojáshéj képzéséhez szükséges anyagok is jól jönnek.

Hozzászólás 2010 feb. 3, 22:57 
Szia Ilona!

Ha nem gond itt válaszolok most. Azért én remélem,hogy megörvendeztetnek pár kölyökkel a kecskék:) Már elkezdtem írni, hogy ha ennyire etet a hím, akkor tuti pároztak is, aztán jobban végig gondoltam és nem tuti, nálam is volt iylen fiatal hímnél. Nade a tied már ivarérett kell, hogy legyen;)
A vállamon lévő "Mocsok" akire rákérdeztél pedig az egyetlen kézzel nevelt madaram:) Volt egy évem, amikor a pennant és a barraband otthagyta a kölyköket, ráadásul egyszerre mindkét pár madár. Nem hagytam őket éhenpusztulni, hanem kézzel felneveltem őket. Ráment a nyaram, egyben rémes is volt, másrészt élveztem. Ami rossz volt benne, az az volt,hogy nem készültem semmi iylesmire, így nem volt nevelő tápom, amivel etessem őket. 2-3 naponta rizset főztem,meg sárgarépát,turmixoltam, tettem bele mézet,csonterősítőt,vitamint, túrót, mindent ami még kéznél volt és úgy gondoltam jó lehet. Pont a romlandóság amiatt gyakran kellett csinálni és rengeteg idő elment rá. A felnevelt madarak többsége visszavadult, én nem vagyok idáig a kézzel nevelt madarakért, jobban szeretem ha egy madár természetesen viselkedik. Ő viszont már kölyökként kilógott a sorból, borzasztóan ragaszkodott hozzám, jött utánam, gagyogott. Kikerülve a röpdébe a többiek visszvadultak, ő viszont azóta is ugyanolyan szelíd. Nagyon kíváncsi,barátságos madár, soha nem csípett még meg senkit. Megtanult fütyülni (nem jellemző hangja a barrabandoknak) és ha esetleg az éjszaka közepén érnék haza, még akkor is füttyel üdvözöl, ahogy meghallja a kapu nyílást, vagy felkapcsolom a kinti villanyt. Ha a kinti röpdében vagyok ő is ott lomotol körülöttem, ha bemegyek a tégla épületbe,jön utánam:) És állandóan rosszalkodik, én meg szidtam kiskorában, hogy hé,te kis "mocsok", mit csinálsz már megint,aztán ez a név rajta maradt. A gond annyi vele,hogy nem hajlandó párba állni. Minden évben tojik, de üresek a tojások, nem hajlandó magára engedni egy hímet sem. Engem fogad el párjául, nekem ül le mikor párzana. Sokan próbálták már megvenni, de nincs annyi pénz, amiért odaadnám:)
Bocs az OFF-ért......

Hozzászólás 2010 feb. 3, 20:49 
Sziasztok ha valakinek volna eladó egy ivarérett sárga kecske papagáj tojó kérem jelentkezzen köszönöm....Fejér,Pest megyében lehetőleg... Ajánlatot ide kérem:kriszti27@manynet.hu

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 feb. 3, 19:21 
Az enyémek valószínű azért késhetnek a fészkeléssel, mert fűtött helyiségben vannak? Igaz az egyik kecskepárom, ki be jár az odúból, :) Március-április felé sem lesznek szerintem elkésve.

Hozzászólás 2010 feb. 3, 17:43 
Kicsit zűrösek voltak a napjaim,így csak ma tudtam benézni a fészekbe,négy tojáson ül a kis tojó.A megfagyott elsővel együtt,eddig,ötöt tojt.Ma láttam,ha sokáig nem jön ki,a hím behajol és megeteti,jó kis párnak ígérkeznek. :D

Hozzászólás 2010 feb. 2, 19:52 
Sziasztok.
Én ma raktam fel az odúkat a kecskéknek mert be voltak indulva már.A hím etette a tojót és hajtotta is.Egy két hét mire tojás lesz kb,utána 21 napig ülik kb és mire kikelnek a kicsik addigra itt a tavasz is kb.Nálam be vannak fóliázva és az éjszakai -5 c foknál még nem fagy bent.Ha napközben kisüt a nap akkor Hawai van náluk.Mivel déli fekvésű a röpde ezért egész nap süti őket a nap.
Nálam ez a helyzet.

Hozzászólás 2010 feb. 1, 20:08 
Márciusban már a tavasszal/nyáron költő madaraknak is kezdik felrakni az odúkat, úgyhogy szerintem nyugodtan tehetsz majd nekik.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 feb. 1, 20:03 
Sziasztok!
Amikor kezdtem a madarazást 2 pár huli, és egy-egy pár nimfa és kecske volt egy helyen. Költésnél a hulik kilökték, megették a másik tojását, de ezen kívül a kecskék és a nimfák is veszekedtek. A vége az lett, hogy tavaly nyáron elválasztottam a röpdét, egyik felébe a kecskék, a másikba a nimfák, a hulik pedig repültek :twisted: (természetesen nagyon jó helyen vannak)
Viszont így nem volt még egy költés sem, minden nyáron volt valami probléma, pedig már ez a 3. éve, hogy vannak madaraim :(
Tényleg, mikor adhatok odút a kecskéknek? Oké, persze most is adhatnék, de mikortól szoktak, mikortól nagyobb az esély? Én már márciusban megpróbálnám, bár nem tudom milyen idő lesz....

Amúgy a nimfák tényleg szívós madarak, ugyan van a röpdében fűtés, mégis mindig befagy a vizük, van, hogy teljesen. Sőt, a törpefüttyök is bírják :D Nem beszélve a kecskékről, szoktam látni őket fürdeni :D
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 1, 19:54 
bepeti2 írta:
Ezek szerint Jancsi, nem egyedi eset ez a lékkészítés. Minden esetre érdekes. A nyelvükkel olvasztanák meg?-nem tudom. És még azt mondják, hogy buta madár?
A kis hullámos holnap lesz 4 hetes, csináltam reggel képet róla, a hullámos topic-ba felteszem.

Azt sose látom,hogy rágnának, viszont hosszan nyalogatják a jeget, ebből gondoltam, hogy esetleg így oldják meg. Nade legjobb ha ezt a dolgot nem soakt kell csinálniuk, inkább itatok énis többször. Bár most ha elkezdődik az MSC, nehéz lesz.

Hozzászólás 2010 feb. 1, 19:35 
Ilona! Így már értem, hát itt tényleg van min mosolyogni.

Hozzászólás 2010 feb. 1, 11:08 
Ezek szerint Jancsi, nem egyedi eset ez a lékkészítés. Minden esetre érdekes. A nyelvükkel olvasztanák meg?-nem tudom. És még azt mondják, hogy buta madár?
A kis hullámos holnap lesz 4 hetes, csináltam reggel képet róla, a hullámos topic-ba felteszem.

Hozzászólás 2010 feb. 1, 9:05 
Természetesen a nyáron a másik páromnál,láttam is meg hallottam is a párzást,de most ebben az időben nem tudom őket annyira figyelni.Mivel én itthon vagyok megtehetem,hogy napjában háromszor is cserélem a vizet és éjszakára mindig kiveszem,hogy reggel ne jeget találjanak.Annak alapján amit írtatok nem kell ennyire féltenem őket :D A hím sokat ül napközben a fészekből kiálló rúdon,befelé eteti a tojót,ha a hideg miatt nem jön ki,vagy csak mellette akar lenni?

Hozzászólás 2010 jan. 31, 22:45 
Peti ezt a lék készítést nálam is csinálják a kecskék, ha véletlen nem kapnának kora reggel vizet. Ugyanezt csak az egyik nagysándor páromnál láttam, a többi madaram ilyet nem csinál. Viszont az elkészítés módja közt lehet különbség, a sándornál ott van a sok jégdarab, szétrágja a jeget a kecskéknél ilyet sose találok. A nyelvük melegével olvasztanák ki?!
Most ugrik be,hogy ígértem képet a régi rozella hímemről, holnap küldöm. A hullámosok költésével végül mi lett, hány kölyök lett, előjöttek már?
A párzást én többnyire észre se venném, ha a madarak hangjára nem figyelnék annyira nagyon. A tojó feltűnő nyekergő hangot ad ki párzás előtt és közben is. De nekem is van több párom amit sose láttam párzani mégis van kölykük. Van amelyik pár meg minden reggel és este élvezi az életet:)

Valódi név: Dobó Zsolt

Hozzászólás 2010 jan. 31, 22:06 
Köszönöm az információkat, tapasztalatokat.
Lehet, hogy így csak vakolás lesz nem lesz hungarocell. Nálam a zárt rész fa borítását rágják.
Nekem azt mondták, hogy a nimfák és a hullámosok igen érzékenyek. De így lehet, hogy a nimfa lesz a harmadik pár, de majd meglátom sajnos csak ekkora helyem van, de már gondolkodom az új volier helyén amely nagyobb és praktikusabb lehetne.
De hát egy éve még papagájom sem volt sőt azt sem tudtam, hogy kecskepapagáj és énekespapagáj létezik, most meg már túl vagyok 3 költésen, sajnos csak egy fiókán, és két pár papagájom van.

Hozzászólás 2010 jan. 31, 21:47 
Akkor én is megosztom tapasztalataimat veletek.
d.zsolt:
A szigetelés bevakolására jól figyelj oda. Én úgy jártam az ősszel, hogy a plafont beszigeteltem hungarocellel majd vastagon csemperagasztóval húztam be. Gondoltam ezzel járok túl az egerek eszén, akik szivesen beleköltöznek. Az ő eszükön túl jártam viszont a felső röpdében lévő madarakén nem. Igaz nem kecske, hanem egy hullámos tojó egy méteres üreget rágott a plafonba utat csinálva a többieknek. Ezután már a kecskék is besegítettek nekik (mivel kecske és nimfa fiatalokkal volt együtt), én meg amikor megláttam, hogy minden csupa fehér, mondanom se kell, hogy nagyon boldog lettem.. :)
Egyet értek Jancsi véleményével, hogy ekkora helyen ne gondolkozz harmadik párban. Esetleg megfelezheted a belmagasságot, ezzel két részre osztva. -akár ha az énekessel nem jönnek ki költéskor.
A nimfák egyébként nagyon jól bírják a hideget, nyugodtan lehet kint tartani őket.
Valamelyik nap egy érdekességre lettem figyelmes. A nimfáknál és a kecskéknél is befagyott a hidegben a víz, viszont a kecskék feltörték a jeget, szabályosan egy kis léket csináltak rá. Ilyet még nem láttam. Hogy véletlen volt, vagy ennyire találékonyak? - nem tudom.
Ilona:
Attól, hogy nem láttad őket párzani, még megtörténhetett. Őszintén szólva én is egyszer láttam őket, ennek ellenére kötött volt az összes tojás. Ilyenkor meg télen, gondolom nem ülsz ott mellettük a hidegben. :)

Hozzászólás 2010 jan. 31, 19:18 
Igazad van! A hullámosok nálam is nagyon kártékonyak voltak:( De hogy a nimfákat velük hagyta-e vagy sem, abban már nem vagyok biztos, szrintem őket is külön rakta. Na majd megmondja:)

Hozzászólás 2010 jan. 31, 18:48 
Szervusz Madaras86!

Azóta már meg volt a második tojás és szerintem már a harmadik is,mert ma alig volt kint.Holnap majd megnézem.A hím nagyon szépen eteti,de párzani nem láttam őket,a tojás előtt.
A lényeg,hogy nincs bajuk ebben a hófúvásos időben.Már nem emlékszem pontosan,de Danidukénál a hullámosok voltak fészek rombolók,azokat vette ki.

Hozzászólás 2010 jan. 31, 18:11 
Jól vakolj rá, hogy ki ne kezdjék a hungarocellt. Én ekkora helyen nem költetnék 2 pár madarat harmadik páron pedig főleg nem gondolkodnék. Nekem az említett kecskék a nimfákkal egy 2,7m hosszú, 75cm széles, 2m magas helyen vannak és a kecskék még így is eléggé dominánsak, elhajtják a nimfákat. Persze ez egyed függő is, kifoghatsz nyugodtabb madarat is, ha szerencséd van. A nimfák egyébként kitűnően bírják a hideget, nem kevésbé, mint a kecskék. Nekem ők is kint vannak, több tél óta.

Valódi név: Dobó Zsolt

Hozzászólás 2010 jan. 31, 17:54 
Sajnos a nimfa nem jó mert nem bírja a hideget, már utána érdeklődtem. Eredetileg három pár kecskepapagájt szeretem volna, de a tenyésztő ahol vásárolok mondta, hogy más fajt is tarthatok kint, így az énekesre eset a választásom. (ajánlotta még a Rózsáshasú papagáj - Bourk papagájt).
A két pár papagájnak úgy gondoltam 4 odút rakok fel. Most még papagájban gondolkodom mivel elég kicsi a hely 0,7x1,5x1,90.
Az épület oldalát kellene körbe szigetelni hungarocell- el és vakolni.

Valódi név: Bővíz Marcell

Hozzászólás 2010 jan. 31, 17:32 
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem ehhez a témához kapcsolódik, de titeket is érdekelhet.
Elindítottam új blogom ami a verébpapagájok és más kistetű papagájok tartásáról, tenyésztéséről, idomításáról szól. Hasznos információkat szerezhetsz a verébpapagájokkal kapcsolatban és leírom miért ajánlom ezt bármely korcsoportnak, személyi igényektől függetlenül. Ha felkeltette az érdeklődésedet e csodálatos faj ugorj be hozzánk: http://verebpapagaj.hu

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 143  Következő