madaras86 írta:
Én úgy gondolom meg kell nézni egy versenypostát:) Aki látott már, az nem igen téveszti össze egy városival...
Vitaminokon és tápon nevelt galambok? El vagy tévedve. Aki csak a pénzre hajt az a legolcsóbb vörös kölest elé teszi és semmi mást nem fog neki adni. Tudod mennyi a tápnak kilója?
Amennyiben pedig a "nem veszek drágább helyről madarat" alatt díszállatkereskedést értettél, abban az esetben bocsánatod kérem és tökéletesn igazad van, csak ez a lehetőség, hogy onnan is lehet vásárolni bennem fel se merül.
Elfelejtettem válaszolni!
Szóval tudom, hogy mennyi a tápnak a kilója, mégis találkoztam már olyan tenyésztővel, aki azzal eteti a madarait (akár hiszed, akár nem, személyes tapasztalat volt) és drágábban adta, de nem csak ezt a színt, meg azt a színt, hanem mindegyik színből ugyanolyan drágán adott el madarat!
Én kérdeztem tőle, hogy minek veszi a drága tápot, amikor magokon is szépek lehetnek, de ő ezt nem hitte el és amúgy is láttam rajta, hogy nem komplett a csávó viszont pénze az van dögivel és nem sajnálja rá! Olyan kalitkái vannak, hogy nekem olyan sosem lesz, mert szinte már aranyból készítette el...
Na mindegy. a kereskedésről meg nem is beszélve!
A postákkal kapcsolatban én évek óta járok gyűjtésre és a legjobb postákat fogtam a kezemben! egy nap alatt több száz madár ment át a kezemen és a legjobbak nem tűntek ki a többi közül, úgyhogy hidd el, amit mondok! Nem a külseje fogja hazahozni a madarat, hanem a benne rejlő küzdeni tudás!
És amit mondtam, hogy városi galambnak néznek ki nem hülyeség, mert tényleg így van. A legjobbaknak nincs akkora orrdudoruk, meg fejük, stb, mert azok csak fölösleges ballasztok!
A tollazatuk sem lehet gyönyörű dús, mert az is csak lefékezné őket! Tudnék erről írni oldalakon keresztül, de ez nem az a topik és senki nem kíváncsi rá!
Nekem is egy nagyon csúnya városi galambra hasonlító postám volt a legjobb versenyzőm 2008-ban! Ami az egyik versenyről nem jött haza, majd 3 hét múlva ott ült a dúc előtt félig kivedlett állapotban!
A másik madaram is eltűnt az őszi röptetésen, ami szintén nagyon csúnya volt és tavasszal mégis visszatért hozzám!
Ezeket a madarat befogják és, ha szerencsés a tenyésztő nem vágják le. Majd kiengedik azzal a reménnyel, hogy ottmarad, aztán csodálkoznak, hogy többé nem látják a madarat...