Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 126  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 feb. 2, 19:03 
A fészek alatt találtam a földön egy tojást és a tojó rajt a fészken. Ha van alatta tojás, márpedig biztos van, akkor a hideg telelő helyen ki tudja költeni, lesz belőle valami???

Hozzászólás 2010 feb. 2, 18:54 
Lipót Péter írta:
Szia Jani ! Gratulálok, nagyon szépek!!

Köszi!:)

Hozzászólás 2010 feb. 2, 18:53 
Én a páronkénti tartást preferálom, a jobb költéseredmény a kevesebb balhé érdekében, de télen együtt vannak. A téli szálláshely:
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 2, 18:50 
Fehérek:
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 2, 18:49 
Vadas tarkák:
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 2, 18:48 
Szia Jani ! Gratulálok, nagyon szépek!!

http://lipimadar.5mp.eu
http://gyorimadaraszok.hu

Hozzászólás 2010 feb. 2, 18:47 
Csapatban:
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 2, 18:43 
Sziasztok!

Teszek fel pár képet a tarkákat és fehéreket kedvelőknek. A gerléim vadas és kék tarkák, illetve tarka hordozók és van egy pár fehér is. Ez még nem a végleges színük, többségében még csak fél évesek, rengeteget világosodnak még.

Kék tarkák:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 feb. 1, 19:56 
Sziasztok! Úgy látszik csak műbalhé volt az egész, van aki csak így tudja magára felhívni a figyelmet, hogy csak a feszkót csinálja. Akinek nem inge ne vegye magára. Cső.

Hozzászólás 2010 jan. 31, 9:12 
madaras86 írta:
Én úgy gondolom meg kell nézni egy versenypostát:) Aki látott már, az nem igen téveszti össze egy városival...
Vitaminokon és tápon nevelt galambok? El vagy tévedve. Aki csak a pénzre hajt az a legolcsóbb vörös kölest elé teszi és semmi mást nem fog neki adni. Tudod mennyi a tápnak kilója?
Amennyiben pedig a "nem veszek drágább helyről madarat" alatt díszállatkereskedést értettél, abban az esetben bocsánatod kérem és tökéletesn igazad van, csak ez a lehetőség, hogy onnan is lehet vásárolni bennem fel se merül.

Elfelejtettem válaszolni!

Szóval tudom, hogy mennyi a tápnak a kilója, mégis találkoztam már olyan tenyésztővel, aki azzal eteti a madarait (akár hiszed, akár nem, személyes tapasztalat volt) és drágábban adta, de nem csak ezt a színt, meg azt a színt, hanem mindegyik színből ugyanolyan drágán adott el madarat!

Én kérdeztem tőle, hogy minek veszi a drága tápot, amikor magokon is szépek lehetnek, de ő ezt nem hitte el és amúgy is láttam rajta, hogy nem komplett a csávó viszont pénze az van dögivel és nem sajnálja rá! Olyan kalitkái vannak, hogy nekem olyan sosem lesz, mert szinte már aranyból készítette el...

Na mindegy. a kereskedésről meg nem is beszélve!

A postákkal kapcsolatban én évek óta járok gyűjtésre és a legjobb postákat fogtam a kezemben! egy nap alatt több száz madár ment át a kezemen és a legjobbak nem tűntek ki a többi közül, úgyhogy hidd el, amit mondok! Nem a külseje fogja hazahozni a madarat, hanem a benne rejlő küzdeni tudás!

És amit mondtam, hogy városi galambnak néznek ki nem hülyeség, mert tényleg így van. A legjobbaknak nincs akkora orrdudoruk, meg fejük, stb, mert azok csak fölösleges ballasztok!
A tollazatuk sem lehet gyönyörű dús, mert az is csak lefékezné őket! Tudnék erről írni oldalakon keresztül, de ez nem az a topik és senki nem kíváncsi rá!

Nekem is egy nagyon csúnya városi galambra hasonlító postám volt a legjobb versenyzőm 2008-ban! Ami az egyik versenyről nem jött haza, majd 3 hét múlva ott ült a dúc előtt félig kivedlett állapotban!
A másik madaram is eltűnt az őszi röptetésen, ami szintén nagyon csúnya volt és tavasszal mégis visszatért hozzám!

Ezeket a madarat befogják és, ha szerencsés a tenyésztő nem vágják le. Majd kiengedik azzal a reménnyel, hogy ottmarad, aztán csodálkoznak, hogy többé nem látják a madarat... :D

Hozzászólás 2010 jan. 30, 21:47 
Ezt én is így gondolom, mégha néha nem is úgy állok hozzá a dolgokhoz.

Minden embernek vannak rosszabb és jobb napjai....nem firtatom.

Az, hogy én egy ideje csak egyféle magot adok a madaraknak nem direkt csinálom, hanem mert a keretem ezt szabja meg. De nem tart ez sokáig, mert hamar visszaáll a régi rendre!

De, mégis úgy gondolom, hogy néha kell egy kis időszak, amikor nem kapnak meg mindent, amit elvárnak a madarak, hogy tényleg tudjon alkalmazkodni a szervezetük a különböző időszakokhoz.

Hozzászólás 2010 jan. 30, 18:28 
Sziasztok!

Végigolvastam a fórum utolsó néhány oldalát és hasznosnak találtam a rajta kibontakozó vitát. Jó néhány takarmánykeverék és etetési séma került itt leírásra, amelyek bár első ránézésre igen elütőek, mégis sokban hasonlítanak egymásra. A gyémántgalamb takarmányának nagy részét lisztes, valamint kisebb arányban olajos magvak alkotják, ami mellett a madár felvesz állati fehérjéket tartalmazó takarmányt is; melynek arányát a tenyészidőszakban célszerű emelni. Az, hogy valaki ezt lisztkukaccal (amit a gyémántgalamb szintén megszokik), főtt tojással, vagy - praktikusan - csirke indítótáppal oldja meg egészen lényegtelen. Víz, fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok, ásványi anyagok etc., szervezetbe való bejuttatását jelenti a madarak táplálása s ennél célszerű figyelembe venni a természet iránymutatását. Mi ezt a fogságban tartott gyémántgalamb esetében számtalan módon megoldhatjuk hála a madár széleskörű alkalmazkodóképességének. Ez a gerle nem valami kényes afrikai asztrild, szinte bármit elfogyaszt, a felsoroltakon túl, még a tört macskatápot, kukorica darát és még csak sejtelmem sincs, hogy miket ezeken túl, a lényeg, hogy ne éljünk vissza az emberhez való nagyfokú alkalmazkodásával és tápláljuk változatosan. Erre itt nagyon sok jó példát olvastam :idea: , amit magam is alkalmazni fogok, ám sajnálom, hogy néhány hozzászólás hangneme kissé élesre sikerült. Egy nagyon békés és toleráns madárfaj tartói vagytok, szerintem legyetek ilyenek egymással is!

:D Béke! :D

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 jan. 29, 23:58 
Szerintem a Gyuri egy nagyon jó témát dobott fel, nagyon sokat tanulhatunk belőle. Persze mindenki másképp eteti, takarmányozza a madarait. Biztos mindenkinek vannak megfigyelései, tapasztalatai, hogy az általa etetett madarak melyik magokat fogyasztják el szívesen és van jó hatással a madarak élet ciklusaira. Gondolok itt a költésre és az arra felkészítésre, fióka nevelésre. Persze volt pár hozzászólás ami kicsit ércesebb, érdekesebb hangvételű lett, de a mögötte rejlő igazságot keressük, az építő jellegű, ráébresztő tanácsot és ne sértődjünk meg!!

Hozzászólás 2010 jan. 29, 23:06 
Igen Gyuri az emotikonra gondoltam.Egyáltalán nem szeretném,ha törölnének az oldalról.Én mindegyikőtöktől ,Tőled is csak tanultam.Csak azt tartom helyesnek,ha mindenki a másikat tisztelve elmondhatná a véleményét. Üdv.

Hozzászólás 2010 jan. 29, 22:29 
Kedves Ilona! Biztos nem pártatlanul olvastad a hozzászólásokat, nem tudtam hogy csak kivételes személyeknek lehet kekeckedni, és nem tudom mivel bántottam meg bárkit is. Amitől úgy felháborodtál csak nem az emotikon-ra gondolsz ami a többi között volt. Ha van egy kis időd olvas utána az írásaimnak, én soha nem állítottam hogy csak az én véleményem helyes, csak azt hogy az enyém. Ezt én sem értem , ennek nagyon lejáratás szaga van. Tedd meg nekem azt a szívességet hogy szólsz a moderátornak hogy töröljön a fórumozók listájáról és törölje az összes hozzászólásomat, így legalább méltó lesz ez az oldal a nevéhez. Előre is köszönöm a segítségedet: Gyuri. :54:

Hozzászólás 2010 jan. 29, 11:13 
feketemarcsi írta:
És semmi zöldet, zöldséget, gyümölcsöt, vagy főt tojást nem adtál nekik mellé?

Mint, ahogy már említettem télen nem adok nekik ilyen dolgokat! Egy madárnak sem!

Kb 3 hónapja hagytam abba a lágyeleségek etetését. Azóta nemrég kaptak főtt tojást, mert véletlenül többet csinált párom, így megkapták a madarak, majd egy hét múlva én főztem nekik, de ennyi!

Legközelebb akkor kapnak, ha beindulnak, addig nem! Fölöslegesen nem terhelem a szervezetüket.

Hozzászólás 2010 jan. 29, 10:23 
Még egy dolog.Madaras86 Te olvass, mosolyogj ha akarsz,de ne hallgass!

Hozzászólás 2010 jan. 29, 9:42 
Én ezt nem értem.Ez nem méltó ehhez az oldalhoz.Itt tapasztalatokat kellene cserélni,még egy régi tenyésztő sem tévedhetetlen.Az meg egyszerűen felháborító,hogy az ellenvéleményért bárkit is így mersz megbántani.A véleményedet szívesen elolvasom,de a kekeckedésedet nem.

Hozzászólás 2010 jan. 29, 1:17 
Ó én nagyon szívesen leírom ide, hogy ebben a hónapban csak vörös kölesem volt és van, amit tudtam és tudok adni a madaraimnak szóval a gerlémnek is!

Még nem mondta, hogy éhségsztrájkozik egyszer sem! A hétvégén fogok többféle magot beszerezni! Akkor majd válogathat kedvére!

Addig marad a vörös köles! De a hullámosok és a nimfa, se a törpefürjek nem panaszkodtak ez ellen! Most ilyen lehetőségem volt! Ez a hónap számukra szegényesebb étrendből állt!

Hozzászólás 2010 jan. 28, 22:51 
További jó :18:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 126  Következő