Kivánok !..
178 vagyok az nagy ?...
Szóvel !...Szegény Mazsi már nem mer pü-t küldeni mer a mútkor sikerült leqrnom !...
De tényleg ! Lányok és fiúk, jércék tikok és kukorik ! Mindent meg lehet kérdezni sőt meg is kell !!!...Kötelező!!!...Viszont azért be tudok rágni ha valaki azt mondja, hogy nem kezdő mert már voltak ilyen pintyek meg olyan kanárik stb. és kiderül, hogy egy frászt vót ! Egy hete vannak a "bucsuból" pár tollas akármijei de ez még akkor is a nulla hééé !...Ne tessék szégyelni ha valaki kezdő !!!....Miért baj az ?...
Mazsikám mikor itt jártál azt mondtad,hogy azért nem vagy már annyira kezdő mert...
Ha azt mondtad volna, hogy teljesen homály még minden akkor elmondtam volna mindent addig nincs madór !...Mikor kérdezted, hogy honnan lehet azt tudni mikor érett egy tojó, azt hittem lemegyek hídba mert rögtön kupán vert a felismerés, hogy ezt az abszolút alapfogalmat aki nem tudja az semmit se tud !...
Mikor írtam,hogy ha kezd cipelni valamit a kalitba és pakolja az etetőbe fészeknek akkor már itt az idő azt hittem minden oké, aztán azt is írtam,hogy ha nincs semmi a kalitban akkor dobj be 1-2 csipet papírzsepi darabot..esetleg fütyöréssz rá a tojóra és ha begörbül akkor már tuti hogy külön kell tenni és fészket neki. Később írtad, hogy hogyan értem azt, hogy begörbül ?!...
Húúú !...Elmondtam,hogy a fejét hátrafeszíti és a farkát meg feltartja, mire írtad, hogy akkor valami nem frankó mert ez pont fordítva csinálja azaz leszegi a fejét, lefeszíti a farkát és felpúposodik, majd széttárva a szárnyait ciripel a másik felé !...
Tehát egy támadási pózt látott amit még szerencse, hogy időbe leírt mert könnyen ki is irthatták volna egymást...

Most is ez lehet a helyzet ! Mazsikám !... Mégegyszer leírom,hogy menjél oda a tojók közelébe, kb 3 méterre (kettőnél ne közelebb!)és ülj kissé fedezékbe, hogy te lássad őket de ők annyira ne téged !...Várjál kb. 3 percet míg megszokják a jelenléted majd kezdjél el fütyülni így, hogy füjüjüjüjüjüjüj...De ne másképp ! A tyutyogás nem jó! Ha az előbbit hosszan fütyülöd akkor az érett tojó be fog görbülni azaz homorítani, mint a tikok a tikudvarban vagy a pávagalamb mikor peckelődik. Közben le is kuporodik. Ahogy a csurik tavasszal a háztetőn !...Nem igaz, hogy még nem láttál ilyent ! Ez egy olyan párzási mód amit ha meglát egy tüzes hím, azonnal ráugrik és be is ver neki !...De most még nincs benn hím ezért nekünk kell a fütyülésünkel beugratnunk !...Érted már ????...Ha bármi még nem egészen tiszta most kérdezdd meg mer agyonváglak ha elcseszed a költést !...