Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 15, 18:57 
feketemarcsi írta:
"-Szia!

A Beviz Tibi nekem is megcsinálta sos-ben azt a pár gyűrűt, 3 nap alatt megjött, szerintem, ha megkéred, neked is megcsinálja, csak annyi szépséghibája van a dolognak, hogy két számjegyű sorszámnál a H nem fér oda az MNK elé.
E-mail: beviztibor@gmail.com

Nagyon rendes, szerintem neked is segíteni fog, hogy ne legyenek mezítlábasak a kicsik.-"

Köszi szépen Marcsi a segítséget! Megoldódni láccik a problema.. :)

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 15, 13:43 
Na'mámegin le vagyok maradva, mint a borravaló... :(

...remélem sikerül bepótolni?!? :roll:

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 feb. 15, 11:48 
Jelentem nálam is kikeltek az első roller fiókák. A papa és a mama is jól vannak ;)

Érdekes, hogy évről-évre egyre korábban kelnek az elsők. Nagyjából 1 héttel korábban, mint az előző évben.

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2010 feb. 15, 10:49 
Szia Marcsi!

Ha kell füttykalit van.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 feb. 15, 9:57 
Oké ! Legyen csak MNK, ha másképp nem megy de ezzel külföldre esetleg nem tud majd nevezni..Azért van a H betű. Viszont azt nem egészen értem,hogy egy 3,2 mm-es gyűrűre miért nem fér rá a H-betű ha máshol meg simán feltudják rakni..?........ Nekem eleinte még a H-MNK, így kötőjellel is felfért !?.. :shock:

Hozzászólás 2010 feb. 15, 5:36 
doromboló írta:
Necó ! Légyszíves elmenni az MDOSZ soron következő elnökségi ülésére,.....

Biztos, hogy van értelme? :roll:

Teljes mellszélességgel támogatom az MDOSZ elnökségének munkáját (ahogy támogattam -gondolom véletek egyetemben- az előzőét, és támogatni fogom a következőt is!) de konkrétan miben tudjuk segíteni őket, mire jó, ha részt veszünk ezeken az üléseken?

A szabadidőm, és anyagi lehetőségem jelentős részét lekötik a rollerek, rollerezéssel kapcsolatos mindenféle tevékenység. Nem igazán van lehetőségem munkával, vagy anyagilag támogatni az egyéb madarász d'ógokat, bár volt már rá példa, hogy megtettem így is, úgy is. (sok más olyan alakszínkanárisegzótáspapeszossal ellentétben, akiknek szintén lett volna lehetőségük rá, de ők nem tették :? )

Azt hiszem mi vagyunk a szövetségtől a legfüggetlenebb egyesület. A versenyünket magunk rendezzük a magunk által kijelölt helyszínen, ehhez az anyagi fedezetet mi biztosítjuk, bírót a minősítésre mi kérünk fel, a költségeit mi fedezzük, tenyészanyagot, felszerelést mi intézünk magunknak, külföldi kapcsolatokat ügy'ibe is önállóan araszolgatunk előre'fele, egyre sűrűbben szóba kerül valame'likünk bírává képzése, ebben biztos vagyok, hogy nékünk kell lépnünk, és meg is tesszük ezt önállóan előbb-utóbb, azokkal a Magyar madarászegyesületekkel, akik érdeklődnek a munkánk iránt, a szövetség közben járása nélkül is gyümölcsöző a kapcsolatunk...stb.stb.stb.

...szóval van értelme elmenni bárme'likünknek is :?: :roll: :?: :idea:

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 feb. 13, 18:42 
doromboló írta:
Oké Laci ! De elég lesz a hímed ?..Bár azt hiszem igen...Már annyi helyre ment madár, hogy fejből már nem tudom hováés mennyi került...Tudom még lógok pár származási lappal is !...Nemsokára odaér !...
Melyik tojó és melyik hím került párba ?..

Elég lesz a hím.3 hím van 4 tojó.A 11-40/07 tojó és a 43-40/09 hím.A másik pár 23-40/08 tojó 37-40/09 hím
A másik két tojó még nem mocorog.

Üdv:Laci

Hozzászólás 2010 feb. 13, 18:37 
Oké Laci ! De elég lesz a hímed ?..Bár azt hiszem igen...Már annyi helyre ment madár, hogy fejből már nem tudom hováés mennyi került...Tudom még lógok pár származási lappal is !...Nemsokára odaér !...
Melyik tojó és melyik hím került párba ?..

Hozzászólás 2010 feb. 13, 17:35 
doromboló írta:
Mazsiba írta:
Oké értem.Kb mennyi idö után lesz tojás a párosodástól számolva?
Van itthon nekem lágy eleségem azt lehet most is adni fészkelés elött vagy csak ha akicsik kikeltek?
Olux Gold Patee ami van remélem jó nekik?

Mazsika !
Nálam majdnem minden hím azzal kezdi, hogy szed a fészekből anyagot és cipelgeti..ez is az udvarlásnak egy formája amit a tojók nagyon méltányolnak. Van azonban olyan is amikor berakod a hímet, az egész fészket rendszeresen szétszedi, hogy ő építhesen újat és ezt akkor is megpróbálja mikor már tojások vannak amik ilyenkor szépen össze is törnek !...Miért hagytad benn a hímeket ???...Direkt mondtam, hogy csak estétől reggelig legyenek együtt !!!...Akkor miért hagytad benn ?...Később az is lehet, hogy a fészken is be akar verni a tojónak és rendszerint akkor mikor éppen tojja ki atojást mert akkor ugyanúgy bahomorít mint mikor pározni akar csak most kínjában. Persze a hím ezt nem tudja és már pattan is a hátára és tépi rúgja keféli mint az állat...A tojó meg közben kimenekül alóla és a földre kerül a tojás persze összetörve !...A másik meg az, hogy vagy megszelidül a hím és végig gubbasztja a költést a ugrálópálca valamelyik végében és rendszerint jól el is hízik mire megint kellene !... Vagy a másik eset, pont a fordítottja, hogy lekeféli magát úgy, hogy már a 2. költésnél a másik madaraknál nem tudod bevetni mert már elfogyott a puskapor !...Szóval ?...Akkor miért is hagytad benn ?...

Szia.

Nem egésznap van benn csak estétöl reggelig vagy egy kicsit tovább és akkor láttam hogy cipeli a fészekanyagot mikor berakom.
Ha meg benn van akkor nincs veszekedés.

Hozzászólás 2010 feb. 13, 17:08 
Hát igen ! Az öreghez én lehettem volna a kulcs !...Ha tudtam volna !...Egyébként a durvaságot már kicsi korban meg lehet oldani később már lehetetlen ! Csak rosszabb lesz !..A Venezueliakkal az a baj,hogy rendeteget visítoznak,üvöltöznek..Különben majdnem úgy beszél mint a kékhomlikú. A sárgával is hasonló a helyzet...
Ha nem tudod megsürgetni a gyűrűket akkor legutolsó pillanatban küldök én neked gyűrűt mert nekem vannak 2006-osok is ! Azt meg úgy is látszik, hogy ezek pótgyűrűk mert a 2006-os madárnak inkább egy sasra hasonlít a közben óriássá nőtt talpa mint egy egyéves kanáriéra !
Én is hoztam a Sydowtól olyan madarakat amelyikekre már nem került gyűrű és mondta,hogy 2006-os gyűrűket húzott az utolsókra azért, hogy lehessen látni a különbséget...Egy előző évi gyűrű nem meggyőző, azt én sem merném megállapítani,hogy valóban ezévi vagy tavalyi e ?...Voltak 2002-es gyűrűjeim is de nem találtam meg sajnos pedig az lett volna a leg egyértelműbb !...Gyűrű legyen mindenképpen és úgy még a versenyre is el tudod hozni őket !.. :wink:

Hozzászólás 2010 feb. 13, 16:19 
doromboló írta:
Mazsiba írta:
Van itthon nekem lágy eleségem azt lehet most is adni fészkelés elött vagy csak ha akicsik kikeltek?

Mazsika !
Nálam majdnem minden hím azzal kezdi, hogy szed a fészekből anyagot és cipelgeti..ez is az udvarlásnak egy formája amit a tojók nagyon méltányolnak. Van azonban olyan is amikor berakod a hímet, az egész fészket rendszeresen szétszedi, hogy ő építhesen újat és ezt akkor is megpróbálja mikor már tojások vannak amik ilyenkor szépen össze is törnek !...Miért hagytad benn a hímeket ???...Direkt mondtam, hogy csak estétől reggelig legyenek együtt !!!...Akkor miért hagytad benn ?...Később az is lehet, hogy a fészken is be akar verni a tojónak és rendszerint akkor mikor éppen tojja ki atojást mert akkor ugyanúgy bahomorít mint mikor pározni akar csak most kínjában. Persze a hím ezt nem tudja és már pattan is a hátára és tépi rúgja keféli mint az állat...A tojó meg közben kimenekül alóla és a földre kerül a tojás persze összetörve !...A másik meg az, hogy vagy megszelidül a hím és végig gubbasztja a költést a ugrálópálca valamelyik végében és rendszerint jól el is hízik mire megint kellene !... Vagy a másik eset, pont a fordítottja, hogy lekeféli magát úgy, hogy már a 2. költésnél a másik madaraknál nem tudod bevetni mert már elfogyott a puskapor !...Szóval ?...Akkor miért is hagytad benn ?...

Lacikém !
Miért nem szóltál, hogy nagypapagájt akarsz !?...Meg fogtok őrülni a jákóval !... :-? .. Nekem volt több is nagypapiban,mert voltak boltjaink Veszprémben és itt Herenden is, sőt itthon a lakásban is mindig tartottunk kézzel nevelt valamit...Szerencsétlenségemben én is beleestem a jákóba mert láttam a TV-ben milyen okos !..Igen valamelyik Angol egyetemen van egy kísérleti madár de csak a szép van lefényképezve róla .. Saját bőrőmön tapasztaltam meg mennyire idióta is valójában !...Egyszer találkoztam az öregebbik Gálos Pistabával aki régi jó barátom és majdnem megvert mikor megtudta, hogy jákót vettem és azonnal arra kapacitált, hogy rögtöm próbáljam eladni mert beleőszülök...Akár mennyiért adjam el és azért fog adni nekem egy tökös kékhomlokút ! Meglátod -mondta -, hogy mekkora különbség !...Sokkal szebb is és kedvesebb is, igazi arisztokratikus kis madár... Mennyire igaza volt. A jákónál sokkal tisztábban beszéltek és bűbályos játékos madarak voltak a kékhomlokúak, mert több is volt...Sajnos elkönyörögték, egy-két év után őket az igaz, hogy kisebb vagyonokért...Egy év után már mindegyik mondatokat beszélt és szobatiszták voltak, lehetett helyreküldeni és kézrehívni egyaránt. A jákó meg úgy ment a nejemre mint a MIG 21-es ! Egyszer sietnem kellett valahová és a kalitkáját takarítás után a födön felejtettem...Mindössze 2 ésfél órát volt ott és mikor megjöttem azt hittem infarktust kapok ! A dögség bosszúból,hogy hirtelen otthagytam azt összes tollát kiszedte és ott ült a tollcsomó felett e rúdon kopaszon mint egy bontott csirke ! Csak a nyaka felén és a fején maradt meg a toll !...Visítottam !...Úgyhogy én nem gratulálok hozzá ha nem baj sőt neked is azt mondom mint az öreg nekem...Ha el tudod adni akkor nagyon sürgősen..azon az áron szerzek neked tökös kékhomlokút !... :cyclops:

Ők sem egyformák Béla! :)
Nekem is volt szerencsém tartani már több Jákót is, és volt már Kékhomlokú amazonom, meg Venezuelai is. Ismerem a Gálos urat, igért nekem Amazont, hónapokig hitegetett, hogy már nemsoká el lehet vinni, amikor indultam volna érte, akkor kinyögte hogy már eladta... Na szoval igazat mondasz van velük gond elég, de mellik madárral nincs! A Kékhomlokú amazonom nagyon jó dumás volt, de amikor ivarérett lett engem nem tűrt el, csak a csajokat, mivel hím volt. egyszer csontig belecsípett az ujjamba, így inkább elbúcsúztam tőle. Most is úgy kerestem madarat hogy Sárgahomlokút, Jákót vagy Kékhomlokút. Jani haveromnak két Jákója van mindkettő óriási nagy dumás, és nagyon intelligens madarak..de persze van példa az ellenkezőjére is. Kíváncsi leszek, hogy utánozza-e majd a Jákóm Rollerhímeket... :lol:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 feb. 13, 16:16 
Az M3-as mellet van közvetlen a XV-kerben.

Hozzászólás 2010 feb. 13, 16:12 
Necó ! Légyszíves elmenni az MDOSZ soron következő elnökségi ülésére,ahová az egyesületek elnökeit is elvárják. Nekem pont a Vérebegylet nagyversenyén kell bírálnom a kutyik munkáját ezért megkérlek a helyettesítésre !
Helye : Bp. Kozák téri Közösségi ház Gábor Áron u. 58/c
Ideje : 2010 február. 20 szombat. 10.00
Elnök : Varga Sándor ...!?...Akki ?.. :roll:
Sajnos kerületet, vagy irányító számot nem írt tehát rossz ponttal indul az új elnök !...
Azt azért leírta, hogy milyen búszokkal lehet odajutni.. :lol:
Na ! Ez sem lát pesten túl !... :?

ui : Légyszíves átadni az üdvözletemet és rögtön kérjél jó sok pénzt pl.a Duna kupára mert az nem lesz ócsó nekünk sem !... :wink:

Hozzászólás 2010 feb. 13, 16:02 
Mazsiba írta:

Mazsika !

Lacikém !
Miért nem szóltál, hogy nagypapagájt akarsz !?...Meg fogtok őrülni a jákóval !... :-? .. Nekem volt több is nagypapiban,mert voltak boltjaink Veszprémben és itt Herenden is, sőt itthon a lakásban is mindig tartottunk kézzel nevelt valamit...Szerencsétlenségemben én is beleestem a jákóba mert láttam a TV-ben milyen okos !..Igen valamelyik Angol egyetemen van egy kísérleti madár de csak a szép van lefényképezve róla .. Saját bőrőmön tapasztaltam meg mennyire idióta is valójában !...Egyszer találkoztam az öregebbik Gálos Pistabával aki régi jó barátom és majdnem megvert mikor megtudta, hogy jákót vettem és azonnal arra kapacitált, hogy rögtöm próbáljam eladni mert beleőszülök...Akár mennyiért adjam el és azért fog adni nekem egy tökös kékhomlokút ! Meglátod -mondta -, hogy mekkora különbség !...Sokkal szebb is és kedvesebb is, igazi arisztokratikus kis madár... Mennyire igaza volt. A jákónál sokkal tisztábban beszéltek és bűbályos játékos madarak voltak a kékhomlokúak, mert több is volt...Sajnos elkönyörögték, egy-két év után őket az igaz, hogy kisebb vagyonokért...Egy év után már mindegyik mondatokat beszélt és szobatiszták voltak, lehetett helyreküldeni és kézrehívni egyaránt. A jákó meg úgy ment a nejemre mint a MIG 21-es ! Egyszer sietnem kellett valahová és a kalitkáját takarítás után a födön felejtettem...Mindössze 2 ésfél órát volt ott és mikor megjöttem azt hittem infarktust kapok ! A dögség bosszúból,hogy hirtelen otthagytam azt összes tollát kiszedte és ott ült a tollcsomó felett e rúdon kopaszon mint egy bontott csirke ! Csak a nyaka felén és a fején maradt meg a toll !...Visítottam !...Úgyhogy én nem gratulálok hozzá ha nem baj sőt neked is azt mondom mint az öreg nekem...Ha el tudod adni akkor nagyon sürgősen..azon az áron szerzek neked tökös kékhomlokút !... :cyclops:

Hozzászólás 2010 feb. 13, 13:17 
Általában4-7 nap. De mivel nem biztos, hogy láttad az első kopulációt lehet hogy már holnap. 8)
Ha megvan 1-2 tojás hagy abba a lágykaja etetését a kelésig.
Az orlux elég komoly cég, biztosan jó, én ezt a cuccot nem 'ösmerem. :roll:

Hozzászólás 2010 feb. 13, 13:12 

Hozzászólás 2010 feb. 13, 13:05 
neco írta:
Skrachlaci írta:
:) Sajna gyűrűm csak február végén lesz, így az elsők csupasz lábúak lesznek.

Te Laci! Ne legyenek má' mez'ténlábas csuriaid! :? Az a H-MNK legyen má' rajtuk! Maradt 20 tavalyi gyűrűm, ha gondolod holnap postázom ezeket (ez esetben küld el pü.-ben a postacímed), vagy kérdezd meg Andrét néki maradt-e, oszt ha igen ugorj el hozzá érte. 8)

Mazsiba írta:
Üdv.

Az lenne a kérdésem hogy természetes e az hogy a hím csinálja a fészket?
Üdv:Mazsiba

Szeva Laci2! :wink:

Nem természetes, de ha párosodni láttad őket, és nem bunyóznak sok bajt nem okozhat a kotlás kezdetéig. Viszont a negyedik tojás után mindenképpen szedd ki, ha ilyen szorgalmas, ne zavarja a tojót. Ha temérdek időd van bent is hagyhatod, de akkor figyeld őket szorgalmasan.

Köszi neco! küldtem pü.-t

Hozzászólás 2010 feb. 13, 13:04 
Mazsiba írta:

Szia Gábor.

Köszönöm a választ.Figyelem öket de nem igazán veszekednek.Akkor figyelem öket és ha valami lenne a bunyóból kiveszem a hímet.
Remélem lesz is kicsi valamikor.

Ha így besegítene a fészkelésbe nem is a veszekedés lesz a gond, hanem hogy esetleg a hím is ülni szeretne, oszt addig furkálódik, hogy mindketten ülnek, vagy felváltva pattognak le-fel a fészekről, így meg val'szleg nem lesz belőle semmi.

Én már szedtem ki ezért hímet!

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2010 feb. 13, 13:13-kor.

Hozzászólás 2010 feb. 13, 13:00 
neco írta:
Skrachlaci írta:

Te Laci! Ne legyenek má' mez'ténlábas csuriaid! :? Az a H-MNK legyen má' rajtuk! Maradt 20 tavalyi gyűrűm, ha gondolod holnap postázom ezeket (ez esetben küld el pü.-ben a postacímed), vagy kérdezd meg Andrét néki maradt-e, oszt ha igen ugorj el hozzá érte. 8)

Mazsiba írta:
Üdv.

Nem természetes, de ha párosodni láttad őket, és nem bunyóznak sok bajt nem okozhat a kotlás kezdetéig. Viszont a negyedik tojás után mindenképpen szedd ki, ha ilyen szorgalmas, ne zavarja a tojót. Ha temérdek időd van bent is hagyhatod, de akkor figyeld őket szorgalmasan.

Szia Gábor.

Köszönöm a választ.Figyelem öket de nem igazán veszekednek.Akkor figyelem öket és ha valami lenne a bunyóból kiveszem a hímet.Nem csak ezt a párat láttam párosodni a másikat is.
Mennyi idö után lesz tojás?
Remélem lesz is kicsi valamikor.

Hozzászólás 2010 feb. 13, 12:44 
Skrachlaci írta:

Mazsiba írta:
Üdv.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 149  Következő