Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 21, 17:47 
sonyextreme írta:
THX Laci! :)

Érdekelne egy két dolog még jákóval kapcsolatban...
pl. bonaparte hirdet most 120 000-ért szülők által nevelteket.
Nem tudom merjek e ilyet venni!?
Félek tőle hogy nem lesz olyan kézszelíd mint amit kézzel nevelnek :(

Ha kedvencnek szeretnéd, családtagnak.. :) akkor sztem kézzelneveltet válassz, minél fiatalabbat olyan 2-3 hónaposat. Persze ez csak tipp, szabály nincs, de nagyobb az esély, hogy így jobban kötődik majd hozzád.

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2010 feb. 21, 17:40 
THX Laci! :)

Érdekelne egy két dolog még jákóval kapcsolatban...
pl. bonaparte hirdet most 120 000-ért szülők által nevelteket.
Nem tudom merjek e ilyet venni!?
Félek tőle hogy nem lesz olyan kézszelíd mint amit kézzel nevelnek :(

Hozzászólás 2010 feb. 21, 17:28 
Szia Máthé Józsi!

Jövő héttől már csak 1x adok tápot a kis Jákónak. Reggel, vagy este kapja inkább? Vagy mind1?
Mexikói zöldség keverék, a fagyasztott, adhatok neki? Persze felengedve... :)

Hozzászólás 2010 feb. 21, 17:21 
sonyextreme írta:
Jákópapagájt keresek 3 hónapos kortól 3 éves korig kalitkával együtt 200.000 huf -ig.
Uganyis ennyi pénzem van rá :(

Na a tervezés stádiumából hamar a tettek mezejére léptél! :D Helyes döntés, akkor hamarosan üdv a Jákósok csapatában! :)
Ennyiért biztosan kapsz egy kisebb kalittal Jákót, csak nézz jól körül pl:-Express.hu.

Hozzászólás 2010 feb. 21, 17:03 
Jákópapagájt keresek 3 hónapos kortól 3 éves korig kalitkával együtt 200.000 huf -ig.
Uganyis ennyi pénzem van rá :(

Hozzászólás 2010 feb. 21, 13:08 
Betty írta:
A burgonyát milyen formában kell a jákónak adni? Még nem adtam neki, de olvastam, hogy azt is ehetik. A burgonyának nagyon magas a vitamain tartalma, állítólag több vitamin van benne mint a citromban.
Ma megpróbálok neki adni egy kis tojást is (és tudom 30 percig kell főzni :) )
A sárgarépa nyersen reszelve mehet neki?

Szia
Édes burgonyát (nem ugyan az, amit mi általában eszünk, lehet ilyet is kapni, de ritkán és drága kb.900.-/kg) főzve lehet adni nekik, répát én nem szoktam reszelni csak összevágom.

Kép

06205243185

Hozzászólás 2010 feb. 21, 12:19 
Én is most tervezem a jákó vételt és bepróbálkoztak a kameruniak nálam is :)
A képeikkel buktak le ugyanis ott volt az alsó sarokban a bilds.lt így kiderült hogy honnan nyulták a képeket.
Elküldtem nekik a linket erre már nem tudtak mit válaszolni :D

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 feb. 21, 10:35 
A burgonyát milyen formában kell a jákónak adni? Még nem adtam neki, de olvastam, hogy azt is ehetik. A burgonyának nagyon magas a vitamain tartalma, állítólag több vitamin van benne mint a citromban.
Ma megpróbálok neki adni egy kis tojást is (és tudom 30 percig kell főzni :) )
A sárgarépa nyersen reszelve mehet neki?

Hozzászólás 2010 feb. 20, 13:03 
Nagyon érdekes ez a video! :shock: :) A varjúfélék köztudottan intelligens madarak, sok meglepő dolgot lehet róluk megtudni! Lorenz többek között a Csókák viselkedését is tanulmányozta.Aki olvasta tőle a Salamon király gyűrűjét, az tudja miről van szó, aki nem annak ajánlom olvassa el papgájokról is ír Jákórol is... :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 20, 12:18 
Betty írta:
Képzeld tegnak Emmának felállítottam egy tűkröt és mikor meglátta a másik madarat táncolni kezdett :D Mivel nem érte el, benézett a tükör mögé, hátha ott van az általa látott papagáj.

Ez egy érdekes dolog. Jelenleg úgy tudom, hogy egyetlen madárnak olyan fejlett az "éntudata", hogy képes felismerni a saját tükörképét. Ez pedig a szarka. A kísérletben a csőre alá egy olyan helyre amit nem láthat egy színes pöttyöt ragasztottak fel. A madárnak ezután mutattak egy tükröt. A szarka rövid idő után rájött, hogy a saját tükörképét látja és megkísérelte a álla alatti pöttyöt eltávolítani. Persze arról nincs adat, hogy mely más madárfajokkal próbálták megismételni még ezt a kísérletet... (csodálkoznék, ha csak kizárólag a szarka lenne képes erre).

Hozzászólás 2010 feb. 20, 11:36 
Betty írta:
elaci írta:
Vajon valós az ár,vagy kamu hirdetéss :?: :|
http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -19010434/

ezeknek a hírdetések nem szabad bedőlni! Csalók! Van a fórumon egy érdekes hírdetések topik ott olvashatsz ezekről!

Laci ha egész mondatokat is képes visszamondani a jákó, akkor nagyon kell vigyázni mit mondunk előtte! :D
Képzeld tegnak Emmának felállítottam egy tűkröt és mikor meglátta a másik madarat táncolni kezdett :D Mivel nem érte el, benézett a tükör mögé, hátha ott van az általa látott papagáj :D A tápszert teljesen elhagytuk!!! Mondjuk el is fogyott, így akár kellett volna neki, akár nem....nincs több.

Helo Betty!
Kellemetlen helyzetbe hozhat egy egy olyan szóval, amit nem szívesen hallanánk vissza.. :) A múltkori fűrdetésnél, hajszárítózás közben én is felemeltem őt a tükörhöz. Nem nagyon reagált rá, pedig egészen közel tettem, mintha tiszában lett volna vele, hogy magát látja. Nekünk még van tápszer,de jövő héttől már csak 1x kap, pedig nagyon szereti! Amikor hallja hogy kevergetem a bögréjében, úgy gágog mint a liba.. :)

Hozzászólás 2010 feb. 20, 11:18 
Betty írta:
Az Én Emmám a 3. nap után már szobatiszta és igazából csak kis türelem kellett hozzá. Laci nem kell sok idő hozzá, érdemes megpróbálnod :) Amit a videón láttunk azt már nem fogom vele megtanítani. Én amit legelőször megtanítok vele, az a neve azaz Jákó Emma :D lesz.
Laci vettél hintát Tupikának?

Nem csak azt fogja megtanulni amit tanítasz vele, hanem mindent amit sokat hall, de főleg azt amit neki mondasz:-))))) Kb 6 hónapos koruk tájékán kezdenek el beszélni, persze már előtte is mondhatnak pár egyszerűbb szót, de utána aztán rohamosan mindent! Persze majd lesz olyan is amit nem lesz hajlandó elismételni! Kikó pl. sosem hülyézte le a fiamat hiába akartam neki megtanítani:-))))) A WC-zéssel kapcsolatban annyit jegyeznék meg ill. mondanék tanácsként, hogy olyan helyre szoktasd ami mindig elérhető számára, nehogy az történjen, hogy azért mert nincs a megszokott helyen ahová szokott pottyantani, visszatartsa és baj legyen.
Nagyon aranyosak a kis jákóitok! :-)))))

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 20, 11:08 
elaci írta:

Igen, erről van egy nagyobb lélegzetvételű írás a fórumon (ITTEND). A lényege röviden, hogy átverés. Könnyen kivédhetőek lennének ezek, ha az online hirdető portált üzemeltetőnél meg lenne rá az akarat. :(

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 20, 10:11 
elaci írta:

ezeknek a hírdetések nem szabad bedőlni! Csalók! Van a fórumon egy érdekes hírdetések topik ott olvashatsz ezekről!

Laci ha egész mondatokat is képes visszamondani a jákó, akkor nagyon kell vigyázni mit mondunk előtte! :D
Képzeld tegnak Emmának felállítottam egy tűkröt és mikor meglátta a másik madarat táncolni kezdett :D Mivel nem érte el, benézett a tükör mögé, hátha ott van az általa látott papagáj :D A tápszert teljesen elhagytuk!!! Mondjuk el is fogyott, így akár kellett volna neki, akár nem....nincs több.

Hozzászólás 2010 feb. 20, 8:09 
elaci írta:

Egyből láccik, hogy kamu, de ahogy tudom, mindíg van aki előre elküldi a vételár egy részét ezeknek a genya csalóknak! Hiába amig veréb van addig lósz@r is akad...vagy fordítva...? :( :shock: :lol:

Hozzászólás 2010 feb. 20, 7:49 

Hozzászólás 2010 feb. 19, 22:32 
Betty írta:
Arról olvastam, hogy egyes jákók nem igazán beszélnek. Remélem mindketten szerencsések leszünk és annyit fog Tupek és Emma is beszélni, hogy le sem lehet majd őket "lőni" :D

Én arra figyelek, ha pl. megyek el itthonról akkor mindig ugyanazt mondom neki pl pápá jó legyél. :) Azt hiszem, hogy Marcsi Kikója mondta a kérek cuppanós puszikát....erre én is tanítom.

Laci, ha ügyesek leszünk és foglalkozunk velük eleget, akkor nyárára már beszélniük kéne.

Van egy nimfánk aki szintén kézzel nevelt és ő azt mondja, hogy megálj és azt, hogy mi van? Illetve nagyon sok hangot, telefon, csengő már szépen utánoz. Ha a nimfa 3 hónap alatt tanulta meg a szavakat, akkor a jákó szerintem negyed annyi idő alatt tanul. Majd kiderül :)

Tanítani nem is igen kell őket, néha egész mondatokat leszednek egy hallásra... :D A Kékhomlokú amazonom nagyon sokat "beszélt" meg énekelt...(ahogy a youtubeon nézegetem az Amazonok nagyon szeretnek énekelni.. :D ) Ha a családból valaki jött fel a falápcsőn Ő már előre tudta ki az bár még nem látta, és mondta a nevét! Volt hogy elesett, vagy megbotlott a kalitkájáben,és mi ha láttuk kinevettük :oops: Nna egy kis idő múlva ha megbotlott, vagy megcsúszott az úllőrúdján rögtön utána hallatta a gúnyos kacajt.. :lol: Jani haverom Jákója hihetetlen nagy dumás, mikor hívom őt telefonon, néha a felesége veszi fel, ahogy elhangzik,hogy -mindjárt szólok neki- már hallom a Jákót ahogy kiabál- Janiiii telefooon.. :lol: a kutyának meg emígyen szól be-neugass mert földhöz b@..lak- :oops: :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 19, 22:17 
Arról olvastam, hogy egyes jákók nem igazán beszélnek. Remélem mindketten szerencsések leszünk és annyit fog Tupek és Emma is beszélni, hogy le sem lehet majd őket "lőni" :D

Én arra figyelek, ha pl. megyek el itthonról akkor mindig ugyanazt mondom neki pl pápá jó legyél. :) Azt hiszem, hogy Marcsi Kikója mondta a kérek cuppanós puszikát....erre én is tanítom.

Laci, ha ügyesek leszünk és foglalkozunk velük eleget, akkor nyárára már beszélniük kéne.

Van egy nimfánk aki szintén kézzel nevelt és ő azt mondja, hogy megálj és azt, hogy mi van? Illetve nagyon sok hangot, telefon, csengő már szépen utánoz. Ha a nimfa 3 hónap alatt tanulta meg a szavakat, akkor a jákó szerintem negyed annyi idő alatt tanul. Majd kiderül :)

Hozzászólás 2010 feb. 19, 22:06 
Betty írta:
Az Én Emmám a 3. nap után már szobatiszta és igazából csak kis türelem kellett hozzá. Laci nem kell sok idő hozzá, érdemes megpróbálnod :) Amit a videón láttunk azt már nem fogom vele megtanítani. Én amit legelőször megtanítok vele, az a neve azaz Jákó Emma :D lesz.

Szia Betty!

Ügyesek vagytok,azért "nagydolog" :) hogy szobatisztaságra nevelted Emmát! Remélem majd szépen mondja a nevét is! Nekem nem volt szerencsém az előző Jákómmal nem dumált csak fütyült dallamokat. :( Tupek remélem "beszédesebb" lesz!

Ja a hinta...sajnos ma ezer más dolgom akadt, így lecsúsztunk a hintáról... :( :) :( :D :( :shock:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 19, 21:57 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 148  Következő