Betty írta:
Arról olvastam, hogy egyes jákók nem igazán beszélnek. Remélem mindketten szerencsések leszünk és annyit fog Tupek és Emma is beszélni, hogy le sem lehet majd őket "lőni"
Én arra figyelek, ha pl. megyek el itthonról akkor mindig ugyanazt mondom neki pl pápá jó legyél.

Azt hiszem, hogy Marcsi Kikója mondta a kérek cuppanós puszikát....erre én is tanítom.
Laci, ha ügyesek leszünk és foglalkozunk velük eleget, akkor nyárára már beszélniük kéne.
Van egy nimfánk aki szintén kézzel nevelt és ő azt mondja, hogy megálj és azt, hogy mi van? Illetve nagyon sok hangot, telefon, csengő már szépen utánoz. Ha a nimfa 3 hónap alatt tanulta meg a szavakat, akkor a jákó szerintem negyed annyi idő alatt tanul. Majd kiderül

Tanítani nem is igen kell őket, néha egész mondatokat leszednek egy hallásra...

A Kékhomlokú amazonom nagyon sokat "beszélt" meg énekelt...(ahogy a youtubeon nézegetem az Amazonok nagyon szeretnek énekelni..

) Ha a családból valaki jött fel a falápcsőn Ő már előre tudta ki az bár még nem látta, és mondta a nevét! Volt hogy elesett, vagy megbotlott a kalitkájáben,és mi ha láttuk kinevettük

Nna egy kis idő múlva ha megbotlott, vagy megcsúszott az úllőrúdján rögtön utána hallatta a gúnyos kacajt..

Jani haverom Jákója hihetetlen nagy dumás, mikor hívom őt telefonon, néha a felesége veszi fel, ahogy elhangzik,hogy -mindjárt szólok neki- már hallom a Jákót ahogy kiabál- Janiiii telefooon..

a kutyának meg emígyen szól be-neugass mert földhöz b@..lak-