Sziasztok!
Bár régi a téma, de azért egy megjegyzés....
feketemarcsi írta:
Nagyon izgulok, hogy visszanő-e az a csőröcske, a 3 testvérét el kellett altatni, de nála a röntgen alapján van remény egy új csőrre......
Ugyan semmi közöm hozzá, de amennyiben a teljes felső csőrkáva hiányzik, lehet egyszerűbb lenne a dolog ha hagynád a mesterséges táplálást, és "túl lennétek az egészen" mert ebben az esetben felesleges fáradtság amit csinálsz. Hisz mitől nőne ki újra?
Amennyiben meg nem hiányzik az egész felső csőrkáva, akkor is csak abban az esetben fog tudni önállóan táplálkozni, ha csak a csőrkáva vége tört le, tehát akkora darab megmaradt, ami rá tud zárni az alsó csőrkávára......
A másik:
Betty írta:
A mézben nagyon sok a vitamin.
Ez így ÖNMAGÁBAN hülyeség......
Jó dolog a méz, de a kedvező élettani hatását nem a benne lévő "nagyon sok" vitaminnak köszönheti.
Ismét más:
Skrachlaci írta:
Kap egy csipetnyi propoliszos virágporos mézet úgy 3x4x hetente.....
.....olyan szeszes almás mellékíze van.....
A propolisz szintén jó dolog. Viszont még mindig nem jöttem rá, hogy a madaraknak mi módon lehetne adni anélkül, hogy biztos ne okozzak galibát, viszont táplálkozás során felvehető formában kerüljön eléjük, ne pedig egy keserű ragacsos massza formájában. (Régóta szeretnék adni nekik, de még mindig nem mertem megpróbálni.)
Ugyanis a fent említett "szeszes" mellékíz amiatt van, mivel a propolisz valamilyen alkoholban (tiszta szeszben; pálinkában) van oldva. (Ja, és nem több propoliszhoz van kevesebb alkohol adva, hanem kevesebb propoliszhoz több alkohol. Pontos arányokat nem tudok mondani, eddig én is csak kész oldatot használtam, [nem madarak részére] én magam még nem vacakoltam oldat készítéssel.) A mézhez is az alkoholos oldatát keverik.
Az pedig köztudomású hogy a madarak mája lényegesen érzékenyebb mint az emlősöké. Kérdés hogy megéri-e a kockázatot, és hogy a májuk hogy reagál az alkoholra, valamint a várható "nyereség" - amit a propolisz egészségmegőrző, egészségjavító hatása okozna - arányban van-e az oldószerként használt alkohol egészségromboló hatásával?
.
Ez igaz...vannak dolgok amit egészségesnek hiszünk, utólag meg kiderűl, hogy attól halltunk meg..
Hogy legyen okos az ember...
Akkor kap valamilyen alkohol mentes mézet.