Norbi0131 írta:
Karel!
Ezt minden madarász mondhatja, hogy nem számít a pénz egy madár megítélésében, mégis legtöbbünknek igenis számítanak! Nem örülnék annak, ha megvenném első jákó páromat és pár nap múltán holtan feküdnének a talajon!
Egy hullámos párnál nem izgatna nagyon, de náluk más a helyzet!
Elég szomorú.....
Skrachlaci írta:
De ha karel a saját Jákóját (Jákóit) így neveli akkor biztosan nagy rutinja van már ezen a téren is!
Egyrészt kiforgatod a szavaimat a mondatod második részében, másrészt pedig nem írtam sehol hogy vannak jákóim. (Nincsenek is. Amit írtam ott a korábbi hsz-ban hogy nem egy ismerősömnek [hanem többnek] is van 1-nél több pár jákója. Közülük egyik barátomnak már 6 éve minden évben 5 pár jákója költ. Tehát neki biztos hogy van összehasonlítási alapja, hisz nem egy madárral operál. Persze vele sem muszály egyet értened.)
Skrachlaci írta:
Az a része rendben van, legalább is én is azt vallom, hogy nem kell patikai körülmények között tartani állatot, mert előbb utóbb annyi a természetes védekező rendszerének, a tanultabbak kedvéért az immunrendszerének..
Ha nincs gond az emésztésével, nem is probl, ha beleszarik egy pöttyet az etetőbe, mert a talajon is belecsipeget előbb utóbb. Na de ha telefossa, akkor jobb ha elveszed előle..

Ezzel sem értek egyet. Igaz hogy én sem takarítok naponta, meg az is igaz hogy teljesen steril körülményeket nem lehet és nem is kell kialakítani, de amit fentebb írsz azért az elég nagy hanyagság.
A talajon is belecsipeget előbb-utóbb..... Valóban előfordulhat, de csak akkor ha nem takarítod időközönként. Amennyiben időben összetakarítasz, nem lesz ideje összegyűlni a cuccnak, így nem lesz amibe a madár belecsipked.
Gondolj bele, a szabadon élő példányok mennyi alkalommal fognak találkozni akár a saját, akár valamelyik fajtársuk székletével vagy egyéb testváladékával? (mármint az etetést és a párzást leszámítva.)
Amúgy van egy mondás, mely így hangzik: Tisztaság, fél egészség.....
Hát én ma pucováltam és már van a röpi alján egy két pötty amit lehet hülyének néztek de reggel felpucizok mert engem nagyon zavar.