Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 márc. 5, 19:44 
sonyextreme írta:
Sziasztok!

Yoki Vagyok, tegnap este 22:00-kor megérkeztem. :D
Kép

:)

Kép

Szia Tommy! Gratulálok a madárkához! Nagyon szép legény! Hogy telt az első napotok? Mit is írtál? milyen idős? Elfogadott már a madár, vagy barátkoztok még?

Hozzászólás 2010 márc. 5, 18:45 
Gratulálok a szép jákóhoz! Bevallom kicsit irigy vagyok, de eljön majd az én időm is! :)

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2010 márc. 5, 18:37 
Kép

Kép

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2010 márc. 5, 18:32 
Sziasztok!

Yoki Vagyok, tegnap este 22:00-kor megérkeztem. :D
Kép

:)

Kép

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 márc. 4, 15:12 
Karel milyen madarid vannak?

Hozzászólás 2010 márc. 3, 22:49 
karel írta:
Norbi0131 írta:
Karel!
Ezt minden madarász mondhatja, hogy nem számít a pénz egy madár megítélésében, mégis legtöbbünknek igenis számítanak! Nem örülnék annak, ha megvenném első jákó páromat és pár nap múltán holtan feküdnének a talajon!
Egy hullámos párnál nem izgatna nagyon, de náluk más a helyzet!
Elég szomorú.....

Skrachlaci írta:
De ha karel a saját Jákóját (Jákóit) így neveli akkor biztosan nagy rutinja van már ezen a téren is!
Egyrészt kiforgatod a szavaimat a mondatod második részében, másrészt pedig nem írtam sehol hogy vannak jákóim. (Nincsenek is. Amit írtam ott a korábbi hsz-ban hogy nem egy ismerősömnek [hanem többnek] is van 1-nél több pár jákója. Közülük egyik barátomnak már 6 éve minden évben 5 pár jákója költ. Tehát neki biztos hogy van összehasonlítási alapja, hisz nem egy madárral operál. Persze vele sem muszály egyet értened.)

Skrachlaci írta:
Az a része rendben van, legalább is én is azt vallom, hogy nem kell patikai körülmények között tartani állatot, mert előbb utóbb annyi a természetes védekező rendszerének, a tanultabbak kedvéért az immunrendszerének.. :) Ha nincs gond az emésztésével, nem is probl, ha beleszarik egy pöttyet az etetőbe, mert a talajon is belecsipeget előbb utóbb. Na de ha telefossa, akkor jobb ha elveszed előle.. :D
Ezzel sem értek egyet. Igaz hogy én sem takarítok naponta, meg az is igaz hogy teljesen steril körülményeket nem lehet és nem is kell kialakítani, de amit fentebb írsz azért az elég nagy hanyagság.
A talajon is belecsipeget előbb-utóbb..... Valóban előfordulhat, de csak akkor ha nem takarítod időközönként. Amennyiben időben összetakarítasz, nem lesz ideje összegyűlni a cuccnak, így nem lesz amibe a madár belecsipked.
Gondolj bele, a szabadon élő példányok mennyi alkalommal fognak találkozni akár a saját, akár valamelyik fajtársuk székletével vagy egyéb testváladékával? (mármint az etetést és a párzást leszámítva.)

Amúgy van egy mondás, mely így hangzik: Tisztaság, fél egészség.....

Hát én ma pucováltam és már van a röpi alján egy két pötty amit lehet hülyének néztek de reggel felpucizok mert engem nagyon zavar.

Hozzászólás 2010 márc. 3, 22:45 
Skrachlaci írta:
Na ezt a részét nem vágom, a galambászatot csak úgy tudom, hogy van... :) Mikor mutatják látod ott száll a csapatom...hát szinte sose látom... :lol: a galambásznak olyan szeme van mint a Kőszáli kecskének.. :D

A lényege durván fogalmazva, hogy olyan, mint egy lóverseny, csak galambokkal. :D

Elviszik őket X kilométerre, felengedik és mérjük, hogy kié ér haza hamarabb. A röpgalambok, keringők más tészta. őket tényleg nézni kell órákig. :)

Karel!

Nem fogok vitázni, de elég nagy butaságnak tartom, amit írsz a madarakról, hogy mindegyiküket egyenlően kell kezelni.

Ürüléket pedig a legtisztább kalitban is összeszedik, nemhogy egy olyan helyen, ahol nem takarítanak naponta! És mégse lesz bajuk ettől!

Akkor lennének bajban, ha csak ürüléket ennének! Egy kérdés: Miért van az a jelenség a törpefürjeknél, hogy megeszik a tojó ürülékét, amikor "kitojja"???
És még nem pusztultak bele ebbe senkinél!

Lacinak teljesen igaza van!

Hozzászólás 2010 márc. 3, 22:43 
Kedves karel!

Az is 1 dolog, hogy sokat olvasol Jákóról, meg sok ismerősöd van aki tart Jákót, és te tőlük hallottál valamit.
Az meg megint 1 másik dolog, ha a saját tapasztalataidról írsz, vagy írnál..valahogy nekem az utóbbi verzió hitelesebb lenne.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Skrachlaci 2010 márc. 3, 22:49-kor.

Hozzászólás 2010 márc. 3, 22:29 
Norbi0131 írta:
Karel!
Ezt minden madarász mondhatja, hogy nem számít a pénz egy madár megítélésében, mégis legtöbbünknek igenis számítanak! Nem örülnék annak, ha megvenném első jákó páromat és pár nap múltán holtan feküdnének a talajon!
Egy hullámos párnál nem izgatna nagyon, de náluk más a helyzet!
Elég szomorú.....

Skrachlaci írta:
De ha karel a saját Jákóját (Jákóit) így neveli akkor biztosan nagy rutinja van már ezen a téren is!
Egyrészt kiforgatod a szavaimat a mondatod második részében, másrészt pedig nem írtam sehol hogy vannak jákóim. (Nincsenek is. Amit írtam ott a korábbi hsz-ban hogy nem egy ismerősömnek [hanem többnek] is van 1-nél több pár jákója. Közülük egyik barátomnak már 6 éve minden évben 5 pár jákója költ. Tehát neki biztos hogy van összehasonlítási alapja, hisz nem egy madárral operál. Persze vele sem muszály egyet értened.)

Skrachlaci írta:
Az a része rendben van, legalább is én is azt vallom, hogy nem kell patikai körülmények között tartani állatot, mert előbb utóbb annyi a természetes védekező rendszerének, a tanultabbak kedvéért az immunrendszerének.. :) Ha nincs gond az emésztésével, nem is probl, ha beleszarik egy pöttyet az etetőbe, mert a talajon is belecsipeget előbb utóbb. Na de ha telefossa, akkor jobb ha elveszed előle.. :D
Ezzel sem értek egyet. Igaz hogy én sem takarítok naponta, meg az is igaz hogy teljesen steril körülményeket nem lehet és nem is kell kialakítani, de amit fentebb írsz azért az elég nagy hanyagság.
A talajon is belecsipeget előbb-utóbb..... Valóban előfordulhat, de csak akkor ha nem takarítod időközönként. Amennyiben időben összetakarítasz, nem lesz ideje összegyűlni a cuccnak, így nem lesz amibe a madár belecsipked.
Gondolj bele, a szabadon élő példányok mennyi alkalommal fognak találkozni akár a saját, akár valamelyik fajtársuk székletével vagy egyéb testváladékával? (mármint az etetést és a párzást leszámítva.)

Amúgy van egy mondás, mely így hangzik: Tisztaság, fél egészség.....

Hozzászólás 2010 márc. 3, 22:11 
Norbi0131 írta:
Na ekkor már más a dolog! :D

Ha híg a széklet, akkor eleve problémák vannak. De tényleg nem szabad az olyan etetőt bent hagyni koszosan, amibe állandóan belepiszkolnak.
Vagy csak időközönként, de érdemes kitisztítani, mert végül is abból esznek. :)

Galambok: Nyerni még nem nyertem, de első röptetésem során kellemesen csalódtam több galambomban is. Ugyanis keveset küldtem mégis arányait nézve több madaram maradt meg, mint a többieknek. Ez nagy előrelépés volt számomra.

A másik, aminek örülök, hogy egy galambnak 10 elsőrendű evezőtolla van. A 11 evezősök olyan ritkák, mint a fehér holló és sehol nem is hallottam róluk, csakis akitől tanultam az egészet, hogy neki voltak kb 10 évvel ezelőtt olyanok.

Most birtokomban van 3 ilyen madárka is és mind saját tenyésztésű! :oops:
Igaz ebből kettőnek csak az egyik szárnyában van 11 evező. A tojónak a balban a hímnek a jobban, de párban vannak, hátha örökítenek majd! :D

Na ezt a részét nem vágom, a galambászatot csak úgy tudom, hogy van... :) Mikor mutatják látod ott száll a csapatom...hát szinte sose látom... :lol: a galambásznak olyan szeme van mint a Kőszáli kecskének.. :D

Hozzászólás 2010 márc. 3, 22:04 
Na ekkor már más a dolog! :D

Ha híg a széklet, akkor eleve problémák vannak. De tényleg nem szabad az olyan etetőt bent hagyni koszosan, amibe állandóan belepiszkolnak.
Vagy csak időközönként, de érdemes kitisztítani, mert végül is abból esznek. :)

Galambok: Nyerni még nem nyertem, de első röptetésem során kellemesen csalódtam több galambomban is. Ugyanis keveset küldtem mégis arányait nézve több madaram maradt meg, mint a többieknek. Ez nagy előrelépés volt számomra.

A másik, aminek örülök, hogy egy galambnak 10 elsőrendű evezőtolla van. A 11 evezősök olyan ritkák, mint a fehér holló és sehol nem is hallottam róluk, csakis akitől tanultam az egészet, hogy neki voltak kb 10 évvel ezelőtt olyanok.

Most birtokomban van 3 ilyen madárka is és mind saját tenyésztésű! :oops:
Igaz ebből kettőnek csak az egyik szárnyában van 11 evező. A tojónak a balban a hímnek a jobban, de párban vannak, hátha örökítenek majd! :D

Hozzászólás 2010 márc. 3, 22:03 
Skrachlaci írta:
bathoszilvi írta:
Olvasgatom már egy ideje ezt a kaja dolgot.Nekem az a gondom hogy sokat ül a tál szélén és van hogy belepottyant.Ilyenkor én kidobom az egésszet ugyan a szivem fáj érte mert hát nem olcsó de inkább mint hogy baja legyen a madárnak.Nektek nem potyizik bele?

Jól teszed, hogy kidobod! Próbálom úgy elhelyezni a tálakat, hogy minél kisebb legyen az esélye a dolognak.. :) Tedd át máshová a tálat, ne közvetlen az üllőrúd mellé, ha rá is áll, talán nem lesz olyan kényelmes, hogy forgolódjon rajta. Milyen etetőd van, én a rozsdamentes tálakat használom, azon nem szeret üldögélni.

Az van imád ott ülni.

Hozzászólás 2010 márc. 3, 21:57 
Norbi0131 írta:
Skrachlaci írta:
Jogosan lehetsz büszke magadra, és meghálálta a törődést a madarad.. :)

Köszönöm szépen! :oops:

Az biztos, hogy úgy meghálálta, hogy egyik álmomat váltotta valóra!

Nyertél valami címet a galambjaiddal?

Hozzászólás 2010 márc. 3, 21:55 

Hozzászólás 2010 márc. 3, 21:52 
Skrachlaci írta:

Köszönöm szépen! :oops:

Az biztos, hogy úgy meghálálta, hogy egyik álmomat váltotta valóra!

Hozzászólás 2010 márc. 3, 21:49 
Idézet:
Büszke vagyok rá, mert tőle származnak a jó galambjaim egy része!

Hozzászólás 2010 márc. 3, 21:47 
Hát ez a röhej hogy nem a rud alatt van de imád rajta ülni.Nekem egyébként sziklám van csak szeretek írni és olvasni itt mert a sziklásba hiába is írnék.

Hozzászólás 2010 márc. 3, 21:43 
bathoszilvi írta:
Olvasgatom már egy ideje ezt a kaja dolgot.Nekem az a gondom hogy sokat ül a tál szélén és van hogy belepottyant.Ilyenkor én kidobom az egésszet ugyan a szivem fáj érte mert hát nem olcsó de inkább mint hogy baja legyen a madárnak.Nektek nem potyizik bele?

Ha én ilyet csinálnék, akkor nem is én lennék!

A saját madaraimnál addig marad a tál bent, amíg ki nem ürül, akármi is van benne. Mondjuk nem is ülőke alatt van, hogy beleürítsenek, de előfordul!

Én nem védem őket túlságosan, mert az sem jó! Ha nem kerül a szervezetébe sosem baktérium, akkor nem tud felkészülni egy esetleges nagyobb "támadásnál" és komolyabban megbetegedhet!

Persze ezt ismét át kell gondolni jákó ügyben! Ha egy nagy röpdében vannak valakinek, akkor úgyis belekóstolnak akaratlanul is az ürülékükbe, főleg, ami már száraz, mégsem lesz bajuk.

Akkor vannak a problémák, ha 10 centis ürülékben járnak! :D

Hozzászólás 2010 márc. 3, 21:41 
bathoszilvi írta:

Jól teszed, hogy kidobod! Próbálom úgy elhelyezni a tálakat, hogy minél kisebb legyen az esélye a dolognak.. :) Tedd át máshová a tálat, ne közvetlen az üllőrúd mellé, ha rá is áll, talán nem lesz olyan kényelmes, hogy forgolódjon rajta. Milyen etetőd van, én a rozsdamentes tálakat használom, azon nem szeret üldögélni.

Hozzászólás 2010 márc. 3, 21:38 
Jogos, hogy nem szeretted volna, hogy legyengüljön!

Előfordulhat, de ha hagyod megerősödni, akkor nem lehet probléma.

Durva példa, de nekem egyszer egy postával kellett megküzdenem, hogy felneveljem.
Annyi szerencsém vol, hogy már önállóan is csipegetett magokat, de mégsem evett normálisan.

Már pontosan nem tudom, hogy miért hagyták ott a szülei, vagy mitöl lett árva, de azt tudom, hogy az első napokban hipp-hopp lefogyott és csont-bőr volt.
Egyedül csakis a kendert ette meg és a búzát. Még jó, hogy volt pont egy csomag kendermagom.

Így, amikor megetettem eleinte búzát adtam neki, amikor láttam, hogy unja elé raktam a kendermagot és teleette magát.
Ez így ment kb 2 héten keresztül, közben szépen kifejlődött és már magától megevett mindent. Természetesen egyből visszavadult a többihez, de mégis kicsit szelídebb maradt!

Büszke vagyok rá, mert tőle származnak a jó galambjaim egy része! :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 148  Következő