Hali!
Norbi0131 írta:
Karel!
Nem fogok vitázni, de ...........
Ugye ezzel most nem az aláírásodra céloztál?
Norbi0131 írta:
.......... de elég nagy butaságnak tartom, amit írsz a madarakról, hogy mindegyiküket egyenlően kell kezelni
Sztem aki nem így gondolja, mármint hogy mindegyik egy, azaz egy élet, hanem úgy gondolja hogy egyik jobb bánásmódot érdemel (csak mert nagyobb a piaci értéke) míg a másik beéri rosszabbal is (csak mert olcsóbban is hozzá lehet jutni), egyik sok odafigyelést érdemel mert drágább, nehezebb beszerezni, míg a másiknak elég a kevesebb is mert olcsóbb és könnyű hozzájutni, az nem is a madarat látja egy tollasban, hanem az érte kiadott pénzt. Aki így gondolkodik, az mind státuszszimbólumnak gondolja a madarat....... (És ennek megfelelően bánik is vele....)
Norbi0131 írta:
Ürüléket pedig a legtisztább kalitban is összeszedik, nemhogy egy olyan helyen, ahol nem takarítanak naponta! És mégse lesz bajuk ettől!
Amennyiben tűrhető méretű volierben/kalitban tartod a madaraidat, zsúfoltság nélkül, valamint elegendő elfoglaltságot biztosíva nekik, és ha nem is takarítasz minden nap, de pár naponta lekaparod a szart alóluk, valamint az etető és itató tálak elhelyezése is megfelelő, tehát nem a talajon/kalit alján történik, akkor elég kicsi az esélye hogy a talajról vagy a kalitka aljáról ürüléket fognak összeszedni és azt "jóízűen elrágcsálva" elfogyasztani. Az etető és itató edényeket lehetőség szerint úgy kell elhelyezni hogy ne tudjanak beleüríteni, amennyiben ez mégis sikerül, úgy az edényekbe került székletet viszont mindig el kell távolítani. Az pedig hogy nem lesz bajuk tőle, sőt a betegségekkel szembeni ellenálló képessége javulni fog, nem csak hogy megkérdőjelezhető, de sztem egyértelműen cáfolható is. Gondolom senki nem eszik szart azért, hogy a szervezete ellenálló képességét növelje..........
Norbi0131 írta:
Miért van az a jelenség a törpefürjeknél, hogy megeszik a tojó ürülékét, amikor "kitojja"???
Fürjeket nem tartok, nem ismerem a "működésüket".
Azzal viszont tisztában vagyok, hogy vannak olyan fajok, melyek fiataljainál az életük első rövid szakaszában a szülők széletének fogyasztása szükséges a megfelelő bélflóra kialakulásához. Ám ezen fajok közé semmiképpen nem tartoznak a papagájok. Azzal is tisztában vagyok, hogy vannak olyan fajok, ahol a cökotrófia jelensége élettani okokból szükséges, de a papagájok nem ilyen fajok.
Betty írta:
Karel milyen madarid vannak?
Szeretném ha válaszként megelégednél annyival, hogy papagájok... (nem nagy ritkaságok, bár nem is jákó népszerűségűek) Nem azért tartom őket hogy dicsekedjek velük, ezért pontosabb meghatározást nem szeretnék tenni, és szeretném ha olyanok sem tennének ilyet, akik tudják.