Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 márc. 8, 13:47 
Párizsi?? Atya világ. :) Az enyémek ilyen dolgokat biztos nem fognak kapni. Nálunk bejöttek a különféle gyümölcsök, illetve a héten próbálkozom majd folyamatosan a zöldségekkel is. A természetben sem esznek párizsit meg húst. Pár fotón látom a neten, hogy a bundáskenyértől a fánkig, mindent adnak a madárnak....ezekkel szerintem vigyázni kéne.

Hozzászólás 2010 márc. 8, 13:35 
sonyextreme írta:
Adtatok már a jákónak pulyka párizsit? :)
Mert yoki imádja!
:roll:

Ahogy Warhawk is mondja...én is aszondom, :) ha jót akarsz ezt a kaját ne add a Jákónak!
Néha egy kevéske sovány sajt, száraz főtt csirkemell, ,vagy kevés keménytojás fehérje utánpótlásnak sztem elég.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 8, 11:39 
sonyextreme írta:
Mert yoki imádja! :roll:

Csak óvatosan vele. Kis mennyiségben jó, nagy mennyiségben ártalmas: köszvényt okozhat a későbbiekben. Véleményem szerint a párizsival az a baj, hogy a jó ég tudja mi mindent tesznek bele...

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2010 márc. 8, 11:37 
Mert yoki imádja!
:roll:

Hozzászólás 2010 márc. 7, 14:40 
Talán ha hosszasabban kifejtem nincs ez a félreértés.
Sajnos nem szeretek litániát irni és ezért gyakran történik hasonló. :D

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2010 márc. 7, 14:33 
Kalikó írta:
conure írta:
Kalikó írta:
Sajnos nekem nincs jákóm de a többi madaram rendszeresen kap céklát ,jobban szeretik mint a sárgarépát.
Nagyon szépen szinesednek tőlle.

Papagájok esetében a kiszínesedésnek semmi köze az adott táplálék színéhez, ha erre gondoltál. :wink:
Maximum az ürülék színesedik ki :lol:

Nem erre gondoltam!..,ennyit azért én is tudok. :(
De hiszek abban ,hogy az vagy amit megeszel. :D
Esetünkben a cékláról....Festékanyaga a betain amely valóban erőssen szinezi a tollazatot,ha összekenik magukat,ezért piacra szánt madarak etetése meggondolandó.A cékla kiemelkedő élettani hatásai közzül néhány...,vérképző hatás,sav-bázis egyensulyban tartása májanyagcsere folyanatok optimális szinten tartása ,emésztőszervi panaszok megszüntetése ,méreg és salakanyagok távozásának elősegítése. A, B, C.vitamin tartalma miatt jó antioxidáns.Kimagasló beltartalma miatt nagyon ajánlatos mind emberi ,mind állati fogyasztásra.
Kiemelkedően magas vitamin és ásványianyag tartalommal bír ,ezáltal a genetikai tulajdonságok kidomborításában is nagy szerepe van.(a tollazatot is beleértve)! :lol:

Tökéletesen így van :wink: Az előző viszont félreérthető volt, de lehet hogy csak nekem :(

Hozzászólás 2010 márc. 7, 13:56 
conure írta:
Kalikó írta:
Sajnos nekem nincs jákóm de a többi madaram rendszeresen kap céklát ,jobban szeretik mint a sárgarépát.

Papagájok esetében a kiszínesedésnek semmi köze az adott táplálék színéhez, ha erre gondoltál. :wink:

Nem erre gondoltam!..,ennyit azért én is tudok. :(
De hiszek abban ,hogy az vagy amit megeszel. :D
Esetünkben a cékláról....Festékanyaga a betain amely valóban erőssen szinezi a tollazatot,ha összekenik magukat,ezért piacra szánt madarak etetése meggondolandó.A cékla kiemelkedő élettani hatásai közzül néhány...,vérképző hatás,sav-bázis egyensulyban tartása májanyagcsere folyanatok optimális szinten tartása ,emésztőszervi panaszok megszüntetése ,méreg és salakanyagok távozásának elősegítése. A, B, C.vitamin tartalma miatt jó antioxidáns.Kimagasló beltartalma miatt nagyon ajánlatos mind emberi ,mind állati fogyasztásra.
Kiemelkedően magas vitamin és ásványianyag tartalommal bír ,ezáltal a genetikai tulajdonságok kidomborításában is nagy szerepe van.(a tollazatot is beleértve)! :lol:

Hozzászólás 2010 márc. 7, 9:38 
Kalikó írta:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 7, 1:39 
Kalikó írta:

Nyersen vagy főve? Ja és gondolom a székletük szép piros lesz tőle... :D

Hozzászólás 2010 márc. 6, 18:43 
Betty írta:
Karel gondoltam, hogy nem szirti sast vagy pingvint tartasz.....a papagájt kitaláltam volna Én is, de mindegy! Szerintem itt egyikönk sem dicsekvésből ír ide, hanem azért, hogy tapasztalatokat szerezzünk egymástól.

:lol: :08:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 6, 18:42 
Karel gondoltam, hogy nem szirti sast vagy pingvint tartasz.....a papagájt kitaláltam volna Én is, de mindegy! Szerintem itt egyikönk sem dicsekvésből ír ide, hanem azért, hogy tapasztalatokat szerezzünk egymástól.

Hozzászólás 2010 márc. 6, 18:27 
Hali!

Norbi0131 írta:
Karel!
Nem fogok vitázni, de ...........
Ugye ezzel most nem az aláírásodra céloztál?
Norbi0131 írta:
.......... de elég nagy butaságnak tartom, amit írsz a madarakról, hogy mindegyiküket egyenlően kell kezelni
Sztem aki nem így gondolja, mármint hogy mindegyik egy, azaz egy élet, hanem úgy gondolja hogy egyik jobb bánásmódot érdemel (csak mert nagyobb a piaci értéke) míg a másik beéri rosszabbal is (csak mert olcsóbban is hozzá lehet jutni), egyik sok odafigyelést érdemel mert drágább, nehezebb beszerezni, míg a másiknak elég a kevesebb is mert olcsóbb és könnyű hozzájutni, az nem is a madarat látja egy tollasban, hanem az érte kiadott pénzt. Aki így gondolkodik, az mind státuszszimbólumnak gondolja a madarat....... (És ennek megfelelően bánik is vele....)
Norbi0131 írta:
Ürüléket pedig a legtisztább kalitban is összeszedik, nemhogy egy olyan helyen, ahol nem takarítanak naponta! És mégse lesz bajuk ettől!
Amennyiben tűrhető méretű volierben/kalitban tartod a madaraidat, zsúfoltság nélkül, valamint elegendő elfoglaltságot biztosíva nekik, és ha nem is takarítasz minden nap, de pár naponta lekaparod a szart alóluk, valamint az etető és itató tálak elhelyezése is megfelelő, tehát nem a talajon/kalit alján történik, akkor elég kicsi az esélye hogy a talajról vagy a kalitka aljáról ürüléket fognak összeszedni és azt "jóízűen elrágcsálva" elfogyasztani. Az etető és itató edényeket lehetőség szerint úgy kell elhelyezni hogy ne tudjanak beleüríteni, amennyiben ez mégis sikerül, úgy az edényekbe került székletet viszont mindig el kell távolítani. Az pedig hogy nem lesz bajuk tőle, sőt a betegségekkel szembeni ellenálló képessége javulni fog, nem csak hogy megkérdőjelezhető, de sztem egyértelműen cáfolható is. Gondolom senki nem eszik szart azért, hogy a szervezete ellenálló képességét növelje..........
Norbi0131 írta:
Miért van az a jelenség a törpefürjeknél, hogy megeszik a tojó ürülékét, amikor "kitojja"???
Fürjeket nem tartok, nem ismerem a "működésüket".
Azzal viszont tisztában vagyok, hogy vannak olyan fajok, melyek fiataljainál az életük első rövid szakaszában a szülők széletének fogyasztása szükséges a megfelelő bélflóra kialakulásához. Ám ezen fajok közé semmiképpen nem tartoznak a papagájok. Azzal is tisztában vagyok, hogy vannak olyan fajok, ahol a cökotrófia jelensége élettani okokból szükséges, de a papagájok nem ilyen fajok.
Betty írta:
Karel milyen madarid vannak?
Szeretném ha válaszként megelégednél annyival, hogy papagájok... (nem nagy ritkaságok, bár nem is jákó népszerűségűek) Nem azért tartom őket hogy dicsekedjek velük, ezért pontosabb meghatározást nem szeretnék tenni, és szeretném ha olyanok sem tennének ilyet, akik tudják.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 6, 18:09 
Tommy akkor nagyon okos a kis Yoki! :) az enyémek egyelőre csak lesik amikor csörög a telefonom. Gondolom minden időd leköti a kis tollas :) Nálunk hétközbe 17-19 óráig és 20-21 óráig van közös tevékenység, aztán alvás.

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2010 márc. 6, 16:07 
Hello Betty!

Költözés miatt adták el, és tovább nem ragozták.
Megtanulta a nevetésem :D
A mobil telefont magamhoz veszem, és ő ezt látja, elkezd olyan hangon csörögni, hogy csak lestem. :lol: :lol: :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 6, 15:27 
Köszi-köszi :) Holnap veszek nekik kivit. A céklát nem merem adni, mert mikor narancsot is esznek, néha megrázzák a fejüket és a narancs hopppp...repül :D ez céklával már nem olyan jó, főleg ha a világos kanapéra esik :) Viszont a többi madaramnak akkor megpróbálok majd adni....természetesen frisset nem konzervet.

Hozzászólás 2010 márc. 6, 14:52 

Hozzászólás 2010 márc. 6, 14:46 
Betty írta:
Kivit adott már valaki a jákójának? Olvastam, hogy azt is ehetik.

Persze, szereti Tupek kapott már! Az Avokádót nem ajánlják az tuti nem jó nekik. Viszont a Gránátalma állítólag nagyon jó! Józsi ad nekik céklát is, de nem a konzervet!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 6, 14:36 
Kivit adott már valaki a jákójának? Olvastam, hogy azt is ehetik.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 6, 12:32 
sonyextreme írta:
Hát igen ma már én is felöltöztem :)

A volt gazdáj a madárnak egy lány volt és a barátját sanyinak hívták.
Yoki meg mondja hogy "sanyi köcsög" :D

Aranyos lehet :D Miért adták el Yokit?
Laci az új helyüket még most tervezgetjük. A szükséges anyagok beszerzés alatt állnak. Ha majd elkészül, természetesen megy a fotó :) Reggel kaptak Emmáék diót. Csak 2 fél darabot, de azt látni kellett volna, hogy nyomták befelé. Hetente egyszer fognak majd így szombaton kapni egy kis dió nasit :) A magot pedig, ahogy többen is javasolták már 3 napja otthagytam előttük. Folyamatosan csipegetik belőle a különböző magokat. Reggelente teszek egy kis frisset a tetejére, de legalább már nem csak a napraforgót szedik ki.

Józsi képzeld Ede már szépen kijön a kalitból úgy, hogy a kezemre mászik és csípés nélkül felmegy a kalit tetejére :D Egyre gyakrabban hagyja magát megsimogatni és a fejét tartja, hogy vakargassam. Egy hét alatt ez nagyon nagy fejlődés szerintem. Valamelyik nap azt hittem, hogy Emma jött ki a vállamra és puszit is kapott, meg simit mikor észrevettem, hogy a kalitban lévő madárnak nincs a lábán gyűrű, tehát nem is Emmát nyomorgatom a vállamon :D Tehát szépen haladunk a barátkozással.

Hozzászólás 2010 márc. 6, 11:36 
Idézet:
A volt gazdáj a madárnak egy lány volt és a barátját sanyinak hívták.
Yoki meg mondja hogy "sanyi köcsög"
Idézet:
Reggel ittam a kávét, és mondta hogy finom a tea?

:lol: :lol: :lol: :salut: :08:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 148  Következő